Arpad Paszkany & Anne Feher: “Momentele dificile ne-au apropiat”

5 iulie, 2013

În prima apariţie împreună în paginile unei reviste, cei doi recompun filmul interesantei şi tumultuoasei lor poveşti de dragoste. În urmă cu cinci ani, Arpad Paszkany era un bărbat căsătorit (şi, posibil, nefericit), despre care se vorbea ca despre un personaj învăluit în mister, iar Anne, o fată cu douăzeci de ani

În prima apariţie împreună în paginile unei reviste, cei doi recompun filmul interesantei şi tumultuoasei lor poveşti de dragoste

În urmă cu cinci ani, Arpad Paszkany era un bărbat căsătorit (şi, posibil, nefericit), despre care se vorbea ca despre un personaj învăluit în mister, iar Anne, o fată cu douăzeci de ani mai tânără, care dansa şi circula cu tramvaiul, dar care ştia ce vrea de la viaţă. Astăzi, el este un bărbat fericit, iar ea, o femeie care a primit tot ce şi-a dorit de la viaţă. Inimile lor s-au apropiat atât de mult în acest timp, încât diferenţa de vârstă dintre ei a devenit imperceptibilă.

Sunt primul ziarist care-a intrat în casa dumneavoastră?

Arpad Paszkany: Da. Ai această onoare. Americanii spun “Never say never!”, eu spun:“Tot ce-i posibil să fii şi ultimul”. (zâmbeşte) Suntem destul de reţinuţi în a arăta lumii spaţiul nostru intim. Casa e printre puţinele spaţii în care poţi fi cum doreşti. Şi nu eşti obligat să porţi cravată. (zâmbeşte)

De ce toate maşinile dvs. sunt negre?

Arpad: Îmi plac maşinile mari, iar culorile deschise mi se par uşor nepotrivite pentru exteriorul maşinilor mari. Negrul e o culoare elegantă şi sport totodată. Interiorul îmi place să fie bej.

Nimic vişiniu? (n.r. culoarea echipei de fotbal CFR Cluj)

Sigla celei mai noi maşini ale mele, un Bentley pentru care am aşteptat aproape un an, e vişinie. Nu am comandat-o aşa, cred că mi-era predestinată.

Am observat că cine conduce Ferrari sau Lamborghini îşi cumpără Bentley imediat după...

Da, pentru că-i vine mintea la cap.

Dumneavoastră de ce v-a venit aşa târziu?

Eu n-am cumpărat Ferrari-ul, l-am câştigat. Am reuşit încheierea unui contract peste aşteptări în compania internaţională în care sunt acţionar şi în prezent, iar ceilalţi acţionari au hotarât să-mi aleg, drept recompensă, o maşină sport, scumpă. Eu voiam banii, dar ei au insistat să văd cum e să conduci o maşină adevărată. Le-am explicat că eu conduc maşini adevărate, dar închiriate, în vacanţe prin alte ţări, unde există autostrăzi. Dar mi-au pus catalogul în braţe şi mi-au spus să-mi aleg orice vreau. Am ales-o pe cea mai scumpă: Ferrari 599 GTB Formula 1. Neagră! (zâmbeşte) L-am şi vândut între timp, deşi avea doar 1271 km la bord după un an şi opt luni, cât a stat la mine. Ferrari nu e pentru oameni ocupaţi, îţi mănâncă mult timp. Eu sunt un om practic. Cu Bentley-ul, e altăviaţă, am parcurs deja 2000 de kilometri.

Aveţi o avere estimatăla 60 milioane euro şi sunteţi singurul clujean din top 300 care v-aţi şi sporit-o în 2012. Cinstit, vă simţiţi bogat?

Sufleteşte, da. Pentru căştiu să iubesc şi să-mi trăiesc viaţa într-un mod plăcut şi util deopotrivă. Averea este o chestiune relativă pentru că puţini oameni şi-o ţin exclusiv în lichidităţi. De exemplu, deţin terenuri care, acum cinci-şase ani, valorau de trei ori mai mult decât în momentul de faţă. Nici atunci nu le-am vândut, nici acum nu le vând. Important e să deţii controlul asupra averii tale. Am o cunoştinţă a cărui avere era estimată la patru miliarde de dolari în urmă cu câţiva ani, iar astăzi nu ştiu dacă are 50 de milioane. Deci nu există sumă de la care, făcând o prostie sau o serie de prostii, să nu poţi retrograda. Trăim destul de simplu, să ştii, fără excentricităţi. Clasic. Vara la mare, iarna la ski. (

)

Agonisiţi în baza unor vise şi a unui plan bine stabilit, pe o perioadă determinată, sau a face bani a devenit un mod de viaţă pentru dvs.?

Întotdeauna m-am străduit să generez venituri la nivelul cheltuielilor. Şi nu mă refer la cheltuieli personale, ci la cheltuieli precum fotbalul, media, care mănân că bani, nu produc. Asta te ţine în formă pentru că trebuie să inventezi mereu ceva nou, să ai cum să susţii material activităţile care îţi generează un profit sentimental. Eu nu cred că m-aş putea simţi bine stând 12 luni pe an în vacanţă. Miliardarii stau maximum şapte zile într-un loc. Şi dacă stai toată ziua şi bei cocktail-uri pe plajă în Marbella, unde nouă ne place foarte mult, tot te plictiseşti la un moment dat şi vrei măcar să deschizi un bar pe plajă. În 16 ani, am făcut 17 proiecte importante în domeniul construcţiilor din Europa Centrală şi de Est, de pe urma cărora am câştigat o sumă importantăde bani, din care pot să-mi întreţin “jucăriile”. Din păcate, această industrie este în stagnare, dar întotdeauna perioadele de criză nasc nevoi, aşa că aştept următorul boom în care să fie rentabil să contruieşti imobile. Sper ca, într-o zi, să devină şi CFR Cluj, şi Look Tv afaceri profitabile. S-au împlinit doi ani de când am lansat postul de divertisment Look Tv, dar, deşi am investit deja o sumă mare de bani, pentru că ne chinuim să facem lucruri interesante aici, la Cluj, şi să aducem invitaţi persoane publice care locuiesc în Bucureşti, am speranţa că, la un moment dat, va veni şi profitul.

Primul milion de dolari l-aţi făcut din spray-uri Rexona, Impulse şi Denim. Dac-ar fi să alegeţi la ora asta trei parfumuri din lume pe care să le comercializaţi, care ar fi acestea?

Tom Ford, Armani şi Versace. Le-aş comercializa în Dubai, acolo ar fi rentabilitatea maximă. Dar nu se mai pot face bani la ora asta din nimic la fel de uşor ca atunci.

De ce n-aţi făcut niciodată afaceri cu Statul?

Pentru că-mi place să dorm liniştit. Când sună cineva la uşă, vreau să fiu convins că-i un pieten, să nu tresar c-ar putea fi vreun organ.

Cu toată precauţia, tot n-aţi scăpat de anchete DIICOT şi urmăriri penale…

Ca să-l citez pe preşedintele executiv al CFR Cluj, Iuliu Mureşan, în trecut, un bărbat care n-a făcut armata nu era matur, nu era terminat; în epoca modernă, un bărbat care n-a fost urmărit penal nu e bărbat.

Cum miroase sufletul unui bărbat îndrăgostit? Ce zice un specialist în parfumuri?

Precum briza mării. Ne place mult la mare. Ne plac apusurile de soare. Când cunoşti o persoană care-ţi place, se produce un flash. Dacă flash-ul, dacă fluturările din stomac nu dispar după două săptămâni, îţi mai dai şase luni în care să te convingi că e ceva sudat, nu ceva trecător. Dacă flash-ul meu se tot activează de cinci ani şi mă simt fericit, liniştit şi împlinit, înseamnă că am ales bine.

Îmi spuneaţi acum doi ani: “Ana e frumoasă, e veselă, îmi luminează viaţa”. Cu ce completaţi acum?

E ambiţioasă, dar exact cât trebuie, nu excesiv. Foarte sincer îţi spun, n-aş schimba absolut nimic la ea. În momentul în care doreşti să schimbi lucruri la celălalt, înseamnă că nu-l iubeşti suficient. Ne potrivim perfect spiritual şi sentimental, iar, mai nou, am constatat că facem echipă bună şi profesional. Comunicăm foarte bine şi ne facem programul de-aşa manieră încât, aproape zilnic, în jurul orei două, să luăm prânzul împreună, iar seara, să terminăm mai devreme ca să ne rămână timp pentru noi. Orice neajuns ar apărea în relaţia noastră, îl dezbatem imediat, găsim întotdeauna variantă de mijloc, ca să nu ajungem să ne certăm. Nu ştim să ne certăm. Niciodată n-am plecat la culcare certaţi.

De ce zice că eşti ambiţioasă, Anne?

Anne: Poate pentru că mă trezesc dimineaţa, devreme, odată cu el, nu-mi place să pierd timpul şi desfăşor foarte multe activităţi în sfera fashion-ului. Prezint o emisiune de fashion la Look Tv, sunt stilistul trustului Transilvania Media Grup, iar luna asta am lansat, împreună cu sora mea, brandul vestimentar Concepto. Un vis care mă locuia de mică, de pe vremea când coseam, la maşina bunicii mele, hăinuţe pentru păpuşi. Mi-a rămas moştenire maşina ei de cusut. (zâmbeşte) Viziunea surorii mele, care e mai lady like, se împleteşte cu viziunea mea, mai tom boy (tata şi-a dorit băiat şi-am apărut eu), într-o colecţie pe care am denumit-o sugestiv Tailored, pentru că toate hainele din această colecţie au coadă. Vrem să provocăm lumea să-şi poarte coada. (râde) Sunt piese vestimentare foarte lejere, din bumbac de foarte bună calitate, adus special din Italia, majoritatea în nuanţe alb-negru, cu câteva influenţe de galben. Colecţia a fost lansată pe 18 iunie, printr-o prezentare de modă live, online, exclusiv pe conceptonline.ro.

Când l-ai cunoscut pe Arpad Paszkany, erai la fel de ambiţioasă?

M-am îndrăgostit la prima vedere. Nu-mi puteam lua privirea de la ochii lui. Mă captau. Mai glumesc câteodată, spunându-i: “Uite cum e viaţa! Îmi plăceau bruneţii, în cel mai rău caz blonzii, şi m-am pricopsit cu un chel.”

) El zice că mi-l pot imagina în fiecare zi cu altă culoare de păr, ceea ce, dacă stau bine să mă gândesc, e perfect. Eu dansam în baletul Andrei când ne-am cunoscut. M-a văzut prima oară în august 2007, la un concert al ei, susţinut cu ocazia centenarului CFR-ului. Era un eveniment foarte frumos, organizat la Teatrul Naţional din Cluj. Un an mai târziu, ne-am întâlnit în clubul Obsession la un concert Chris Willis. A realizat că mă mai văzuse, eu am fost şocată, nu-mi venea să cred că m-a remarcat, noi neavând, practic, nici un contact la evenimentul de la Teatrul Naţional. M-a întrebat dacă pot să-i dau numărul de telefon şi i l-am dat, convinsă fiind că n-o sămăsune. Chiar îmi făceam griji că poate am urlat prea tare, poate am vorbit prea mult, poate i-am arătat că ştiu prea multe despre CFR şi o să creadă că sunt o fană, o groupie... După două săptămâni, m-a sunat. Eu eram în tramvai, veneam de la cursuri spre casă. Tramvaiul fiind zgomotos, am început să urlu fără să-mi dau seama, să fiu sigură că m-aude. (

) Ne-am văzut într-o după-amiază de joi şi am stat la poveşti până a doua zi dimineaţa. Era diferit de toţi bărbaţii pe care îi cunoscusem până atunci. Eu întotdeauna mi-am dorit pe cineva mai matur, care să înţeleagă ce-mi doresc de la viaţă, ce-mi doresc de la un cuplu şi ce-mi doresc de la o profesie. Am găsit toată înţelegerea din lume la el din prima clipă. E confidentul meu numărul unu. E bărbatul ideal.

Nu ţi-a fost frică să nu suferi, ştiind căe un bărbat căsătorit, cu 20 de ani mai în vârstă?

Riscul ăsta există întotdeauna. Momentele dificile prin care am trecut ne-au apropiat şi mai mult. De cinci ani, trăiesc un sentiment magic, pentru care a meritat să lupt. Aş merge până la capătul lumii să păstrez acest sentiment.

Care a fost momentul în care ai simţit căte preţuieşte enorm şi că nu mai e cazul să-ţi faci griji pentru viitorul vostru împreună?

În a treia lună de relaţie, când mi-a spus prima oară că mă iubeşte. Am simţit că îi aparţin. Exact asta căutam. Să am pe cineva căruia să-i aparţin. Totul s-a derulat foarte repede între noi. Ne-am întâlnit în martie, iar prin august deja ne mutam împreună. De-atunci, nu e zi în care să nu-mi arate că e aici, că mă iubeşte şi că are grijă de mine. Uneori, chiar îl critic că mă răsfaţă prea mult.

Cred că cea mai mare dovadă de iubire pe care ţi-a oferit-o a fost că a acceptat să facă publică relaţia voastră încă dinainte de a fi un bărbat divorţat…

Aş vrea să se înţeleagăcăeu n-am vrut să rănesc pe nimeni. Pur şi simplu mi s-a întâmplat să mă îndrăgostesc. Aşa m-am rugat dintotdeauna: să iubesc şi să fiu iubită. Sunt o romantică incurabilă. În lumea în care m-am învârtit până să-l cunosc pe Arpy, era plin de cenuşărese care îşi căutau prinţul şi numărau toată ziua câte vile sau câte maşini are X şi Y, dar prinţul nu mai venea. Eu mi-am dorit din suflet să mă îndrăgostesc. Viaţa mea a început, practic, când l-am cunoscut pe el.

Există vreo dorinţă pe care nu ţi-a îndeplinit-o încă?

Dacă te referi la inel, logodnă, căsătorie etc., nu ne batem capul cu asta. Deocamdată, suntem amândoi de părere că ne e foarte bine aşa.

Foto: Imagia.roRecente pe Ok! Magazine

Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Concert Chris Norman png