Cine este YUKA, artista care cântă remake-ul piesei ,,Clipe” de la 3 Sud Est

25 ianuarie, 2024

YUKA, artista care cântă remake-ul piesei ,,Clipe”, are doar 18 ani și își dorește o carieră de succes.

YUKA  png

Ne aventurăm astăzi în culisele muzicii alături de YUKA, o artistă pasionată și talentată care a adus un suflu nou celebrei piese "Clipe" de la 3 Sud Est. Prinsă între nostalgia anilor 2000 și inovația prezentului, YUKA ne dezvăluie povestea din spatele remake-ului și cum a reușit să păstreze esența unei piese clasice, aducându-i în același timp o doză proaspătă de creativitate.

Cum ai dat de piesa "Clipe" de la 3 Sud Est și ce te-a făcut să spui "Hai să facem un remake!" după 20 de ani?

YUKA

Am crescut cu piesa asta, o știu dintotdeauna, fiind una dintre preferatele mele 3 Sud Est. În momentul în care Laurențiu Duță a venit cu ideea colaborării, am fost cea mai fericită. Un refren atât de special merita un remake atent lucrat, care să păstreze parfumul variantei originale, dar să aducă și note fresh. Sunt mândră să fiu eu cea care cântă, la 20 de ani de la lansare, acest refren.

În ce fel crezi că ai reușit să dai un vibe nou și dansabil remake-ului piesei "Clipe," păstrând totuși esența originalului?

YUKA Varianta 2003 este una foarte sensibilă și tristă. Pentru noua variantă am păstrat sensibilitatea, dar ne-am propus să îi dăm energia de dans, de cântat la maxim în mașină sau cu căștile pe cap. Laurențiu a folosit pentru producție anumite sunete specifice acelor ani, care nu se mai găsesc acum în băncile de sunete. Iar strofele care au linii și versuri noi vin cu nota fresh despre care vorbeam. 

Cum a fost să lucrezi cu Laurențiu Duță?

YUKA Laurențiu este un om minunat, am învățat multe de la el! Nu este prima piesă la care lucrăm împreună, avem deja lansate  "Waste your love" și "Forever More". Sesiunile cu el sunt o plăcere și mereu se lasă cu râsete, povești și muzică bună! 

În afară de "Clipe," mai asculți și alte hituri din anii 2000? Cum îți influențează această perioadă muzica și stilul personal?

YUKA Playlistul meu este cameleonic, o să găsești hituri internaționale din anii 2000, precum “Yellow” - Coldplay, lângă cea mai recentă melodie Tate McRae, urmată de ceva underrated, sau poate clasic. Cred că muzica bună este atemporală și trebuie ascultată cu sufletul, nu în funcție de trend-uri. 

Piesa "La sacou", în colaborare cu Zodier, a făcut furori pe TikTok și la radio. Ce senzație ai avut când ai văzut că oamenii au început să danseze și să cânte cu piesa ta?

YUKA "La sacou" este atât un vis împlinit, cât și începutul unei povești de vis. Îmi amintesc că acum câțiva ani am mers la un concert Ed Sheeran și am văzut un întreg stadion cântându-i piesele... Nu am avut un stadion de oameni în față încă, însă am cântat alături de zeci de mii de oameni vers cu vers piesa noastră, iar senzația, credeți-mă, nu poate sa fie explicată în cuvinte. 

YUKA 2  jpg

Te gândești la noi proiecte muzicale? Ce vise muzicale ai pentru viitor și cu cine ai vrea să colaborezi?

YUKA Tocmai am lansat o nouă piesa, ,,Strada Iubirii”, mă bucur de ea și pregătesc deja pentru 2024 o colaborare puternică, un proiect mare despre care vă povestesc mai multe la timpul potrivit. 

Cu ce artist de renume din România ți-ar plăcea să colaborezi?

YUKA Primesc des această întrebare, răspunsul meu a rămas constant, îmi doresc mult o colaborare cu Carla's Dreams.

Ce crezi că aduce în plus platforma TikTok în industria muzicală?

YUKA Din cauza faptului că formatul TikTok livrează o cantitate uriașă de informație într-un timp foarte scurt, devine din ce în ce mai dificil să găsești ceva să mențină trează atenția publicului. Studiile arată că în era tehnologiei, era "fast-forward", puterea de concentrare este în continuă scădere, iar oamenii se plictisesc mult mai repede de lucrurile noi. Așa că, uite, un răspuns la lipsa de concentrare a publicului ar fi variantele "speed up" ale pieselor. Totuși, social media oferă și o expunere uriașă și are puterea de a schimba radical cariera unui artist.

Cred că TikTok este o platformă serioasă pentru a-ți arăta talentele. Cum abordezi creația de conținut pe TikTok pentru a ajunge la inimile fanilor tăi?

YUKA Oamenii trebuie să rezoneze cu ce spui tu. Tot la emoție ajungem :) Publicul este cel mai mare critic, simte când ești sincer și apreciază, simte și când nu e așa și te taxează. După ce filmez povestea unei piese noi sau behind the scenes de la un clip nou, vine partea matematică, editez urmărind preferințele publicului și ambalez produsul real într-o formă plăcută de algoritm, pentru a ajunge la cat mai mulți oameni. 

Foto: PRRecente pe Ok! Magazine

8 dicaprio profimedia 0497558825 jpg jpeg
Brigitte Macron jpg
la premiera filmului Hai, Romania (1) jpg
HELLO CHEF   SEZONUL 7   Diana Munteanu 5 jpg
Bradley Cooper (3) jpg
Naomi Campbell și Mohammed Al Turki GettyImages 1358842872 jpg
Ilinca Vandici si Teo Trandafir Follow us! Kanal D2 jpg
Iuliana Tudor foto Marius Baragan 88264c jpg
Diana Șucu a creat  mărțișoare origami cu copii 2
Miranda Kerr a nascut (2) jpg
Shogun 1 jpg
Ella Blue, fiica lui John Travolta  profimedia 0848785430 jpg
Rishi Sunak GettyImages 1242176390 jpg
Margot Robbie și Brie Larson la SAG Awards GettyImages jpg
Barbra Streisand   GettyImages 2036602579 jpg
image png
Natalie Portman   GettyImages  2038890958 jpg
Jennifer Aniston la SAG Awards GettyImages 2036605826 jpg