Cristina Cioran – „Nu ştiam cine e Cameron Diaz când mi s-a spus prima dată că semăn cu ea“

22 februarie, 2016
Cristina Cioran jpeg

E actriţă şi e firesc să ştie ce filme sunt în cărţi pentru Oscar. Dar asemănarea ei cu Cameron Diaz a conştientizat-o târziu, după ce a văzut „Iubitul meu se însoară“.

Cristina Cioran alias Cameron Diaz

Ai văzut ceva din filmele nominalizate anul acesta la Oscar?

Cristina: Da, am văzut mare parte din ele. „The Revenant“ mi se pare că e mai mult un film pentru băieţi. (zâmbeşte) „The Danish Girl“ are un mesaj dur, după părerea mea. Nu prea e un film pentru România.

Ce impresie ţi-a lăsat?

Depinde cum priveşti lucrurile. Eu sunt o fire obiectivă. Dacă intri în poveste, te duce un pic cu ea, dar dacă te uiţi din scaunul tău de la mall către ecran te gândeşti ce lucruri frumoase pot face actorii mari. Şi nu e singurul film controversat de anul acesta. Mai e şi „Carol“, şi „Room“...

Din ce ai văzut până acum, ce film are cele mai multe şanse să ia Oscarul?

Interesant e că Oscarul, în sine, e un concurs controversat, pentru că aduce subiecte ale anumitor comunităţi, subiecte grele. „Room“ are un subiect foarte greu. Acum, depinde ce va prima. Hollywoodul înseamnă şi politică. Dacă ar fi să ne gândim cine l-ar merita, ar fi DiCaprio, care aşteaptă trofeul ăsta de foarte mult timp. El e nedreptăţitul Galei, pentru că el a făcut nişte roluri super încă de când era puştan – nu mă refer la „Titanic“. Până acum ar fi putut să ia lejer două Oscaruri, dar iată că a ajuns în cărţi abia cu „The Revenant“, cu care cred că are toate şansele să câştige.

E preferatul tău?

Nu neapărat. Uite, de exemplu Matt Damon, care e şi el nominalizat cu „The Martian“, îmi place în orice condiţii. Eddie Redmayne mi se pare noua descoperire a Hollywoodului, e alt gen de actor, vine din altă zonă. Îl compar cu William Dafoe, un pic ciudăţel, dar foarte interesant. Christian Bale a mai fost nominalizat. Cea mai interesantă apariţie la Oscaruri, la cel mai bun actor în rol secundar, e cea a lui Sylvester Stallone, care vine din zona foarte comercială. Eu pariez pe Eddie sau pe Leo. N-are cum să nu-ţi placă Leonardo DiCaprio, e un actor foarte, foarte bun! Pe de altă parte, inima mea bate jumătate româneşte, jumătate ungureşte, pentru că în „Son of Saul“ joacă Levente Molnár, un actor extrem de bun, un român de origine maghiară şi are norocul ca filmul în care joacă să fie nominalizat la secţiunea „Cel mai bun film străin“. A fost premiat la toate festivalurile la care a ajuns până acum, şi la Globul de Aur, iar acum că va ajunge la Oscaruri are inima cât un purice şi îi ţin pumnii! Practic, e primul român pe care-l cunosc personal care ajunge la Oscaruri! (râde)

image

Deci dacă ai un favorit, el este.

Da, Levente Molnár.

Cu alte cuvinte, un bărbat pentru care merită să pierzi o noapte.

Aşa e.

Dar eu oricum mă uit în fiecare an la Oscaruri.

Dintre actriţele nominalizate ai preferinţe?

La fete, e Cate Blanchett, care, după atâtea nominalizări, îi calcă pe urme lui Meryl Streep. Iar pe Kate Winslet o ador, ar putea să plimbe un scaun prin cameră şi mi s-ar părea senzaţională. Jennifer Lawrence în „Joy“ – unul dintre filmele mele preferate – mi s-a părut că este fix ceea ce trebuie pentru secolul 21. Iar anul ăsta se bate pentru Oscar cu Cate Blanchett şi cu Brie Larson. Deşi s-ar putea ca Jennifer Jason Leigh să aibă şanse.

Cameron Diaz

Dar de Cameron Diaz ce-mi spui?

Cameron Diaz şi-a dovedit talentul în foarte multe roluri, lăsând la o parte comediile. Personal, cel mai mult mi-a plăcut în „Vanilla Sky“. Iar asemănarea cu ea am descoperit-o mult după ce-mi spuneau nişte oameni că aş arăta ca ea, dar nu ştiam cine e Cameron când mi s-a spus asta prima dată. Eu mi-am dat seama de asta abia când a apărut filmul cu Julia Roberts, „Iubitul meu se însoară“. Am rămas şocată când am văzut-o plângând într-o scenă, pentru că avea exact aceeaşi faţă pe care o fac eu când plâng. Nu mi-a venit să cred! Acum, aştept să văd ce ne aduce nou.

Ai avut vreodată tangenţe cu filmul?

Da, dar mai mult cu televiziunea. Aştept şi eu să iau nişte probe, să fac nişte proiecte, am un proiect cinematografic în 2016. Surpriza de anul acesta ar fi că am decis să încep cu muzica. Am realizat, la sfârşitul lui 2015, că nu multă lume ştie că eu cânt şi împreună cu fostul meu coleg de la „Ferma vedetelor“, Dan Helciug, am făcut o piesă care se numeşte „Tango 4 1“.

Cristina Cioran (Cameron Diaz) şi Petre Cătălin Fumuru (Adrien Brody).

Asta da veste wow.

Sper ca toată lumea să zică „Wow!“ şi să mă susţină.

Pe ce loc cade actoria pentru tine acum?

Pe acelaşi loc. Adică n-o să-mi schimb acum traiectul pe care mi-l doresc, doar că mai adaug ceva. Îmi doresc foarte mult să fac muzică. Eu am mai jucat în musical şi mi-ar plăcea să mai fac asta. În tot cazul, 2016 va fi un an complex.

Ţi se simte lipsa pe micul ecran.

Nu ştiu cât mi se simte lipsa, dar e bine şi să ai parte de o pauză, în care să creezi o anumită aşteptare din partea publicului.

Eşti într-o perioadă de relaxare?

Nu e o perioadă de relaxare neapărat, cât o perioadă de reevaluare.

image

Foto: Sorin Stana, Getty Images; Hairstyle: Gabriel Ilie (FHT by Radu Şerban), Ana Herghelegiu (Salon Ana/Ploieşti), Ligia Lăscuş (Salon Londra 17), Iulia Braharu (Bella Salon); Make-up: Roxana Minea (Make–up Artist AVON); stilist: Madena Pasăre; vestimentaţie: Marie Ollie, Aldo; mulţumim  showroom Domicilio, Şoseaua Pipera nr. 59