Cum se menţine în formă Ştefan Bănică la 52 de ani: "Eu nu cred în regimuri drastice"

16 ianuarie, 2020
1 stefan banica la 52 de ani jpg jpeg

Ştefan Bănică are 52 de ani şi este într-o formă de invidiat. Nu ţine o dietă drastică, dar are mare grijă la alimentaţie.

Ştefan Bănică a oferit un interviu în exclusivitate pentru OK! Magazine în care a vorbit despre starea lui de spirit la 52 de ani, dar şi despre fizicul său. Arată incredibil de bine, la fel ca în adolescenţă. 

Ai împlinit 52 de ani. Ne poţi împărtăşi dorinţa pe care ţi-ai pus-o anul acesta? Plănuieşti cumva s-o laşi mai moale pe viitor?

Nu ştiu ce înseamnă pentru voi a o lăsa mai moale. Îţi dau un singur exemplu, replica tatălui meu, când i-a recomandat un doctor cardiolog (tatăl meu avea probleme cu inima) să o lase mai moale cu scena: „Dar dumneata, doctore, când operezi, poţi s-o laşi mai moale? Adică să nu te implici foarte tare, să o faci aşa... Sau operezi o dată pe an?“. Şi doctorul nu a ştiut ce să-i răspundă. Aşa e şi cu meseria mea. Sigur că trebuie să ai grijă, să te întreţii, pentru că, dacă nu eşti sănătos, nu ai cum să-ţi faci treaba. Cred că trebuie să existe un echilibru. De fapt, asta şi caut.

Ce aduce acest echilibru şi te menţine pe tine în formă, plin de energie?

Probabil că îmi place foarte mult, iubesc ceea ce fac şi asta îmi dă energia de care am nevoie.

Şi, că tot veni vorba de menţinut în formă, practici vreun sport, mănânci sănătos, cum de reuşeşti să arăţi şi acum ca-n adolescenţă?

Mănânc echilibrat şi mă întreţin. Nu cred în regimuri drastice, în faptul de a-ţi interzice mâncăruri care îţi plac, iar apoi să tânjeşti după ele, nu e o soluţie. Echilibrul în orice ai vrea să faci este extrem de important. Sunt adeptul echilibrului, încerc să mănânc natural şi să mă simt bine în pielea mea.

Ştefan Bănică, despre succesul din filmul "Liceenii"

Te-ai bucurat de succes şi la începutul carierei – datorită Liceenilor – şi acum, când spectacolele tale sunt sold out. Ţi s-a urcat vreodată succesul la cap?

Da, mi s-a urcat la cap chiar la început, la 18-19 ani. Dar am avut oameni ca tatăl meu sau ca profesorul meu de actorie, Ion Cojar, care m-au adus repede cu picioarele pe pământ, spunându-mi că meseria asta nu înseamnă un singur film şi că succesul poate fi uşor de obţinut, dar mai greu de menţinut.

Spui, de multe ori, că l-ai avut pe tatăl tău ca model în carieră şi în viaţă. Ce „moştenire“ ţi-a lăsat şi ce fel de model eşti tu pentru copiii tăi?

Tata a fost un exemplu pentru mine prin seriozitatea şi dragostea prin care îşi trata profesia. Şi, probabil, asta e „zestrea“ pe care mi-a lăsat-o şi care cred că e valabilă în această profesie, indiferent de generaţiile care se schimbă. Pe copiii mei îi învăţ să-şi susţină ideile, să creadă în ele şi să-şi asume ceea ce fac. Alexandru e prea mic deocamdată, Violeta este un copil extrem de inteligent şi cu idei creative, iar Radu Ştefan este aproape de momentul în care îşi ia viaţa în propriile mâini. Să dea Dumnezeu să facă toţi trei ce le place în viaţă.

La un moment dat, chiar Oana Sârbu a declarat câţi bani a încasat şi ea şi Ştefan Bănică pentru rolul din film. Ea şi celebrul cântăreţ au primit 9.000 de lei pentru interpretările lor. Cu banii primiţi, Oana Sârbu şi-a luat diverse obiecte de uz casnic.Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry în Marea Britanie (4) jpg
Elena Cârstea, în finala naţională Eurovision, în 2013 jpeg
Shakira, Getty jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Harry Styles, Grammy, Getty jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg