Elena și Paula Seling, ședință foto emoționantă: „Fiica mea e sufletul meu pereche“

15 iunie, 2023

De șase ani încoace, e 1 iunie în fi ecare zi în casa Paulei Seling, care a devenit mama unei fetițe vesele, sensibile, dar și foarte puternice, în același timp. O mini-me foarte dorită și care era menită să intre în viața ei.

Paula Seling DSC 8293 jpg

Am petrecut o jumătate de zi împreună cu Paula și cu fetița ei, Elena, într-un locație plină de verdeață și de liniște de lângă București. Și, sub soarele plăcut al începutului de vară, am descoperit cât de mult se emoționează una dintre cele mai iubite artiste de la noi atunci când își ține de mână fi ica, când amândouă se pierd ochi în ochi și în jocul lor candid, când își împărtășesc cochetării sau râd din nimicuri. Așa cum o fac toate mamele cu fi icele lor, regăsindu-și inocența și toate bucuriile copilăriei.

Paula, pare că ți-ai găsit un sufl et pereche.

Paula: Da, Elena este scumpetea mea.

Ai vrut de la început fetiță?

Elena: (către Paula) Sau ai vrut băiețel?

Paula: (către Elena) Pe tine te-am vrut, draga mea, de la început! Când te-am văzut prima oară, am știut că tu ești fetița mea.

Îți mai aduci aminte cum erai tu la 9 ani?

Paula: Eram în clasa a treia și studiam zilnic la pian, munceam enorm pentru că eram la Școala de Arte din Baia Mare. Nu aveam atât de mult timp liber, cu excepția vacanțelor, când mergeam la bunici și mă răzbunam pe toată situația. În rest, eram un copil normal, foarte timid, cu ușoare complexe, pentru că eram pistruiată și aveam senzația că ăsta e un defect. Dar, crescând, mi-am dat seama că este o particularitate foarte faină și acum mă bucur când stau la soare și-mi revin pistruii.

În ce lucruri te regăsești în Elena?

Paula: În foarte multe lucruri. În cât de afectuoasă e, în cât e de puternică, de ambițioasă, de iubitoare, de bună. Mi-au spus doamnele de la after-school că e foarte darnică și că mereu împrumută din rechizitele ei celor care au nevoie.

Îți place la școală?

Elena: Daaa! Și știi că am fost deja la facultate?

Nu e prea devreme?

Elena: Am fost la Facultatea de Medicină și am luat 76 de puncte la un test.

Paula: A avut un curs de prim ajutor, care le-a oferit copiilor posibilitatea de-a învăța câteva lucruri despre corpul uman și ea a făcut foarte bine la test, a ieșit a treia. A ajuns la concursul pe București, între școli.

Și asta la doar 9 ani!

Paula: Da, m-a surprins cu câte lucruri a învățat! Uite, și asta avem în comun, pentru că eu, când eram copil, îmi doream să devin medic, îmi imaginam că aș putea deveni chiar neurochirurg. Și văd că și ea are această curiozitate. Când era mai mică, îi mai explicam unele lucruri după un atlas de anatomie, dar a învățat foarte multe acum, de la cursul acesta, într-un timp scurt.

Pe vremuri, cam toți copiii spuneau că vor să fi e medici. Pe tine, Paula, ce te-a deturnat?

Paula: Deturnat e mult spus, că pasiunea mea pentru medicină a rămas, însă a intervenit o altă pasiune, cea pentru muzică. Inițial, a intervenit radioul, unde m-am angajat prima oară și unde făceam o emisiune în care puneam muzică. După care m-am gândit ce aș putea face mai departe, mai ales că mi se spusese că am o dicție foarte bună, așa că am dat admitere la Facultatea de Jurnalism, am terminat-o, dar n-am și profesat.

Elena: Pentru că mami învățase să cânte foarte bine mai întâi la pian, apoi și cu vocea, după care a ajuns să câștige Cerbul de Aur și foarte multe alte premii. Mi-a povestit mie când eram mai mică.

Dar tu ai cântat vreodată?

Elena: Da.

Paula: Are ureche muzicală și cântă destul de bine, am lucrat puțin și la pian, dar nu a fost foarte atrasă de domeniul ăsta.

Elena: Avem acasă trei piane, dar o las pe mami să cânte, pentru că ea cântă așa frumos...

Mai faci și năzbâtii?

Elena: Mi s-a întâmplat să mai sparg câte ceva, un pahar, o farfurie... Sau am luat un tub de cremă și, apăsând prea tare pe ambalaj, a explodat crema peste tot prin cameră.

Paula Seling DSC 8064 jpg

Paula: (zâmbește)

Paula, cred că te așteptai să se întâmple și astfel de lucruri.

Bineînțeles, așa sunt copiii. Important este să-i transmiți mesajele care trebuie, că nu e o problemă că se întâmplă, ci că important este să nu ascunzi atunci când faci o greșeală, intenționată sau nu. Dar ea e un copil foarte bun. E creativă, face lucruri frumoase și mereu a fost preocupată să facă ceva cu mânuțele ei.

Cum era la trei ani, când a intrat în viața ta?

O superbitate de copil. Era foarte curioasă, plină de emoții, dornică de atenție și, în același timp, foarte puternică.

Familia a integrat-o imediat, dar spune-mi cum au primit-o cățeii tăi, că știu că aveai un Samoyed superb.

Da, cățeii au iubit-o din prima! La început, Elenei îi era frică de ei, pentru că erau cam mari, îl aveam și pe Samy, într-adevăr, care acum nu mai e, din păcate... Dar el o lăsa să-i facă orice și era singura din casă pe care n-o mârâia niciodată. Tare grea a fost despărțirea de Samy... Acum îi mai avem pe Luna, care este metis, și Khalisi, care este tot Samoyed. Khalisi este plecată la Sadu, la bunica din partea tatălui Elenei, iar acasă cu noi a rămas Luna.

Elena: Am învățat s-o dresez, îi spun să stea și, când o chem, vine alergând spre mine.

Dacă tot îți plac atât de mult cățeii, te-ai gândit că ai putea deveni medic veterinar?

Elena: Nu, dar ar fi o variantă.

În afară de pasiunea asta, intuiești, din aptitudinile ei, spre ce ai putea-o orienta?

Paula: N-aș orienta-o spre ceva anume, dar vreau să-i ofer o plajă cât mai largă de opțiuni. A fost la teatru, a fost la un atelier de arts&crafts, mergem împreună la înot, de vreo patru ani încoace, și am învățat și eu odată cu ea cum să înot corect. Că m-am gândit de ce să stau pe marginea piscinei s-o privesc pe ea, când aș putea să înot și eu? Și acum înotăm împreună și e un timp pe care-l petrecem frumos noi două. Elena face și balet și chiar are datele necesare, este mereu complimentată pentru vârfurile ei, care sunt nativ așa cum multe balerine încearcă să și le formeze în timp. În plus, de mic copil, a avut o constituție atletică și un echilibru foarte bun, deci poate face orice sport. Pe la 5 ani a făcut atletism, acum îi place mult călăria și a ajuns să meargă în galop mai repede decât alți copii. Ne gândim chiar și la o tabără de călărie în Maramureș.

Elena: Va fi frumos acolo, că e aproape de bunici și acolo e bună și mâncarea...

Mama ta e vegetariană de mulți ani. Ție ce-ți place să mănânci?

Elena: Mănânc și eu cu ea salate, dar nu-mi plac toate verdețurile.

Paula: Da, avem niște difi cultăți la spanac, rucola și broccoli. (zâmbește) Eu vreau ca ea să se alimenteze corect, din toate grupele de alimente, dar am văzut că și ea începe sărespingă carnea. Însă ar fi prea devreme să renunțe la ea, mai ales că nu-i plac ciupercile, din care ar putea să-și ia proteinele necesare.

"Mami este cea mai specială prietenă a mea"

Paula Seling DSC 8167 jpg

Dar când mergi la bunici, unde sunt toate bunătățile din Maramureș, ce le ceri la masă?

Elena: Supă cu găluști, e preferata mea, mămăligă, clătite, gomboți...

Văd la gâtul tău o jumătate de inimă. Ai o prietenă specială?

Elena: Da, am o prietenă foarte bună, dar mami este cea mai specială prietenă a mea.

Îți place să te îmbraci ca ea, aveți haine la fel?

Elena: Da, avem rochii la fel, pantofi la fel...

Îți ia și pantofii la purtat?

Paula: Da. Și la fardurile mele se mai uită, dar are trusa ei, corespunzătoare vârstei ei.

Prin culise o mai iei cu tine?

Da, mai mereu. Îi place să vină și a fost și când am jucat în musicalul scris de Cristian Faur, Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate.

Dar la Chișinău, unde ești chemată des?

Încă nu, dar urmează.

Cine te ajută când ai programul încărcat?

Tatăl Elenei, Radu, și cu mine suntem doi părinți foarte responsabili, așa că, de fiecare dată când unul dintre noi are treabă, celălalt are grijă de Elena. Iar când suntem ocupați amândoi, vine mama mea sau stă mama lui Radu cu ea, deci suntem o familie foarte implicată în creșterea ei, de la părinți la bunici.

Care a fost cea mai mare temere a ta ca mamă?

Să nu fac ceva care să-i dăuneze, să n-o răsfăț prea mult sau să nu fi u prea strictă. Dorința mea cea mai mare este ca ea să aibă o copilărie fericită, un reper în viața ei de adult.

DSC 8016 JPG

Cum i-ai explicat faptul că tu și tatăl ei vă veți separa și că lumea ei se va împărți în două?

Lumea Elenei nu s-a împărțit în două. Noi suntem foarte prezenți în viața ei, discutăm ce-i mai bine pentru ea, ne sfătuim, ba chiar uneori ne întâlnim toți trei. Lumea ei este la fel, ba chiar îi place mult că există anumite schimbări. Are două case, o viață foarte colorată și am constatat că îi place foarte mult așa.

Îți mai dai voie să iubești, să aduci un alt bărbat în viața ta și a Elenei?

Pentru un copil e important să trăiască înconjurat de iubire și, chiar dacă această iubire dintre părinți s-a schimbat sau are alte coordonate, în continuare părinții ei își poartă de grijă unul altuia și e un mediu potrivit pentru creșterea ei. Iar pentru o femeie e important să iubească și să fi e iubită. Așa că da, de ce nu?

Care a fost cel mai dificil moment prin care ați trecut împreună?

Cred că cel al operației mamei mele, care a avut un dublu bypass pe cord deschis, o operație foarte grea, cu o recuperare dificilă. Dar am avut alături mulți oameni dragi, care ne-au ajutat să avem grijă de ea și să fi e bine.

Ce ai învățat tu de la Elena?

Am învățat ce înseamnă iubirea atât de frumoasă și de pură a unui copil. Ea este de-o lumină și de-o bucurie cum rar am văzut. Dar, în același timp, am învățat și ce înseamnă răbdarea, pentru că așa se întâmplă când ai un copil hiperactiv și foarte dornic să facă lucrurile cum vrea ea. Trebuie să fii răbdător, diplomat și să o ajuți să facă unele lucruri lăsându-i senzația că ea a decis să le facă.

Cum va arăta vara voastră?

Avem o vară plină cu evenimente atât ale ei, cât și ale mele, care nu sunt puține. Ea are serbări, tabere, ne propunem să mergem și într-o vacanță împreună. Iar ea va merge și la bunici, atât la părinții mei, cât și la cei ai tatălui ei, și insist să facă asta, pentru că e foarte fain să fii la țară și să ai libertatea și siguranța de-a face diverse lucruri în mijlocul naturii.

foto: Sorin Stana, make-up & hair-style: MARIA MARINCIU; stilist: MADENA; vestimentație: ZARA, RESERVED, H&M, GERARD DAREL. Locație: Mulțumim IDONI, Snagov 077050



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg