EXCLUSIV A avut profesori care au lucrat cu Tina Turner, Rihanna sau Adele! Cântăreaţa Laura Galea vrea să cunoască succesul în România: "E un vis care acum începe"

22 februarie, 2021
5 laura galea cantareata 4 jpg jpeg

Are 24 de ani şi începe să cunoască succesul pe plan muzical! A lansat prima piesă şi a făcut deja primul milion de vizualizări pe Youtube! Cine e Laura Galea? Tânăra cântăreaţă a studiat în Spania, România şi Marea Britanie şi a învăţat muzică de la cei mai buni, de la profesorii pe care i-au avut şi Tina Turner, Rihanna sau Adele.

Ai voce, ai talent şi iubeşti scena şi muzica de mică. De ce nu te-ai lansat în industria muzicală în adolescenţă, ci o faci acum, la 24 de ani?

Să ştii că am mai avut mici întâlniri cu scena în adolescenţă, dar mi-am dorit să fac lucrurile înţelept, pas cu pas şi să fiu pregătită pentru asta. În copilărie eram fascinată de mama, care cânta acasă la pian, dar nu ştiam că am voce. Abia prin adolescenţă, când interpretam vocile diverşilor artişti pe care îi ascultam, ne-am dat seama că am ureche muzicală şi pot să cânt. De la asta până la a te lansa în industria muzicală este însă cale lungă, iar eu am înţeles că întâi trebuie să-ţi lucrezi vocea, să munceşti, să te descoperi ca sensibilitate artistică. Pe mine m-au ajutat foarte mult cursurile de canto cu Crina Mardare, la care merg de 13 ani. Ea este cea care nu doar că mi-a exersat vocea, ci m-a şi încurajat să mă descopăr şi să fiu eu, indiferent de ce vrea piaţa. Apoi, ca să te lansezi în muzică, îţi trebuie o echipă de oameni cu care să fii pe aceeaşi lungime de undă, de la compozitor, la regizor, producător sau manager. Toate astea cer timp şi teste, iar pentru mine se pare că pandemia a venit cu echipa potrivită cu care să încep să lucrez la compunerea primului album şi cu lansarea primului meu clip.

Ai studiat muzica în România, dar şi în Marea Britanie. Cum au fost studiile la Londra?

Toată perioada petrecută la Londra la studii a fost o experienţă care m-a marcat. De la simplul fapt că am trăit într-o cultură foarte diferită de a noastră, până la oportunitatea de a întâlni profesionişti din domeniu de la care ai ce învăţa. Cea mai importantă experienţă pentru mine a fost socializarea şi schimbul de idei cu profesorii şi cu colegii mei. Am cunoscut oameni din culturi diferite, stiluri muzicale extrem de diferite şi gândire foarte diferită. Eu sunt ferm convinsă că asta m-a ajutat enorm în formarea mea ca om, dar şi ca muzician. Am foşti colegi de facultate care acum au hituri în Germania, alţii au fost plecaţi în turneu cu Twenty One Pilots sau cântă cu Lizzo. Sunt foarte mulţi oameni ce au plecat din facultatea asta şi au ajuns departe.

De ce te-ai întors acasă? De ce nu ai pornit o carieră acolo?

Încă dinainte să plec la facultate, planul meu a fost mereu de a mă întoarce acasă. Poate şi pentru că de mică am tot trăit afară, am avut o perioadă în care am locuit cu părinţii în Spania, unde mergeam la British School, apoi la liceu în România şi la facultate în Mare Britanie. Nu am plecat niciodată cu gândul de a mă stabili acolo, mai ales că familia mea era în ţară şi îmi doream să fiu alături de ei. Mi-am dorit să fiu student în Londra, să trăiesc o vreme în oraşul acela pentru că ştiam că va fi o experienţă care mă va îmbogăţi, însă planul a fost mereu să revin acasă.

3 laura galea cantareata 2 jpg jpeg

Ai avut profesori care au lucrat cu nume consacrate din industria muzicală?

Da, am avut profesori care au lucrat nu nume foarte mari din industrie, de la legenda Tina Turner, până la Rihanna sau Adele. De exemplu, fiica unuia dintre profesorii noşti era în echipa de management a lui Adele şi a venit la cursurile noastre pentru a ne vorbi despre experienţa lucrului cu un artist de această talie. Un alt profesor îşi începuse cariera alături de Tina Turner, ca backing vocals în turneele ei, ca ani buni mai târziu să ajungă să contribuie la un hit al Rihannei. Profesorul de muzicologie era un real fenomen didactic, putea să ne vorbească despre muzica românească a anilor 2000, iar imediat după sărea la muzica tradiţionala din Peru şi după ne explica cum să producem muzică pe diverse software-uri.

Care e cântăreaţa ta preferată? Ce admiri cel mai mult la ea?

Adele. Îmi plac vocea şi forţa ei, sensibilitatea care răzbate dintr-o voce atât de puternică, atitudinea ei şi faptul că este foarte asumată în tot ceea ce face.

Ai un artist preferat în România?

Îmi place foarte mult să diversific ce ascult, aşa că am mai mulţi artişti preferaţi de la noi. Momentan, de exemplu, ascult Nane fiindcă mi se pare  foarte cool atitudinea lui, iar producţia muzicală de pe ultimul său album este de o calitate de apreciat. Îmi place foarte mult şi Liviu Teodorescu, pentru talentul său muzical, compune, produce, are sensibilitate şi transmite mult prin muzică.

Ai lansat prima piesă şi primul videoclip, „Nu e”, de pe viitorul tău album. Cum a fost întreaga experienţă? Ai peste 2 milioane de vizualizări pe Youtube.

A fost şi încă este o experienţă cu multă emoţie. Îmi amintesc că ziua în care am văzut clipul urcat pe YouTube am simţi un gol în stomac, o bucurie imensă combinată cu o mie de gânduri: va fi bine primită piesa, le va plăcea oamenilor, o să mă descurc? Apoi, prima emisiune TV live la care am participat a fost iar un carusel de emoţii. Încă mă adaptez la aceste experienţe, eu sunt un om foarte sensibil, am pus enorm de mult suflet şi timp şi efort în tot acest proiect. Dar este un vis împlinit, un vis care acum începe şi de care vreau să mă bucur în fiecare secundă.

Familia s-a bucurat de reuşita ta?

Ooooo, da! Familia este cel mai mare susţinător al meu. Tata este omul meu de bază, cel care mă sprijină şi mă îndrumă. Iubitul meu este cel care îmi e mereu alături, mă încurajează şi mă sfătuieşte. Iar bunicile mele sunt atât de simpatice când le anunţ că voi fi invitată la o emisiune TV sau că am dat un interviu undeva – ele vor imediat să vadă şi să nu rateze nicio apariţie. Una dintre bunici este foarte conectată la aplicaţii, îmi scrie pe WhatsApp, citeşte pe net interviurile mele, e foarte haioasă că nu ratează nimic. Le sunt recunoscătoare tuturor pentru susţinere şi, în egală măsură, le mulţumesc tuturor celor care îmi ascultă muzica.

Ai spus că tu duci mai departe visul mamei tale de a face muzică. Ea te-a susţinut de mică?

La mama mea am văzut pentru prima oară pasiune adevărată pentru muzică. În vremurile acelea, ea nu prea a avut şanse să facă din muzică o profesie, aşa că a ales să devină doctor, pentru un viitor mai stabil, mai sigur. În schimb, pe mine m-a încurajat să fac în viaţă ceea ce mă pasionează şi am descoperit că pentru mine muzica este răspunsul. De fiecare dată când cânt, simt că formez o conexiune cu ea şi asta îmi dă tăria de a-mi trăi viaţa ştiind că o voi avea lângă mine pe mama mereu. Ştiu că i-ar fi plăcut foarte mult să îmi fie alături în tot acest parcurs muzical.

Eşti la început de carieră, nu? Cum îţi doreşti să te perceapă publicul chiar acum, de la prima piesă?

Chiar dacă muzica mea nu este una mainstream, îmi doresc ca oamenii să simtă sensibilitatea din ea. Îmi doresc să creez emoţie celor ce mă ascultă şi cred că într-un fel sau altul fiecare se poate regăsi într-o anumită stare, senzaţie prezentă în muzica mea. Fiecare piesă a mea este o emoţie. Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le-am primit este să fiu întotdeauna eu, să nu încerc să-mi ascund personalitatea doar pentru a urma anumite trenduri. Şi cred că acesta este un alt mesaj trimis către public: acela de a fi tu.

2 laura galea cantareata 3 jpg jpeg

Te vezi curând pe scenă, în faţa fanilor? Mulţi artişti au avut de suferit din cauza pandemiei, concertele au fost interzise.

Mi-ar fi plăcut foarte mult ca în anul debutului meu să am ocazia să fiu live, pe scenă, în faţa publicului. Sper ca anul acesta vremurile să fie mai bune cu noi şi să putem să ne bucurăm din nou de concerte, desigur cu toate măsurile de siguranţă impuse. Eu aştept cu nerăbdare şi emoţie primul meu concert live. Sper să putem face asta cât mai curând.

Probabil vom auzi din ce în ce mai des numele tău. Ce pregăteşti în continuare pe plan profesional?

Pe 18 februarie am lansat cel de-al doilea single, „Eoni”, cu un videoclip plin de culoare. Sper să vă placă. Îmi doresc să cresc, iar asta pentru mine înseamnă să compun în continuare, să lansez periodic material muzical de calitate, fie că este vorb de piese, fie de videoclipuri. Primul album este gata din vara anului trecut, iar acum lucrăm intens pentru a pregati următoarele videoclipuri ce vor însoţi melodiile. Sper ca totul să meargă conform planurilor noastre şi să putem lansa albumul la vară, cu o petrecere în aer liber, daca ne va permite contextul general al pandemiei. Iar din aprilie vom începe să lucrăm la melodiile de pe următorul album.

Cum te vezi peste câţiva ani, la 30 de ani?

Aş vrea ca muzica mea să ajungă la cât mai mulţi oameni şi să rezoneze cu emoţiile lor. Îmi doresc să cresc profesional, să învăţ, să mă perfecţionez. Mi-ş dori foarte mult să-mi întemeiz o familie şi da, la 30 de ani mă văd alături de propria mea familie.



Recente pe Ok! Magazine

CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg