EXCLUSIV Alex Abagiu & Radu Vlăduţ: “Mesajul nostru nu a fost înţeles. Am fost una dintre cele mai încercate echipe.”

7 aprilie, 2020
1 day 21 asia express 3 dof2533 diana oros jpg jpeg

Cunoscutul make-up artist şi cel mai bun prieten al său, Radu, alcătuiesc una dintre cele mai neaşteptate, nonconformiste şi controversate echipe din Asia Express. Despre aventura lor în acest reality-show ne-au povestit chiar ei, recent, într-un interviu exclusiv.

Au stârnit comentarii, au dus la bun sfârşit probe dificile, au refuzat unele probe, au eliminat una dintre cele mai puternice echipe, cea alcătuită din fraţii Ristei, iar acum îşi continuă aventura în Taiwan, mânaţi de dorinţa de a dovedi că ei sunt acolo pentru că au un spirit foarte competitiv. Iată care este părerea lor despre această experienţă unică, cum se raportează la valul de animozităţi pe care l-au stârnit şi cum le-a schimbat viaţa show-ul de la Antena 1. 

Ştiaţi ce vă aşteaptă în Asia Express, aţi urmărit şi celelalte ediţii?

Radu: Eu am mai spus că mă consider unul din cei mai mari fani ai emisiunii şi că am fost foarte norocos că am ajuns să particip. Am văzut fiecare episod din celelalte sezoane, ba mai mult m-am şi uitat la unele faze din nou pe Youtube, atât de mult mi-a plăcut. 

Alex: Pe mine m-a convins Radu să mă uit pentru că asta era singurul subiect de discuţie cu el atunci când emisiunea era pe post şi m-a prins şi pe mine instant. Cu toate astea, oricâte episoade ai fi văzut, niciodată nu poţi fi pregătit cu adevărat pentru ce urmează să se întâmple în Asia Express.

Cum v-aţi imaginat că va fi această aventură şi cum a fost, de fapt?

Radu: A fost mult mai grea decât mi-am imaginat, dar şi mult mai frumoasă. Pleci de acasă cu un plan şi ajungi acolo şi ţi se da peste cap din prima zi. Fiecare zi este diferită şi este o provocare în sine.

 Pentru mine cea mai mare surpriză a fost să dau piept cu neprevăzutul din fiecare zi. Eu sunt o persona foarte calculată şi organizată, am o agenda plănuită cu 2-3 luni în avans, iar în Asia Express nu prea ai ce planuri de viitor să faci, pentru că se schimbă realitatea, peisajul, coordonatele problemei de la o ora la altă.

Care au fost pentru fiecare dintre voi ca individ şi pentru voi ca echipă, cele mai grele lucruri?

 Cea mai grea parte pentru mine a fost dorul de casă, de oamenii care mă înţeleg şi îmi apreciază felul de a fi. Având în vedere că am fost votaţi la atâtea curse pentru ultima şansă, cred că asta a fost şi pentru echipa noastră cel mai greu punct– că mesajul nostru nu a fost înţeles. Noi am perceput experienţă asta că un joc de “Nu te supără frate” şi prin asta am fost diferiţi.

 Eu sunt o persoană care lucrează într-un mediu salubru, mereu cu mâinile curate, iar pentru mine a fost greu să mă murdăresc la propriu şi la figurat (

). Pe lângă asta am fost una dintre cele mai încercate echipe în Asia Express, am participat la multe curse pentru ultima şansă care implică oboseală extra. Partea bună e că aceste curse vin şi cu amintiri şi experienţe noi, şi până la urmă nu pot decât să fiu recunoscător pentru că asta m-a motivat să mă duc în Asia Express.

Radu, tu ai spus din primul episod că eşţi acolo să câştigi şi nu vrei să fii prieten cu nimeni. Pe parcursul emisiunii au apărut afinitităţi, dar şi multe antipatii. În ce măsură crezi că v-a ajutat distanţarea asta de toţi ceilalţi şi în ce măsură v-a afectat?

Eu sunt o persoană prietenoasă de felul meu, dar într-adevăr, scopul meu principal în Asia Express a fost competiţia. Cred eu că nu doar al meu (râde). Ştiam despre mine că sunt competitiv, acolo m-am convins că aşa e. Un alt lucru pe care îl mai ştiu despre mine e că sunt foarte sincer şi asta s-a văzut în Asia Express (râde). Nu am anticipat însă că sinceritatea mea va aduce această distanţare de unii dintre colegi, pentru că după cum ziceam, eu am privit totul că pe un joc. Dacă stai puţin să analizezi şi treci peste reacţiile puternice la vocabularul meu de concurs, o să vezi că e un mesaj coerent de la săptămâna la săptămâna şi că toate sunt elemente de teorie a jocului. Aşa că nu pot să zic dacă ne-a ajutat în vreun fel această distanţare, pentru că nu a fost ceva plănuit sau anticipat. A venit la pachet cu felul meu de a juca, cu cărţile pe faţă.

15 day 19 asia express 3 dof1578 diana oros jpg jpeg

Alex, lucrezi într-un domeniu estetic, care se ocupă cu frumuseţea şi delicateţea şi ai ajuns să faci acolo lucruri inimaginabile. Ai avut chiar şi reticenţe faţă de îndeplinirea probelor. Regreţi în vreun fel că ai fost prea impulsiv sau prea direct în anumite momente?

Unul din motivele pentru care am vrut să merg în Asia Express a fost să ies total din  zona mea  de confort şi să fac ceva total opus din toate punctele de vedere. Mi-am imaginat că astfel o să pot să apreciez mult mai mult ceea ce am, şi asta s-a şi întâmplat şi de aceea sunt foarte recunoscător pentru această experienţă. Regrete? Eu cu Radu am trăit experienţă asta foarte sincer şi autentic şi indiferent de reacţiile lor , mă bucur că putem spune că nu avem regrete. Ar însemna să ne regretăm trăirile şi felul de a fi. Pot spune, însă, că reacţia celorlalţi sau a publicului poate nu a fost mereu cea aşteptată, dar asta e altă poveste, pentru că nu pot eu controla reacţia nimănui.

Aţi păstrat legătură cu vreo echipă/ concurent după emisiune?

 Cel mai mare câştig pe care l-am avut după emisiunea asta e relaţia pe care am construit-o cu Lia şi Maria.

 Cu restul concurenţilor interacţionăm mai mult online, pentru că toţi suntem nişte oameni foarte ocupaţi şi prinşi în viaţă de zi cu zi (

). Oricum ar fi, experienţă asta ne va lega pentru totdeauna.

Aţi avut vreo echipă preferată?

  În ceea ce priveşte jocul, nouă ne-a plăcut foarte mult echipa Răzvan Fodor -  Sorin Bontea şi atitudinea lor legată de probe şi de tot ce înseamnă Asia Express. De acolo ne-am dat seama că aventurile lor o să fie foarte savuroase de urmărit la televizor.

Acum, privind emisiunea, regretaţi anumite lucruri pe care le-aţi spus şi au fost interpretate ca jigniri, dar poate erau spuse sub presiunea momentului / competiţiei?

 Eu am încercat să îmi aleg cuvintele foarte bine şi acolo şi să îmi menţin discursul şi părerile în spectrul concursului. O altă chestie care cred că merită să fie menţionată e că mereu eram întrebaţi şi că părerile noastre veneau ca nişte răspunsuri la întrebări. Nu mergeam dimineaţă şi spuneam “Sunteţi o echipa slabă” în loc de “Bună dimineaţă” (

). Având astea în minte, pot să zic că nu am regrete.

 Eu regret că lumea nu face diferenţa între un show tv, comportamentul de concurs şi viaţă reală. (

). Îmi aduc aminte de comentariile pe care Cristian Ţopescu le făcea atunci când comenta probe la Olimpiada. Printre cuvintele pe care el le folosea pentru a descrie una din echipele din mixul competiţional era “echipa slabă” sau “prestaţie slabă”. Crede-mă că îmi aduc foarte bine aminte ceea ce îţi spun, pentru că în acea proba de canotaj era şi echipa României cu rudele mele. Întâmplarea face ca ei să ia medalia de aur.

Care a fost cel mai dificil moment pe parcursul emisiunii şi de câte ori aţi vrut să renunţaţi şi să plecaţi acasă?

 Pentru mine, unul din momentele grele a fost eliminarea Liei şi a Mariei, pentru că de atunci nu am mai avut întâlnirea cu fetele alea prietenoase care ne zâmbeau în fiecare dimineaţă şi ne încărcau cu energie pozitivă. Ne-a fost mult mai greu din acel moment încolo, dar nu am vrut să renunţăm niciodată.

Alex: Cel cu amuleta “refuzată”, pentru care mai apoi am fost pedepsiţi cu un handicap. E foarte greu când tu acţionezi conform principiilor tale şi eşti convins că ai acţionat just să fii, mai apoi, pedepsit pentru asta. Dar noi am înţeles că este un concurs şi că are nişte reguli care trebuie respectate. Aşa că ne-am acceptat pedeapsa şi am mers mai departe. Cam asta trebuie să fie atitudinea în Asia Express: orice se întâmplă, trebuie să mergi înainte.

9 day 09 asia express 3 dof3355 diana oros jpg jpeg

Ce aţi învăţat despre voi înşivă după Asia Express, ce aţi pierdut şi ce aţi câştigat în urmă acestui reality - show?

 Eu am învăţat că pot să fac şi să îndur mult mai multe decât credeam înainte, am pierdut şansă de a deveni Romania’s sweetheart (

) şi am câştigat o experienţă unică.

 Eu am pierdut multe frici pe care mi le-am învins în Asia Express, am învăţat că e OK şi să nu fii pe placul sau înţelesul tuturor şi am câştigat o poftă şi un apetit de aventură care înainte îmi erau străine.

Aveţi ceva să vă reproşaţi unul altuia?

 Că m-a lăsat pe jumătate chel în Asia Express (

). Nu am cum să îi reproşez ceva lui Alex pentru că datorită lui am ajuns să trăiesc experienţă asta, pe care mi-am dorit-o atât de mult. Pot doar să îi mulţumesc că s-a lăsat convins să mă ia cu el!

 Că m-a convins să mă duc în Asia Express (

). Nu am reproşuri şi nu mă văd să fi trăit experienţa asta cu altcineva. Cred că asta a fost mişto că ne completăm super bine.

Dar care credeţi că au fost cele mai mari atuuri ale voastre? 

 Radu are un fel aparte de a fi şi asta l-a ajutat şi ne-a ajutat foarte mult în acest show. Fie că îţi place, fie că nu, nu trece neobservat şi aste ne-a ajutat în multe situaţii. Pe lângă asta, era o enciclopedie a regulilor competiţiei, cel puţin a celor care s-au păstrat din celelalte sezoane. 

 Eu ştiam că Alex venea cu un bagaj mare de cunoştinţe şi poate unic printre colegi  în ceea ce priveşte cultură asiatică. Şi asta ne-a ajutat de foarte multe ori. Pe lângă asta, m-a surprins disponibilitatea lui de a se pune în situaţii atipice, în care cu siguranţă nu a fost până atunci. Şi de la atitudine porneşte totul.

V-aţi gândit înainte să plecaţi de acasă ce aţi face cu banii dacă aţi câştigă?

 Nu. Nu asta a fost factorul motivator în ceea ce mă priveşte. Eu mi-am dorit experienţă.

 Cu riscul să par iar arogant (

), nici eu nu m-am gândit la premiu atât de mult. Mi-am dorit să stăm în competiţie cât mai mult  că să trăim cât mai multe experienţe.

Aţi mai repeta experienţa?

Radu şi Alex: Da!

 Dacă mă sună că e plecarea mâine, mă apuc acum să îmi fac bagajul! 

Vezi galeria foto cu instantanee din concurs.

 Fotografii: Diana OrosRecente pe Ok! Magazine

Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
Ben Affleck și John Miller s au întâlnit în fața casei lui Jennifer Garner, Profimedia (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}