EXCLUSIV Alina Ceușan, gazda „Love Island”: „În dragoste, distanța nu e un impediment“

13 octombrie, 2023

O spune gazda noului reality show de la Pro TV, „Love Island“, după o relație de 12 ani, din care 5 cu verigheta pe inelar și ultimii 3 cu un copil în brațe.

Alina Ceușan, în prim-plan la Pro TV. FOTO: Pro TV
Alina Ceușan, în prim-plan la Pro TV. FOTO: Pro TV

Mai sexy ca oricând, Alina Ceușan ne zâmbește larg din Tenerife, unde este gazda celui mai fierbinte reality show al sezonului, „Love Island”. După ce a strâns milioane de telespectatori în fața ecranelor, în peste 25 de țări, formatul a ajuns și în România, cu poveștile de iubire trăite de zece concurenți dornici să experimenteze aventura vieții lor. Despre mult așteptata emisiune, dar și despre cum se derulează viața Alinei dincolo de strălucirea internetului, am vorbit cu această incredibilă mamă multi-tasking.

OK!: Pare că tu și buna ta prietenă, Carmen Grebenișan, v-ați împărțit insulele: ea a luat Insula Faimoșilor de la „Survivor”, tu ai luat-o pe cea a iubirii, de la „Love Island”.
Alina Ceușan: Așa este, ne bucurăm să facem parte din același trust. Tot o insulă, tot o vară sau primăvară veșnică. Sperăm ca prin acest show să aducem puțină căldură în casele românilor în această toamnă.

Cum ai funcționat fără „jumătatea“ ta feminină cât a fost ea la „Survivor”?
Alina Ceușan: Am susținut-o cu toate forțele în călătoria ei pe insulă, așteptam cu sufletul la gură orice episod, orice veste despre „Survivor” și despre Carmen. A fost o perioadă lungă și anevoioasă și am avut și momente în care mi-a lipsit mult, momente în care aș fi avut nevoie de ea, fix așa cum e, însă știam că în final această etapă a fost foarte importantă pentru ea.

Te-ai vedea făcând acel test al anduranței din Republica Dominicană?
Alina Ceușan: Nu în acest moment. Dacă propunerea ar fi venit înainte de a avea un copil, probabil că aș fi mers. Altfel, mi se pare că separarea de cei dragi și de un copil, care are atâta nevoie de tine, e cea mai grea. În termeni reali, nu știu dacă merită, atunci când ești părinte. Cred că e teribil de greu, indiferent de vârsta copilului.

Acum, e rândul lui Carmen să-ți facă galerie, cât timp ești gazda show-ului „Love Island”.
Alina Ceușan: Eh, așa e. (zâmbește) E o situație și o poziție diferită aici, dar Carmen e alături de mine în această nouă provocare profesională și știu că e tot timpul la un telefon distanță, chiar dacă vom fi la mii de kilometri depărtare.

Cât durează filmările și unde se desfășoară?
Alina Ceușan: Filmările durează două luni și se țin în Tenerife. De fiecare dată, țărmurile latine găzduiesc acest show pentru marea majoritate a țărilor (inclusiv „Love Island” Australia, care se filmează în Marbella). „Love Island” US se filmează în Fiji, însă, pentru proximitate.

Alina Ceușan filmează în Tenerife pentru „Love Island”. FOTO: Pro TV
Alina Ceușan filmează în Tenerife pentru „Love Island”. FOTO: Pro TV

Cât timp „supraviețuiește“ un concurent pe „Love Island”?
Alina Ceușan: 
Atâta timp cât formează un cuplu, poate rezista până la final. Concurenții sunt acolo ca să-și găsească marea iubire, deci a forma un cuplu cu cineva pe insulă e esențial. De acolo depinde doar de ei cât de bine fac față provocărilor (împreună sau separat) și cât de plăcuți se fac pentru public. Există și o aplicație în care spectatorii pot vota compatibilitatea lor și alte aspecte din casă, care pot influența destinul concurenților pe insulă.

Tu crezi în dragoste la prima vedere?
Alina Ceușan: Da, cred în dragoste la prima vedere. Cred că, dincolo de ceea ce vedem, simțim în primul rând energia oamenilor și asta se transmite prin toți porii, chiar și la prima vedere.

Cum arată ea după 10 ani, în relația cu soțul tău, Raul?
Alina Ceușan: La fel ca în primele săptămâni, ca să nu spun clișeic, prima zi. Seara când ne punem în pat, mă uit la el cu același entuziasm și drag și mă gândesc când au trecut acești ani, totuși? Anul viitor facem 12 ani de relație și 5 de căsătorie. Dragostea e o călătorie frumoasă, când alegi să o trăiești cu sufletul tău pereche și să crești împreună.

Cât de mult puteți sta departe unul de altul?
Alina Ceușan: Oricât timp este necesar. Am mai stat departe unul de altul pentru alte călătorii și proiecte TV de acest tip, însă nu cred că distanța e un impediment în acest moment al relației. Suntem maturi, ne cunoaștem bine, știm ce ne dorim de la viață și suntem o echipă chiar și la distanță.

Care e cea mai mare ispită din viața ta?
Alina Ceușan: Munca, research-ul și insulele Maldive. Când nu mă afund în muncă, aș spune „Da“ oricând unei escapade în Maldive, de pe o zi pe alta.

„Sunt o mamă relaxată”

Ai devenit mamă în pandemie. Ești o freak mom sau o cool mom pentru Rock?
Alina Ceușan: Cool mom. Sunt o mamă relaxată, care își ia copilul cu ea peste tot și, împreună, luăm lucrurile așa cum vin. E viața mea, cel mai frumos „proiect“ al nostru – o expresie pe care doar părinții o vor înțelege. E minunat să vezi iubirea crescând odată cu voi, să ai cui să-i lași întipărite în minte valori, să ai ce să „culegi“ după ani și ani. Fiecare nou pas e o bucurie, și-o mirare, și-o minune și nu poți trăi asta decât când ai un copil.

Cum e Rock acum, ca toddler?
Alina Ceușan: E un copil fericit, în primul rând, și asta mă bucură mult, înseamnă că ne-am făcut bine treaba până acum, emoțional vorbind. E vesel, voios, energic, tot ce-ți poți dori ca mamă. Face și „prostioare“, cum l-au învățat bunicii să spună, dar am grijă să-i explic că nu e mare bai, să fie atent pe viitor și să mă ajute în a repara ce a stricat din neatenție.

Dincolo de ecranele de tot felul, Alina Ceușan este o mamă foarte implicată. FOTO: Pro TV
Dincolo de ecranele de tot felul, Alina Ceușan este o mamă foarte implicată. FOTO: Pro TV

Am văzut că are și el propriul cont de Instagram. Cum funcționați voi ca o familie „de online“? Nu sunteți prea expuși?
Alina Ceușan: Nu simt asta, simt totul ca fiind foarte firesc pentru viața pe care o avem. Cred că e fain să te uiți în urmă și să poți revedea aceste momente cu tine mic, mai ales că trăim într-o eră a tehnologiei. Noi avem 20-30 de poze de când eram mici (atenție, totuși era perioada 1992-2000), iar ei au 20-30 pe zi minim. Toată viața e documentată cumva și cred că, uitându-mă în urmă, mi-ar fi plăcut să am acces la asemenea detalii, obiecte, amintiri sau hăinuțe păstrate. Chiar dacă suntem mult pe online, i-am făcut și dosare cu fiecare an din viață – amintiri, felicitări, ultima suzetă, părul de la botez și alte bazaconii făcute cu mânuțele lui de la grădiniță. Suntem un mix între online și offline, trecut și viitor, iar Rock este ce-i mai bun din amândoi.

Voi sunteți mereu între Cluj și București. Unde e mai „acasă“?
Alina Ceușan: Evident la Cluj. Deși acasă la mine e acasă la ai mei, la Târgu Mureș, sau la bunici la Crăiești, sau la munte la Salard... nici nu știu de unde să încep. Astea-s locurile unde timpu-mi stă în loc. Unde revin cu drag de fiecare dată și nimic nu mai contează. Spre deosebire de București, unde „timpu’ a intrat în sac“. Acasă, dintre cele două orașe, nu e niciunul. Clujul e orașul adoptiv, iar Bucureștiul e locul în care lucrurile se întâmplă cu adevărat pentru mine, din punctul de vedere al carierei, să zicem. Mai presus de toate, aș zice că acasă e acolo unde mă pot pune în pat liniștită, cu capul pe pieptul lui Raul, cu Rock lângă noi, acolo unde wifi-ul se conectează singur și ai mereu ceva de strâns, spălat, adunat. Acolo e acasă acum în perioada asta din viață, oriunde aș fi, cu ei.

Cum te împarți în atâtea direcții?
Alina Ceușan: Iubesc tot ceea ce fac și am parte de susținerea echipelor pe care le-am format în toate business-urile. Mă trezesc, deschid calendarul, văd ce am de făcut și le iau pe rând. Atunci când iubești ceea ce faci, nu simți că muncești și pe bună dreptate am zis în ultima vreme tot mai des celor din jur: „Voi vă dați seama că ăsta e job-ul nostru? E ridicol, e ca și când am transformat joaca în lucru și ne place atât de mult încât, atunci când ne strigă părinții să intrăm în casă... nu vrem.“

Cum arată „piața“ rețelelor sociale la 11 ani de când ai devenit blogger, influencer? Ce e mai ofertant, blogul, Instagramul sau TikTok-ul?
Alina Ceușan: Toate, depinde de tine cum vrei să te exprimi. Zona de video a evoluat enorm în ultimii 10 ani, însă e una care mi-a fost mereu nativă și ușor de procesat. Scrisul la fel, nu a fost dificil să jonglez pe nici una dintre aceste platforme și cred că adaptabilitatea e cea mai importantă caracteristică a celor care reușesc în online, TV, PR, presă etc.

„Sunt un mix între literatură și tehnologie”

Business-urile tale depind de media și online. Cât reziști fără telefon, laptop, TV?
Alina Ceușan: Nu „rezist“ și nici nu-mi doresc. Am și acum, în drum spre vacanța pe barcă în Italia, telefonul în mână, laptopul și alte 9 kg de aparatură în backpack-ul foto lângă mine. Sunt un mix între literatură și tehnologie, asta e personalitatea mea în două cuvinte. Am rezistat și 2 luni fără telefon, dar nu ăsta e scopul meu în viață. Trăim într-o eră a tehnologiei și nu are sens să ne ferim de ceva ce ne poate ajuta, dacă știm cum să ne folosim de ea.

„Am rezistat și 2 luni fără telefon”, ne spune Alina Ceușan. FOTO: Pro TV
„Am rezistat și 2 luni fără telefon”, ne spune Alina Ceușan. FOTO: Pro TV

Îți rămâne timp și doar pentru tine?
Alina Ceușan: Puțin, dar anul acesta am reușit să-mi blochez mai multe vacanțe, ieșiri cu familia și plecări sau timp alături de ai mei, de cei dragi, decât în orice alt an. M-am bucurat de fiecare moment de vară - de fiecare limonadă, rază de soare, piesă la festival, fiecare bol cu paste, fiecare masă pe terasă și moment petrecut în liniște. Am ajuns și la bunici de câteva ori, voi ajunge și la ziua lui Moșu’ Leanu – că face 80 de ani – înainte să plec spre Tenerife. Așa că da, cel puțin anul acesta am jucat cartea productivității foarte bine și am câștigat mai mult timp pentru mine.

Ce-ți place să faci când ești doar tu cu tine?
Alina Ceușan: O baie lungă cu săruri, spumă, un pahar de vin, lumânări – știți voi, tot pachetul – și să citesc o carte. Am mereu 4-5 cărți deschise, pe care le jonglez. Să mă uit la emisiuni în genul celei pe care o voi găzdui. Văd toate filmele, serialele, noutățile, ascult podcast-uri ale persoanelor care mă inspiră sau mă intrigă. Fac sport sau fac ordine prin casă. Cam asta fac cu plăcere, când „nu mă vede nimeni“.

Ce ai vrea să știe lumea despre tine și încă nu știe, după atâta timp?
Alina Ceușan: Că nu-mi plac decât sarmalele în foi de varză acră, nu dulce. Glumesc (râde). Poate că... sunt o persoană simplă și sinceră, care a muncit mult să ajungă aici, că iubesc în continuare tot acest proces și munca pe care o implică și că mă bucur că am oameni alături de mine, de multe ori din umbră, în tot ceea ce întreprind.

FOTO: Pro TV



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg