Exclusiv! Ana Bodea și Valentin Butnaru, cuplul momentului: “Expunerea relației noastre ne-a făcut bine”

30 august, 2024

Prezentatorul Observatorului de la orele 12 și 17 și actrița din serialul “Lia- soția soțului meu” au răspuns invitației noastre la o ședință foto de cuplu și o discuție liberă, în doi.

Cum peisajul media nu este foarte bogat în power couple-uri în adevăratul sens al cuvântului, ne bucurăm de fiecare dată când acesta se îmbogățește c-o nouă pereche de nume cunoscute. Este cazul cuplului marca Antena 1, format din actrița Ana Bodea și jurnalistul Valentin Butnaru.

Ana Bodea și Valentin Butnaru foto OK Magazine DSC 7539 jpg

Că cei doi arată bine împreună, știam deja din imaginile din social media. Că Ana și Valentin au o conexiune mișto și la nivel de comunicare am aflat după ce i-am cunoscut personal la un shooting simpatic, exclusiv pentru revista OK!.

El un Vărsător cu glumele la el și extrovertit, ea un Rac sensibil, aparent diferiți, dar atât de asemănători fie doar și prin pasiunea neștiută pe care o au în comun. Cea pentru actorie. Da, prezentatorul de știri Valentin Butnaru este un actor înnăscut, o complet altă persoană atunci când părăsește pupitrul informativ, iar delicata balerină Ana Bodea este partea organizată, matură și cu fler pentru afaceri a cuplului lor. O pereche frumoasă, pe care știm că vreți s-o cunoașteți și voi mai bine.

Cum este să ai o relație cu un coleg de trust? Să nu zicem coleg de serviciu. Este confortabil sau dimpotrivă, pune o presiune suplimentară?

Valentin Butnaru

Este ideal că suntem colegi de trust și nu neapărat colegi de job. Nu avem același job. Ea e actriță, cu alt regim de filmări decât cel de la știri. Sunt alte forme de stres. Dacă făceam și același lucru, ne-am fi încărcat cu aceleași probleme, zi de zi. Dar cumva ne completăm în privința asta.

Ana Bodea

Deși mie chiar mi-ar plăcea, la un moment dat, să prezint Observatorul cu el. (râde)

Corectați-mă dacă greșesc: sunteți de un an și jumătate împreună, așa-i?

Ana

Da, așa este.

Cum a fost momentul în care v-ați îndrăgostit unul de celălalt? Unde erați și ce făceați când s-a aprins flacăra?

Valentin

Eram la Observator, ea a venit acolo ca invitată, cu serialul Lia. Noi ne cunoaștem, totuși, de mai demult. N-am apucat să discutăm ca prieteni neapărat, eu am ieșit în pauză, când m-am întors ea era cu colegii ei, o întreagă nebunie. Așa că era puțin ciudat să nu discutăm deloc, cu atât mai mult cu cât ne cunoșteam dinainte. Și ea m-a așteptat în fața platoului să termin știrile, ne-am îmbrățișat, am vorbit și de-acolo s-a aprins fitilul. Au urmat câteva săptămâni de tatonare și într-o joi seara am avut prima întâlnire.

Dacă tot v-aduceți aminte ziua, spuneți-mi și unde a fost date-ul?

Ana

M-a invitat la masă, mi-a gătit el paste cu ton. În plus, eu îmi doream să învăț franceza, iar el știind foarte bine această limbă m-a ajutat pentru cursurile de a doua zi. Mi-a făcut el tema. (râde) A doua zi, m-am dus la curs cu patru pagini bine scrise.

Avem aici o balerină superbă, absolventă a Teatrului Balșoi din Moscova, și un jurnalist domn bine, prezentator al Observatorului de la Antena 1. Ce aduce fiecare dintre voi acestui frumos cuplu? Cum îmbinați aceste lumi?

Valentin

Sincer, adevărul este undeva la mijloc, în altă galaxie. Puțină lume știe că eu am făcut Actorie de mic, mai mult decât ea, chiar. Deci nu suntem atât de diferiți. Eu sunt o fire oarecum opusă imaginii pe care o vedeți la televizor. La Observator trebuie să fiu mai sobru.

Ana

Da, în relația cu mine, cu prietenii, cu mama, cu toți cei apropiați, e cu totul altă persoană față de cea pe care o vedeți la Știri.

Pai hai să vedem persoana asta diferită!

La Observatorul de la ora 12 sunt puțin așa. (râde) E un jurnal mult mai light.

Vreau să revin la faza cu Actoria. Nu știam c-ai studiat asta, Valentin.

Valentin

N-am făcut facultatea, dar am luat cursuri de la 12 ani. Workshop-uri, tot felul de cursuri, trupa liceului, apoi am făcut Școala de Arte. Probabil mă vor blama mulți pentru ce spun acum, dar nu totul rezidă în facultatea de Actorie. Cred mai mult într-un spirit al actorului. Cumva, simți de mic. Eu de mic interpretam tot felul de personaje, îmi cream propriile scenete. E mai mult decât o meserie, eu o văd mai mult ca pe o stare de spirit, un fel de a fi, o formă de manifestare. Dacă mă întrebi, eu sunt actor. N-am terminat UNATC-ul, dar pot oricând, la orice oră, să ies din registrul meu sobru și să mă duc în orice.

"Nu mi-am pus niciodată problema asta a vârstei"

Diferența de vârstă de 15 ani dintre voi v-a făcut, într-o oarecare măsură, să aveți rețineri în a începe o relație? Cine dintre voi a adus mai mult în discuție partea aceasta?

Valentin

Eu, pentru că îmi scriu foarte mulți copilași s-o las în pace. (râde) Adevărul este că ea este de foarte multe ori mai matură decât mine. Eu nu prea m-am maturizat, încă am rămas la 20-21 de ani. La propriu. Ea este responsabilă, matură, organizată, ea gândește lucrurile. Eu sunt omul momentului. Nu-mi văd vârsta și nu-i vreo criză a vârstei, așa am fost dintotdeauna. Fac foarte mult sport, alerg, nu simt vreo limită în nimic.

Ana

Eu nu mi-am pus niciodată problema asta a vârstei din moment ce sentimentele și energiile dintre noi sunt mult mai puternice decât orice. Nu-ți vine să te gândești la asta. Plus că eu m-am maturizat destul de repede datorită sau din cauza baletului și nu m-am gândim vreodată la aspectul ăsta. Nici prietenii meu nu sunt de vârsta mea.

Nu-mi spune că asculți și muzică de pe vremea lui?

Valentin

Eu n-ascult muzica de pe vremea mea! Iar ea ascultă mai multă muzică din anii ‘80 sau ‘90 decât mine. Eu sunt cu muzica actuală oarecum, ea e cu oldies.

Ana

Da, muzica din perioada aceea mi se pare mult mai bună și cu versuri mult mai profunde.

De dansat mai dansezi, Ana? La nivel profesionist, pe scene?

La nivelul acesta, nu. Evident, m-am menținut în formă, pot să dansez în continuare pentru reclame, lungmetraje, seriale. Nu mai dansez pe scenă. Nu zic că n-aș putea, dar baletul este atât de greu, încât din moment ce te-ai lăsat de ceva timp, nu mai poți să revii. În niciun caz la același nivel. Dar dansez suficient de bine pentru apariții TV, filmări. Aș putea interpreta o balerină într-un film, în așa fel încât să nu se vadă că nu mai sunt eu balerină. Și aș vrea să mă apuc de dans contemporan. Așa aș putea să aflu mai multe despre corpul meu și să-mi dezvolt o oarecare mobilitate, care m-ar ajuta și-n actorie.

Ana Bodea foto OK Magazine DSC 7429 jpg

Cum a fost experiența ta la Teatrul Balșoi? Îmi imaginez o lume foarte dură, ca-n filmul Lebăda Neagră sau chiar mai rău.

Așa este. Chiar și așa, a fost o experiență foarte bună pentru mine. Nu știu unde aș fi ajuns dacă nu treceam prin asta. Mi-a făcut foarte mult bine. M-a ajutat foarte mult și să mă maturizez, și să-mi dau seama cum e lumea. Din toate, am învățat ceva. Era, într-adevăr, o lume dură, profesori foarte stricți, trebuia să ajungi mereu la repetiții, să nu întârzii niciodată, să fii perfect aranjată, cu părul prins, cu toate lucrurile la tine. Destul de complicat pentru un copil, care-și mai uită chestii... Trebuia să fii perfect, la timp, cu mintea și cu corpul pregătite.

Te-a atras și pe tine, Valentin....

Valentin

Baletul, nu... (râdem cu toții)

...faptul că Ana a făcut balet, că ai în fața ochilor o balerină adevărată? Bărbații sunt fascinați de balerine.

Valentin

Ea se lăsase de balet când ne-am cunoscut, dar da, încă mai are acel farmec. Are o rigoare în tot ce face. Emană un soi de eleganță cum rar am mai întâlnit. E un cumul de factori. Felul în care vorbește, eticheta, manierele, felul în care intră într-o încăpere, felul în care persoanele se raportează la ea. Toți îi simt aura, au o strălucire când o văd apropiindu-se.

Ce frumos ai vorbit. Și când te gândești că înainte nu erai genul care se deschidea în presă legat de relații. Cum de-a intervenit această schimbare la tine?

Valentin

Cumva, am realizat amândoi la un moment dat, când au apărut în presă niște poze cu noi, făcute într-o benzinărie, că n-ar avea sens să ne ținem relația ascunsă. Amândoi suntem fani intimitate, dar în același timp, cel puțin în ceea ce o privește pe ea, este nevoie și de o expunere. Pozitivă și nu numai, căci și criticile sunt constructive. Este la început de drum, este atât de talentată încât poate să se ducă în 3-4 domenii diferite. Poate să facă radio, reclame, să țină o emisiune, să joace, e versatilă. Ar fi fost total nedrept să-i impun să avem un silenzio stampa legat de relația noastră. Să ne prefacem că nu există. Eu am decis să o sprijin cu totul, chiar dacă a o sprijini înseamnă a renunța eu la niște bariere ale mele legate de intimitate.

Ana

Și-n plus, e o atenție pe care nu ne-o dorim neapărat 24 din 24 de ore. Dar e opțiunea unui cuplu dacă aceste lucruri îl dărâmă sau poate face ceva bun din ele. Noi ne-am dori să avem și o afacere împreună și, automat, expunerea asta, pe alocuri, ne-a făcut și bine.

La o primă căutare pe net cu numele voastre, mi-a apărut o știre cum că v-ați fi căsătorit în secret. Sunteți genul care-ar face asta? Și nu mi-ați spune și mie? (râd)

Valentin

Din păcate, nici mama mea nu ne crede. E foarte tristă, chiar crede c-am făcut nunta în secret. Crede c-am fi în stare. Mama ei e și ea pe-acolo.

Ana

Totul a pornit de la un tik-tok bazat pe ficțiune. Am prezentat o situație, de genul “când intră soțul și nu știu ce...”

Valentin

Nu am realizat că ea scriind soț și fără să pună ghilimele, cu atât mai mult cu cât noi nu ne alintăm așa, soție-soț, poate provoca așa ceva.

Ana

Am fi genul care să facă ceva spontan, dar din fericire, avem foarte mulți prieteni foarte buni și rude, pe care ne-ar plăcea să-i avem alături. Dar le mulțumim pe această cale celor care ne-au felicitat, chiar și așa.

Valentin

Deci nu, nu ne-am căsătorit.

Ana Bodea și Valentin Butnaru foto OK Magazine DSC 7477 JPG

Valentin, pe pagina ta de Instagram am văzut o informație interesantă: ești vicecampion național și, totodată, antrenor de squash. Cum s-a ajuns aici?

Valentin

Acum vreo 15 ani, am ajuns într-o sală de squash, semi întâmplător. Aveam și cu vreo 20-30 de kilograme mai mult. Sedentar, avusesem un accident de mașină, greu. N-am putut să mai fac sport și să mă mișc foarte mult timp. La prima oră, mi s-a făcut rău, dar m-am ambiționat și m-am apucat de antrenament. Am făcut ani de zile până am ajuns să joc zilnic, chiar și de două ori pe zi. Devenisem cunoscut în comunitatea noastră ca singurul nebun care joacă zilnic, cumva ca profesioniștii. Dar n-am fost niciodată profesionist, căci consider că asta înseamnă să-ți câștigi pâinea din asta. Apoi, cum tot mai mulți clienți ai sălii îmi cereau sfatul, a venit totul de la sine. Am făcut primul curs, level 1, și-apoi pe cel de level 2, acum doi ani. Sunt trei niveluri și o diplomă recunoscută la nivel mondial, în sensul că poți să profesezi și-n America, dacă vrei. Dacă ne gândim vreodată să ne relocăm, pot să mă fac antrenor de squash în orice țară.

Ai ceva planuri cu această diplomă?

Da, din toamnă voi începe o serie de team building-uri pe bază de squash. Adică voi lucra cu companii, cu cabinete stomatologice, de avocatură: sunt oameni care au 10-20 de angajați și vor să-i trimită pe toți să se relaxeze, să slăbească, să alerge, să se cunoască. Un team building activ, în care nu tragi cu arcul, nu trebuie să desenezi nimic, doar să joci squash.

Cât despre tine, Ana, serialul în care joci rolul principal, Lia, soția soțului meu, revine din toamnă cu un ultim sezon. Te-ncearcă sentimente de melancolie?

Ana

A fost o experiență foarte frumoasă, din care am învățat foarte mult și care m-a clădit și m-a schimbat în bine. Mi-a părut rău că s-au terminat filmările, dar un lucru e cert: în toamna asta, din 12 septembrie, în fiecare joi și vineri ne vom uita împreună la ultimul sezon din Lia. Pe de altă parte, am multe planuri de viitor și nu neapărat legate de actorie.

Ci de Valentin...

Valentin

Eu sunt planul tău de viitor?

Ana

(râde) Da și asta. Dar ne dorim, la un moment dat, să deschidem o școală. Eu vreau să predau balet pentru adulți și copii. Pentru adulți, exerciții adaptate din balet, recreative, care să te ajute și la mobilitate, și la slăbit, și la definit.

Valentin

Eu am predat în ultimii 13 ani la școala de televiziune a Antenei. Aveam acolo un curs pentru tinerii care voiau să facă televiziune, dar am adaptat, în timp, cursul pentru oricine voia să aibă orice fel de relație cu camera de filmat. Acum toată lumea filmează orice. Și cumva asta lucrez eu, TV și nu numai: dicție, respirație etc. Iar noi vom combina totul într-un curs de actorie, pentru că eu la asta mă pricep, de fapt. Dar nimeni nu știe, pentru că n-am mai spus-o și n-am mai făcut-o de 15 ani.

Deci asta e o informație în premieră?

Cu școala pe care vrem s-o deschidem, aproape da. Cu actoria, sută la sută da. Voiam s-o păstrăm pentru mai târziu, dar ne-am dat de gol (râde).

Foto: Sorin Stana

Make up: Laura Perian

Hair: Catrinel Stoian



Recente pe Ok! Magazine

Lily Collins, Brigitte Macron, Profimedia jpg
FotoJet Demi (1) jpg
Adelina Chivu și Mihai Morar (1) jpg
Bon Jovi, GettyImages jpg
Mircea Geoana   Instagram 3 jpg
FotoJet Brad jpg
Regele Willem Alexander, Profimedia (1) jpg
Jennifer Lopez Foto Profimedia jpg
Margot Robbie și Tom Ackerley, Profimedia (2) jpg
Brooke Shields o susține pe fiica Grier Henchy, Profimedia (2) jpg
Cornel Luchian si Iustina Loghin de la Insula iubirii   Instagram (2) jpg
Brad Pitt și Ines de Ramon, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Matt Damon Foto Profimedia (4) jpg
Ela Craciun, cu Nicholas si Alexandru   Instagram jpg
Ilinca Vandici si Zian in prima zi de clasa I   Instagram jpg
Adela il bate pe Radu Valcan 2 jpg
Nicole Kidman și mama ei GettyImages 2900890 jpg
1 simona patruleasa stirile kanal d jpg jpeg