Exclusiv Antonia: "Din cauza stresului, vârsta mea biologică este de 69 de ani"

17 martie, 2022
1 antonia 212 jpg jpeg

Ştim şi noi, e greu să-ţi iei ochii de la fotografii când o ai pe Antonia în faţa ochilor. Dar artista care împlineşte luna viitoare 33 de ani are şi alte calităţi surprinzătoare. Le vei afla citind confesiunea ei despre vulnerabilitate, stres, bullying online şi presiunea de a fi perfectă

Chipul ei nu trădează asta câtuşi de puţin, dar Antonia a dus şi duce mai multe lupte interioare decât îşi imaginează poate majoritatea. Anii lungi de drumuri la tribunale pentru a finaliza divorţul de Vincenzo Castellano au lăsat urme. La fel ca fiecare moment petrecut departe de fiica ei, Maya. La fel cum au lăsat anii în care ea şi Alex Velea au avut parte de jigniri online şi acuzaţii fără sfârşit. Nu-i ajunge somnul, ca multor mame, iar situaţia din Ucraina i-a adus şi mai multă nelinişte. Nu a reuşit încă nici să facă nunta, nici să-şi boteze băieţii, pe Dominic şi Akim. Aşa că nu-i de mirare rezultatul primit în urma unor analize recente legate de stres: vârsta ei biologică este de 69 de ani. Dar Antonia are mai mulţi aşi în mânecă: zâmbetul copiilor ei, susţinerea necondiţionată a lui Alex, o meserie pe care o iubeşte şi… OK, dulciurile, de care este plină casa, chiar dacă le consumă cu moderaţie.

Ce faci, Antonia? Cum a început primăvara pentru tine?

Antonia Primăvara începe cu bine, dar şi cu îngrijorare, având în vedere situaţia prin care trec cei din Ucraina. Nu pot să sper decât că lucrurile se vor linişti, că oamenii nu vor mai suferi aşa cum se întâmplă acum. Mai ales suferinţa copiilor nevinovaţi mă consumă foarte tare, imaginile sunt greu de privit. Separat de această situaţie, încerc să mă menţin veselă şi optimistă, energică în faţa copiilor mei.

Îmi imaginez că la tine acasă e mereu un du-te vino. Cu copiii, cu vieţile voastre de artişti... Ţie îţi ajunge timpul, îţi ajunge somnul? La cât pui alarma să sune de obicei dimineaţa?

Somnul nu îmi prea ajunge, dar m-am obişnuit să dorm şi mai puţin, mai ales de când am copiii, dar şi pentru că mereu eram pe drumuri, că am un program destul de încărcat. Cred că m-am şi obişnuit aşa. Încerc să am grijă la alimentaţie, fac sport, iau vitamine, mă odihnesc, stau în linişte atunci când prind momente de linişte. Dimineaţa alarma sună la ora 7, atunci se trezesc copiii şi îi pregătesc de şcoală şi grădiniţă.

Mi-a şoptit o vrăbiuţă că pregăteşti nişte colaborări. Ne poţi detalia?

Tocmai am lansat colaborarea cu Arkanian, un artist young şi fresh de la Golden Boy Society, label-ul lui Alex, pentru piesa Complicated, devenită super-virală pe TikTok şi care este susţinută de fani. Le mulţumim mult pentru sprijin! În ceea ce mă priveşte, urmează să lansez multă muzică, mai am şi alte colaborări, va fi un an bun din acest punct de vedere.

3 antonia 240 jpg jpeg

Luna viitoare e ziua ta, împlineşti 33 de ani. Cu ce stare de spirit te prinde vârsta asta? Simţi că s-au aşezat lucrurile în viaţa ta cum îţi doreai?

Cu linişte, dar şi cu tumult, cu multă iubire în suflet, cu bucuria că îi am pe cei dragi aproape, că am o echipă frumoasă alături de care construiesc. Chiar simt că e o perioadă în care cu toţii trebuie să fim mai  recunoscători pentru tot ce avem.

Faci 33 de ani, dar care e vârsta ta psihologică? Cât îţi dai?

De multe ori, 20 de ani. (râde) Dar mă mobilizez să fiu matură şi puternică în toate deciziile relevante din viaţa mea de adult. De părinte. De curând, am făcut nişte analize şi, din cauza stresului, vârsta mea biologică este de 69 de ani. Aşa că trebuie să muncesc mult cu mine să mă echilibrez, să nu mă mai stresez, să cobor această vârstă.

Şi dacă tot suntem la subiectul „zile de naştere, momente speciale”: va fi 2022 anul cu nunta, începe să devină un plan concret? În iulie anul trecut primeai un inel de logodnă.

Nu am făcut un plan de nuntă, cred că nici perioada nu e tocmai bună şi nu ne permite planuri atât de avansate. Dar veţi afla, desigur, de îndată ce va fi stabilit.

Cu toată pandemia, cu toată agitaţia şi cu toate proiectele, aţi apucat să-i botezaţi pe Dominic şi Akim până la urmă, după ce s-a pronunţat divorţul tău?

Nu, Dominic şi Akim încă nu au fost botezaţi.

După ani de luptă, birocraţie, incertitudini, acum un an şi ceva s-a finalizat divorţul de Vincenzo Castellano. Totul e bine când se termină cu bine, însă experienţa ta a fost una pe care mulţi ar percepe-o ca traumatizantă. A lăsat urme?

Nu a fost deloc o perioadă uşoară. Oricât sunt de puternică, sunt şi sensibilă, a fost delicat, am suferit mult, a lăsat urme, dar totul e bine când se termină cu bine.

Care e cel mai emoţionant lucru pe care l-ai auzit de la fetiţa ta recent, ceva care te-a făcut să-ţi dea lacrimile de bucurie? Petrecem mai mult timp împreună şi acest lucru este esenţial. Şi cred că nu există mamă care să nu se topească atunci când îi spune copilul că o iubeşte.

Când vorbiţi la telefon, ce începe Maya să-ţi povestească prima dată, ce o animă cel mai tare din viaţa ei în Italia? Cum arată viaţa ei acolo?

De toate! Despre şcoală, despre prietenii ei, despre activităţile ei, ce îi place să facă, bucurii, supărări.

Antonia, eu nu mi te pot închipui în postura de mama exigentă. Cum te impui în faţa copiilor atunci când e nevoie? Sau laşi asta în grija lui Alex?

Să ştii că sunt. (râde) Dintre noi doi, eu de cele mai multe ori sunt cea mai exigentă, cea care setează limitele şi copiii respectă acest lucru. Sunt şi prietenoasă, bineînţeles, şi înţelegătoare, ne jucăm, dar e important să facă diferenţa între lucrurile serioase şi distracţie. Alex, de cele mai multe ori, ar ceda, însă  suntem o echipă şi facem lucrurile împreună, cum trebuie, spre binele lor.

Obişnuieşti să faci temele cu Dominic şi Akim? E vreo materie la care eşti „praf“, la care nu îi poţi ajuta?

Îi mai ajutăm la teme atunci când au nevoie, mai ales pe Dominic, el are teme. Eu nu sunt cea mai bună la matematică, nu mi-a plăcut niciodată de altfel, dar aici se pricepe Alexandru.

7 antonia 769 1 jpg jpeg

Cred că anul acesta se împlinesc zece ani de când tu şi Alex formaţi un cuplu. Primul vostru deceniu împreună, dar unul în care viaţa v-a cam pus la încercare. A fost vreun moment când aţi fost în pericol de separare din cauza presiunilor exterioare?

Nu, niciodată. Am fost mereu uniţi, am crezut în noi, în iubirea noastră şi am ştiut că nu există obstacol care nu poate fi depăşit dacă suntem împreună, o echipă. Aşa am reuşit să avem această familie frumoasă, construită pe iubire, respect, echilibru.

Când ai început relaţia cu Alex, te-ai aşteptat la valul de bullying care a urmat împotriva voastră, ai anticipat aşa ceva? Nu mai departe de anul trecut spuneaţi că îi veţi acţiona în instanţă pe cei care vă transmit mesaje agresive.

Nu l-am anticipat, dar cred că din naivitate. Au fost momente grele, am suferit mult, eram asaltaţi de o anumită parte a presei, agresaţi de unii paparazzi, urmăriţi în trafic, jigniţi în online. Nu a fost deloc uşor. Dar cred că timpul a aşezat lucrurile şi în noi şi în ceilalţi şi ne-am putut vedea fiecare de viaţă.

Dar părinţii voştri, ai tăi şi ai lui Alex, cum reacţionează când citesc ştiri negative?

Bineînţeles că suferă, că pun la suflet uneori şi mai mult decât noi şi e delicat să îi vedem aşa, încercăm să îi protejăm pe cât se poate, dar nu este mereu posibil.

Tu cauţi pe Google să vezi ce s-a mai scris despre tine? Primeşti link-uri de la prieteni? Faci revista presei, cum ar veni?

Nu, nu am mai căutat de mult timp, pentru că efectiv îmi face rău. Atunci când trebuie să aflu ceva, sunt convinsă că aflu. Mai primesc link-uri şi de la prieteni şi de la echipa mea, aflu şi ce nu este adevărat.

Într-un podcast cu Amalia Năstase, te-ai descris ca fiind o iubită complicată, greoaie. Mi-a atras atenţia o asemenea autodescriere nemiloasă.  Sunt curioasă, ce te face complicată, cum te manifeşti?

Cer mult, pentru că şi ofer mult. Din fericire, şi primesc mult. Uneori sunt moody din alte motive şi las aceste stări să se reflecte şi în relaţie, ceea ce nu e OK. Dar Alexandru este extraordinar de înţelegător şi iubitor. E minunat!

La tine şi Alex e loc de gelozie? De ambele părţi. Se întâmplă să aveţi discuţii mai aprinse de la aşa ceva?

O gelozie plăcută după zece ani de relaţie. (

) Acea gelozie care arată că îţi pasă şi eşti la fel de îndrăgostit.

Ştiu că aţi fost mai întâi prieteni şi apoi iubiţi, dar când l-ai întâlnit prima şi prima dată? Mai ţii minte în ce context era? Ce ţi-a atras atenţia la el atunci?

Ne-am văzut la un studio, eram mai mulţi artişti, mi-a atras atenţia că era foarte vesel, energic, comunicativ, carismatic.

Ştiu că Alex era – şi presupun că încă este- foarte riguros cu mâncarea. E şi cazul tău? Sunt curioasă cum arată mesele voastre, ce nu se găseşte niciodată la voi în casă şi ce aliment e nelipsit.

Suntem amândoi riguroşi cu mâncarea, dar avem şi momente în care ne permitem „cheat meals“, astfel încât să ne şi bucurăm de ceea ce ne place, nu doar de ce trebuie. Facem şi mult sport împreună, ceea ce mă ajută, el îmi este alături, mă motivează. Mereu avem în casă salate, orez, piept de pui, mâncăm omlete, fructe, legume. Se găsesc de toate la noi în casă, inclusiv dulciuri, pentru că eu le iubesc, dar le mănânc cu moderaţie.

Dacă ar trebui să mănânci un singur fel de mâncare pentru tot restul vieţii tale, care ar fi acela?

Piept de pui cu orez şi trufe şi salată de legume şi avocado. Bineee, recunosc, şi paste!

Ştiu că Alex e foarte implicat cu sfaturi legat de cariera, imaginea ta. Este la fel de atent cu greutatea ta cum este cu a lui, îţi atrage atenţia când nu eşti disciplinată alimentar sau când dai skip la sală? Tu obişnuieşti să te cântăreşti?

Da, ne susţinem mult şi din acest punct de vedere. Cred că acest lucru mă ajută enorm să rămân focusată, ambiţioasă, motivată. Este mentorul meu, antrenorul meu. Plus prietenii noştri, sportivi de performanţă - Marius Mitrache şi Ana-Maria Bircianu.

De când ai apărut în showbiz, toată lumea e cu ochii pe tine, toată lumea vorbeşte de viaţa ta, de tot ce te vizează. Ţi se studiază gesturi, ţi se caută defecte. Ce se întâmplă în sufletul tău când te simţi atât de ... urmărită, studiată?

Mă simt bine când primesc complimente, nu vreau să fiu ipocrită şi mulţumesc lui Dumnezeu pentru acest dar. Alteori, e complicat, pentru că simt o presiune să fiu mereu impecabilă, perfectă, pentru că oamenii au anumite aşteptări, unii consideră că mereu ar trebui să fiu machiată, coafată ca la o şedinţă foto sau videoclip. Pe de altă parte, nu mă mai surprinde nimic din ce s-ar putea scrie despre mine, deja s-au spus toate, aşa că nu prea mă mai afectează.

Artiştii sunt o breaslă destul de expusă, având interacţiune directă cu publicul. Te-a făcut cineva să plângi vreodată în public? Mă refer la străini care poate ţi-au vorbit urât sau au fost agresivi.

De puţine ori am plâns în public: de regulă când era ceva emoţionant, reacţii de la fani, situaţii emoţionante, interacţiuni cu copii etc. Dar din cauza răutăţilor, am plâns mai degrabă acasă, în intimitate. Şi, din păcate, nu au fost puţine astfel de momente.

6 antonia 665 jpg jpeg

Ce calităţi ale tale îţi pare rău că nu sunt observate de oameni, fiind absorbiţi (pe bună dreptate) de frumuseţea ta?

De multe ori, ignoră faptul că eu sunt artist. Nu model, nu doar o femeie frumoasă. Ci un artist, un om care cântă şi care iubeşte muzica. Nu văd şi latura asta a mea şi faptul că sunt o persoană iubitoare.

Dar tu ce vezi când te uiţi în oglindă? Tu cum eşti cu tine? Îţi cauţi defecte?

Sunt bine cu mine, mă apreciez aşa cum sunt. Dar nu perfectă, cum mă cred mulţi. Eu îmi văd şi defectele, însă nu mă frustrează.

Ţi-a trecut vreodată prin cap să-ţi iei într-o zi familia şi să te muţi înapoi în America? Îţi creează vreun disconfort ideea de a te muta într-un loc unde brusc nu mai eşti faimoasă?

În acest moment, în contextul în care şi eu, şi Alexandru suntem persoane publice, e mai greu să plecăm de tot. Putem pleca în vacanţă, desigur, dar nu cred că ne putem muta atât de uşor. Sau nu acum.

E deja cunoscut faptul că la şase ani ai plecat cu familia ta în America, unde ai stat până să ajungi majoră. Cum v-aţi descurcat în acea perioadă? Tu ştii ce înseamnă să nu ai bani?

Am fost o familie normală, cu venituri normale, nu am simţit vreodată că am avut lipsuri, aşa că le mulţumesc părinţilor mei pentru acest lucru. Am locuit de la 6 ani la 12 ani în Utah şi de la 12 ani la 18 ani în Las Vegas.

Îmi închipui ce rumoare trebuie să fi creat cu înfăţişarea ta când trăiai în Las Vegas. De altfel, ai şi început să lucrezi ca model şi cred că vocea ta nu a scăpat neobservată nici acolo. Ai cochetat cu gândul de a căuta faima în showbizul american?

Îmi doream dintotdeauna să fiu artist, a fost visul meu, aşa că încă din State mergeam la studio, înregistram piese, speram să fiu cântăreaţă. Dar iată că lucrurile s-au întâmplat altfel pentru mine şi nu pot decât să fiu recunoscătoare.

Pe mama ta o cunoaştem cu toţii, vorbeşti adesea de ea. Dar cât de des vorbeşti şi te vezi cu tatăl tău?

Şi cu tatăl meu mă văd la fel de des, şi el locuieşte în Bucureşti, avem o relaţie foarte apropiată.

Trebuie să ştiu cum a reacţionat tatăl tău, care nu suportă tatuajele, când a aflat că ai început o relaţie fix cu poate cel mai tatuat artist de la noi. Ce ţi-a spus?

Nu a fost aceasta o problemă, în contextul în care şi eu am destul de multe tatuaje. Tata oricum nu e o persoană care judecă după aparenţe, după cum arată un om, ci este mai degrabă influenţat de cum mă tratează Alex şi după cum mă face să mă simt, după cum mă iubeşte şi cum are grijă de mine.

N-aş fi crezut, dar înţeleg că te pricepi să faci deserturi. Ce prăjituri îţi place să găteşti în mod special?

Am un tort pe care m-am specializat, este foarte bun şi nu o zic doar eu, o zic toţi cei care l-au încercat. Gătesc foarte bine şi pui după o reţetă indiană (chicken tika massala).

Ce melodie te surprinzi cel mai des fredonând în ultima vreme?

Mmmm, cred că am în cap Complicated acum. Piesa mea cu Arkanian, aşa că pe aceasta o fredonez cel mai des.     Recente pe Ok! Magazine

Bella Hadid transparentă la Cannes, Profimedia (3) jpg
Mădălina Diana Ghenea la Veneția, Getty (2) jpg
Bruni Benjamin Biolay jpg
 Jason Momoa, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez la premiera Atlas, Profimedia (2) jpg
Selena Gomez la Cannes, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck profimedia 0874627890 jpg
Melania Trump si Donald Trump la absolvirea lui Barron Trump   profimedia 0873899269 jpg
Kevin Costner și Hayes Costner, Profimedia (1) jpg
Carla Bruni la Cannes 2024   GettyImages 2153558078 jpg
Anca Lungu si sotul Harry Arampatzis la Cannes la premiera Trei kilometrin pana la capatul lumii   Alex Rosu (3) jpg
CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg