EXCLUSIV! Carmen Brumă, despre viaţa la 44 de ani: ”Din căderi înveţi mult mai multe decât din succese”

21 mai, 2021
2 carmen bruma foto 2 jpg jpeg

Ajunsă la 44 de ani împliniţi chiar luna aceasta, Carmen Brumă priveşte în urmă, la aniversările cu emoţii, nesiguranţele de altădată, punctele vulnerabile. Şi iat-o în prezent, având mai multe propuneri de a poza sexy decât avea în urmă cu 20 de ani.

La mulţi ani, Carmen! Ce mai faci, cum mai eşti, cum se vede viaţa la 44 de ani?

Mulţumesc! Viaţa la 44 de ani se vede bine, diferit de acum 10 ani, aşa cum e normal, dar cu energie şi entuziasm dublate de mult mai multă experienţă şi conştiinţa faptului că timpul nu trebuie irosit.

Dacă ai privi-o de undeva de sus pe fata care erai tu când aveai 18-20 de ani, ce ai zice despre ea? Ce te-ar emoţiona, ce te-ar frapa? Ce-ai schimba la ea?

Nu aş schimba nimic, i-as spune doar că e ok „să cazi“, să nu-i fie frică de asta, pentru că de multe ori din căderi înveţi mult mai multe decât din succese. Poate că totuşi aş încuraja-o să-şi asume mai multe riscuri.

Cum îţi serbai zilele de naştere în copilărie? Ai fost un copil fericit?

Da, am fost şi am cumva o stare de dor, nostalgie şi părere de rău că e foarte greu să-l fac pe Vlad să înţeleagă cum a fost copilăria mea pentru că el trăieşte într-o altă lume. Uite, de exemplu, i-a fost foarte neclar ce sunt alea cabine telefonice şi cum „mergeam noi pe stradă fără telefon mobil“! Chiar aşa, cum mergeam ?! (râde) Zilele de naştere pe care mi le amintesc erau cele de la grădiniţă când duceam tort şi mă urcau pe un scaun ca să-mi cânte copiii. Cred că am nişte frânturi de amintiri şi de la câteva petreceri făcute cu copiii de pe scara blocului în care locuiam.

Dar povesteşte-ne ceva amuzant de la o zi de naştere. Una pe care nu o să o uiţi niciodată.

Să ştii că zilele mele de naştere au fost la extreme cumva, ani în care am sărbătorit cu prietenii, familia, ani cu parastas şi înmormântare... Cred, însă, că aproape de termenul „amuzant” poate fi aniversarea din 2014 când eram gravidă şi ajunsă la termen pe 9 mai. Luasem hotărârea să încerc să nasc natural şi doctoriţa mea îmi spusese că pot să nasc în orice moment şi chiar mă gândeam cum ar fi să nasc de ziua mea. Pe ultima sută de metri am hotărât să facem o mini-petrecere cu prietenii apropiaţi la un restaurant aflat lângă maternitate, evident. Şi am plecat la petrecerea de ziua mea cu tot cu bagajul de gravidă, fiindcă era posibil să nasc oricând, aşa cum mă anunţase doamna doctor. Nu s-a întâmplat în seara aceea, ci câteva zile mai târziu, pe 14 mai.

Ai avut vreodată angoase legate de înaintarea în vârstă? Ţi-ai pus în cap să apelezi la intervenţii estetice?

Orice om conştient are nelinişti, întrebări, gânduri fireşti legate de trecerea timpului. George Pruteanu, pe care am avut norocul de a-l avea invitat într-o emisiune, mi-a zis o chestie care sintetizează foarte bine înaintarea în vârstă: „Bătrâneţea începe de când începi să te temi de ea.“ Legat de intervenţiile estetice în 2021 e ca şi când m-ai întreba dacă am un chibrit la dispoziţie pentru a face focul, îl folosesc sau prefer să ciocnesc două pietre până obţin o scânteie. Eu prefer chibritul...

Se spune că oamenii regretă mai mult lucrurile pe care nu le-au făcut decât cele pe care le-au făcut. Ce îţi pare rău că nu ai făcut până acum?

Nu foarte multe lucruri. Cred că ar fi trebuit să călătoresc mai mult în vremurile în care nu aveam restricţii.

Te văd tot mai mult în costum de baie pe Instagram, iar complimentele curg la astfel de fotografii. Te simţi mai bine în costum de baie la 44 de ani decât la 20?

În mod ciudat, da. Surprinzător, după 40 de ani am primit mult mai multe propuneri de a poza sau a fi imagine pentru costume de baie/lenjerie decât am primit la 20-30 ani.

Sunt probabil multe femei care, auzindu-te cum promovezi sportul şi talia subţire, îşi spun în sinea lor că vorbeşti de la înălţime, că îţi e uşor să te ocupi de asta, la posibilităţile şi norocul tău în viaţă. Ce le-ai spune acestor femei?

Că fiecare dintre noi are o versiune mult mai bună a lui, iar „călătoria“ spre această versiune este plină de revelaţii şi satisfacţii. Oricine are scuze, dar dacă reuşeşti să fii mai puternică decât scuzele tale vei reuşi să-ţi îmbunătăţeşti în mod considerabil calitatea vieţii. Programele mele de slăbit şi transformare corporală de pe www.carmen-bruma.ro nu te „învaţă“ să fii ca mine, ci să ajungi la cea mai bună versiune a ta printr-o alimentaţie sănătoasă şi sport făcut acasă.

Mircea Badea pare un dur. Care a fost cel mai sensibil gest al lui în cei peste 20 de ani de relaţie?

Nu ştiu.

Luna asta aniversările se ţin lanţ la voi în familie. Mai e şi luna în care a venit pe lume băieţelul vostru. Cum e Vlad la 7 ani, ce bucurii îţi face, ce aptitudini descoperiţi la el?

Vlad e o bucurie de copil foarte sensibil, deştept şi solar. E extrem de energic, pasionat de maşini, biciclete, poveşti şi foarte sociabil, în ciuda anului de pandemie pe care l-a trăit.

Ce a înţeles el din tot anul acesta ciudat, care este reprezentarea lui despre pandemia de coronavirus?

A înţeles şi acceptat foarte bine situaţia, cu mai multă maturitate chiar şi decât noi. A fost foarte disciplinat, înţelegător şi cooperant.

Silueta de vis la 40 şi ceva de ani e clar că nu e ceva imposibil pentru tine. Dar despre ipostaza de mamă la 40 şi ceva de ani ce zici? Ai mai face un copil la 44 de ani?

Nu am planificat nimic în direcţia asta, dar mă bucur tare că văd în ultima vreme multe femei de peste 40 de ani care sunt însărcinate şi reuşesc să ducă foarte bine sarcina.

Din martie anul trecut şi până acum s-a schimbat ceva la stilul tău de viaţă, ai fost nevoită să faci ajustări? Şiii... ai luat vreun kilogram în plus? Ca noi toţi?

Nu am luat niciun kilogram pentru că programul meu de sport şi alimentaţie nu depinde de locaţii exterioare care ar putea fi închise din cauza pandemiei. Eu chiar am lansat anul trecut, în plină stare de urgenţă, programul Abdomenul de urgenţă by Carmen Brumă, care cuprinde un plan alimentar detaliat cu reţete pe care le poate găti rapid oricine acasă şi antrenamente tot pentru acasă, unde nu ai nevoie de niciun accesoriu. Programul se bucură de mare succes deoarece te învaţă să te descurci singur şi să nu depinzi de o sală, un echipament, antrenor.

Te-au ţinut mişcarea şi stilul de viaţă sănătos departe de virus? A fost de ajuns?

Mie îmi place să cred că stilul meu de viaţă a avut o contribuţie, dar nu aş subestima nici semi-izolarea pe care mi-am impus-o.

Ce alimente crezi că este obligatoriu să se regăsească în frigider dacă vrem să avem o siluetă impecabilă şi să ne păstrăm şi sănătatea în acelaşi timp?

Legume diverse cu accent pe cele care se coc în sezonul respectiv, ouă, carne din surse curate şi sigure de la animale crescute în aer liber, lactate integrale, seminţe, apă, fructe. E foarte important şi cum gătim aceste alimente. Fiertul, prepararea la abur, germinarea, coptul la cuptor, slow cookingul sunt modalităţi sănătoase şi favorabile păstrării unei greutăţi ideale.

Dar ce fel de mâncăruri se pregătesc la voi în familie într-un weekend normal, ce se pune pe masă astfel încât să fie toată lumea mulţumită? Nu-mi închipui că Mircea şi Vlăduţ se supun aceloraşi norme ca tine.

Vlad mănâncă în mare parte ce vede în casă... iar Mircea are de ani de zile un regim fără gluten. Eu gătesc mâncăruri uşoare, fără să am pretenţii de mare bucătăreasă, iar regula e ca în weekend eu şi Vlad să facem un desert împreună.Care este plăcerea ta vinovată supremă când vine vorba de mâncare?În ultima vreme am făcut o pasiune pentru eclerul cu cafea...

Foto: OK! MagazineRecente pe Ok! Magazine

Hugh Grant și Anna Elisabet Eberstein, Getty jpg
8 shannen doherty jpg jpeg
Tudor Chirila, jurat la  Vocea Romaniei
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Melania Trump, Michelle Obama, Laura Bush și Hillary Clinton prezente la priveghiul lui Rosalynn Carter, Profimedia (1) jpg
copiii sarah jessica parker (6) jpg
Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg
Brad Pitt și Jennifer Aniston, Profimedia (1) jpg
Jessica Simpson colaj  jpg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
Catalina Ponor a doua oara insarcinata   Instagram, The Art Place (5) jpg
Nico alias Nicoleta Matei si fiica sa, Alexandra Matei   Facebook (1) jpg
Naomi Campbell, Profimedia (3) jpg
Carmen Iohannis si Klaus Iohannis in vizita in Cabo Verde, la Palatul Prezidential   Instagram (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Profimedia (5) jpg
Ilinca Vandici DSC 6510 (1) jpg
FotoJet (34) jpg
Cosmin Natanticu   Antena 1 (4) jpg