Exclusiv Catherine Zeta-Jones şi Michael Douglas se aniversează: ea împlineşte 51 de ani, iar el, 76: "Vârsta nu contează!"

25 septembrie, 2020
2 catherine deschidere buna gettyimages 1176439638 jpg jpeg

La 51 de ani, actriţa galeză care a intrat acum 30 de ani în această industrie vorbeşte deschis despre cele mai grele momente din căsnicia ei cu Michael Douglas, dar şi despre noile proiecte, inclusiv un business surprinzător de amplu

"Ne-am supus regulilor“, spune Catherine Zeta-Jones despre cum au trecut ea şi familia ei prin perioada care a început de la izbucnirea pandemiei. „Dar trebuie să recunosc că eu sunt cea mai enervantă din familie în aceste condiţii“, punctează ea cu umor. Anul a început oricum ciudat pentru întreaga familie: în februarie, s-a stins din viaţă socrul actriţei, legendarul Kirk Douglas, ajuns la 103 ani. E o vârstă la care te aştepţi să se întâmple asta, dar niciodată pierderea unui apropiat, oricât de în vârstă ar fi, nu este un eveniment plăcut. „Te voi iubi tot restul vieţii. Deja îmi este dor de tine“, a postat actriţa pe contul ei de socializare media după decesul lui Kirk. Însă, în stilul familiei Douglas, care ştie să treacă de la agonie la extaz, anul acesta continuă din ce în ce mai bine. Soţul ei, Michael Douglas, a fost nominalizat la Emmy pentru rolul din Metoda Kominsky. În luna noiembrie, Catherine şi Michael vor aniversa 20 de ani de căsnicie - cei doi şi-au spus „Da!“ pe 18 noiembrie 2000. Iar azi, amândoi se aniversează, fiind născuţi în aceeaşi zi: ea împlineşte 51 de ani, iar el, 76.

catherine 2 jpg jpeg

N-a fost o căsnicie uşoară pentru Zeta-Jones. L-a cunoscut pe Michael în 1998, chiar înainte de a triumfa ca sex simbol în filmul Masca lui Zorro. De-asta lumea, practic, şi-o aminteşte doar aşa: alături de Michael Douglas, fiindcă relaţia lor a început chiar când ea atingea faima internaţională. Cine mai ştie azi despre trecutul ei din Marea Britanie natală, acolo unde a fost o vedetă înainte de a ajunge la Hollywood? Catherine s-a remarcat în serialul de televiziune The Darling Buds of May (1991-1993), iar de atunci tabloidele britanice au fost cu ochii pe ea. Avea doar 23 de ani când se afişa cu prima ei dragoste, prezentatorul TV John Leslie. A urmat o relaţie cu producătorul hollywoodian Jon Peters şi una cu solistul Simply Red, roşcatul Mick Hucknall, care s-a lăudat că a făcut sex cu peste 3.000 de femei. Replica lui Michael Doulgas? „Toţi foştii tăi iubiţi sunt nişte idioţi!” Au fost cuvintele cu care i-a furat-o rapid lui Hucknall cel lăudăros după doar 4 luni de când începuse să fie cu muzicianul. Ochiul bun a fost al lui Danny DeVito, fiindcă el le-a făcut cunoştinţă în 1998. Şi a mai fost o replică, potrivit povestirilor lui Catherine. Michael a privit-o în adâncul ochilor şi i-a spus: „Vreau să fiu tatăl copiilor tăi“. Şi se vede treaba că i-a atins coarda sensibilă fiindcă, deşi îşi dorea o carieră la Hollywood, Catherine a început să se gândească foarte devreme la ideea de familie. John Leslie a mărturisit că de-asta s-au şi despărţit: pentru că ea începuse să-l preseze că îşi doreşte copii, iar el nu voia acelaşi lucru chiar atunci. Michael a vorbit serios, însă, fiindcă în august 2000, Catherine deja aducea pe lume primul lor copil, un fiu pe nume Dylan. Astfel că la nunta din noiembrie, mirii erau deja părinţi. Trei ani mai târziu, venea pe lume şi fiica lor, Carys.

catherine 1 jpg jpeg

Azi, cei doi copii duc mai departe numele Douglas, dorindu-şi să le calce pe urme părinţilor. Carys a început ca model, călătorind peste tot în lume, de la Italia la Cuba şi Africa de Sud pentru campanii ale brandurilor de modă, unul dintre acestea fiind Fendi, pentru care a lucrat chiar cu mama ei. Dylan e student al Universităţii Brown, din Rhode Island. Sunt copii răsfăţaţi ai sorţii, cărora, însă, nu le-a fost tocmai uşor, pentru că părinţii lor nu au avut o căsnicie uşoară. Iar apropo de asta, Catherine a postat pe Instagram o filmare în care Dylan susţinea un discurs la şcoala lui: „Primii mei ani în America au fost grei, mama muncea pe Broadway când eu dormeam şi se odihnea când eu eram treaz. Tot în acest timp, tata a fost diagnosticat cu cancer la gât în stadiul patru“, a spus atunci Dylan, referindu-se la vestea neagră, primită în 2010. „Acasă, mă simţeam singur, dar la şcoală eram departe de a fi singur. Am reuşit să depăşesc dislexia cu care mă luptam de la vârsta de 5 ani“, mai spunea Dylan în acel discurs. În acelaşi negru an 2010, în luna mai, Cameron, fiul lui Michael cu prima soţie, Diandra, era condamnat la 5 ani de închisoare pentru consum şi vânzare de droguri - o sentinţă care a fost chiar prelungită după ce în celula lui Cameron au fost găsite droguri. Familia Douglas era în agonie. Iar Michael se străduia să fie echilibrat în declaraţii, spunând: „Sentinţa primită este potrivită. Acesta este adevărul. Şi eu am fost la reabilitare împotriva consumului de droguri acum 20 de ani. Diandra l-a avut prea devreme pe Cameron, era prea tânără şi nu a ştiut să managerieze situaţia atunci când a apărut. Şi mai sunt şi genele. Recunosc că avem această problemă în familie. Eu mi-am pierdut un frate, pe Eric, care a murit din cauza unei supradoze acum câţiva ani. Şi mai am un frate care este de ani de zile în programul de reabilitare şi supraveghere al consumatorilor de droguri“, povestea Michael.

Încercările familiei nu aveau să se sfârşească acolo. Din contră. Cea mai urâtă perioadă a familiei Douglas abia atunci avea să înceapă. Lupta cu cancerul l-a înrăit iniţial pe Michael, împingându-l să facă cea mai mare gafă: actorul a declarat că a făcut cancer din cauza virusului HPV pe care l-a contractat prin sex oral. Şi nu, nu sugera că ar fi fost infidel, ci că problema venea de la soţia lui. Gafa a detonat întregul mariaj, care este limpede că trecea prin mari probleme, Catherine hotărând că e momentul pentru o pauză. Astfel că în 2013 cei doi îşi anunţau separarea temporară. Nimeni nu le mai dădea atunci vreo şansă. Separarea a fost imediat interpretată ca primul pas spre divorţ. Deja presa comenta că cei doi aveau oricum 13 ani de mariaj, ceea ce în sine era un record la Hollywood. Deci atât se putuse. Iar lumea vorbea despre căderea ei nervoasă, prezentată oficial în presă drept sindromul bipolar, motiv pentru care s-a internat într-o clinică de lux pentru un tratament de 30 de zile. În vremea aceasta, Michael se arăta cel mai optimist dintre toţi. „Ne-am împotmolit puţin“, spunea el cu zâmbetul pe buze, deşi foarte slăbit din cauza chimioterapiei. „Uneori, oamenii iau o pauză, dar asta nu înseamnă că acesta este sfârşitul. Eu sunt foarte încrezător că totul va fi bine“, declara el. „Când Michael a fost diagnosticat cu cancer, m-am gândit că nu îmi voi reveni din asta. Am crezut că voi leşina la auzul diagnosticului. Le-am zis că mă vor mătura de pe podea. Ştiu că atâţia oameni trec prin asta, dar este evident că eşti şocat când realizezi că ţi se întâmplă chiar ţie. Am crezut că nu voi fi în stare să fac faţă situaţiei. Dar este incredibil cum, în situaţii de criză, îţi găseşti puteri nebănuite de la familie, prieteni şi chiar necunoscuţi care te susţin. Iar Michael mi-a dovedit că este un munte de putere. De cum a aflat, a fost foarte practic, n-a stat să-şi plângă de milă. A zis: Ok, ce trebuie să fac? Care e planul? A fost incredibil de hotărât să-şi scoată duşmanul din corp. Lupta a fost intensă, dar nu şi-a pierdut simţul umorului. A fost foarte deschis şi cu copiii. Nu a ţinut nimic secret. Copiii l-au însoţit la spital, au mers cu el să îl vadă cum face tratamentul. Am fost împreună pe acest drum, iar asta ne-a reapropiat“, povesteşte actriţa despre criza prin care a trecut soţul ei, căruia i s-a spus la un moment dat că nu va mai vorbi şi nu va mai lucra niciodată. „Voi fi sinceră cu voi: am fost praf. Dar sunt căsătorită cu un bărbat care iubeşte viaţa cu atâta hotărâre şi care luptă incredibil să depăşească orice obstacol şi să facă din rău bine“. Aşa se face că, la sfârşitul lui 2013, Zeta-Jones se muta înapoi în apartamentul familiei din New York, hotărâtă să o ia de la capăt şi să nu renunţe uşor la luptă. La fel cum a făcut şi Michael, care a fost declarat vindecat. „La tipul de cancer pe care l-am avut eu, dacă te vindeci în doi ani, doctorii spun că 95% cancerul nu va mai reveni“, declară actorul.

catherine 3 jpg jpeg

„Toţi au crezut că nu va dura mariajul nostru“, spunea râzând cu satisfacţie chiar acum două luni Catherine. „Dar avem pedigree amândoi, şi eu şi Michael în privinţa mariajelor lungi. Şi Kirk cu mama vitregă a lui Michael au fost aşa, şi părinţii mei la fel. Ştiu ce înseamnă un mariaj bun, cât de preţios este, cum trebuie să munceşti pentru el, să-l susţii şi să-l apreciezi. Aşa am ajuns la 20 de ani de căsnicie“, declară Catherine, care şi-a amintit cu ocazia aceasta cât de dor îi este de părinţii ei. „Cel mai greu în pandemie asta a fost: să nu pot să-i iau în braţe pe mama şi pe tata. Dar avem videocall-urile care ne ajută“. Nu sunt cuvinte mari. Catherine este foarte ataşată de părinţii ei pe care, până la începutul pandemiei, îi vizita regulat în Ţara Galilor natală. Născută în Swansea, actriţa este unica fiică a Patriciei şi a lui David Jones. Cei doi mai au, însă, doi băieţi, iar alături de familia sa a avut o copilărie idilică, dar şi zbuciumată, aşa cum a povestit de multe ori. Părinţii au dat-o la lecţii de dans şi aşa a ajuns să participe la concursuri de talente, dar şi să facă excursii la Londra pentru a particpa la audiţiile diverselor teatre de pe West End. Iar la doar 15 ani, după ce devenise campioană naţională de step, a abandonat şcoala şi a plecat la Londra, ca să fie actriţă de teatru. O rebelă care a luat apoi la rând toate audiţiile pentru care găsea anunţuri.

„Tata avea o fabrică de dulciuri, iar mama era croitoreasă“, îşi aminteşte Catherine nostalgică, „aşa că am crescut cu mama înţepându-mă cu acele de la costume şi rochii“. Este motivul pentru care actriţa a rămas mereu cu visul de a avea propriul brand în domeniul modei. Iar anul acesta a reuşit să-şi depăşească visul: chiar înainte de împlinirea vârstei de 51 de ani, Catherine a lansat Casa Zeta-Jones, care este mai mult decât un brand de modă. Este unul de lifestyle despre care tot Hollywood-ul vuieşte că-i va face o aprigă concurenţă lui Gwyneth Paltrow, cu al său Goop. Casa Zeta-Jones are o varietate de produse, de la produse cosmetice la cele pentru decorarea casei, iar noutatea pe care mizează acum vedeta este colaborarea ei cu brandul vegan britanic Butterfly Twists, împreună cu care a lansat o colecţie de balerini eleganţi şi confortabili în acelaşi timp, din piele vegană. Da, adică realizaţi fără niciun produs de origine animală. Catherine a ales balerinii ca simbol al unei eleganţe accesibile (vor costa doar în jur de 50 de lire sterline), potrivite vremurilor pandemice, în care am renunţat la tocurile pe care le asociam unor mondenităţi puse într-o lungă aşteptare. Aşadar, nu o credem pe Catherine când spune: „În izolarea din pandemie, le-am tot urmărit pe diverse actriţe pe social media cum reuşeau să facă totul carantinate, inclusiv să facă pâine. Eu abia dacă am făcut un ceai englezesc şi ceva care semăna cu frişca“. Ok, în schimb, a pregătit şi a lansat un nou busi­ness. Iar asta nu e tot. După ce a interpretat-o pe Olivia de Havilland în serialul "Feud" şi a avut rolul intrigant din "Cocaine Godmother", vedeta care a obţinut Oscarul graţie prestaţiei din "Chicago" îşi doreşte foarte tare să realizeze un film împreună cu soţul ei, Michael Douglas. Altfel spus, viitorul sună bine. Iar Catherine are o mulţime de motive de sărbătorit azi, motive despre care OK! a avut ocazia să stea de vorbă cu ea în exclusivitate.

Interviu exclusiv cu Catherine Zeta-Jones

Felicitări pentru crearea propriului brand. De ce i-ai dorit o colecţie de încălţăminte?

Catherine Întotdeauna am iubit moda. Am învăţat să cos şi să croiesc de la bunica şi de la mama mea, iar alături de ele, mereu cream ceva nou. Iar pantofii sunt o extensie firească a acestei moşteniri şi mi-am dorit un brand frumos, de lux, dar şi accesibil în acelaşi timp.

Tu ai mulţi pantofi? Dacă am mulţi pantofi? Întrebaţi-l pe soţul meu, hahaha! El mereu se miră şi îmi zice: "Dragă, dar de câte perechi de pantofi crezi că mai ai nevoie?". Iar eu mereu îi zic: "Crezi că sunt vreodată de ajuns?". Ca orice femeie, iubesc pantofii. Balerini, cu toc, sport, de orice fel ar fi!

Materialele vegane s-au dezvoltat foarte mult, astfel că acum e foarte greu să faci diferenţa între pielea adevărată şi cea vegană. Arată extraordinar de bine, în plus am vrut să respect acest concept foarte important pentru multe femei: să creez lucruri fără să sacrific vieţi.

Am învăţat că vârsta este doar un număr. Ştiu că sună clişeistic, dar este adevărat. Mă simt mai bine şi mai fericită ca oricând. Acum nu mă mai afectează lucrurile mici, ca înainte. Îmi prioritizez altfel lucrurile. Cu ani în urmă, cariera era atât de importantă. Acum am copii cu propriile vieţi şi programe şi ei sunt pe primul loc. Şi am învăţat să spun "Nu". Dacă nu este ceva ce îmi doresc să fac şi mă va ţine mult departe de familie, spun un "Nu" eliberator.

Absolut, o etapă fantastică, în care mă aşteaptă roluri suculente, aşa cum numai vârsta mea îmi poate oferi. Iar asta e minunat, fiindcă cine vrea să joace întruna doar roluri de ingenuă?! E plictisitor! Vreau să explorez personaje în diverse momente ale vieţii lor.

Poate că nu era tot dus în extrem ca acum, dar competiţia a fost mereu acerbă la Hollywood. Şi mereu va fi. Pe mine personal, asta m-a inspirat, m-a făcut să devin mai bună, să muncesc mai mult. Asta îi învăţ şi eu pe copiii mei: competiţia e sănătoasă, te motivează. Amândoi copiii vor să intre în aceeaşi industrie, deci trebuie să înveţe asta şi au nevoie de această atitudine, pentru că Hollywood-ul e un joc foarte dur. Şi trebuie să-ţi doreşti cu adevărat să reuşeşti. Vei avea parte de respingere după respingere până la reuşită. Hollywood-ul nu e pentru cei slabi de inimă. Dar eu îmi susţin 100% copiii în direcţia aceasta. Fiindcă-i ştiu părţile rele, dar ştiu şi părţile frumoase ale acestei lumi, iar ele sunt fantastice. Iar cel mai important: vreau ca ei să facă într-adevăr ceea ce le place şi să nu se teamă de ceea ce va urma. Să încerce.

Îmi place mult să citesc, devorez cărţile şi aşa mi-au venit nişte idei pentru transformarea unor cărţi în seriale. Lucrez la asta acum. Iar în privinţa colaborărilor, am lucrat cu atâţia actori buni, dar tot mai am de făcut un proiect cu un actor pe care îl ador: Michael Douglas.

Foto: Butterflytwists.com/CZJ, interviu Butterfly Twists, editat de Lauren Goodwin-Grafton/OK! Magazine & WENNRecente pe Ok! Magazine

Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex  sursa   Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg