Exclusiv! Christian Sabbagh, mărturisiri din viaţa de familie. Totul despre relaţia pe care jurnalistul o are cu soţia lui: “Am găsit o nuieluşă de la Iulia în ghetuţe”

24 decembrie, 2021
3 sab3 jpg jpeg

În vezi în fiecare zi la Ştirile Kanal D , dar nu îţi poţi imagina că viaţa lui ascunde atât de multe trăiri, unele mai vesele, altele mai triste. Optimismul l-a ajutat, însă, întotdeauna să răzbată.

L-am provocat pe Christian Sabbagh la o discuţie depre familie, pandemie, împliniri şi dezamăgiri. După o perioadă ceva mai încordată pe plan personal¸ cunoscutul jurnalist a redescoperit din nou bucuria vieţii în cuplu.

Unde veţi face sărbătorile? Se anunţă şi o vacanţă?

stanga
dreapta
1 sab3 jpg jpeg
2 sab1 jpg jpeg

Sărbătorile le vom petrece acasă pentru că sunt de serviciu la pupitrul Ştirilor Kanal D. Iar în perioada aceasta, marcată de pandemie, noi am evitat deplasările şi aglomeraţia . Vom stă acasă şi vom petrece cu rudele cele mai apropiate, ceea ce este extraordinar în timpurile dificile pe care le traversăm. Ne vom bucura că suntem toţi sănătoşi şi împreună.

Există o tradiţie de la care nu vă abateţi?

Ca fiecare creştin, de Crăciun avem pe masă bucate tradiţionale, plecând de la piftie, tobă, lebăr, şorici sau salată boeuf. Fireşte că îl vom aştepta pe Moş Crăciun şi va fi greu să îi conving pe cei mici să doarmă pentru că a două zi dimineaţă să descopere cadoul de sub brad. Dar Crăciunul este pentru mine despre familie, despre a fi împreună şi a ne bucura de lucrurile astea simple. De Revelion nu lipseşte peştele de pe masa festivă, nu lipsesc strugurii şi toate acele lucruri care fac deliciul unei sărbători, fie ea şi în timp de pandemie. Dacă trăiam vremuri normale probabil că am fi petrecut noaptea dintre ani la un restaurant sau la o cabană la munte.

În ce fel te-a afectat pandemia? S-a schimbat ceva în viaţa ta în aceste timpuri? Ce te-a dezamăgit în România în perioada asta?

Nu s-a schimbat nimic în viaţa mea fundamental, dar, ca majoritatea oamenilor, am rărit deplasările, vizitele. În perioada asta am descoperit shoppingul online, este mult mai lejer, viaţa nu mai este atât de complicată din acest punct de vedere, am evitat aglomeraţia şi statul la coadă. Am redus tot ceea ce înseamnă viaţă socială ca să ne protejăm pe noi, dar mai ales pe cei mici, şi am mutat-o în online.

Pe mine nu sunt lucruri care să mă dezamăgească profund, excepţie face suferinţa oamenilor. La Kanal D avem nişte campanii sociale extraordinare şi am intrat în contact cu familii care au nevoie de ajutor. Cea mai recentă, „Dăruieşte Crăciun”, m-a dus în mijlocul unor oameni care au nevoie de suportul nostru. Este foarte multă sărăcie în România, sunt multe drame, copii care suferă şi duc dorul părinţilor. Mă dezamăgeşte că noi, ca societate, ne facem că nu vedem de multe ori toate aceste suflete care îşi duc suferinţa în linişte, că nu îi ajutăm să aibă o viaţă mai bună. Este dureros că sunt atât de mulţi copii în România care nu primesc o jucărie de Crăciun sau o ciocolată.

Care a fost cel mai bun moment pe care l-ai trăit în acest an? Dar cel mai rău?

Viaţa mea este una simplă şi mă bucur de orice este bun şi frumos în ea. Este bine să fii optimist. Nu împart viaţa în momente bune sau rele. Sunt fericit când îmi văd copiii fericiţi, când au realizări, mă bucur să o ascult pe Anais cântând la pian, să aud de la cel mic rostind  <mama> sau <tată>. Sunt lucruri atât de mici, dar pentru mine înseamnă mult.

Am avut, ca orice om, şi momente tensionate în viaţă, dar le-am depăşit cu optimism. Am mai povestit că mic fiind am trăit în mijlocul unui război; am învăţat de atunci să preţuiesc fiecare zi şi să iau din ceea ce îmi oferă viaţa tot ce este mai frumos.

Ce ţi-ar plăcea să se întâmple şi nu s-a întâmplat până acum?

Au fost anumite proiecte personale în perioada asta pe care nu am putut să le duc la bun sfârşit. Trebuia să lansez un joc online, dar cei cu care lucrez au avut probleme din cauza pandemiei. Dar sunt un om optimist, sper că vom traversa această perioadă cu bine.

Ce ţi se reproşează în căsnicie cel mai des?

Este greu să te împărţi şi să excelezi şi în profesie, să fii şi un bun tată, să fii şi un bun soţ tot timpul. Şi mi-aş dori uneori să pot petrece cu ei mai mult timp. Cu siguranţă soţia mea şi copiii şi-ar dori să fiu tot timpul lângă ei.

Cu ce te-a surprins soţia ta de curând?

De Moş Nicolae am găsit o nuieluşă de la Iulia în ghetuţe.

Aţi fost vreodată aproape de o despărţire? Ai o soţie geloasă?

Suntem amândoi două firi pasionale şi două caractere puternice. Am învăţat să mai las de la mine ca să avem o relaţie frumoasă.

Când ai rămas ultima oară fără replică în faţa copiilor? Vă mai doriţi urmaşi?

Chiar zilele trecute Anais a deschis o discuţie despre notele muzicale, iar eu le uitasem. Mi-a explicat cu atâta răbdare şi maturitate încât m-a uimit. Apoi mi le-a şi redat pe orgă. Dar în fiecare zi mă lasă copiii fără replică. Într-o zi, cea mică a intrat în calculatorul meu, a intrat în softul pentru jocul online şi a început să îl animeze, ceea ce mi s-a părut fantastic la vârsta ei. Nu pot spune dacă îmi mai doresc sau nu urmăşi, las destinul să hotărască. Este greu să îţi faci planuri în acest sens, sunt multe familii care îşi doresc copii şi nu îi pot avea.

2 sab1 jpg jpeg

Care a fost acel episod în care ai simţit că viaţa te încearcă mai mult decât trebuie?

Sunt multe astfel de episoade. În viaţa unui om nu totul este roz. Am avut şi cu copiii probleme de sănătate. Nici viaţa profesională nu a fost lipsită de încercări. În Libia am fost la un pas să fim răpiţi. Şi când eram copil am avut multe încercări. Caut să iau din fiecare încercare partea de învăţătură, acea lecţie de viaţă.

Te-ai luptat vreodată, de-a lungul timpului, cu lipsurile financiare?

Da, au fost destule momente. Şi în perioada studenţiei, tatăl meu, deşi avea bani, nu mi-a oferit niciodată mai mult decât strictul necesar.

Chiar eram invidios pe colegii mei care veneau la şcoală cu maşina. Mi se părea nedrept atunci, dar tata îmi spunea că m-a trimis la studii nu la distracţie. Am crescut ştiind că, pentru a avea, trebuie să munceşti. Am lucrat încă din timpul facultăţii ca să suplinesc veniturile. Îmi doream şi eu haine, să ies cu colegii şi părinţii nu prea te înţeleg uneori.

Ce îţi spui atunci când te confrunţi cu greutăţi? Cum te remontezi? Îţi place să mergi undeva?

Îmi spun că trebuie să îmi păstrez calmul, raţiunea şi să găsesc o soluţie ca să rezolv acea problemă. Văd toate astea ca pe nişte obstacole ale vieţii. Nu trebuie să îţi pierzi controlul, orice problemă are o soluţie pe care o identifici dacă eşti calm şi raţional. Dacă ai o problemă financiară, de exemplu, te împrumuţi, faci un credit, dacă ai de sănătate mergi la medic. Sunt adeptul acţiunii în faţa obstacolelor vieţii.Recente pe Ok! Magazine

Andy Fletcher, co fondatorul Depeche Mode jpg
Ronaldo și Georgina Rodriguez Ibiza jpg
lisa marie presley profimedia 0701669220 jpg
Regina Letizia și Jill Biden jpg
Carmen Iohannis balul de absolvire (1) jpg
Radu Valcan Insula iubirii (2) jpg
Maia Morgenstern
rafael nadal sora profimedia 0697387969 jpg
fiica lui Razvan Simion Ianca Simion (1) jpg
Pink mesaj pentru sustinatorii anti avort  (4) jpg
sharon stone profimedia 0481253175 jpg
Lelut Vasilescu a murit trupa Compact in doliu jpg
Femeile Presley jpg
Lopez în vizită (6) jpg
DeniseRichards PNG
Papa Francisc ingenuncheat de problemele de sanatate (1) jpg
Teo Show Kanal D Teo Trandafir, Mihai Mitoseru, Bella Santiago (8) jpg
Laura Cosoi a nascuta treia fetita (1) jpg