EXCLUSIV Cosmin Natanticu și experiența lui de... tată: „Am filmat în tot felul de contexte dubioase”

26 noiembrie, 2023

După ce a făcut maraton prin cam toate emisiunile TV, a plonjat frumos în scaunul de jurat de la iUmor, dar şi într-un rol de tătic, în cea mai nouă comedie de la Antena 1.

Cosmin Natanticu, noul jurat de la „iUmor”. FOTO: Antena 1
Cosmin Natanticu, noul jurat de la „iUmor”. FOTO: Antena 1

Cosmin Natanticu e genul de om care îţi pune repede zâmbetul pe faţă. De când îl priveşti. Sau de când te priveşte. Şi nu ai cum să nu-l cunoşti, de vreme ce a testat terenul cam prin toate show-urile de televiziune, de la „Surprize, surprize” şi „Bravo Bravissimo” încoace. Adică de pe timpurile în care Andreea Marin şi Dan Bittman erau săptămânal pe micile ecrane, iar tineri precum Natanticu făceau primii paşi în stand-up. Şi a tot făcut paşi, mai mici ori de uriaş, până când s-a instalat confortabil în scaunul de jurat de la iUmor, unde, în urmă cu câţiva ani, debuta el însuşi la Antena 1. Dar la fel de bine îl prinde şi rolul de tătic, din noul serial Bravo, tată!, în care face echipă cu „tăticii“ Răzvan Fodor, Ştefan Pavel şi Liviu Vârciu şi cu „mămicile“ Ana Odagiu, Andreea Perju, Diana Cavallioti şi Alina Mîndru.

OK!: Îți mai amintești cum a fost prima ta prestație la „iUmor”?
Cosmin Natanticu: Am avut foarte mari emoții, cu atât mai mult cu cât era prima mea apariție la Antena 1, eu venind de la un alt post de televiziune. Experienţa în sine, atunci când urci pe scena unui show televizat, este diferită faţă de cea de show-ul din sală. Iar acum ştiu foarte bine ce spun, căci am şi overview-ul de la masa juriului. Aşa că eu chiar îi înțeleg şi pe acei concurenţi care vin la noi cu mari emoţii.

Cât de amuzant, dar și cât de solicitant este să fii acum jurat la „iUmor”?
Cosmin Natanticu: Pot spune că sunt momente și momente. Da, este foarte amuzant și interesant, din punct de vedere al spectatorului din primul rând, dar, mai apoi, vine reversul medaliei, când ești nevoit să jurizezi și să îți expui părerea sinceră față de prestația concurentului. Iar părerea asta nu tot timpul este una foarte prietenoasă sau ușor de acceptat.

Ţi se întâmplă şi ţie să mai mănânci pe sub masă, ca Delia?
Cosmin Natanticu: Sincer, da, mănânc! Dar trebuie să vă spun că Delia nu e întotdeauna cea mai darnică, așa că, din când în când, fie insist, fie îi mai fur din bucate. (zâmbeşte)

Îți mai amintești ce te-a făcut să râzi de să te doară toți mușchii feței?
Cosmin Natanticu: Au fost mulți concurenți, de-a lungul edițiilor, care m-au făcut să râd cu gura până la urechi. În general, stand-uperii sunt cei care au experiență și vin cu materiale bune.

Dar a fost și vreunul care să te scoată din pepeni?
Cosmin Natanticu: 
Acum, ca să dau din casă, fără să influențez părerea oamenilor, bineînțeles, recunosc că au fost și momente când am crezut că o iau razna, în cadrul unor prestații precum cele ale Măicuței Cosmice sau ale lui Țiproc. Dar tocmai ăsta e farmecul iUmor.

La masa juraților, cu Bordea, Delia și Cheloo. FOTO: Antena 1
La masa juraților, cu Bordea, Delia și Cheloo. FOTO: Antena 1

La început, ai fost fan Vacanța Mare și Doru Octavian Dumitru. Acum pe cine urmărești?
Cosmin Natanticu: Nu am o listă precisă, însă, urmăresc foarte multe momente de stand-up, atât de la noi din țară, cât și la nivel internaţional.

Apropo, i-ai avut vreodată în sală la un număr de-al tău pe Doru Octavian Dumitru sau pe Garcea?
Cosmin Natanticu: Nu. Sau, cel puțin, dacă au fost, nu am ştiut. (zâmbeşte)

Cum a fost s-o ai ca șefă pe Andreea Marin la „Surprize, surprize”, una dintre emisiunile care te-au lansat?
Cosmin Natanticu: A fost o experiență foarte interesantă pentru mine, cu atât mai mult cu cât eram la început de drum și făceam parte dintr-o emisiune cu un succes uriaș în rândul publicului. M-am înțeles foarte bine cu Andreea Marin și chiar mă bucur că am în portofoliu o emisiune de calibrul „Surprize, surprize”.

Cât de des te mai vezi cu Bebe Mihu sau cu Dan Bittman, care au pus umărul la devenirea ta ca artist de stand-up?
Cosmin Natanticu: Din păcate, nu ne-am mai intersectat drumurile prea mult, însă recunosc că mi-ar face oricând plăcere să mă întâlnesc cu fiecare dintre ei.

Există și gelozii la voi în branșă? Ai simțit vreodată asta?
Cosmin Natanticu: Îți spun cât se poate de sincer că, și dacă există, eu, personal, nu le-am simțit niciodată. Poate sunt eu mai norocos din fire, nu ştiu, dar am avut parte de oameni de calitate în jurul meu.

Crezi că lumea te știe mai bine acum după „Asia Express”, „Te cunosc de undeva” și „iUmor”?
Cosmin Natanticu: „Asia Express”, fără doar și poate, a ajutat cel mai mult, din punct de vedere al expunerii. Însă fiecare dintre aceste proiecte are publicul lui ţintă. Ceea ce pot să spun, în schimb, este faptul că eu n-am căutat în mod expres notorietatea. Îmi place să cred că am rămas acelaşi Cosmin care zâmbea timid în poza cu ghiocei din clasa întâi, acelaşi Cosmin care chiulea cu colegii de liceu, în Petroşani şi tot eu, acelaşi om bucuros de-o revedere cu prieteni dragi, oricând!

„Asia/America Express” e genul de show în care ori te arunci cu toată încrederea, ori...”

Te uiți la noul sezon „America Express”? Ai repeta experiența sau ai rămas cu traume?
Cosmin Natanticu: Eu și Lizi am urmărit fiecare sezon, iar acum, cu atât mai mult, pentru că știm cum e să fii în postura de concurent și știm ce simt cei care participă. Și, da, cu siguranță am repeta experiența, fără să stăm pe gânduri. Pentru că „Asia/America Express” e genul ăla de show în care ori te arunci cu toată încrederea, ori stai cuminte pe canapea în faţa televizorului.

A fost cu soția sa, Eliza, îm „Asia Express” și la „Te cunosc de undeva”. FOTO: Antena 1
A fost cu soția sa, Eliza, îm „Asia Express” și la „Te cunosc de undeva”. FOTO: Antena 1

Voi ați fost împreună și la „Te cunosc de undeva” - Eliza fiind cântăreață. Pe tine ce te-a chinuit mai mult, cântatul, dansul sau transformarea?
Cosmin Natanticu: Pentru mine, cea mai grea a fost transformarea în sine. Cei care mă cunosc ştiu foarte bine că sunt genul de om care nu stă mai mult de câteva minute într-un loc, n-am stare, pur şi simplu. Aşa că profit de ocazie să îmi cer scuze doamnelor de la make-up şi să le mulţumesc pentru zilele în care trebuiau să mă suporte acolo şi câte 4-5 ore. Nici acum nu îmi explic cum am/au avut atâta răbdare. (zâmbeşte)

Soția ta îți tolerează orice glumă despre ea sau se mai supără?
Cosmin Natanticu: La începutul relației, în primii doi ani, mai exact, Lizi se supăra foarte des și era destul de confuză, pentru că nu știa când glumesc și când vorbesc serios. Acum, lucrurile s-au așezat și sunt zile când face glume chiar mai bune decât ale mele. (zâmbeşte)

Chiar e amuzantă! Crezi că ar putea face stand-up?
Cosmin Natanticu: Lizi e foarte amuzantă, într-adevăr, și ar putea face stand-up cu ușurință, însă nu este deloc atrasă de domeniul ăsta. Başca, trebuie s-avem şi ţigle pe casă, nu? (râde)

Cu ce o împaci, când îi greșești?
Cosmin Natanticu: De obicei, umorul dă roade, dar cel mai bine și cel mai rapid o împac atunci când îi predau cardul de la bancă.

Îi mai cânți la chitară sau o mai acompaniezi?
Cosmin Natanticu: I-am cântat la chitară la începutul relației, chiar și înainte de somn, dar, din păcate, în ultima vreme nu am mai folosit chitara.

Ce fel de soț crezi că ești?
Cosmin Natanticu: Mă declar un soț perfect… perfect pentru Lizi!

În serialul „Bravo, tată!” o ai parteneră pe Ana Odagiu. Cum te simți în gașca de acolo, care e ritmul filmărilor?
Cosmin Natanticu: Cu Ana mă cunosc încă din facultate, aşa că nu ne-a fost greu deloc să dezvoltăm o chimie. Personajul meu e un tătic casnic, care face de toate în casă, calcă, spală, duce copiii la şcoală şi este şi destul de „încălecat“ şi de fosta, rol jucat de Andreea Perju, şi de actuala, Ana Odagiu. Mă ştiam cu ceilalţi protagonişti, cred că sunt singurul care îi ştia dinainte pe toţi ceilalţi; sunt catalizatorul între tătici. Despre atmosferă, ştiu că pare clişeistic, dar chiar aşa e, noi râdem mult pe platoul de filmare. Sigur că avem şi secvenţe unde râsul nu e chiar prima opţiune – ca de exemplu, atunci când am mers prin sat desculţi prin pietriş – şi eu mai sunt şi foarte sensibil la picioruşe. (râde) Totodată, trebuie să spun că este şi greu, avem şi momente dificile, a trebuit să filmăm şi pe caniculă, şi noaptea pe friguleţ, şi în tot felul de contexte dubioase, pe care abia aştept să le descoperiţi. Dar încercăm să facem haz de necaz, să ne păstrăm energia bună, ca lucrurile să iasă cât mai bine.

Alături de colegii din serialul „Bravo, tată!”, Liviu Vârciu, Răzvan Fodor și Ștefan Pavel. Antena 1
Alături de colegii din serialul „Bravo, tată!”, Liviu Vârciu, Răzvan Fodor și Ștefan Pavel. Antena 1

Tu provii dintr-o familie cu 5 copii. Ți-ai dori o familie la fel de numeroasă?
Cosmin Natanticu:Nu mai sunt vremurile de odinioară, nu cred că mi-ar fi ușor cu o familie numeroasă, dar, da, mi-ar plăcea.

Ce fel de tată crezi că ai fi?
Cosmin Natanticu: Este greu de spus până nu sunt pus în fața faptului împlinit, dar știu sigur că aș fi un tată super cool și permisiv.

Te iei vreodată în serios sau ar fi prea plictisitor?
Cosmin Natanticu: Am și eu momentele mele când mă iau prea în serios, dar nu mă ține mult. Dacă în 5 minute nu spune nimeni nimic amuzant, îmi asum rolul. Viaţa e prea scurtă ca să ne luăm prea în serios!

FOTO: Antena 1Recente pe Ok! Magazine

la premiera filmului Hai, Romania (1) jpg
HELLO CHEF   SEZONUL 7   Diana Munteanu 5 jpg
Bradley Cooper (3) jpg
Naomi Campbell și Mohammed Al Turki GettyImages 1358842872 jpg
Ilinca Vandici si Teo Trandafir Follow us! Kanal D2 jpg
Iuliana Tudor foto Marius Baragan 88264c jpg
Diana Șucu a creat  mărțișoare origami cu copii 2
Miranda Kerr a nascut (2) jpg
Shogun 1 jpg
Ella Blue, fiica lui John Travolta  profimedia 0848785430 jpg
Rishi Sunak GettyImages 1242176390 jpg
Margot Robbie și Brie Larson la SAG Awards GettyImages jpg
Barbra Streisand   GettyImages 2036602579 jpg
image png
Natalie Portman   GettyImages  2038890958 jpg
Jennifer Aniston la SAG Awards GettyImages 2036605826 jpg
Elizabeth Debicki jpg
Vedete care n au apelat la bisturiu FotoJet (10) jpg