Exclusiv! Cove, despre relaţia cu Adela Popescu, schimbarea din carieră. rolul de soţ şi provocările din căsnicie: "Nu sunt un bărbat romantic, în sensul siropos, dar sunt un soţ bun"

15 noiembrie, 2021
8 cove si copii 1 1 jpg jpeg

A lăsat Pro TV pentru Prima TV şi pe Adela Popescu pentru Diana Bart, dar e mulţumit de alegerea făcută. Cove a vorbit pentru OK! despre schimbările din pandemie, trăirile care l-au marcat, relaţia cu soţia şi copiii şi vacanţa bifată de curând la Bologna.

Cove prezintă Flash Monden alături de Diana Bart, de luni până vineri, de la 19.30, şi duminică, la aceeaşi oră, la Prima TV, post ce împlineşte în decembrie 24 de ani de la prima emisie.

Ce te-a făcut să alegi Prima TV?

 Echipa. Şi faptul că îmi doream altceva pentru mine. Iar oferta Prima TV, emisiunea Flash Monden şi proiectele pe care le pregătim, au picat la fix. Am venit aici pentru un program de prime time şi am găsit o echipă tânără, entuziastă, şi o colegă de-a dreptul efervescentă. E o provocare pe care am acceptat-o cu inima deschisă. A, şi o colegă, pe Diana, care e frumoasă, deşteaptă şi foarte bună la ceea ce face. Să fiu cu ea pe platouri e o distracţie continuă.

Care ar fi întâmplarea aceea nostimă trăită în platou?

 O! Păi, când faci emisiune în direct se întâmplă multe. Mai cade un prompter, mai cade un invitat. E greu să aleg o singură întâmplare nostimă. Situaţii din astea mi s-au întâmplat şi la Surprize-surprize şi la Vorbeşte lumea, ambele emisiuni live.

Cum a fost relaţia ta cu Adela Popescu? Au există momente tensionate între voi?

Am fost, suntem şi rămânem prieteni. Adela este o parteneră excelentă de prezentare. Am rămas în relaţii foarte bune cu toate fostele mele colege şi, în măsura în care timpul ne permite, îmi va face o plăcere imensă să ne revedem la o cafea şi un pahar de…vorbă.

Ai avut mulţi invitaţi de-a lungul timpului. Care dintre ei a reuşit să îţi ajungă la suflet? Cu ce persoană publică ţi-ar plăcea să nu îţi mai intersectezi drumul?

Nu sunt atât de vehement. Cumva mi-a făcut plăcere să stau de vorbă şi consider că de la fiecare om ai ceva de învăţat în sensul bun sau cel mai puţin bun, important e cum te poziţionezi. Când eşţi gazda unui show de televiziune trebuie să faci în aşa fel încât aceea persoană să se simtă bine.

 Cum a fost acest an pentru tine? Au existat multe renunţări într-un an cu multe restricţii?

 A fost un an bun. Am îmbrăţişat schimbările din el, am învăţat să trăiesc cu starea de pandemie, am petrecut timp mai mult în familie şi am avut vreme şi de vacanţă.

 

Eşti mai stresat? Ai renunţat la vreun obicei?

Deloc. Sunt o fiinţă extrem de adaptabilă. Am adaptat job-ul, am adaptat Teatrul Ion Creangă astfel încât să continuăm să îi bucurăm pe cei mici, am adaptat programul pentru toţi ai mei. Nu a fost nevoie să renunţ la nimic. Cumva, am găsit echilibrul şi în aceste vremuri dificile.

Ai mai bifat vreo vacanţă de curând? Unde şi de ce restricţii te-ai lovit?

 Da, doar ce m-am întors de la Bologna. Şi vă spun că e mai bine decât la noi. Rata de vaccinare îi ajută să îşi deschidă ţară. Am găsit oameni care se bucură de o cafea la terasă, locuri de poveste. În vară am fost la noi, la mare, cu cei mici. Am ales România pentru că la începtul verii nu ştiam ce situaţii vom întâmpina la întoarcerea în ţară. A! Şi, vă spun un secret: m-am mai plimbat cu motorul, cu gaşca de prieteni prin ţară. A fost MINUNAT!

Ce spui despre vaccin, crezi că poate fi o soluţie? Te-ai vaccinat?

Da, cred că e soluţia să depăşim toţi aceste vremuri. E o chestiune de opţiune personală, dar mă uit la Europa şi când văd ce bine le merge naţiunilor cu procent mare de vaccinare, parcă aş vrea să fie şi la noi aşa.

Ce au tinerii de astăzi şi nu a avut Cove?

Acces la internet. De fapt, acces la informaţie. E foarte importantă în dezvoltarea unei generaţii. Sunt rapizi, află răspunsurile imediat, sunt mai intuitivi şi curioşi.

Ai regrete?

Mai, nu! Nu regret nimic din ceeea ce s-a întâmplat până acum în viaţa mea. Am o viaţă frumoasă, care nu mi-a oferit lecţii dure. A fost blândă cu mine şi, sincer, sper să fie aşa în continuare. Cred că regretele nu pot să te ajute să mergi înainte, te ţin, cumva, captiv în trecut. Sunt un om asumat, aşa că atunci când îţi asumi faptele tale, îţi asumi şi consecinţele lor. Şi nu prea mai e loc de regrete.

Ce trăiri te-au marcat la 20, 30, 40?

 La 20 de ani m-a marcată trăirea experienţei cazone, că eu am prins şi am făcut armata. Am fost nevoit să fac faţă unor situaţii noi pentru mine. Am făcut armata la Caracal, dar era prima experinţă în care ieşeam din confortul familiei şi luam contact cu lumea adevărată, într-o atmosferă mai dură. La 30 a fost prima mea trăire de părinte şi la 40 cam tot asta, însă total diferită de prima. Vârsta cred că a fost de vină, emoţiile trăiesc într-un fel la 30 şi în altul la 40.

Ce a vorbit lumea despre tine şi nu era adevărat?

În principiu, nu au fost neadevăruri majore în ceea ce mă priveşte, poate anumite exagerări sau chestii uşor deformate. E de înţeles şi acceptabil când intri în lumea asta. E ceva ce am învăţat să accept în momentul în care am devenit persoană publică.

Ai slăbit. Ai schimbat ceva şi în regimul tău de viaţă?

 Sincer, nu fac nimic special. Nu am schimbat ceva, încerc să mai reduc din alimentaţie, de sport nu prea am timp. Sunt atent la ce mănînc, dar nu la alimente, ci la cantitate.

Când ai avut ultima oară o discuţie în contradictoriu cu unul dintre băieţii tăi şi cine a cedat?

 Cu băieţii am mereu discuţii contradictorii, pentru că vor să facă doar ce vor ei. Motivul de ceartă este acest dispzitiv minunat numit telefon mobil şi disputele apar când încerc să îi conving să îl utilizeze cât mai puţin. Nu au program, dar le zic des “hai să lăsăm telefonul”. Însă, dacă le ofer alternative, plimbare, sport, mă ascultă.

 Cea mai nostimă întâmplare trăită alături de ei? 

Nu ştiu una singură, dar copiii mei sunt veseli şi au energie şi au tot felul de idei trăznite, motiv pentru care sunt foarte multe situaţii amuzante, deseori ni se întâmplă să fim în astfel de situaţii. Spre exemplu, cel mic este la vârsta la care imită tot felul de personaje pe care le vede la TV. E şi la vârsta la care orice prostie aude i se pare haioasă. Şi prima dată chiar e haioasă, însă, apoi, o repetă într-una.

Ca şi personalitate, crezi că au luat mai multe de la tine sau de la mama lui?

Mi-e greu să spun de la cine a luat mai mult, pentru că sunt diferiţi. Unul este mai energic şi sunt persoane care ar putea spune despre mine că sunt energic. Celălalt este calm şi echilibrat şi sunt persoane care spun despre mine că sunt calm şi echilibrat.

 Ţi-ar plăcea să studieze în străinătate sau să rămână aici?

 Dacă o să îşi dorească asta, dar şi şi pentru viitorul lor, ar fi bine să studieze în străinătate. O să îi susţin. Mi-ar plăcea să urmeze şcoli de prestigiu, dar nu sunt adeptul de a-i trimite de la grădiniţă în afară.

Cum eşti ca soţ? Ce ţi se reproşează cel mai des?

 Nu cred că sunt un bărbat romantic, în sensul siropos. Dar sunt un soţ bun. Şi un tată la fel de bun. Mai fac din când în când şi gesturi ce pot fi considerate romantice, mai ofer un buchet de flori, mai ies la o cină într-un loc frumos. Reproşuri? Ca peste tot: nu duci gunoiul, nu speli vesele. Acum, la modul serios, nu prea am parte de reproşuri din partea soţiei, pentru că noi formăm o echipă tare bună.

E dificilă viaţa lângă un medic?

Nu are legătură profesia când vorbim de viaţa de cuplu. Dacă doi oameni se înţeleg şi formează o echipă nu are importanţă profesia.

Cum a început povestea voastră? Cine a făcut primul pas?

 Nu pot spune că a fost dragoste la prima vedere. Când ne-am întâlnit eram doi oameni ce ieşeau fiecare dintr-o altă relaţie şi, pas cu pas, ne-am cunoscut, ne-am împrietenit şi ulterior ne-am îndrăgostit. Am construit o relaţie bazată pe iubire, prietenie şi respect. Cred că e necesar să ştii, înainte de orice, că ai alături de tine un prieten bun şi un partener pe care te poţi baza la bine şi la rău.

 

Ce nu i-ai putea ierta niciodată omului de lângă tine?

Uff, aici mi-ai dat greu, pentru că sunt o fire extrem de tolerantă. Îţi spun că nu îmi plac minciuna şi trădarea. Dacă le-aş putea ierta? Greu de spus. Cred că fiecare situaţie are particularităţile ei. Şi că trebuie să ai urechi să asculţi ce îţi spune celălalt.

 Aţi fost vreodată aproape de o despărţire? Cum reuşiţi să treceţi peste momentele grele?

Nu. Suntem bine împreună. Am o soţie minunată şi o relaţie care îmi aduce linişte şi confort, iar pentru momentele dificile avem o singură soluţie: comunicarea. E cea mai eficientă şi o recomand tuturor. Vorbiţi unul cu celălalt, ascultaţi-vă şi totul va fi bine.

Cea mai recentă surpriză pe care ţi-a făcut-o?

Deşi am lucrat la Surprize surprize nu sunt genul care preferă surprizele. Îmi place să ştiu dinainte ce urmează să mi se întâmple. Dar, când sunt surprins plăcut de o situaţie sau întâmplare, mă bucur de ea.

Ce e femeia pentru Cove?

Tovarăşa de viaţă, cum o defineau comuniştii. Şi, la modul serios, este inspiraţie, este plăcere, este bucurie, este ce te mână în luptă…

Câştigi bine? Poţi trăi decent din ce faci?

Da, am un venit decent care îmi permite să le ofer copiilor o educaţie bună. Muncesc mult, aşa a fost dintotdeauna. Însă, când îţi faci profesia cu pasiune, nu se mai pune. Pe lângă Flash Monden la Prima TV sunt şi managerul Teatrului Ion Creangă.Recente pe Ok! Magazine

Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}