EXCLUSIV Cristina & Denis Ștefan, primul pictorial în formulă de 4: „Dominique a venit când nici nu ne mai așteptam să se întâmple“

21 iulie, 2022

Aşa arată patrulaterul fericirii din casa fostei Bebeluşe de la „Cronica Cârcotaşilor“ şi a actorului, noul protagonist al filmului „Mihai Viteazul“.

Cumva, îi înţelegem pe cei care spun despre Denis Ştefan că e „băiatul ăla romantic, cu caii“. E şi actor, şi cascador, şi-a transformat pasiunea pentru călărie într-o a doua meserie, iar acasă are o soţie ca o Ileană Cosânzeană (Cristina Ștefan) şi două fete ca două prinţese (Delia și Dominique). Mai mult, acum revine pe ecrane într-un rol simbolic, cel al lui Mihai Viteazul, şi îi dă replică chiar Maiei Morgenstern. Dar nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe! Denis e în stand-by şi pentru roluri de băiat rău.

OK!: Ne revedem după aproape cinci ani. Ce aţi făcut între timp, în pandemie?
Denis: Am mai făcut un bebe, am mai cumpărat un cal… (zâmbeşte)
Cristina: Ne-am şi mutat în 2019, stăm în afara Bucureştiului, la casă, în Corbeanca.
Denis: Ne doream o curte şi acolo ne-am simţit cel mai bine, din tot ce am vizionat.
Cristina: Dar visăm să ne mutăm la un conac, făcut special pentru cai.

E doar un vis sau chiar e în plan?
Denis: Poate, cine ştie? Mai aşteptăm câţiva ani. Vrem să avem o fermă la care să putem ţine caii în libertate, să poată să-i hrănească Cristina cu câte un morcov de la fereastra bucătăriei… (zâmbeşte) Şi cu pisici, câini, cu de toate.

Data trecută, noi am pozat-o pe Delia la cai. Povestea a continuat?
Denis: Da, a continuat. Ea călăreşte acum la liber, face şi galop, vreau s-o conving să ne plimbăm împreună şi prin pădure. Doar că nu prea mai vrea să călărească cu tati, este în perioada în care vrea să fie cu prietenele ei. Şi, dacă prietenele ei nu sunt la cai… Acum e captivată de capoeira, unde merge tot cu o prietenă de-ale ei. Am descoperit întâmplător, de 1 iunie, un profesor brazilian.

De obicei, băieţii se duc spre capoeira.
Cristina: Noi ne doream foarte mult să reia gimnastica, doar că, făcând o pauză mare din cauza pandemiei, nu mai putea. Şi e important să facă ceva, să nu stea. Că face călărie, că face dans, să aibă o activitate şi să-şi ocupe timpul şi mintea.
Denis: Capoeira o atrage pentru că acolo a găsit combinaţia de muzică, acrobatică şi dans care îi place. Îi plac şi caii, ca oricărei fetiţe – că din 10 care vin la călărie, 9 sunt fetiţe, nu prea avem băieţei, ca peste tot în lume – dar capoeira a prins-o mai tare, că e cu distracţie.

Cristina si Denis Stefan primul pictorial in formula de 4 cu fetitele lor revista OK (1) jpeg

Deci n-o s-o vedem la vreun concurs de sărituri peste obstacole…
Denis: Ar fi frumos, dar nu cred. (zâmbeşte) Sunt destule concursuri. Şi eu, personal, fac o mulţime de spectacole, fac dresaj western şi, dacă aş putea, spre asta aş orienta-o şi pe ea. Eu am concurat câţiva ani în Austria în competițiile de tip western, cu Uma, calul salvat de mine în 2016, și ştiu care sunt cerinţele. La obstacole, ştiu doar ce am văzut la alţi antrenori, n-aş putea s-o antrenez pentru asta.

Ai fost invitat şi în show-urile medievale?
Denis: Am făcut câteva spectacole istorice în ţară. La un moment dat, făceam în fiecare toamnă la Castelul Huniazilor. Am jucat şi în două dintre ele, eu îl interpretam pe Vlad Ţepeş, Dan Condurache pe Iancu de Hunedoara, altcineva l-a jucat pe Mihai Viteazul... Erau spectacole inspirate din istoria României.

Şi aşa ai ajuns să-l joci tu pe Mihai Viteazul.
Denis: Au fost mai mulţi paşi care au dus spre asta. Evident că oricărui actor îi place să joace personaje istorice, pentru că este o altă lume, cu care nu te întâlneşti zilnic. Aşa, să mai dai un pumn, să mai tragi cu un pistol, cam vezi prin toate filmele. Acolo sunt costume, cai, lupte, cavalerism şi istorie.

Şi este un subiect iubit de toată lumea.
Denis: Da, este un subiect iubit de toată lumea, la care am ajuns în 2021, în plină pandemie. Eu vorbeam despre acest proiect cu producătoarea şi regizoarea Mihaela Mihai de ani de zile. Şi uite că îl lansăm acum, mai întâi la Cinema Europa din Bucureşti, apoi în mai multe cinematografe din ţară. Şi eu voi fi la câteva premiere, în Bucureşti, Craiova, Târgu Jiu, Sibiu, Vâlcea, Cluj… Mihai Viteazul este o docu-dramă, în stilul celor prezentate la History Channel: o parte din ilustraţie se joacă, cu acţiune, o parte se narează; are doar o oră şi opt minute, în loc de două ore şi jumătate. E un gen mai uşor de gustat de către generaţiile mai noi, care nu mai au răbdare să vadă un film cap-coadă.

Dar ţi-ai fi dorit să fie un film clasic?
Denis: Atâta s-a putut, ţinând cont de restricţiile pandemiei, dar nu este trecută vremea. Poate totul va conduce spre un film clasic. Dar avem norocul de a-i avea în distribuţie pe Maia Morgenstern, Nicodim Ungureanu, Liviu Cheloiu, Aurelian Man.

Ai mai lucrat cu Maia Morgenstern?
Denis: Da, la două seriale, Aniela şi Iubire şi onoare, ambele produse de Media Pro. Însă nu ţin minte să fi avut scene împreună. Acum este mama mea în film, mama lui Mihai Viteazul.

Cât au durat filmările?
Denis: Filmările au fost disparate, pentru că aveam nevoie să ilustrăm mai multe anotimpuri. Am prins şi mai multe anotimpuri în aceeaşi zi! (zâmbeşte) De exemplu, în martie, la Drăgoeşti, unde s-a şi născut Mihai Viteazul, Mihaela Mihai îmi spunea: „Ştii, scena asta a întrevederii noastre (ea o joacă pe soţia mea în film) aş fi vrut s-o fac ca în Stăpânul inelelor, să vii cu calul şi să ningă pe fundal.“ Dar, cum la 14.00 noi stăteam în tricou, i-am zis: „Ce să ningă?“. „Da, dar poate mâine dimineaţă… Că trebuie să mai filmăm şi cu calul.“ Şi am adus din nou calul din Bucureşti, pentru că uitasem să facem secvenţa aia. Şi a fost foarte bine că am uitat, pentru că a doua zi de dimineaţă… a început să ningă cu fulgi mari. A nins doar o jumătate de oră, fix cât să ne facem treaba.

Ţi-ai adus propriul cal?
Denis: Da, am lucrat cu calul meu, cu Ardo. Are 17 ani acum, iar eu îl am de 13 ani.

Cristina si Denis Stefan primul pictorial in formula de 4 cu fetitele lor revista OK (4) jpeg

Ce-ai mai făcut cu programul Caii României?
Denis: Anul acesta aniversez 10 ani de când am lansat programul Caii României şi, în demonstraţiile mele din ţară, aş vrea să le arăt oamenilor cu ce am început: cu prima încălecare a unui cal neîncălecat – fie că e crescut într-o herghelie sau e semi-sălbatic, luat de pe câmp – şi demonstraţia călare cu arme, adică cu toate armele albe pe care le foloseau călăreții.

Ai mai salvat cai?
Denis: Eu nu, dar am avut cunoscuţi care au făcut-o şi mi-i i-au adus să lucrez cu ei, să-i recuperez psihic şi, în general, să poată fi folosiţi.

Ai ajuns la un statut mulţumitor în călărie?
Denis: Am statutul pe care mi l-am dorit, adică am activitatea instrucţională de 10 ani încoace, am predat şi în Cipru dresaj natural și western, timp de trei ani (2017-2019). Am reuşit să-mi duc mai departe şi viaţa sportivă, eu practicând două discipline ecvestre: tirul cu arcul călare şi dresaj western, pe care nu pot să-l fac decât în afara ţării, în Austria, unde am activat din 2017 în 2019.

În actorie, mai ai ceva pe rol?
Denis: La momentul ăsta, cred că am deschis nişte uşi, şi-a mai amintit lumea de mine. În ultimii ani, lumea îl percepea pe Denis Ştefan ca pe băiatul ăla romantic, cu caii. Dar un actor face mai mult decât asta, are mai multe roluri. Eu am în portofoliu şi alte personaje, unele mai dure, pentru care m-am ras şi în cap – cât a mai plâns Delia când m-a văzut că m-am tuns! Aşa că aştept şi oferte de bad boy, dacă e cazul.

Cristina, tu eşti acum în pauză.
Cristina: Deocamdată, mi-am luat doi ani să stau cu cea mică. Şi cu Delia am stat, pentru că şi jobul mi-a permis asta, eu filmând doar o zi pe săptămână. Dar dacă mi se va propune un proiect care să mi se potrivească şi să-mi placă, îl voi lua în calcul. Până atunci, mă ocup de fete şi chiar nu e uşor cu doi copii!

Cum a fost s-o luaţi de la capăt cu scutece, colici?
Cristina: Greu! Delia are aproape 9 ani şi, după ce am trecut de nişte provocări şi ne relaxasem, a venit Dominique, care a fost un copil atât de iubit şi de dorit, când noi nici nu ne mai aşteptam să se mai întâmple. Şi am luat-o de la capăt!

Dar cu antrenament!
Cristina: E adevărat, dar fetele sunt foarte diferite. Delia este un copil foarte energic, când era mică era mult mai agitată, însă dormea noaptea. Dominique e mai cuminte, se joacă mai mult, dar are nopţi agitate, a avut un disconfort mare la dinţi, ceea ce la Delia nu s-a întâmplat.
Denis: Cu Delia a fost uşor, n-a avut niciun disconfort la nimic.
Cristina: Cu Dominique, le-am simţit pe toate.

Ai văzut podcastul lui Lucian Viziru făcut cu Denis?
Cristina: Nu, nu m-am uitat.

Spunea acolo că ar vrea să te mai convingă să mai faceţi un bebe, că poate iese băiat.
Cristina: A, da, ştiu asta. (zâmbeşte) Eu nu zic nu, dar acum mi-e OK aşa. Ar însemna să facem alte schimbări, să ne mutăm iar. Şi, acum, la al doilea copil, am ajutor, pentru că programul şi nevoile lor sunt foarte diferite. Uneori, suntem depăşiţi de situaţie. Avem noroc cu Mădălina, prietena mea cea mai bună din copilărie, care este bonă şi a acceptat să vină tocmai în afara Bucureştiului să ne ajute.

Cristina si Denis Stefan primul pictorial in formula de 4 cu fetitele lor revista OK (2) jpeg

Fizic, însă, parcă nici nu ai născut!
Cristina: E genetic. Părinţii mei au fost sportivi de performanţă, mama este antrenor de Pilates, a fost campioană la gimnastică. Eu nu fac nimic special, chiar nu am apucat să reiau sala sau dansul. Sunt ore de nesomn, mănânc mai puţin, că nu am timp. Şi, uneori, mai ajung la un masaj, la o tonifiere…

Cu fetele de la „Cronică“ te-ai mai văzut?
Cristina: Da, ţin legătura cu ele, ne-am văzut şi la câteva evenimente, am ieşit şi la cafea.

La aproape 9 ani, Delia începe să fie domnişorică. Observi la ea unele cochetării?
Cristina: Nu e genul de fetiţă care să se vadă prinţesă, cu rochiţe, cu roz – nu-i place rozul! Cel mult, îi place să poarte agrafe în păr. Altfel, e pe genul street-style.

O vezi deja ca pe o prietenă a ta?
Cristina: E mai prietenă cu tati.
Denis: Poate, da. Maică-sa e mai dură.
Cristina: El petrece mai mult timp cu ea, pentru că o ia de la şcoală şi o duce la cai. Noi două mai ieşim, mai bem o ciocolată caldă, dar tot eu îi spun: „Dacă trebuie să facem temele, nu plecăm!“. Se supără, dar trebuie să mă ţin de program, că altfel n-am cum, cu două fete. Dominique e mai ataşată de mine, Delia a fost cu tati de la început.
Denis: Da, seamănă cu mine. Dacă o rogi ceva, face în 5 minute, nu acum. Tot ca să nu facă atunci când o rogi, ci mai încolo. Îi place negocierea.

Tu ai învăţat ceva, având atâtea fete în casă?
Denis: Cred că am învăţat să las şi mai mult de la mine. (zâmbeşte) Acum mă bucur de Dominique aşa cum mă bucuram de Delia, când era mică. Iar de Delia mă bucur acum altfel, încerc s-o învăţ nişte lucruri.

foto: Sorin Stana; make-up: Izabela Ţiu; hairstyle: Ilina Dumitru; stilist: Madena Pasăre; vestimentaţie: Reserved, NEXT, VICOLO, MAGAZIN AVANTPREMIER, GALERIILE MARRIOT; locaţie: Mulţumim Delta Studio, str. Progresului 1-3, București.



Recente pe Ok! Magazine

Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJetCeline jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png
Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg