EXCLUSIV Daniel Nuță: „Odată cu serialul Groapa, a apărut rolul care m-a făcut să mă tund“

30 septembrie, 2023

Un rol pentru care a schimbat și genul serialului, dar și trustul de televiziune, adică un nou început pentru actorul care era deja pe cai mari ca Vlad Țepeș în miniseria istorică „Rise of Empires: Ottoman“ de pe Netflix.

Daniel Nuță e achiziția anului a postului Pro TV. FOTO: Pro TV
Daniel Nuță e achiziția anului a postului Pro TV. FOTO: Pro TV

Poate că tocmai ne-am luat la revedere de la cea mai toridă vară, dar toamna se anunță a fi bogată, mai ales în proiecte. Iar noul serial Groapa e unul dintre cele mai așteptate dintre ele, cu Daniel Nuță cap de afiș și, am zice noi, achiziția anului de la Pro TV. După ce timp de trei sezoane a fost băiatul rău din Adela, la Antena 1, apoi l-a întruchipat pe Vlad Țepeș în două seriale, unul românesc și unul turcesc, îl redescoperim ca actor de thriller-action în compania unor actori de primă mână, într-o adaptare după serialul „Legea familiei/Çukur”. Tot cu mafie, împușcături și legături complicate de familie, o rețetă care a prins foarte bine la public odată cu serialele „Vlad” și „Clanul”.

OK!: În primăvară îmi spuneai că nu știi care va fi rolul care te va face să te tunzi. Iar acum ai acest nou look pentru Groapa.
Daniel Nuță: 
Iată! Vezi? A apărut rolul care m-a făcut să mă tund.  (zâmbește) Pentru că, într-adevăr, așteptam un rol fain care să mă provoace să fac asta. Acum l-am găsit și cred foarte tare în el, sunt sigur că o să fie iubit de public.

Odată cu tunsoarea, ai schimbat și trustul, și genul serialului. Cum e noua echipă?
Daniel Nuță: Îmi place foarte mult.

E mai dinamică?
Daniel Nuță: E mai creativă, cere mai mult și te provoacă la mult mai multe. Iar eu sunt deschis către asta. Deja luasem castingul și văzusem doar câteva secvențe, dar după ce am citit scenariul primelor patru episoade am zis „Wow, nu pot să cred! Ce tare!“. Mi-a plăcut mult din prima, iar acum de-abia aștept să vedeți și voi.

Ăsta era castingul despre care spuneai sau ai dat întâi pentru „Clanul”?
Daniel Nuță: Pentru „Clanul” am dat o probă atunci când s-a făcut prima oară proiectul, dar atunci eram prins cu proiectul Adela, însă în primăvară când am vorbit noi eram deja prins în niște discuții pentru „Groapa”, plus altele din afară.

Ești pe cai mari, de la Vlad Țepeș încoace!
Daniel Nuță: Sunt pe picioarele mele, nu sunt pe niciun cal. (zâmbește) Apropo de asta, chiar mi-e dor să călăresc, dar nu am mai avut timp s-o fac. Altfel, mă păstrez normal și-mi fac treaba. E foarte mult de muncă și încerc să mă mențin cât se poate cu picioarele pe pământ, să fiu cât se poate de profesionist, pentru că așteptările sunt mari, investițiile sunt mari și trebuie să fii impecabil.

Cât timp ai să respiri?
Daniel Nuță: Când dorm. (râde)

Câte ore?
Daniel Nuță: În principiu, avem timp să ne odihnim, dar la filmare e obligatoriu să fii 12 ore, plus drumul până la Giurgiu și înapoi, în fiecare zi...

Nu te-ai cantonat acolo?
Daniel Nuță: Nu, pentru că prefer să dorm în patul meu și să stau la mine pe terasă, să-mi învăț textul și să-l pregătesc în mediul meu. Prefer să dorm cu o oră mai puțin și să am acest flow de lucru. 

Ești pe viteză când mergi spre Giurgiu?
Daniel Nuță: Da, am cam luat și niște amenzi de circulație din cauza asta, pentru că traficul este îngrozitor. Dar mi-am asumat să fac acest drum zilnic.

Daniel Nuță face jocurile în noul serial „Groapa”. FOTO: Pro TV
Daniel Nuță face jocurile în noul serial „Groapa”. FOTO: Pro TV

La capitolul fizic, cât de mult alergi acum? Că ai niște scene foarte dinamice.
Daniel Nuță: Merg în continuare la sală, alerg în parcul Herăstrău - am reușit chiar performanța de-a da două ture de Herăstrău, peste 12 kilometri.

Deci ai anduranță!
Daniel Nuță: Da, încerc să-mi păstrez o anduranță și o constanță în activitățile astea, pentru că, într-adevăr, e foarte solicitant și trebuie să-mi păstrez corpul cât se poate de sănătos. Încerc să am grijă și la alimentație...

Vine și stagiunea. E timp pentru teatru?
Daniel Nuță: Nu mai e timp pentru un alt spectacol, însă cele în care joc deja trebuie onorate. O să mă omoare un pic oamenii de la programe, dar o să le împăcăm pe toate. (zâmbește)

Cu tinerii de la Sahia te mai vezi?
Daniel Nuță: Da, mai ales că începem niște proiecte foarte frumoase. E-adevărat că încerc să găsesc niște oameni care să mă înlocuiască, pentru că-mi va fi foarte greu să le fac chiar pe toate. Noroc că nu filmăm în weekend, că atunci pot să mă duc la copii, nu pot să-i las. Oricât de mult aș încerca, nu mă lasă inima să renunț la ei.

Și în filmul ăsta e și un copil...
Daniel Nuță: Și nu doar unul! (zâmbește)

„Sasha, personajul meu la 16 ani, a fost jucat de un copil care a fost la mine în grupă”

Simți că la Sahia ar putea fi o pepinieră pentru astfel de proiecte?
Daniel Nuță: Este. Chiar Sasha, personajul meu la 16 ani, a fost jucat de un copil care a fost la mine în grupă. Plus alți copii care sunt acolo și tot timpul îi trimit la castinguri. Da, e o pepinieră și chiar asta vrem să creăm, o pepinieră de talente, de mici actori și de colegi, până la urmă.

Cu un asemenea program, mai e loc și de romantism?
Daniel Nuță: Nu neapărat de romantism, cât de înțelegere.

Mai ales că iubita ta e actriță...
Daniel Nuță: Da, este actriță și tocmai de aceea mă înțelege, mă susține și e alături de mine.

Vă intersectați în vreun proiect?
Daniel Nuță: Deocamdată nu, dar sper să se întâmple și asta. Am dat împreună casting pentru „Groapa”, dar încă nu am ajuns să ne dăm replici profesional. Dar o să fie, cu siguranță.

Daniel Nuță și Teona Stavarachi, protagoniști în „Groapa”. FOTO: Pro TV
Daniel Nuță și Teona Stavarachi, protagoniști în „Groapa”. FOTO: Pro TV

Dar chimia de pe platouri cu Teona ­Stavarachi cum e?
Daniel Nuță: A fost ceva instantaneu, ne-am surprins unul pe altul de cât de firesc s-au întâmplat lucrurile, fără să punem prea multă presiune pe noi.

Te simți un pic în competiție cu Denis Hanganu?
Daniel Nuță: Absolut deloc. El a luat proiectul de la „Clanul”, eu l-am luat pe cel de la „Groapa”. Sunt două proiecte diferite, două proiecte la fel de mișto - bine, al nostru cred că e mai mișto (râde). Dar nu, nu ne simțim în competiție unul cu altul, suntem colegi, am lucrat împreună și la alte proiecte.

A trebuit să iei și lecții de tras cu arma
Daniel Nuță: Nu, pentru că asta știam, am mai făcut-o. Însă l-am dus prima oară pe Tudor Istodor (Valentin Vlahu în „Groapa”) să vadă cum e. Am fost împreună să tragem cu arma și a fost foarte fain. El era foarte entuziasmat: „Aoleu, e chiar o armă reală?“, „Da, e chiar o armă reală!“. (zâmbește) Și a făcut-o pentru că el chiar avea o secvență în care personajul lui trebuia să împuște pe cineva.

Vă simțiți ca frații și în afara platoului?
Daniel Nuță: 
Da. Colaborăm foarte mult, ne sfătuim unul pe celălalt și ne dăm și teme de vizionat seriale. Funcționăm foarte bine, ne respectăm unul pe altul și mereu contează opinia celuilalt.

FOTO: Pro TV



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg