Exclusiv! Denise Rifai: "Dan Bittman a fost o surpriză pentru mine. A fost cadoul meu de Crăciun. Cristi Borcea nu este un tip uşor de intervievat, ci dificil"

19 martie, 2021
1 denise1 jpg jpeg

Are întotdeauna întrebările la ea, e unul dintre cei mai incisivi jurnalişt, dar şi omul care ajunge rapid la sufletul invitatului. Îi place să dea măştile la o parte, după cum îi place să spună, iar emisiunea “40 de întrebări cu cu Denise Rifai”, care se difuzează în fiecare marţi la Kanal D, e cu siguranţă proiectul care o pune cel mai bine în valoare.

“Sunt un om care a trecut prin viaţă, mi-a dat Dumnezeu mult bine, sunt un om iubit de Dumnezeu. Mi-ar plăcea să cunosc un om care să mă completeze şi să îmi fie partener pâna la final”, spune Denise, iar dezvăluirile nu se opresc aici.

OK!:Kanal D a împlinit în această lună 14 ani de când ne bucură viaţă. Care ar fi pentru tine cel mai nostim moment trăit pe platourile de filmare de aici?

Denise Rifai: Încă nu am făcut nicio boacănă, dar cu siguranţă va veni acel moment! Momentan, au fost doar ediţii cu emoţii! Dar este vorba de acele emoţii constructive, benefice, care te ajută să transmiţi anumite trăiri şi să obţii de la invitat acele poveşti de viaţă, mărturisiri atât de aşteptate de public.  Mă bucur că fac parte din echipa Kanal D, pentru mine proiectul ’40 de întrebări’ reprezintă o nouă etapă în carieră şi sunt recunoascătoare publicului pentru că ne este alături şi ne urmăreşte în număr atât de mare.

S-a întâmplat să îţi schimbi impresia despre o persoană după ce a fost invitată la 40 de întrebări? 

Ce este foarte interesant în această emisiune, atât pentru noi, cei care o realizăm, cât şi pentru public, este modul în care invitaţii se dezvăluie pe parcursul celor 40 de întrebări. Sunt două ore de interviu care îi trece prin toată viaţa lor personală şi profesională. De la un răspuns la altul, de la o dezvăluire la alta, cei din faţa micilor ecrane încep să îşi formeze o imagine asupra celui care vorbeşte în faţa lor. Măştile cad, dacă ele există.

Au fost invitaţi pe care i-am îndrăgit şi mai mult după ce i-am intervievat. Am fost şi invitaţi care au fost mai reci, distanţi. Dar cu toţii au fost foarte interesanţi şi au avut generozitatea de a se dezvălui în faţa publicului, iar pentru acest lucru le mulţumesc.  Fiecare interviu este diferit şi fiecare întrevedere în parte mă consumă, pentru că interacţionez cu energia invitatului meu.

Dan Bittman a venit cu un inel în emisiune. Ai mai primit şi alte gesturi simbolice de la invitaţi? Că tot a venit vorba de Dan Bittman, cum l-ai perceput?

Dan Bittman a fost o surpriză pentru mine, i-am spus şi lui acest lucru.  A fost cadoul meu de Crăciun, cea mai frumoasă emisiune pe care am făcut-o cu un artist, în sensul că a venit foarte dornic să povestească, a fost relaxat. Elementul cu inelul oferit a fost o glumă, a încercat să îşi <negocieze> întrebările roşii, în glumă, evident.  M-a impresionat prin onestitatea de care a dat dovadă şi pentru modul în care a vorbit despre adevărurile dureroase din viaţa sa.

Cine s-a remarcat? Cum a fost Cristi Burcea?

Toţi invitaţii mei de până acum au fost remarcabili, dar dacă trebuie să dau un exemplu, acesta ar fi Cristi Borcea. Nu este un tip uşor de intervievat, ci dificil, dar m-am bucurat foarte mult că a fost în emisiune. Au fost foarte multe întrebări incomode şi  m-am bucurat foarte mult că mi-a oferit răspunsuri la toate cele 40 de întrebări, şi-a expus adevărul lui şi ne-a lăsat să-l descoperim.  Din zona politică, mi-a plăcut foarte mult interviul cu Adrian Năstase, pentru că acesta s-a arătat în profunzimile lui. Mi-a plăcut şi interviul cu Petre Roman, care a primit cu foarte multă bucurie această experienţă.

Ai petrecut câteva ore în compania lui Cristi Borcea. Ce crezi că îl face să aibă atât de mult succes la sexul opus?

Am interacţionat cu el doar în calitate de jurnalist. Cred că că dincolo de faptul că este un bărbat generos, probabil este un bărbat care ştie să cucerească o femeie.

Ce făceai anul trecut pe vremea asta şi ce faci acum? De ce îţi este cel mai dor?

Anul trecut, pe vremea aceasta, încă lucram la Realitatea TV, făceam emisiuni politice şi eram în elementul meu. Anul acesta sunt mult mai aşezată, mai atentă, mă pregătesc mult mai mult pentru emisiuni, pentru că “40 de întrebări” e un format care necesită o documentare extreme de minuţioasă. Sunt într-o nouă etapă a carierei mele şi mă bucur că emisiunea aceasta s-a dovedit a fi una de succes. Fiecare răspuns al unui invitat este generator de ştiri. Sunt dezbateri în online referitor la invitaţi şi ceea ce spun aceştia în emisiune.

 Mergi des în ţara de origine a tatălui tău?  Ce te impresionează cel mai mult acolo?

Am fost de mai multe ori. Ţara de origine a tatălui meu este ţara mea, cum este şi  România . Am fost de foarte multe ori în Iordania şi toată viaţa mea voi merge acolo. Este o ţară unde eu mă simt acasă; iubesc România, nu mă văd mutată de aici, dar aş putea trăi foarte bine într-o ţară arabă cum este Iordania. Mâncarea şi clima sunt pe placul meu.

Te sperie pandemia? Ce ai descoperit despre tine de când a venit această distanţare socială? 

Mi-am făcut ordine în priorităţi, dedic mult mai mult timp oamenilor care contează cu adevărat în viaţa mea. Am devenit mult mai gospodină decât aş fi putut crede că aş fi devenit vreodată. Niciodată nu voi fi o gospodină desvărşită dar, în schimb, cer foarte mult de la mine.  Angoasa vine în această pandemie din faptul că mi-aş putea pierde oamenii dragi.

Ai reuşit să te bucuri şi de o vacanţă în aceste vremuri?

Nu am plecat nicăieri, am fost în Bucureşţi aproape tot timpul. Simt nevoia unei vacanţe, sper să se şi întâmple cât de curând…

Se întâmplă să te afunzi în bucătărie pentru a pregăţi un preparat?

Nu mă “pierd” în bucătărie ca să pregătesc ceva. Dar, pe de altă parte, ca femeie e bine să ştii să faci tot ceea ce ceri. Şi, în eventualiatatea unei situaţii de forţă majoră, ca femeie trebuie să rezolvi ce este de făcut.

Cum îţi păstrezi silueta. Concret, ce mănânci? Ai o dietă strictă?

Sunt foarte strictă cu dieaă mea şi cred că trebuie să înlocuim verbul a mânca cu a ne hrăni corpul. Mai ales că suntem femei şi avem un metabolism diferit faţă de cel al unui bărbat. Eu nu sunt adepta zahărului, sunt fericită că pot să îmi permit să nu consum aşa ceva şi cred că trebuie să ne hrănim cu proteină, dar nu în exces, cu multe alimente verzi. Să învăţăm să fim echilibraţi în alimentaţie. Spre exemplu, cafeaua o beau fără zahăr, fără lapte. Nu mănânc prăjituri, nişte tone de cacao, poate, din când în când. 

Te vezi căsătorită? Crezi în mariaj într-o lume a despărţirilor?

Nu cred că este o lume a despărţirilor, ci mai degrabă sunt mai mult mediatizate.. Astăzi, lucrurile se află mult mai repede. Cred că au fost întotdeauna cupluri care nu funcţionau ideal. Sunt oameni care stau împreună din obişnuinţă sau din alte considerente. Eu cred în instituţia căsătoriei, mi se pare ceva frumos, nobil. Sunt o femeie deschisă la minte şi viaţa mea va fi exact aşa cum se va aşeza. Tot ceea ce îmi doresc este ca bunul Dumnezeu să îmi trimită un partener de călătorie cu care să îmi petrec viaţa frumos. Ţin mult la viaţa în doi, este important ca noi, ca femei, să avem o viaţă independentă de cea a partenerului; eu am prieteni foarte buni în jurul meu, am familia mea, foarte multă treabă, bucuriile mele. Însă consider că rostul în viaţă al unei femeie este alături de un bărbat, cu care să formeze un cuplu. E frumos să ai legământul acesta şi în faţa lui Dumnezeu.

De-a lungul timpului, care au fost cele mai grele momente pe care le-ai depăşit?

Până acum, consider că experienţele mele au dus la maturizarea mea. Odată ce treci prin diferite stări, experienţe, dezamăgiri, realizări, te defineşti ca om. Acum nu aş vrea să trec printr-o dezamăgire pentru că sunt foarte bine aşezată, ştiu ce e bine, ce e rău, ce îmi doresc şi ce nu, lucrurile sunt foarte clare. Am şi avut ocazia să am oameni lângă mine faini. Am trecut prin tot ceea ce trece orice persoană până să se maturizeze, e important să înveţi să nu faci aceeaşi greşeală de două ori. Sunt bine cu viaţă mea, sunt bine cu tot ce trăiesc şi mă bucur de fiecare zi în parte.

Care ar fi minunea din viaţa ta?

Familia mea şi un copil.

Ai mereu zâmbetul pe buze. Te-ai luptat vreodată cu depresia, cu un burnout sau ai fost aproape de un astfel de moment?

Da, am momente de epuizare şi în acea perioadă m-a ajutat foarte mult masajul. Un alt remediu pentru oboseală îl reprezintă întâlnirile cu oameni foarte tonici, care îţi dau acea energie. Cred mult în Dumnezeu şi ştiu că totul se întâmplă cu un scop; am şi perioade când nu mai văd luminiţa de la capătul tunelului, dar atunci când faci bine, fără să aştepţi ceva în schimb, cumva se întoarce acel bine la tine.

Ce te face să plângi?

Durerea altora mă face să plâng.

Dacă ai renunţa la televiziune, ce te-ai vedea făcând?

Cred că m-aş sufoca dacă n-aş mai face televiziune, dar dacă s-ar întâmpla să nu mai fac asta, cred că m-aş vedea făcând politică, ori m-aş retrage într-un business de-al meu, unde trebuie musai să fiu numărul unu.           

Locul în care ţi-ar plăcea să te retragi când nu vei mai face televiziune?

Mi-ar plăcea să am nişte pasaje în viaţa mea, pe care să le petrec într-un oraş cu deschidere la mare, să văd marea de la geamul ferestrei casei mele. Mă relaxează foatre mult când văd apa, aş stă la Constanţa tot timpul anului, fără nicio problemă.

Ce îţi mai doreşţi şi nu s-a întâmplat până acum?

Sunt un om care a trecut prin viaţă, mi-a dat Dumnezeu mult bine, sunt un om iubit de Dumnezeu. Mi-ar plăcea să cunosc un om care să mă completeze şi să îmi fie partener până la final.

În general, în ce îţi investeşţi banii? Faci investiţii şi în imobiliare, apartamente, case de închiriat, lucruri de acest gen?

Îmi place confortul, să am o viaţă bună. Şi îmi place să ţin bani deoparte pentru momente neprevăzute. Fiind economist la baza, consider că banul trebuie să circule în economie. Nu sunt o tipă care să îşi cheltuiască toţi banii pe poşete şi pantofi.

 Cum a fost adolescenţa ta? Erai o fire rebelă?

Nu am fost rebelă.  Îmi plăcea foarte mult să citesc. Nu m-am schimbat, ci acum am am mai multă experienţă de viaţă. Sunt o romantică, structural.



Recente pe Ok! Magazine

Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg
Demi Moore, Profimedia (7) jpg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (10) jpg
Oana și Mioara (1) jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
Livia Graur și fiica sa, Renata, pe podiumul de modă la Soirees de la Mode de Alin Gălățescu   FOTO Remus Nicolaescu (1) jpg
Regele Juan Carlos, Regina Sofia, amanta Corinna Larsen   Profimedia jpg
poza Dan Bălan jpg