Exclusiv! Denise Rifai, despre slăbiciunile, iubirile şi greşelile ei: ”Sunt mai sensibilă decât îşi imaginează mulţi. Par dură, dar nu sunt”

16 aprilie, 2021
1 1denise rifai jpg jpeg

Cu toate că „dezbracă“ invitații de orice secrete la emisiunea ei, „40 de întrebări cu Denise Rifai“ (Kanal D), este o prezență misterioasă. Însă nu și scumpă la vorbă, acceptând să discute despre partea mai puțin cunoscută a vieţii sale: slăbiciuni, iubiri, greşeli, controverse.

Prezentă pe micul ecran de circa un deceniu, mai întâi la Realitatea şi acum la Kanal D, Denise Rifai este poate una dintre cele mai misterioase vedete de la noi. O apariţie sofisticată, imperturbabilă, pe alocuri dură, despre celebra brunet cu sânge iordanian nu se știu foarte multe, cu toate că ea își întreabă invitații... tot! Deopotrivă criticată și admirată, Denise nu lasă pe nimeni indiferent. S-au făcut multe speculații de-a lungul timpului despre această tânără frumoasă de 35 de ani, începând cu viața privată și terminând cu familia, dar și cu momentele explozive din cariera de jurnalist. De când prezintă emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, care atinge cote de audiență spectaculoase, nu se mai poate ascunde. De fapt, nici nu este intenția ei, după cum ne-a mărturisit în acest interviu, unde a făcut lumină într-o serie de aspecte ale existenței sale. Vedeta ne-a povestit cum reacționează invitații la finalul maratonului de întrebări care mai de care mai solicitante, cât de in influentă este, de fapt, familia din care provine, cum a fost prima ei iubire și ce crede despre intervențiile estetice. 

Denise, dezbraci invitații de orice secrete la 40 de întrebări, dar ești o prezență destul de misterioasă altfel. Așadar, cine ești tu? 

Denise Sunt un om simplu, credincios, foarte curat emoțional, scopul meu ind acela de a lăsa ceva bun în urma mea. Pentru asta muncesc în ecare zi, ecare minut al existenței mele. Cred că acesta ar trebui să fie unul dintre scopurile noastre când trecem prin această lume: să lăsăm ceva bun în urmă. 

Cum ai ajuns să lucrezi în presă, fiind studentă la ASE? Care a fost şansa ta şi cine a fost mentroul tău în meserie?

Nu am talent la desen absolut deloc, dar mi-ar fi plăcut să fiu architect. Am, însă, bun gust, simţ estetic. Presa este pasiunea vieţii mele. Am dorit să urmez o facultate, am fost crescută în ideea că trebuie să avem o profesie. Am ales să fac o facultate de comerț exterior la vremea respectivă, la ASE, pe care am urmat-o patru ani, integral. Dar ecare om are drumul lui, presa a fost marea mea pasiune și, imediat după facultate, am urmat un curs de jurnalism și de acolo a început totul. 

Ion Cristoiu este jurnalistul de la care eu învăț în ecare zi, este un om care, deși are atât de mulți ani de presă, savurează cu modestie și plăcere întâlnirea cu ecare invitat în parte, se simte onorat, deși invitații lui ar trebui să se simtă onorați de prezența lui. Este acel ziarist care își iubește profesia cu pasiune - de când se trezește și până se culcă, trăiește pentru presă. Este un exemplu pentru noi toți și eu sunt onorată că mă apreciază foarte mult. 

Puteai alege, datorită aspectului zic și înălțimii, o carieră în modelling, de exemplu. Ai avut planuri, ocazii în acest sens? 

Niciodată nu s-a pus problema de așa ceva. Apreciez femeile frumoase, mi-ar plăcut să u mai înaltă, am 1,72. Frumusețea nu este doar apanajul femeilor înalte, am văzut și femei mignone extraordinar de frumoase. Mi- ar plăcea să am o fetița mai înaltă decât mine. Dar la o carieră în modelling nu m-am gândit niciodată și nici nu cred că aș putut lucra în acest domeniu... Sunt pasionată de profesia mea, aceea de jurnalist. 

Întrebările pe care le primesc invitaţii tăi la "40 de întrebări cu Denise Rifai" sunt uneori atât de incomode, încât de multe ori m-am întrebat cum de nu se ridică să plece. Cer să afle dinainte ce subiecte din viaţa lor vor fi abordate? Cum se negociază apariţia la emisiune?

Niciun invitat nu a văzut întrebările înainte. Cei care vin în această emisiune sunt conștienți că demersul nostru este unul cât se poate de corect și de uman. Le punem întrebări ce vizează tot ce a apărut despre ei în presă, iar invitații mei au ocazia să clari ce acele aspecte. Nu consider că sunt întrebări incomode, sunt întrebări care poate niciodată nu au fost adresate, deși au fost în mintea și pe buzele tuturor. Tipul acesta de emisiune le dă posibilitatea invitaților să se descopere în fața publicului, să clari ce toate chestiunile despre ei apărute în spațiul public. Am avut invitați controversați, poate chiar huliți la un moment dat, dar care au surprins plăcut în emisiune; oamenii i-au văzut asumați, sinceri, deschiși și publicul preferă întotdeauna tipul acesta de atitudine și adevărul. 

Denise Rifai
Denise Rifai

Dar pentru tine ca jurnalist, care a fost cel mai incomod invitat de până acum? Cine ți-a dat cel mai mult de furcă și consideri că te-a pus în di cultate? 

Dan Negru a fost un invitat imprevizibil, iar formatul este unul foarte riguros. Eu îl respect foarte mult pe Dan Negru, știu că și el pe mine. Au fost momente amuzante în emisie, cu siguranță. 

Sunt curioasă ce se întâmplă când se termină maratonul de întrebări, cum reacționează invitații, ce vă spuneți la final. 

La finalul fiecărui interviu, fie că vorbim de cei mai abili politicieni, oameni de afaceri, sportivi, oameni de televiziune, toți sunt cumva bulversați. Nu e ușor să treci prin toată viața ta și să clarifici atâtea lucruri. Te consumă o astfel de experiență în aceeași măsură în care îți face și bine. Unii dintre ei m-au sunat la câteva zile după ce au fost în platoul emisiunii să-mi spună ce rău le pare că nu au fost mai glumeți, mai relaxați, mai atenți la ceea ce le-am spus, pentru că eu le repet să aibă încredere în mine și să e atenți la acele introduceri pe care le fac înainte de a lansa întrebarea. De acasă pare un spectacol, dar nici pentru mine, nici pentru invitat nu este simplu, există tensiune, este di cil să răspunzi la 40 de întrebări; e o răscolire de amintiri și de emoții și un exercițiu de sinceritate, în primul rând cu tine însuți/însăți, după caz.

Ești un moderator controversat, de-a lungul timpului ai fost uneori atacată. Cât de tare te afectează când ești criticată pe net? Citești criticile despre tine? 

Ce știu și mă bucură este că sunt foarte mulți cei care mă iubesc. Eu sunt foarte critică cu mine însămi și dacă eu sunt mulțumită cu ce am făcut sau de modul în care m-am poziționat, nu mă afectează criticile sau atacurile. Nu poți mulțumi pe toată lumea. Dacă vorbesc despre mine înseamnă că nu sunt o prezență ce trece neobservată. Indiferent de ce ai face, este imposibil să împaci pe toată lumea, mereu va exista cineva care mai are ceva de comentat, de spus.

Satisfaci curiozitățile publicului adresându- le invitaților întrebări extrem de personale, însă tu nu prea hrănești curiozitatea publicului în ceea ce te privește. De ceești evazivă în privința vieții tale private, a bărbatului din viața ta? 

Nu sunt nici evazivă, nici discretă, am povestit toată viața mea, am răspuns tuturor întrebărilor.

Ți-a mai dat cineva vreun inel, în afară de Dan Bittman, când l-ai avut invitat? 

Dan Bittman, un bărbat și un artist minunat pe care eu îl admir mult, mi-a făcut o surpriză plăcută când a venit la emisiune. A fost modalitatea lui de bărbat fain de a-și negocia întrebările. Mi-a oferit un inel în calitate de invitat, nu de bărbat. Am fost cerută în căsătorie la viața mea, nu sunt căsătorită și nu știu dacă mă voi căsători vreodată. 

Ai făcut din Întrebări o adevărată instituție. Ești Denise Rifai de la Ministerul Întrebărilor, aș putea spune. Pui și acasă la fel de multe întrebări? 

Nu este mare diferență între Denise de la televizor și Denise cea din realitate. Sunt o femeie empatică, țin mult la oamenii din jurul meu, sunt corectă și ca femeie, și ca jurnalist. Sunt strictă, riguroasă, dar și atentă cu oamenii pe care eu îi prețuiesc. Găsesc mereu un echilibru și nu sunt atât de incisivă pe cât las impresia că aș fi. Cu siguranță mincinoșii și obraznicii sunt întotdeauna taxați. 

Știu că ai trăit mereu între două lumi, tatăl tău fiind musulman. Ce reguli a trebuit să respecți, ce restricții ai avut? 

Tata nu a fost niciodată de acord să lucrez în presă. 

Ce-ți mai aduci aminte despre prima ta iubire? Ce ne poți dezvălui despre acea perioadă? 

A fost pură și foarte frumoasă. Toată viața mea mi-au plăcut oamenii deștepți cu care poți construi. Nu au contat niciodată banii cât au contat disciplina, inteligența și dorința de a face ceva în viață. Eu sunt un om foarte muncitor și îmi plac oamenii asemeni mie. Un om deștept își face rostul lui în viață și luptă, iar asta îl ajută să aibă și un anumit caracter. Acestea au fost calitățile pe care le-am căutat la un bărbat. Prima poveste de iubire a fost una foarte pură, cu un băiat care avea aceste calități pomenite mai sus. 

De la cine ai moștenit frumusețea asta misterioasă, sofisticată? Și, desigur, de la cine ai gena spiritului justițiar și incomod? 

Multumesc, îmi place să primesc complimente și mă bucur când simt că oamenii mă plac. Nu știu dacă sunt o femeie frumoasă, dar știu că am un șarm al meu. Semăn foarte mult cu tata și familia lui, cred că de aici am trăsăturile zice și am moștenit foarte mult și din puterea și personalitatea tatălui meu. Sunt o luptătoare și îmi place măcar să încerc să fac lucrurile corect. Nu reușesc întotdeauna, pentru că nu depinde doar de mine, dar lupt pentru ceea ce îmi doresc și pentru ceva în care cred. Dacă am face cu toții asta, am mult mai bine. 

Ce părere ai despre intervențiile estetice? Ai simțit până acum nevoia să faci o ajustare? Iubesc chirurgia estetică și trebuie să le mulțumim acestor oameni care fac minuni, pentru că sunt persoane care au realmente nevoie de intervenții estetice. Sunt atât de multe femei și atâția bărbați care trăiesc cu anumite complexe ce le afectează viața. Mă bucur că există oameni minunați cu harul de a lua de pe inima unui om o povară. Mi- aș face toate intervențiile posibile, dar cred foarte mult în discreție și în faptul că astfel de intervenții trebuie să sublinieze frumusețea. Totul trebuie făcut într-o justă măsură de medici pregătiți doar în acest domeniu și în limitele fizionomiei și corpului tău. Sunt foarte multe femei care și-au făcut tot felul de intervenții deloc reușite. Sunt foarte mulți medici care uită de deontologie și se gândesc la buzunarul lor propriu. Apreciez oamenii care își întorc pacientele din drum atunci când nu este cazul ca acestea să apeleze la chirurgia estetică. 

Despre trecutul tău nu sunt foarte multe informații pe Internet, apropo de discreția ta, dar se spune că provii dintr-o familie cu mari posibilități nanciare și foarte influentă. Ai fost un copil de bani gata? 

Nu am fost un copil de bani gata, provin dintr-o familie de oameni normali care au muncit și care au studiat la viața lor. Nu suntem foarte bogați sau influenți, suntem o familie cu bun simț, cu un nivel de trai normal, decent. Contează să ai principii bine așezate de acasă, valori, să îți faci treaba și să fii cinstit în munca ta. 

Denise Rifai
Denise Rifai

Interviurile tale cu oameni politici au fost de multe ori explozive, ai fost tranșantă, dar și criticată pentru modul de abordare. Există vreun moment din cariera ta unde și tu consideri că ai fost prea... agresivă? 

Numai cine nu muncește nu greșește. Sunt sigură că au fost multe lucruri pe care aș putut să le fac mult mai bine, dar trecutul meu, greșelile mele reprezintă prezentul meu, bogăția mea de astăzi. Încerc în ecare zi să fac lucrurile mai bine, însă sunt conștientă că au fost și greșeli. Cu siguranță am fost și mult prea temperamentală, dar asta a avut legătură și cu vârsta, lipsa de experiență și cu dorința mea de a aduce adevărul în fața oamenilor. Diplomația se dezvoltă în timp, în ani și după multă muncă cu interlocutori din domenii variate. 

Le este bărbaților mai frică de tine dupăce „l-ai tocat“ pe Borcea în emisiune? Și nu doar pe el, desigur. Au devenit mai reținuți în preajma ta, ești curtată mai puțin? 

Nu l-am tocat pe Cristi Borcea deloc în emisiune, a fost un invitat cu care m-am înțeles perfect, a acceptat toate întrebările, a răspuns la ele, a spus adevărul lui. Este un om pe care îl respect. Mă bucur că a avut încredere în mine și a acceptat toate întrebările pe care i le-am adresat, lămurind unele lucruri. Au fost întrebări pe care orice jurnalist ar dorit să le adreseze și, cu siguranță, ar fost multe alte întrebări de pus, dar am fost condiționată de rigoarea formatului – de numărul de 40 de întrebări. 

Cum ai reușit, totuși, să îl aduci pe Cristi Borcea la emisiune? Cum de îți era dator? A precizat la nal că îți făcuse o promisiune. 

Am avut la un moment dat o discuție referitoare la un interviu făcut mai demult și el a fost un om de cuvânt, iar eu am fost un jurnalist de cuvânt. A venit la emisiune și a fost sincer.

La 35 de ani, ești la apogeul carierei, dar pare că nu te grăbești să întemeiezi o familie, să devii mamă. Ți-ai dori copii, ai fost zorită de familie să ai urmași? 

Nu sunt la apogeul carierei, muncesc în fiecare zi pentru a ajunge acolo. Ca femeie, mă consider încă foarte tânără. Îmi doresc foarte mult să am copii, însă îi voi avea când va exista un partener cu care să pot crește un copil echilibrat. El are nevoie de ambii părinți și când aduci pe lume o ființă trebuie să fii într-un cuplu solid, să te cunoști cu omul de lângă tine, astfel încât să îi oferi o educație bună, dar și un mediu frumos în care să crească. Dacă nu voi cunoaște un astfel de bărbat nu voi face niciodată copii și nu este nicio problemă, nu mă grăbesc. 

Te-ai gândit vreo secundă cum ar fost viața ta dacă te-ai născut într-o țară musulmană cu reguli stricte? 

Iubesc lumea musulmană, îmi plac țările arabe dar, din păcate, femeia acolo nu se bucură de libertatea cu care sunt eu obișnuită. M-am născut în Europa, sunt cetățean european și am toată libertatea. Ca structură, sunt o femeie liberă. 

Ai o fire dură, pari un om strict, greu de tulburat. Poți povesti un moment în care cineva te-a făcut să te simți vulnerabilă? 

Nu sunt o femeie dură, sunt poate mai hotărâtă, mai luptătoare. Sunt mai sensibilă decât își imaginează mulți. Par dură, dar nu sunt. Vulnerabilă am fost de multe ori în fața celor pe care eu îi iubesc. Am aceleași frici, temeri ca orice alt om normal. 

Ce am fi surprinși să constatăm despre tine dacă te-am vedea în timpul liber, când nu ești în fața camerelor? 

Sunt un om normal și-mi plac marea, plimbările, cărțile.

Care ar primul lucru pe care l-ai schimba dacă ai ajunge mâine, să zicem, președintele României? 

Ar fi o onoare să fiu prima femeie președinte a statului român. Mi-aș îndeplini atribuțiile funcției. Cu siguranță, aș fi un președinte foarte implicat în bunul mers al nostru ca stat.

Foto: Kanal D, InstagramRecente pe Ok! Magazine

Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg