EXCLUSIV Diana Pârvu, despre sarcină şi suferinţele din ultimii ani: "Am mers la 8 medici şi doar unul mi-a spus că nu am cancer, ci endometrioză şi m-a operat"

5 decembrie, 2020
6 diana parvu insarcinata cu fetita 2 jpg jpeg

Viaţa ei nu a fost deloc uşoară în ultimii ani. Diana Pârvu a fost suspectă de cancer, a trăit cel mai negru episod din viaţa sa, apoi a fost diagnosticată cu endometrioză. Soarele a apărut însă pe strada ei acum, în 2020, când a aflat că a rămas însărcinată pe cale naturală. Iată ce dezvăluiri face aceasta într-un interviu exclusiv OK! Magazine.

Acum doi ani, în 2018, erai suspectă de cancer. Cum era viaţă ta atunci şi cum e acum, în 2020? Cum te-a schimbat acel episod mai neplăcut prin care ai trecut?  În 2018 aveam senzaţia că trăiesc într-un film horror, din care voiam să mă trezesc. Într-adevăr m-am trezit atunci când, după ce am mers la 8 medici, am ajuns să-l cunosc pe medicul Ciprian Morariu, care m-a şi salvat. El mi-a spus că nu am cancer, ci endometrioză şi m-a operat laparoscopic. Până la el mi se recomandase operaţia clasică cu tăietură pe abdomen. Slavă Domnului că nu m-am oprit nici la prima părere şi nici la a doua! Deşi psihic eram distrusă, datorită oamenilor de lângă mine am continuat să caut medicul potrivit şi când l-am găsit, am mers pe mâna lui. A fost aşa, un feeling, pe care l-am avut atunci când am ajuns la medicul meu. Am ştiut că ele este alegerea potrivită pentru această operaţie. 

Ai fost diagnosticată cu endometrioză, iar doctorii ţi-au spus direct că nu poţi avea copii. Ce ai simţit atunci? Îmi aduc aminte exact momentul în care, fiind în cabinetul unui medic, acesta mi-a spus că trebuie să aleg între viaţă şi a avea copii, îmi spunea că cel mai bine e să fac histerectomie, adică să îmi scoată toate organele. Am căzut din picioare, efectiv. Îţi dai seama, aveam 32 de ani. Am ieşit plângând din cabinet şi nu voiam să accept asta. Nu pot să îţi explic cât de pustiit îmi era sufletul.

Ai fost o luptătoare şi ai găsit medicul care te-a operat de endometrioză şi care ţi-a spus că nu trebuie să îţi pierzi speranţa, că poţi avea copii. Cum a fost tot acest proces, cum a fost operaţia? Medicul care m-a operat a fost singurul care mi-a spus să stau liniştită că voi avea şi copii. Operaţia a fost la paroscopic, practic se fac 3 incizii foarte mici, se intră cu camera prin buric şi se fac încă 2 incizii în josul abdomenului. Acum nici nu se mai văd. Recuperarea este mult mai uşoară decât la o operaţie clasică, cu tăietură, pentru că nu se taie muşchiul. Ce este neplăcut este tratamentul de după operaţie. Practic o menopauza indusă, care îţi da nişte stări deloc plăcute: bufeuri, anxietate, insomnii şi altele. Dar, odată ce termini tratamentul lucrurile revin, uşor, uşor la normal.

Ce sfaturi ai pentru femeile care luptă cu endometrioza? În primul rând să ceară mai multe păreri înainte să aleagă medicul la care să se opereze, pentru că o operaţie care nu este bine făcută te poate lasă cu semne pe viaţă, şi îţi poate lua şansă de a mai avea copii. Să creadă în instinctul lor şi să meargă pe feeling-ul lor atunci când aleg medicul. Dar cel mai important este să nu îşi piardă speranţa că totul va fi bine şi vor fi mame într-o zi. Aş fi vrut să îmi spună şi mie cineva lucrurile acestea, atunci când treceam prin momentele de deznădejde, de aceea îmi doresc că mesajul meu să ajungă la cât mai multe femei.

Ce sfaturi ai pentru soţii sau iubiţii femeilor diagnosticate cu endometrioză? Să fie fie răbdători şi înţelegători, să le susţină cu absolut tot ce pot moral, pentru că este foarte dificil psihic să treci prin aşa ceva.

5 diana parvu insarcinata cu fetita 1 jpg jpeg

Cât de mult te-a sprijinit partenerul tău, Sergiu, în această luptă pe care ai dus-o pentru a avea un copil? Eu am avut noroc, Sergiu a fost langa mine pas cu pas in perioada aceea cu endometrioza si asta m-a ajutat mult. El de exemplu mi-a spus mereu ca voi putea sa devin mama, chiar si atunci cand eu nu mai credeam.

Relaţia voastră a avut de suferit? Nu, atata timp cat exista intelegere si iubire, o astfel de cumpana nu face decat sa te uneasca.

Ai anunţat recent că eşti însărcinată, că nu ai apelat la niciun tratament pentru a deveni mamă. Cum s-a întâmplat? Te aşteptai? NU am apelat la niciun tratament. Tocmai asta este minunea. Crede-ma ca eu nu mai credeam ca voi putea face copii vreodata. Trecusera 2 ani si jumatate de la operatie si eu am 35 de ani. Se spune ca odata cu varsta sansele scad. Norocul meu a fost si faptul ca operatia a fost facuta foarte bine si nu am avut nicio recidiva.

Credeai că vei rămâne vreodată însărcinată natural sau erai pregătită pentru a face tratamente speciale? Deja ma gandeam ca singura mea sansa ar fi fertilizarea in vitro si nici asa nu eram sigura ca se va putea, mai ales ca eu am 35 de ani. Dar uite ca in vacanta de vara, cand m-am relaxat total si nu m-am mai gandit la asta, s-a intamplat minunea. NU m-am asteptat nicio secunda.

Cum ţi s-a schimbat viaţa de când ai aflat că în burtică ta creşte un suflet, o fetiţă care curând îţi va spune MAMA? Trăiesc cel mai frumos moment din viaţă mea. Când am aflat ,efectiv nu îmi venea să cred. Mă uităm la testul de sarcina, plângeam şi râdeam în acelaşi timp. Primele 3 luni, într-adevăr, au fost foarte grele, aveam greţuri foarte urâte şi vărsături. Nu mai puteam mânca nimic şi mi se făcea rău chiar şi de la apă. Adică eram la pat. Dar acum mi-a revenit poftă de mâncare şi energia şi totul este minunat.

O să naşţi natural? O să văd exact atunci când vine momentul. Eu aş înclina spre cezariană tinanad cont de vârstă şi de faptul că am varice, dar medicul meu spune că aş putea să încerc  natural. O să vedem până atunci cum decurg lucrurile şi ce voi hotărâ exact..

Ştiţi deja dată când micuţa o să vină pe lume? Undeva în aprilie. Ar fi taur sau berbec, să vedem când decide ea să vină 😊. Ambele zodii îmi plac.

1 diana parvu insarcinata cu fetita 5 jpg jpeg

Au început pregătirile pentru venirea pe lume a micuţei? Are hăinuţe, cărucior? Am 4 luni şi jumătate de sarcina. Crede-mă că i-aş lua de toate, dar am înţeles că este mult prea devreme acum. Eu studiez piaţă şi deja fac o lista cu ce vreau să iau şi mă abţin cu greu să nu dau iama în magazine. 😊

 V-aţi gândit la un nume pentru ea? Da, ne place foarte mult Jacqueline.

Se apropie Crăciunul şi cu această ocazie aţi realizat o şedinţă foto. Cum petreceţi sărbătorile de iarnă? Da, am realizat o şedinţa foto cu tematică de Crăciun. A fost un moment extrem de emoţionant, tocmai pentru că este prima şedinţa foto în 3 cumva. Noi doi şi burtica. Sărbătorile de iarnă le vom petrece acasă, ţinând cont de situaţia  pandemică actuală. Abia aştept să facem bradul, să ne vedem cu familia şi prietenii şi şi să mănânc bunătăţi tradiţionale.

3 diana parvu insarcinata cu fetita 3 jpg jpeg

Ai grijă la alimentaţie pe parcursul sarcinii? Urmezi o dietă sau pofteşti la orice vezi prin jur? Tianand cont că în primele 3 luni nu am mâncat mai nimic pentru că vărsăm tot, atunci când am scăpat de greţuri, am simţit că am redescoperit mâncarea. 😊 NU ţin nicio dietă şi îmi fac toate poftele culinare. Mi s-au schimbat gusturile oricum, cred că acum mănânc ce vrea cea mică, nu mai sunt eu la butoane.:) Desigur ţinând cont de indicaţiile medicului. De Crăciun de exemplu abia aştept să mănânc sarmale, cozonac şi salată boeuf.

„Diana Pârvu, mămică pentru prima oară”. Ce spui de acest titlul care o să apară prin presă când o să naşti? Ce emoţii te încearcă? Îmi dau lacrimile! Este  cea mai mare realizare a mea acest copil care urmează să vină pe lume. Abia aştept să o cunosc şi să o strâng în braţe. 

Ai un mesaj de suflet pentru fetiţa ta? Am multe mesaje. I le spun zilnic, deocamdată rămân între noi că sunt adevărate declaraţii. Important, acum, este să fie sănătoasă şi să aibă ochii mei şi buzele tatălui. 😊



Recente pe Ok! Magazine

Ben Affleck Getty Images (1) jpg
FotoJet Boris jpg
Rebel Wilson, GettyImages (6) jpg
 Natalia Mateuț nu se distrează totuși singură sau doar în compania prietenelor sale
Frații Jackson, Jackie, Tito, Jermaine, Marlon, Michael și Randy la Londra, octombrie 1972, GettyImages jpg
FotoJet Emmy jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck Foto Profimedia (3) jpg
Marius Borg jpg
Silvia Ionita   FOTO Instagram 2 jpg
Ileana Badiu Digital Divas 4 jpg
Kate Moss Lottie Mosss profimedia 0278873630 (3) jpg
lenny kravitz  jpg
Angela Gheorghiu, Profimedia jpg
Lily Collins, Brigitte Macron, Profimedia jpg
FotoJet Demi (1) jpg
Adelina Chivu și Mihai Morar (1) jpg
Bon Jovi, GettyImages jpg
Mircea Geoana   Instagram 3 jpg