Exclusiv! Ela Crăciun: “Atunci când m-am îmbolnăvit a venit şi războiul. Aveam nişte dureri îngrozitoare de cap”

9 martie, 2022
9 ela11 jpg jpeg

S-a luptat cu boala, dar şi cu imaginea suferinţei atunci când războiul din Ucraina a devenit o realitate! Ela Crăciun a făcut covid chiar atunci când Rusia a atacat într-un mod agresiv Ucraina. Cum a reuşit să îşi protejeze familia şi să depăşească această perioadă complicată, OK! a aflat chiar de la ea.

Cum ai aflat că ai Covid?

Aveam o zi de filmare în care îi montam lui Nicholas pătuţul cel nou şi imortalizam fericirea lui. La un moment dat am fost secerată de o durere cruntă de cap, care nu mi-a mai trecut absolut deloc. Asta s-a întâmplat la prânz. Spre după-amiază trebuia să mă întâlnesc cu o prietenă medic, căreia i-am povestit simptomele şi care mi-a recomandat să fac un test rapid, care bineînţeles că a ieşit pozitiv. Aşa am aflat că am covid.

stanga
dreapta
9 ela11 jpg jpeg
2 ela28 jpg jpeg
3 ela29 jpg jpeg
4 ela30 jpg jpeg
5 ela112 jpg jpeg
6 ela222 jpg jpeg
8 ela2223 jpg jpeg

Ce simptome ai avut?

M-a durut extraordinar de tare capul. Am avut nişte dureri îngrozitoare timp de trei zile. Nu puteam să stau în picioare de durere. În plus, am tuşit şi am avut nasul înfundat.

Ai fost nevoită să chemi Salvarea?

Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost cazul să chem Salvarea. Am luat eu medicamente şi bineînţeles toate vitaminele mele uzuale: vitamina C, vitamina D, Zinc, etc. Este foarte ciudat că fix cu câteva zile înainte am avut o perioadă în care am vrut să mă duc să îmi cumpăr fresh de portocale, eu care niciodată nu am fost mare fană a fresh-ului. Ei bine, se pare că înainte cu câteva zile de a avea Covid, corpul meu a simţit nevoia de aşa ceva, ceea ce e foarte ciudat şi pentru a înţelege de ce o să vă spun că eu nu beau fresh-uri niciodată.

Cum ai protejat copiii de această perfidă boală?

Pe copii am încercat să îi ţin cât mai departe de mine. Eu m-am închis în camera mea şi am iesit foarte puţin. Ei, ştiindu-mă acolo, tot veneau peste mine. Alesia chiar a fost foarte simpatică. O să vă arăt o poză cu ea în ,,echipament de protecţie”. Aşa venea ea să mă vadă, să mă pupe. Lui Nicho i-am explicat că ,,mami este bolnavă, răcită şi că nu vrea să îi dea şi lui răceala.

A fost şi soţul tău depistat pozitiv?

Nimeni din casă nu a fost depistat pozitiv, ca urmare a contaminării mele. Alex oricum era în vacanţă şi timp de o săptămână el a stat la Sinaia. Alesia, Nicho şi nici soţul meu nu au luat. Eu, Alesia şi Nicho rămăsesem singurii care nu au făcut Covid. Râdea una dintre prietenele mele că am ajuns în semi-finale, însă fix înainte de finish m-am îmbolnăvit.

Esti vaccinată?

Da, sunt vaccinată.

Care este imaginea sau povestea care te-a impresionat cel mai mult din timpul evenimentelor din Ucraina?

Fix atunci când eu m-am îmbolnăvit a început şi războiul din Ucraina. Pentru că stăteam în pat şi mă uitam la televizor, am consumat ştiri mai mult ca niciodată. Cred că nici în perioada în care lucram la Ştiri nu urmăream atât de mult ce se întâmplă. Odată pe fondul bolii mele, plus informaţiile la care mă uitam, starea de nelinişte s-a amplificat şi câteva zile nu am fost în stare să fac nimic. Mă gândeam la back up plan, pentru că mie îmi place mereu să am un plan de rezervă. Am luat în calcul şi ceea ce pot face în cazul în care situaţia degenerează, unde aş putea pleca alături de copii, am verificat paşapoartele, etc. A fost o perioadă extrem de tensionată, cu multe sentimente negative.

Revenind la întrebare, imaginea care m-a marcat cel mai tare a fost aceea a mamelor cu copii în braţe, care fugeau să se salveze, pentru mine asta a fost drama supremă. Apoi am văzut imaginile cu bebeluşii născuţi în buncăre sau la subsolul clădirilor şi care nu aveau căldură. Aceste imagini cu mame şi copii…m-au afectat profund.

Te temi de ce va veni?

Da, a fost o perioada în care m-am temut şi îmi venea să îmi fac bagajele şi să plec, chiar dacă nu ştiam unde. Apoi, a fost nevoie să mă remontez şi să mă pun pe picioare, pentru că era clar că starea mea nu ajuta pe nimeni. Transmiteam şi copiilor starea mea de frică şi nelinişte. Pe de o parte voiam să mă implic şi să ajut pe cât de mult posibil, pentru că sunt empatică şi nu pot lăsa lucrurile doar să se întâmple în jurul meu. Pe de alta parte, să îmi continui viaţa şi să fac lucruri care să mă ajute să mă simt mai bine, pentru că aveam nevoie de energie. Toată starea asta de panică, nu făcea decât să îmi consume energia, aşa că am decis să continui alături de comunitatea mea de pe Instagram proiectul ,,Stare de bine”. A fost un demers demarat cu o săptămână înainte să înceapă războiul şi în fiecare săptămână aveam câte două challenge-uri pentru o stare de bine a noastră. Noi, singuri, trebuie să ne ridicăm starea de spirit, aşa că mi-am spus că acum, mai mult ca niciodată trebuie să continui lucrul acesta.  Nu pot face schimbări notabile singură, însă totul se schimbă atunci când implici o comunitate mai mare şi rezultatele negreşit încep să apară.Recente pe Ok! Magazine

Ronaldo și Georgina Rodriguez Ibiza jpg
lisa marie presley profimedia 0701669220 jpg
Regina Letizia și Jill Biden jpg
Carmen Iohannis balul de absolvire (1) jpg
Radu Valcan Insula iubirii (2) jpg
Maia Morgenstern
rafael nadal sora profimedia 0697387969 jpg
fiica lui Razvan Simion Ianca Simion (1) jpg
Pink mesaj pentru sustinatorii anti avort  (4) jpg
sharon stone profimedia 0481253175 jpg
Lelut Vasilescu a murit trupa Compact in doliu jpg
Femeile Presley jpg
Lopez în vizită (6) jpg
DeniseRichards PNG
Papa Francisc ingenuncheat de problemele de sanatate (1) jpg
Teo Show Kanal D Teo Trandafir, Mihai Mitoseru, Bella Santiago (8) jpg
Laura Cosoi a nascuta treia fetita (1) jpg
6 michelle obama 58 de ani mai iubita decat jill biden si melania trump 4 jpg jpeg