EXCLUSIV Florin & Ioana Grozea: „Ne-ar plăcea şi al treilea copil, dar să mai crească ei!“

5 februarie, 2019
6 dsc 4423 jpg jpeg

Fostul membru al trupei Hi-Q pare a da o altă interpretare celebrei piese „Gaşca mea“!

Ştiţi ce-i cu adevărat frumos la aceste materiale de familie? Să-i cunoaştem pe moştenitorii cuplurilor celebre de la noi, să-i vedem cum cresc şi să-i regăsim, peste ani, cu totul schimbaţi. Eventual, alături de un frăţior sau o surioară care au apărut între timp în familia lor. A trecut ceva timp de când i-am vizitat pe Florin (39) şi pe Ioana (29) în casă nouă, înainte să devină părinţi, sau de când le-am fotografiat primul născut, pe când era doar un bebeluş. I-am regăsit alături de nou-venitul Raul, băieţelul cu părul blond ca soarele ce va împlini trei ani în curând, şi de fratele cel mare Sasha, ajuns acum la cinci ani. Doi băieţi neobosiţi şi curioşi, care au ţinut în priză o pereche de părinţi şi întreaga echipă OK!.

Utima dată când ne-am văzut cu voi, eraţi în formulă de trei, iar Sasha, doar un bebeluş. Între timp, multe s-au schimbat.

Florin Da, între timp a venit pe lume şi Raulică. Au crescut, merg amândoi la grădiniţă. Dar multe au rămas la fel. Eu mă ocup în continuare de agenţia digitală Hit Yourself, Ioana tot de blogul ei.

Ioana În aceşti ani, blogul meu, Zen Bebe, a crescut destul de mult şi asta şi pentru că sunt pasionată de viaţa mea alături de copii şi de tot ce mi se întâmplă în fiecare zi. Am fost încurajată şi de faptul că am primit mereu feedback-uri pozitive de la cititori, că oamenii citesc şi se simt inspiraţi de ce postez, fie că e vorba despre o reţetă sau de un sfat. Anul acesta, aş doi să încep să creez şi haine. Până atunci, 80% din timpul meu îl petrec cu cei mici. Aşa mi-a venit ideea să fac nişte vloguri de gătit alături de ei. Le găsiţi pe canalul meu de YouTube, cu numele Ioana Grozea.

image

Ce-i cu actoria? Mi-a şoptit cineva că ai pornit pe drumul ăsta?

În 2017 m-am apucat de cursul de actorie al lui Dragoş Bucur, a durat vreo şapte luni. A fost foarte frumos, am învăţat foarte multe lucruri noi, foarte multe şi legate de dezvoltarea personală. Am jucat într-un serial, apoi într-o piesă de teatru, am început să fac reclame. Au început să se aşeze lucrurile în direcţia asta. Serialul a fost difuzat de Pro TV şi se numeşte „Lecţii de viaţă“. Îmi place drumul ăsta, e frumos. Am lucrat vreo trei luni şi în televiziune, la Antena 1, dar mi-am dat seama că nu este ceva ce mi se potriveşte. Am lucrat la Acces Direct. Oamenii sunt foarte OK, încă mai păstrăm legătura, dar, pur şi simplu, nu m-am regăsit în acel context.

Florin, agenţia ta, Hit Yourself, a crescut. Despre ce este vorba mai exact?

Facem două lucruri mari şi late. Ne ocupăm de vloggeri, îi manageriem, facem evenimente şi monetizare cu ei. Tequila este în continuare cea mai populară vloggeriţă din România, după şapte ani pe această poziţie. Ne mândrim cu ea. Anul trecut, am început să lucrăm cu Radu Constantin, un vlogger, dar şi un regizor şi actor foarte bun. A avut o creştere incredibilă, jumătate de abonaţi într-un singur an şi un serial cu aproape 50 de milioane de vizualizări însumate, în toate episoadele. Şi al doilea lucru: facem campanii online pentru clienţi, implicând artişti, vloggeri, bloggeri şi influenceri, cum li se zice mai nou, adidcă oameni care au comunităţi foarte mari pe social media şi care pot transmite mesajele brandurilor către nişte potenţiali clienţi. Influencerii cu care lucrăm sunt nişte oameni foarte creativi, foarte originali, la fel cum erau, odată, compozitorii din muzică. Iar asta mă provoacă. Industria creativă din România, o spun statisticile, este una dintre cele mai de succes din această zonă. Bulgarii nu au o industrie muzicală cum avem noi, ungurii nici atât.

Şi tu eşti influencer, nu?

Da, şi eu, la rândul meu, sunt artist şi blogger. Cred că acum cinci ani, când am pornit această agenţie, de la asta am pornit, de la faptul că aveam o poziţie unică la intersecţia între showbiz, unde sunt oamenii creativi, şi industria online, unde sunt afaceri şi branduri. Mi-am dat seama că-i înţeleg şi pe ăia, şi pe ceilalţi, şi că pot să fac o treabă bună la intersecţia acestor industrii.

Poţi pune semnul egal între fenomenul din care ai făcut tu parte, trupa Hi-Q, şi o trupă care face acum legea în muzica românească?

Fiecare generaţie are artiştii şi modele ei. Când ne-am lansat noi, era zona aia de pop-dance şi erau trupe formate din doi băieţi şi o fată, cum au fost cei de la Genius, T-shirt, Impact. Acum, la modă sunt gangurile, adică super trupele alcătuite din artişti care există dinainte. Sunt foarte la modă acum gangurile de vloggeri. Chiar acum, în timp ce vorbim, sunt vreo trei ganguri în topul popularităţii pe YouTube, în România. Dacă este vorba despre o modă în muzică/social media, asta este cu siguranţă o modă în 2018-2019. Nişte voggeri adunaţi în nişte proiecte muzicale.

Eşti foarte conectat la ce rupe la puştii din România, văd.

Eu zic că sunt cel mai bun! Agenţia ta are şi angajaţi? Da, am patru angajaţi deocamdată. Avem birourile undeva în zona Universitate-Româna. Am nevoie de angajaţi, pentru că e o treabă destul de complexă: prezentări, vânzări, negocieri, contracte, implementare. Sunt multe de făcut.

Ioana, cât de mult munceşte Florin? Cât de târziu ajunge acasă?

Florin a fost dintotdeauna foarte muncitor. De când l-am cunoscut şi mergeam la întâlniri, adică eram împreună de vreo 2-3 săptămâni, întârzia că era în studiou. Mereu a fost foarte muncitor şi foarte pasionat de ceea ce face, iar eu îl admir şi-l susţin. Nu-i reproşez nimic. Când am nevoie de mai mult ajutor, îi spun şi mă ajută. Nu există concurenţă între mine şi businessul lui. Dar weekendurile sunt weekenduri şi, cumva, am învăţat şi noi să ne disciplinăm, să lăsăm telefoanele deoparte şi să fim prezenţi sută la sută.

Laşi tu, Florin, telefonul deoparte?

E greu să fac asta, recunosc. Dar în weekend, când stăm acasă cu copiii, încerc asta. Sâmbătă mergem la înot. De fapt, este o ieşire pe care o am doar eu cu Sasha, băieţelul cel mare. Avem ritualul nostru: întâi la înot, apoi luăm un sendviş, apoi băgăm benzină. Iar Raul este fericit când este luat în braţe.

image

Cine este cel mai cuminte dintre ei?

Sunt foarte diferiţi. Sasha este foarte ambiţios, creativ, extrovertit şi, în acelaşi timp, sensibil. Îi place să fie în centrul atenţiei, să fie pe scenă, cum ar veni, dar în acelaşi timp are o sensibilitate specială pentru tot ce înseamnă muzică şi artă. Ascultă muzică într-un fel pe care nu l-am mai văzut la alţi copii. În plus, Sasha găteşte, pune masa. Raulică, pe de altă parte, este foarte familist. Îi place să ne aibă pe toţi aproape, să fim toţi. Şi e tipul băieţel clasic, cu tractoare, maşini, jucării din astea.

În plus, Raul este foarte ordonat, fără să-l fi învăţat eu. Îţi duce mereu coaja de banană la coşul de gunoi, îşi aranjează ghetuţele perfect, la intrare.

Florin, care dintre cei doi băieţi îţi seamănă mai mult? Ca temperament, deşi nici fizic nu-mi dau seama care aduce mai mult cu tine.

Sasha seamănă foarte mult cu mine, când eram mic. Culoarea părului, ochii. Dar, ca fire, când eram mic eram mai mult ca Raul. Iar bunicii Ioanei spun că Ioana era ca Sasha la temperament, iar fizic, ca Raul.

Dar despre muzica Hi-Q şi videoclipurile vechi, în care apari şi tu, ce părere au cei mici? Mă refer mai ales la Sasha.

Au auzit piesele Hi-Q în special la petrecerile pentru copii, acolo unde se bagă frecvent „Gaşca mea“. La un moment dat, a venit vorba că, uite, „e tati acolo“. Sasha nu mi se pare că este foarte impresionat şi nu mi se pare că ascultă în mod special acele melodii. Sasha are mode. I-a plăcut, într-o perioadă, One Republic, acum îi place Taylor Swift. Avicii i-a mai plăcut odată, Coldplay, Bruno Mars. 

Face câte o obsesie şi ascultă aceeaşi piesă pe repeat de 50 de ori. Şi apoi nu mai vrea s-o asculte deloc. Dar de la Taylor Swift îi plac mai multe piese.

Te-ai resemnat că telefonul o să facă parte din viaţa lor, că o să-i cucerească, dacă nu i-a cucerit deja?

Sigur că avem şi noi regulile noastre, pentru că ce-i prea mult strică. Dar, cu siguranţă, n-o să ne întoarcem, ca civilizaţie, la dat cu sapa şi jucat cu roata. Aşa cum nouă ne place să stăm pe telefon, aşa o să le placă şi lor. Dacă cineva i-ar ţine departe de tehnologie, i-ar priva de o chestie absolut firească în vremurile în care trăim.

image

Cum arată o zi de lucru în familia Grozea?

Ne trezim la 7.30-8 dimineaţa. Urmează o luptă continuă să ne îmbrăcăm pentru a merge, apoi, la micul dejun. Cine coboară primul în bucătărie face şi micul dejun. După aceea, ducem copiii la grădiniţă, eu mă duc la birou, iar Ioana unde are ea treabă. Pe la un 4-5, Ioana îi ia pe copii de la grădiniţă. Ajung şi eu acasă pe la un 6-7-8. Ieşim, pe urmă, pe afară cu copiii.

Iarna, acum, îi scoatem cu sania pe lângă casă, să-i obosim un pic (râde). Sunt foarte mulţi copii la noi pe strada, s-a format aşa, ca o comunitate. Şi grădiniţa lor este aproape, la 15 minute de casă.

Sunteţi ţinuţi destul de mult în priză de cei doi copii, dar eu tot vă întreb? Ar mai avea loc şi al treilea?

Mie mi-ar plăcea, dar să mai crească ei, ca să fie mai uşor. Şi să am timp să mă bucur de fiecare, în parte.

MAKE-UP: LAURA PERIAN, HAIR STYLE: OANA PENCA/GETT’S ARTISTIC TEAM, STILIST: MADENA, VESTIMENTAŢIE: CALVIN KLEIN, GUESS, G.ROW/COLLECTIVE, RESERVED, NEXT, LOCAŢIE: MULŢUMIM HOTEL RAMADA PLAZA, BULEVARDUL POLIGRAFIEI 3-5 A, BUCUREŞTIRecente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate