EXCLUSIV Ilinca Obădescu, prezentatoarea Ştirilor Kanal D: "Am avut cel mai greu an din viaţa mea"

12 septembrie, 2020
5 ilinca obadescu 3 jpg jpeg

La 35 de ani, Ilinca Obădescu ne arată la TV cum să ne menţinem optimismul în weekendurile pandemice. Iar de multe dintre propriile sugestii şi sfaturi a avut chiar ea nevoie, într-un an în care a trebuit să înveţe să treacă peste pierderea mamei sale.

O pierdere care a transformat un an şi-aşa dificil, în vremuri de pandemie, într-o luptă pentru Ilinca. Pe care, însă, ne arată acum, în imaginile shootingului special în care străluceşte, că a reuşit să o câştige. Deşi nu a fost uşor, iar drumul ei până la adevărata împlinire continuă.

Cum a fost perioada asta pentru tine - ce a fost şi este mai greu în pandemie, din punctul tău de vedere?

Ilinca: Sunt un om care se poate adapta la orice situaţie. E adevărat că la începutul perioadei de izolare a fost mai greu… ca un şoc. Apoi am învăţat să mă adaptez. Pentru mine cel mai greu în pandemie este că nu pot să-mi vizitez tatăl. Deşi vorbesc zilnic cu el, este dureros că nu pot să-l îmbrăţişez.

Îmi povesteai că ai fost la mare cu jobul şi ai stat departe de aglomeraţii. Spune-mi câteva cuvinte despre provocarea asta a televiziunii în vremea pandemiei...

Este o responsabilitate foarte mare şi sunt fericită că, alături de echipa Ştirilor Kanal D, am reuşit să avem constant rezultate foarte bune în această perioadă de pandemie. Eu sunt „mesagerul“ jurnalului de prânz, de luni până vineri, sunt angrenată într-o muncă de echipă, fiecare om din redacţia noastră a depus eforturi în această perioadă. De la reporteri, cameramani, editori până la stilişti şi make- up artişti, îi apreciez mult pentru modul în care ştiu să îşi facă profesia, cu maximă responsabilitate.

Ai avut vacanţă vara asta? Sau vei avea?

În momentul în care răspund la acest interviu, sunt în prima zi de vacanţă. După un an dificil, cred că este momentul să iau o pauză. Deşi graniţele sunt deschise, am considerat că este înţelept să-mi petrec vacanţa la noi în ţară. Sunt locuri foarte frumoase şi, vizitandu-le, ajutăm şi turismul românesc să treacă peste acest impas. Am ales să petrec câteva zile la un hotel din Olimp, unde se ţine cont de măsurile de distanţare socială şi unde mă simt în siguranţă.

Te-am întrebat despre vacanţă pentru că am observat că ai multe postări de la job. Eşti puţin... workaholică, Ilinca.

Când îţi place ce faci, nu mai contează timpul pe care îl aloci. Am avut cel mai greu an din viaţa mea. Mama mea s-a stins din viaţă, anul trecut de Crăciun. Nu am mai simţit niciodată o durere atât de mare. Munca m-a ajutat, în această perioada. Mă împart între prezentat jurnalul de prânz, filmările pentru „Ce faci în weekend?“ şi rubrica „La psiholog“, cu Cristian Andrei.

4 ilinca obadescu 1 jpg jpeg

Îmi pare rău să aud asta. Cum se păstrează zâmbetul pe buze când duci în spate aşa o pierdere?

Viaţa vine cu întâmplări pe care ai senzaţia că nu le poţi duce. Am prezentat Ştirile cu dorinţa de a nu-i împovăra pe cei de acasă cu suferinţa mea, îmi respect publicul şi trebuie să fiu prezentatorul care să le ofere informaţii, până la urmă aceasta e misiunea mea în faţa lor. A fost o perioadă grea, e o durere care nu trece o viaţă întreagă. Poate la un moment dat ştii doar să o gestionezi mai bine.

Înainte de Kanal D, ai lucrat 8 ani în industria de echipamente de securitate. O cu totul altă viaţă. Şi puţini ştiu faptul că ai terminat şcoala de televiziune Tudor Vornicu. Spune-mi câteva cuvinte despre începuturile carierei tale în televiziune şi cum deai făcut această schimbare.

În paralel cu jobul din industria de echipamente de Securitate, scriam articole şi făceam interviuri video pentru un site din industrie. Pentru a mă perfecţiona, am ajuns la şcoala de televiziune Tudor Vornicu, unde profesorii m-au încurajat să mă îndrept spre TV. Primul job în televiziune a fost acela de reporter.

Te-ai remarcat apoi şi ca o prezenţă elegantă la evenimentele mondene. Dar tu cum te-ai descrie: genul monden sau mai degrabă genul care s-ar împărţi între job şi seri liniştite acasă cu iubitul?

M-aş descrie că fiind genul care s-ar împărţi între job, seri acasă cu iubitul şi multe activităţi pline de adrenalină. (râde)

Spuneai într-un interviu mai vechi că te îndrăgosteşţi greu, dar şi când iubeşti, o faci cu toată fiinţa. De la acel interviu şi până acum, viaţa ţi-a adus noi experienţe neaşteptate. Simţi că te-ai schimbat de atunci şi până acum?

Da, m-am schimbat, în sensul că mă iubesc mai mult pe mine. În ceea ce priveşte o posibilă relaţie, îmi doresc ca cel care va fi partenerul meu în viitor să fie persoana potrivită pentru mine.

Crezi în continuare în iubire...

Cred, vreau şi merit iubire. Nu cred că există om care să poată trăi fără iubire.

Dar ce nu ai face din iubire?

Nu aş renunta la propria personalitate.

Acum înţeleg că nu eşti într-o relaţie...

Nu am o relaţie în acest moment.

Faptul că apari pe sticlă şi ai devenit o figură cunoscută ai spune că te-a ajutat în viaţa personală sau din contră?

Nu cred că natura profesiei mele a schimbat ceva. Viaţa curge, pur şi simplu. Este un amalgam de contexte, decizii, întâmplări.

3 ilinca obadescu 2 jpg jpeg

Ai povestit recent că faci balet şi karate. De care dintre ele mai ai timp acum? Sau, ca să formulez altfel: tu ce faci în weekend, Ilinca? Pentru că recomandări ai o mulţime.

În unele weekenduri prefer să dorm, să mă uit la câte un serial, pur şi simplu mă odihnesc. Dar, în general, sunt o fire foarte activă, cu o dorinţă continuă de a cauta senzaţia de adrenalină. De aici şi cumulul de activităţi pe care le-am făcut: sărituri în apă de la 10 metri, wakeboarding, scuba, snorkeling, scufundare preţ de 3 minute în apă cu gheaţă. Am pilotat un avion Being 737 într-un simulator, am condus de la karturi, motoare până la măşini de raliu. În Delta… am învăţat să <supravieţuiesc> o noapte pe malul apei… cu ajutorul naturii. Şi a fost foarte interesant. Din stuf mi-am făcut pat, din vreascuri un foc pentru a mă încălzi şi în apă am găsit ciulini de baltă, nişte fructe extrem de gustoase cu miez alb dulceag şi bogat în vitamine. Nu am sărit cu paraşuta, dar în curând voi face şi asta.

Cum îţi menţii forma fizică?

Sunt o norocoasă, mă ajută foarte mult organismul. La alimentaţie sunt atentă, dar nu strictă. În general îmi fac toate poftele culinare, dar fără a face excese. Anul acesta, am reuşit să scap şi de obsesia cântarului, să accept că pot avea perioade şi cu 2-3 kg în plus fără să le monitorizez zilnic.

Când ai intrat în familia Kanal D, erai roşcată. Între timp ţi-ai schimbat nuanţa de păr, dar şi stilul de machiaj. Look-ul tău este cu totul altul. Cât de departe ai merge, Ilinca, pentru frumuseţe - mă refer la tratamente şi intervenţii estetice? Ce părere ai despre ele?

Cred că orice îmbunătăţire este benefică pentru o femeie. Dacă te face să te simţi mai sigură pe tine, fă-o! Dar cred că nu trebuie să mergem prea departe cu aceste intervenţii. Să nu ne îndepărtăm prea mult de natural. Am ajuns la o nuanţă de blond datorită mamei mele, care îmi tot spunea să-mi deschid părul la culoare.

Cum vezi impactul perioadei pe care o trăim asupra lumii?

Unii spun că vom ieşi schimbaţi din pandemie - dar schimbaţi în rău... Această boală ne-a făcut să stăm la distanţă unii faţă de ceilalţi, să nu ne mai îmbrăţişăm, să nu ne mai pupăm, să nu mai socializăm, ne-a ţinut departe de părinţi şi bunici. Distanţarea „fizică“ ne-a impus cumva să fim mai reci în relaţionare. Şi e important ca, în continuare, să respectăm recomandările medicilor. Nu îţi îmbrăţişezi părinţii pentru că nu îi mai iubeşţi, că nu mai ai aceleaşi sentimente puternice faţă de ei, ci pentru că vrei să îi protejezi. E o distanţare fizică, nu sufletească. Este bine să respectăm această distanţă de siguranţă pentru a ne proteja pe noi şi pe ceilalţi. Pentru că mă încăpăţânez să văd partea frumoasă a lucrurilor, cred că pandemia ne-a şi învăţat că suntem în stare să facem mai mult decât credeam că putem să facem, să ne depăşim limitele. De asemenea, a generat gesturi extrem de frumoase, emoţionante prin care oamenii se ajută unii pe alţii.Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle   Profimedia jpg
Aerosmith jpg
Gabriela Prisacariu Otil 2022 (4) jpg
celine dion jpg
Mihai Bendeac FOTO Instagram
kourntey kardashian gets energy back after quitting ivf1 jpg
Thriller, Michael Jackson 1  sursa   Profimedia jpg
dwayne johnson l and lauren hashian gettyimages 1193064219 jpeg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
bruce - ema
Amber Heard și Johnny Depp jpg
Gerard Pique si Clara Chia   profimedia 0736588889 jpg
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
Jennifer Lopez, Instagram (5) jpg
Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg