Exclusiv! Ilinca Vandici, primul interviu după divorț: “Terapia m-a ajutat să mă vindec și să evoluez”

27 noiembrie, 2023

Am invitat-o pe frumoasa vedetă de la Kanal D să ne bucurăm împreună de ultimele zile de toamnă la un conac elegant, cadrul perfect pentru un shooting superb.

Ți-am promis să interacționăm cu vedetele tale preferate în locuri superbe din țară, să le scoatem din zona lor de confort citadin și să le cunoaștem în mici excursii alături de echipa revistei, în ceea ce noi am numit Escapadă OK! c-o vedetă.

Ilinca Vandici DSC 6510 (1) jpg

Numărul acesta, ne-am băut cafeaua alături de Ilinca Vandici la Mercure Conacul Cozieni, fostul Conac Podgoreanu construit la început de secol XX, renăscut în apropiere de Capitală după ce-a fost recondiționat de artiști contemporani.

Un cadru în care Ilinca a arătat ca o zeiță modernă și a luminat suplimentar cu ținutele și cu zâmbetul ei o zi însorită de toamnă. Am vorbit cu prezentatoarea “Bravo, ai stil!” despre ce o face să radieze atâta pozitivism, despre cum și-a revenit după divorțul de Andrei Neacșu, cel care i-a fost soț timp de șase ani, și felul în care a învățat să privească viața, mai nou: punându-se pe primul loc în propria existență.

Ilinca, arăți foarte bine, aș putea spune că pauza de filmări îți prinde bine. Cât mai durează liniștea asta pe plan profesional? Când reîncepe iureșul TV?

Ilinca Vandici

Mulțumesc mult pentru compliment. Cred că aspectul fizic are mare legătură cu starea interioară. S-a încheiat un alt sezon al show-ului fenomen “Bravo, ai stil!” și, da, ne bucurăm de o pauză, e firesc. De fiecare dată, Kanal D a venit în atenția telespectatorilor cu proiecte frumoase, așa că vă vom ține la curent, desigur, cu tot ceea ce urmează. În prezent, mă concentrez pe realizarea podcastului #Te ascult, este atât de emoționant pentru mine să am alături oameni care ne împărtășesc din experiențele lor cu generozitate.  

Am citit un zvon pesimist cum că sezonul 8 din show-ul “Bravo, ai stil” ar fi fost ultimul. Poți să confirmi sau să demontezi această informație?

Ilinca Vandici

Nu comentez zvonurile, iar când vom avea ceva de anunțat, cu siguranță că o vom face, așa cum s-a întâmplat mereu până acum. Deocamdată ne tragem sufletul și ne bucurăm de această perioadă. Se apropie și luna decembrie, o perioadă atât de frumoasă din an, iar eu simt deja bucuria aceea a sărbătorilor de iarnă. 

Până una-alta, fanii tăi au ocazia să te vadă în postura de moderatoare a podcastului de care vorbeai. Cu ce se diferențiază acest podcast de altele realizate de personalități de la noi?

Ilinca Vandici

Da, sunt tare bucuroasă și mândră de acest proiect atât de drag mie, pe care l-am gândit, implementat și realizat în cel mai mic detaliu după sufletul meu… Caut experiențe de viață, caut oameni autentici, caut povești inspiraționale, caut să le dau oamenilor informații prețioase și sănătoase care îi pot ajuta. Nu vreau să fac comparații cu celelalte proiecte ale colegilor mei, pentru că fiecare are acel ceva deosebit. În ceea ce mă privește, pot spune că îmi doresc ca prin acest proiect să evoluăm și efectiv să ne deschidem mintea și sufletul astfel încât să ne trăim viața frumos. 

Ce-ai învățat despre tine de când ai lansat acest podcast?

Ilinca Vandici

Cumva procesul meu de auto descoperire și vindecare a început înainte de #TeAscult, iar aici am încercat mereu să mă dezvolt și mai mult prin intermediul invitaților mei, să caut și mai multe răspunsuri și să evoluez în permanență. Despre mine am învățat, în primul rând, că mai am atât de multe de învățat. (râde) Iar mai apoi, că pot fi un intermediar care duce bucurie, informație și bine în sufletul celor care mă privesc, că pot să le fac mai facil accesul la experiențe și sfaturi venite din partea invitaților, cu care ei să rezoneze și de ce nu, chiar să găsească soluții pentru situațiile de viață prin care trec. Iar asta îmi oferă o satisfacție enormă… să știu că prin ceea ce fac pot ajuta.

Când zâmbim îi transmitem creierului că suntem fericiți. 

Cineva spunea odată că tu ai cel mai frumos zâmbet de pe TV. Ce te face aici și acum să zâmbești?

Ilinca Vandici

Mulțumesc! Mă bucură acest compliment, pentru că ce e mai frumos decât să aduci o stare de bine în sufletul celuilalt? Zâmbesc în fiecare zi, pentru că mă bucur de fiecare clipă și sunt genul de om care caută și vede jumătatea plină a paharului în fiecare moment. Iar dacă nu găsesc niciun motiv de bucurie într-o zi, zâmbesc oricum pentru că așa ne putem “păcăli” creierul… Chiar dacă trecem printr-o situație neplăcută sau nu avem o stare bună de spirit, în  momentul în care zâmbim îi transmitem creierului informația că suntem fericiți. 

Ilinca Vandici DSC 6510 (4) jpg

Cumva, în spatele acestui zâmbet s-au ascuns și perioade mai gri... Chiar tu ai spus că ai suferit în trecut de depresie, care a început odată cu venirea pe lume a fiului tău. Unde și în ce ai găsit cel mai eficient ajutor?

Ilinca Vandici

Da, avem de multe ori tendința să purtăm măști sociale, nu pentru că nu am fi autentici, ci doar din dorința de a ne proteja sau de a ține pentru noi anumite aspecte mai neplăcute ale vieții noastre. Iar atunci poate ascundem de multe ori durere în spatele unui zâmbet. Personal, am vorbit deschis de fiecare dată despre episoadele prin care am trecut, despre lucrurile pe care le-am simțit, tot din dorința de a da curaj și altora să se deschidă. Este vorba aici de depresia post-natală, despre care am ales să vorbesc deschis în mai multe episoade pe canalul meu de YouTube, și am avut surpriza să primesc atât de multe mesaje din partea celor care mă urmăresc, care au experimentat depresia sunt o formă sau alta. Bucuria a venit tocmai din faptul că mi-au mărturisit că le-a fost de ajutor destăinuirea mea. Personal am găsit ajutor în cadrul terapiei pe care o urmez și în ziua de azi.

Încurajezi acest lucru?

Ilinca Vandici

Consider că e esențial pentru mine să mă cunosc, să mă analizez, să am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec și să evoluez. Da, sunt în această călătorie de câțiva ani, am descoperit și tainele metodei theta healing, unde am și urmat cursuri de formare. Nu-mi place să dau sfaturi, să încurajez pe nimeni în anumite direcții, aleg doar să spun ce funcționează pentru mine, ce am descoperit nou, ce mi-a făcut mie bine, iar apoi oamenii decid singuri dacă sunt deschiși să încerce sau nu. Ce funcționează la mine e posibil să nu funcționeze la altcineva. În plus, există un timp anume pentru toate… 

Ai încheiat un capitol personal discret și elegant, cu un divorț despre care n-ai vrut să detaliezi. Dac-ar fi să trag concluzii după cum te văd acum în fața mea, aș zice c-ai ieșit din toate astea mai puternică și senină. Ești într-un moment liniștit al vieții?

Ilinca Vandici

Viața e plină de experiențe și lecții pe care e minunat dacă reușim să le învățăm și să le integrăm și care, ulterior, clar ne transformă. Am fost, sunt și voi rămâne o tipă discretă. Da, sunt liniștită.

Anul acesta și fiul tău, Zian, a început un capitol nou: școala. Ce sentimente ai trăit și încă mai trăiești ca mamă de proaspăt școlar?

Ilinca Vandici

Emoții mari, clar! Iar mai apoi, bucuria faptului că am realizat cât de mare a crescut Zian, cât de frumos s-a dezvoltat. De asemenea, am simțit  mândria aceea a mamei care își vede puiul la început de drum. Sunt acolo pentru el în fiecare zi și îi ofer susținerea și înțelegerea de care are nevoie.

Ce ți se pare că a luat Zian de la tine în ceea ce privește personalitatea lui, felul de-a fi?

Ilinca Vandici

Cred că mi-a moștenit energia, bucuria de a trăi, ambiția, pasiunea pentru lucrurile care îi plac, curiozitatea de a descoperi în detaliu lucrurile.

Te-ai mai vedea mamă? Ești încă tânără, timp mai este.

Ilinca Vandici

Nu e un secret, am mai spus asta… Nu simt în acest moment că sunt pregătită pentru a avea încă un copil. Descopăr alături de Zian ce implică statutul de mamă în fiecare zi și nu e ușor deloc. Încă învăț, cu fiecare etapă ce vine, cum să fiu cea mai bună mamă pentru fiul meu, iar asta ocupă timp, cere energie, prezență, dedicare, disponibilitate, înțelegere, toleranță.

Dar soție te-ai mai vedea?

Ilinca Vandici

Nu m-am gândit la asta…

Declarai recent că ai învățat și ai decis să te pui pe tine pe primul loc. De ce simțeai că nu se întâmplă asta în trecut? Și cum ai schimbat, mai exact, lucrul acesta în prezent?

Ilinca Vandici

Eu am realizat că am urmat tiparele comportamentului părinților mei. Nu era ceva conștient, nici nu îmi dădeam seama că se întâmplă asta, pur și simplu așa am știut și așa am trăit. Am descoperit asta, am analizat, am învățat de la specialiști și am început să pun în practică tot ce acumulăm. Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestor căutări lăuntrice era să reușesc să mă pun pe mine pe primul plan. Atunci când tu ești bine cu tine, reușești să îi ajuți și pe cei din jur. Le poți oferi din energia ta, pentru că o ai. Dacă te ignori, dacă nu faci acea introspecție și nu ai grijă de ține, riști să nu mai ai ce oferi celorlalți. 

Cum te-ai transformat ca femeie din momentul în care-ai câștigat Miss Bihor, la 18 ani, și până acum, când arăți tot ca la 18 ani?

Ilinca Vandici

E în natura noastră, fie că lucrăm la asta, fie că nu, să evoluăm în fiecare zi. Să ne transformăm din toate punctele de vedere, pe toate planurile: fizic, mental, emoțional. De la o zi la alta ni se schimbă percepțiile asupra lucrurilor în funcție de experiențe. De la o zi la alta ne schimbăm convingerile, darmite în 20 de ani… E clar că eram o adolescentă la vremea respectivă, încă nu-mi descoperisem feminitatea. Astăzi, îmi place să cred că toate experiențele pe care le-am trăit mi-au fost lecții care efectiv m-au împins pe acest drum al autocunoașterii, al descoperirii de sine și, deși întotdeauna mai avem de învățat, cred că sunt destul de sigură de cine sunt, ce îmi doresc, ce pot oferi, ce nevoi am, ce mă face fericită, care sunt limitele mele, care sunt prioritățile în viața mea…

Mă bucur că te găsesc în această perioadă bună a vieții, și în încheiere te întreb și cu ce gânduri începi acest sezon al Sărbătorilor de iarnă?

Ilinca Vandici

Întotdeauna doar cu gânduri pozitive, cu recunoștință pentru anul care se încheie și pentru tot ce am acumulat în acest an.

Foto Sorin Stana, Vestimentație M.Marquise, Mulțumim Mercure Conacul Cozieni, Strada Mănăstirii nr.2, Cozieni



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg