EXCLUSIV Ilinca Vandici se teme să rămână însărcinată pentru a doua oară din cauza depresiei postnatale: "Lucrez cu un terapeut pentru că îmi dau seama că nu e în regulă"

24 octombrie, 2020
5 ilinca vandici mama a soua oara 4 jpg jpeg

Ilinca Vandici a suferit o depresie postnatală imediat după naşterea băieţelului său Zian. Acum, exclusiv pentru OK! Magazine, a vorbit despre al doilea copil. 

Ştiu că toată lumea te întreabă de un frate sau o surioară pentru Zian. Faptul că nu mai vrei momentan un copil e legat de depresia post natală pe care ai traversat-o?

Da, 100%. Îmi e teamă să mă duc, din nou, acolo. Îmi e teamă de stările acelea, de sentimentele acelea, dar lucrez cu un terapeut, pentru că îmi dau seama că nu e în regulă. Depresia postnatală are legătură foarte mult cu modificările hormonale din corpul mamei. Eu am avut semne în ultima lună de sarcină, eram foarte obosită, nu doream să văd pe nimeni, nu doream să vorbesc. După naştere, nu conştientizezi neapărat responsabilitatea care te apasă şi nu ştii să o gestionezi. Fiinţa care a venit în viaţa ta are nevoie în permanenţă de tine şi apar tot felul de necunoscute.

3 ilinca vandici mama a soua oara 2 jpg jpeg
stanga
dreapta
2 ilinca vandici mama a soua oara 3 jpg jpeg
3 ilinca vandici mama a soua oara 2 jpg jpeg
1 ilinca vandici mama a soua oara 4 jpg jpeg
4 ilinca vandici mama a soua oara 1 jpg jpeg

Dar acum simţi că ai depăşit momentul?

N-aş putea spune că l-am depăşit de tot, lucrez la asta cu un terapeut. Cu siguranţă îl voi depăşi. Cumva, toată viaţa, toată energia şi toată iubirea maternă se duc înspre Zian. El e centrul universului şi mi se pare dificil să echilibrez situaţia şi să ofer şi altcuiva aceleaşi sentimente. Îl mai am şi pe Andrei şi nu vreau să neglijez pe nimeni. Încă nu ştiu cum aş putea face, îmi e teamă de treaba asta.

Andrei cum a gestionat stările astea prin care tu ai trecut şi încă treci?

Foarte bine, sunt atât de recunoscătoare că a fost lângă mine şi m-a înţeles şi am comunicat foarte mult. El a dat dovadă de maturitate, m-a îndemnat să merg la un specialist să rezolv situaţia, pentru că, de la un punct încolo, simţea că nu mă mai poate ajuta. În perioada postnatală el a fost cel care a reuşit să mă scoată din casă, să mă mai ia puţin de lângă copil ca să am o viaţă socială. A contat enorm.

2 ilinca vandici mama a soua oara 3 jpg jpeg

Şi viaţa de cuplu n-a fost afectată, cum ai gestionat relaţia voastră în perioada depresiei?

Nu ştiu dacă pot să spun că a fost afectată, pentru că noi comunicam foarte bine, mă înţelegea şi mă susţinea. Am încercat şi eu să fiu puternică, mă îmbărbătam ca să depăşesc momentul. Am reuşit, de altfel, dar doar de suprafaţă, nu şi în profunzime. El îmi dădea siguranţă şi relaţia nu cred că a fost afectată din niciun punct de vedere.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Vincent Cassel (2) jpg
cib9 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
283358570 765260144914896 4912793473662659824 n jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg
andreea311 jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
Irina Mohora (1) jpg
putin82 jpg
Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg