EXCLUSIV Ioana Ginghină: "Pe mine toată lumea vrea să mă ia de nevastă!". Actriţa ne-a povestit totul despre viaţa alături de fiica şi iubitul său

15 iulie, 2021
1 ioana ginghina si ruxandra papadopol jpg jpeg

În pragul celei de-a treia nunţi, actriţa ne-a vorbit despre viitorul ei soţ, fostele mariaje, dar şi despre modul în care pandemia i-a redefinit relaţia cu fiica ei

Are 43 de ani şi niciun rid care să amintească de vreo încrâncenare trecută. Se pregăteşte să-şi pună din nou pirostriile şi pare mai împlinită şi mai binedispusă ca niciodată, chiar şi-ntr-o zi ploioasă. La invitaţia noastră, Ioana a pozat mândră alături de Ruxandra (12), fiica pe care o are cu fostul soţ, Alexandru Papadopol, şi ne-a vorbit, cu mare sinceritate, despre actualul ei partener de viaţă, Cristi Pitulice (vezi galeria foto). Chiar aşa, el de ce lipseşte din cadru?

Ioana, te pregăteşti de nuntă?

Ioana E prima nuntă la care nu mă gândesc la formă, ci la fond. O să fie o nuntă cu câţiva prieteni în jurul nostru, cu familia şi cam atât.

Faci o nuntă pandemică?

Nici nu mă gândesc la nuntă efectiv. Noi am făcut deja nişte investiţii importante împreună, am cumpărat pământul din jurul casei în care locuiesc. Eu cu Alexandru aveam o parte de teren şi cealaltă parte era a foştilor mei socri, iar la partaj cumpărasem partea lui Alexandru şi acum am cumpărat cu Cristi partea foştilor socri. Mi se pare mai important actul acesta decât cel de căsătorie, pentru că vrem să construim ceva împreună. Asta mi-a plăcut la Cristi – că a fost alături de mine de la început. În primul rând e o altfel de iubire, cea de la 40 de ani, când sunt mult mai matură şi apreciez lucrurile pe care le face el pentru mine, că-mi iubeşte copilul, că mă ajută mult cu Ruxi.

Cum e relaţia dintre Ruxi şi Cristi?

Cristi e foarte deschis, o ajută mult la hobby-urile ei. El desenează foarte bine şi Ruxi e pasionată de desen, iar asta îi apropie. Se uită împreună la anime, cumpără cărţi despre ele. De când ea a început şcoala fizic, eu nu m-am mai trezit dimineaţa. El o duce. Nu aş fi crezut aşa ceva în vecii vecilor!

El are copii?

Nu. Şi nici n-a mai fost însurat.

Dar îşi doreşte propriii copii?

Da. Iar eu zic că dacă va fi, bine, dacă nu, tot bine. Eu am făcut nişte tratamente, în timpul căsniciei cu Alexandru, ca să rămân însărcinată şi n-a fost să fie. Doar m-am îngrăşat foarte tare. Dacă rămân gravidă, OK, dar nu mai sunt dispusă să fac tratamente pentru asta, fiindcă nu mi-au făcut bine nici fizic, nici în relaţie. N-a fost ceea ce trebuie şi nu mai vreau să forţez lucrurile.

Având în vedere că va fi a treia nuntă a ta, vrei rochie de mireasă sau ai fi în stare să te măriţi şi-n blugi?

Cam aşa ceva. Sincer îţi zic că am mai trecut o dată prin asta. Cu Alexandru n-am vrut nuntă neapărat, pentru că eu mai avusesem parte de aşa ceva, dar, cum el nu mai fusese însurat, am făcut-o. Cristi nu-și dorește o nuntă mare şi mă bucur. Poate prin septembrie o să facem nunta... Dar deocamdată ne facem planuri de vacanţă. Mergem în Spania, apoi în Grecia.

Cristi lucrează în turism. Unde l-ai întâlnit?

El face Transilvania Train (n.r. un pachet turistic unic de explorare a Transilvaniei). Eu având firmă de organizat evenimente pentru copii, ne-am cunoscut în aprilie 2019. Nu mai eram cu Alexandru, nu mai locuiam cu el, dar nu se ştia asta. Voiam să facem împreună un tren de 1 iunie, n-a fost să fie...

Dar aţi prins alt tren!

Da, ne-am întâlnit din nou în octombrie, ca să facem ceva pentru decembrie. Şi atunci mi-a mărturisit că m-a plăcut de la prima întâlnire, dar nu ştia situaţia mea.

El a fost speriat de divorţul tău public, de notorietatea voastră?

Acum mi-a recunoscut că a fost puţin speriat, eu n-am simţit nimic. La a doua întâlnire, m-a servit cu vin. Când am ajuns acasă, i-am dat mesaj ca să-i spun că fusese foarte bun vinul. Nu ştiam că e şi producător şi distribuitor de vin şi m-am trezit cu el la poartă cu un bax de vin. Apoi au început mesajele clasice până în weekend, când am zis să mergem împreună la Sinaia. Şi de atunci au mers lucrurile ca unse. Apoi a venit pandemia şi am zis să nu stăm despărţiţi. Deja o cunoscuse pe Ruxi, ne vizita, dar nu rămânea peste noapte. Ne-am mutat împreună în martie 2020 şi ne-a fost foarte bine. Cristi e un om de casă, se ocupă de florile din grădină, de legume.

Ce greşeli nu vrei să repeţi în cel de-al treilea mariaj?

Pe primul nici nu prea îl pun la socoteală, cel de la 20 de ani. Aşa am văzut în casă, că primul iubit e şi cel cu care te măriţi, şi aşa am făcut.

El voia copii şi tu voiai carieră?

Da, ceva de genul acesta. Eu am o chestie, că poate de-aia m-am şi măritat de atâtea ori şi o să mă tot mărit dacă nu merge treaba cu Cristi: nu pot să am iubiţi şi atât. Nu-i oblig eu să mă ceară de soţie, îţi dai seama. Şi cu Alexandru a fost totul rapid. Ne-am cuplat şi, într-o săptămână sau două, eram căsătoriţi. Cumva atrag chestia asta, pe mine toată lumea vrea să mă ia de nevastă! Nu sunt doar de distracţie, sunt de luat de nevastă. (râde) Relaţiile pe care le-am avut le ştie toată lumea. Au fost relaţii lungi, care s-au finalizat cu căsnicii. La prima căsnicie, îmi asum vina, nici n-am vrut să mă mărit. Am fost cerută, am acceptat, dar n-am simţit că omul acela va fi tatăl copilului meu şi ne-am despărţit. Nici măcar pasiune n-a fost între noi. A fost o grabă şi atât. Dacă am un regret e că am încurcat omul. Relaţia a fost de 7 ani şi căsnicia de 2-3 ani.

Cu Alexandru Papadopol, în schimb, a fost diferit...

A fost pasiune, iubire, a fost o nebunie să ne căsătorim, dar n-am avut o relaţie şi-o căsnicie urâte. Ştiam că o să ne înţelegem bine până la final, pentru că noi am funcţionat bine ca prieteni. Şi acum, când creştem copilul împreună, ne înţelegem foarte bine. Ruxi e chiar şocată când ne vede că râdem şi ne simţim bine. Nu cred că s-a ajuns la despărţire din vina mea sau a lui. Pur şi simplu am evoluat diferit. Pe noi ne uniseră telenovelele, apoi lui nu i-au mai plăcut. Eu mergeam pe calea comercială, el nu. Eu eram la evenimente, el nu. Nu mai aveam nimic în comun. Spre final, voiam ca lucrurile să meargă, dar era şi multă frică.

Frică de ce?

Teama că n-o să mă descurc singură. Mă gândeam cum o să mă descurc eu cu copilul, cu casa, cu banii. Nu zic că el nu mă ajută, dar Ruxi se simte mai OK să stea cu mine şi asta, în primul rând, pentru că sunt femeie.

2 ioana ginghina si ruxandra papadopol 2 jpg jpeg

Ruxandra a avut vreo problemă cu divorţul părinţilor ei? Cum ai gestionat întreaga situaţie?

Normal că a avut probleme şi n-am gestionat-o. Să-ţi spun ceva: atunci credeam că ne descurcăm foarte bine, i-am spus că nu e vina ei, că o iubim, am mers la psiholog, pe toate le-am bifat. Dar eu eram atentă atunci şi la suferinţa mea, nu numai la a ei. Acum, în pandemie, am stat mult de vorbă cu ea şi mi-a spus lucruri pe care eu nu le-am văzut atunci. Mă doare asta şi acum, când îţi spun... Credeam că aveam totul sub control. Nu a fost aşa. Oricât de urât sună, e adevărat – eu, în pandemie, mi-am descoperit copilul.

Cum crezi că ar schimba lucrurile apariţia unui nou copil în viaţa voastră?

Nu cred că ar exista gelozii. Diferenţa între ei ar fi mare. Nu cred că ar mai afecta-o pe Ruxi. Noi deja vorbim despre studii, mai e puţin şi-şi ia zborul... Nu cred că ar fi o relaţie foarte apropiată între copii, având în vedere diferenţa de vârstă dintre ei.

Dar tu te vezi capabilă să o iei de la capăt cu sarcină, naştere, trezit noaptea şi schimbat scutece?

Da. Nu mi s-a părut greu să ai un copil. Trăim într-o perioadă în care copiii se cresc uşor. Plus că îmi place viaţa. Eu, până la Cristi, n-am ştiut că poate exista bărbat care să mă potenţeze aşa. Nu zic că nu primeam complimente, dar acum sunt prinţesa casei! Eu nu am pomenit aşa ceva până acum! Niciun bărbat din viaţa mea nu m-a tratat aşa cum sunt tratată acum. Sper să rămână aşa tot timpul. Trebuia să am şi experienţa asta. Ar fi fost păcat să nu! Mă întâlnesc cu oameni care-mi zic că am slăbit, că arăt bine, că sigur mi-am făcut vreo procedură estetică. Nu mi-am făcut nimic, sunt fericită! Şi am acasă un om care îmi zice numai că sunt frumoasă şi extraordinară.

Şi de ce n-a venit să-l cunoaştem şi noi, să facă şedinţă foto cu voi?

Nici eu nu-mi mai doresc o mediatizare a relaţiei, pentru Ruxi. Şi nici nu ştii ce o să fie în continuare. Una e să mergi la o premieră de film în cuplu, alta e să daţi interviuri împreună sau să pozaţi îmbrățișați. Ruxi a fost foarte afectată de acel video celebru cu Alexandru, de acum doi ani. La şcoală, copiii i-au pus filmuleţul în timpul orei de Informatică. Ea e cea mai importantă.

Şi el nu se simte exclus, nu?

Nu. N-ar apărea decât pentru mine. Poţi să spui că această relaţie este una dintre cele mai mari iubiri ale tale? Măi, să pleci, după numai trei zile, cu un străin în weekend… e ceva, nu?

Mini-interviu cu Ruxandra Papadopol

Ai făcut şcoală în pandemie? Spune-mi adevărul!

Ruxandra Pentru mine a fost mai uşor, pentru că nu a trebuit să mă trezesc de dimineaţă. Acum mă trezesc la 5.50 ca să ajung la şcoală. Am făcut online până acum două săptămâni şi m-am descurcat mai bine, pentru că puteam să învăţ între pauze, pentru teste.

N-ai trişat în timpul orelor, n-ai spus că ţi-a picat netul şi că nu mai poţi participa la ore?

Doar am închis camera şi microfonul şi nu am fost atentă. Doamnei de franceză i-am făcut cel mai des chestia asta... (râde)

Cu cine semeni mai mult – cu mami sau cu tati?

La personalitate semăn cel mai mult cu mama mea, dar la cum arăt semăn cel mai mult cu tatăl meu.

Înţeleg că eşti pasionată de anime...

Da, sunt nişte desene animate japoneze şi eu animaţie vreau să fac când o să fiu mai mare.

Actoria te interesează?

Vreau să fac şi actorie, dar planul meu cel mai mare e să merg la Tonitza şi să fac filme de animaţie.

Îţi convine sau nu prea că ai părinţi cunoscuţi?

Îmi place că am părinţi actori, dar câteodată poate să fie şi rău, pentru că am parte de hate din cauza asta.

Vrei un frăţior sau o surioară de la părinţii tăi?

Mie mi-e indiferent. Sau poate mi-e puţin frică, nu ştiu de ce, dar e OK. Foto: Sorin Stana; Mulţumim pentru sprijin Atelier Florens, strada Paris 13, Bucureşti.Recente pe Ok! Magazine

Diana Munteanu   Antena 1, arhiva personala (4) jpg
1 will smith jpg jpeg
swank8 jpg
Alina Eremia jpg
cabral si adela jpg
Rihanna, cină în rochie transparentă  Foto Profimedia (5) jpg
andreea banica4 fb jpg
1 0 britney spears profimedia 0308237502 2 jpg jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg
kim kardashian 1 jpg
Gwen Stefani foto profimedia jpg
marina almasan 9 fb jpg
elizabeth taylor foto profimedia jpg
Andie MacDowell pe podium la Paris, Foto Profimedia (5) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
7 vladimir putin jpg jpeg
Tudor Chirilă foto Pro TV jpg
bundy profi jpg