EXCLUSIV Larisa Iordache și Cristian Chirița, despre cum s-au cunoscut și cum va arăta nunta lor

17 februarie, 2024

Au început 2024 cu cel mai frumos legământ al iubirii, iar finalul anului îi va găsi deja cu verigheta pe inelar. Iată povestea a doi campioni, care au câștigat deja cel mai frumos trofeu, cel al iubirii.

„Când l-am întâlnit pe Cristian, nu știam dacă o să fiu capabilă să-l iubesc atât de mult”
„Când l-am întâlnit pe Cristian, nu știam dacă o să fiu capabilă să-l iubesc atât de mult”

Anul trecut, când povesteam cu Larisa Iordache (27) despre experiența ei din „America Express”, acest chipeș campion de tenis de masă nu se afla încă pe agenda discuțiilor. Dar iată că, la mai puțin de un an de când au ieșit la un croissant cu migdale, dragostea lor e mai dulce ca oricând. Iar pe degetul Larisei strălucește discret inelul de logodnă, primit chiar pe 1 ianuarie. Cine e Cristian Chirița (23), cel care i-a cucerit inima frumoasei foste gimnaste, și care e povestea lor de iubire, dincolo de știrile senzaționale care au circulat în ultimul an?

OK!: Acum fix un an făceam interviul cu tine și cu Diana Bulimar, după America Express, iar acum... surpriză! Ești logodită!
Larisa Iordache:
Daaa! (râde) Ne-am logodit pe 1 ianuarie, după 11 luni de relație.

De când vă cunoașteți?
Cristian Chirița:
Eu o știam pe ea de la știri și de la concursurile televizate, dar ne-am cunoscut în 2020 la Izvorani și abia anul trecut s-au legat lucrurile între noi.
Larisa Iordache: Prima dată, ne-am văzut întâmplător înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, când am stat două săptămâni în cantonament la Izvorani, în regim închis, pentru că era pandemie. Dar atunci doar ne salutam.

Dar știu că nu te-ai lăsat ușor convinsă, l-ai cam ținut pe jar.
Cristian Chirița: Da, vreo lună. (zâmbește)
Larisa Iordache: Eu sunt foarte rezervată când vine vorba despre o nouă relație, pentru că am trecut prin foarte multe de-a lungul anilor și atunci voiam să stau o perioadă singură. Așa că doar vorbeam, ne încurajam unul pe altul și mi-a plăcut că n-a insistat nici măcar o dată să ne vedem. Totul a venit, însă, natural și firesc. S-a întâmplat ca eu să merg la o patiserie și să-i spun că mă duc să iau niște croissante bune cu migdale, iar el mi-a spus: „Poate îmi iei și mie unul“. Și, deși n-am avut de gând să-i iau ceva, s-a întâmplat să iau unul în plus. Iar seara, după antrenamente, i-am spus: „Croissantul tău este la mine. Cum facem să ți-l dau?“. Și ne-am întâlnit ca doi amici, am stat un „pic“ de vorbă, vreo câteva ore (zâmbește), și de-acolo el a dezvoltat o grijă pentru mine de care nu mai avusesem parte de mult timp. Iar când ai fluturașii ăia în stomac, te simți parcă invincibil.
Cristian Chirița: A fost un început foarte frumos...

Tu ești născut în Republica Moldova.
Cristian Chirița: Da, într-o familie de moldoveni vorbitori de limba română. Doar bunica scrie în chirilică și ne amuzam chiar recent pe chestia asta, când am fost s-o ajutăm cu cumpărăturile și i-a dat Larisei o listă scrisă de mână cu ce avea nevoie, iar Larisa nu înțelegea nimic din ea.
Larisa Iordache: Da, am întrebat-o: „Bunica, dar ce ați scris aici?“, și mi-a răspuns: „Ah, Larisa, așa e, tu nu ai cum să înțelegi“. Și a stat și mi-a tradus. (zâmbește)

„Vreau să fiu părinte tânăr” - Cristian Chirița

Un cuplu de aur.  Larisa și Cristian se simt campioni și în dragoste, nu doar în sport.
Un cuplu de aur. Larisa și Cristian se simt campioni și în dragoste, nu doar în sport.

Ce-a zis bunica atunci când i-ai dus acasă așa o fată?
Cristian Chirița: O știa, pentru că a fost mai înainte la București, pentru o operație la picior. Și când a cunoscut-o, doar cu ea stătea. O lua în camera ei și vorbeau câte o jumătate de oră, o oră...
Larisa Iordache: Weekendul trecut când am fost la ea, mi-a spus: „Așa parcă ne cunoaștem de-o viață!“. Era atât de dulce când îmi spunea asta și vedeam cât de mult își iubește familia! Iar eu deja mă simt parte din familia lor, e un sentiment tare frumos.
Cristian Chirița: Pe mine când mă sună, nu mă întreabă ce fac, ci ce face Larisa. (zâmbește)
Larisa Iordache:  Noi, cumva, am simțit că următorul partener pe care-l vom avea va fi cel potrivit.
Cristian Chirița: Eu chiar i-am spus mamei că nu mai vreau să pierd timpul, pentru că-mi doresc o familie, vreau să fiu părinte tânăr. Și acum am găsit persoana potrivită, care-și dorește fix aceleași lucruri.

Deși e o diferență de vârstă între voi.
Larisa Iordache:  Da, de patru ani.

Nu se simte deloc, poate și pentru că sunteți sportivi, cu alt stil de viață, de disciplină și maturitate.
Cristian Chirița: (zâmbește) Eu am chestiile astea de 11 luni.

Înainte cum erai?
Cristian Chirița: Eram destul de închis, n-aveam liniște. Nu puteam să fiu liber să fac ce vreau eu, să progresez în ce voiam să fac, în sport sau în domeniul meu de afaceri. Cumva, simțeam că nu mai știu ce vreau de la viață, pentru că s-au schimbat multe și din punct de vedere sportiv.

Ce afacere ai?
Cristian Chirița: Am o afacere cu închirieri de scutere. Inițial, am început cu 4 mașini mici, dar am văzut că mentenanța lor era foarte scumpă și, cum prin București abia apăreau scuterele, am vândut mașinile și de toți banii mi-am cumpărat scutere. Acum sunt printre primii pe piața din București, am 58 de scutere, dintre care 55 închiriate și 3 de rezervă.

Și cine te ajută în business-ul ăsta?
Cristian Chirița: Tata și prietenul meu mecanic.

Ți-ai deschis afacerea într-un moment în care credeai că o să lași sportul?
Cristian Chirița: Nu. Eram pasionat și mi-am dorit să fac asta.

Larisa Iordache si Cristian Chirita  FOTO Sorin Stana, OK Romania (3) jpg

Tu și Larisa v-ați propus să aveți un business comun?
Cristian Chirița: Da, sigur o să avem, pe plan sportiv.
Larisa Iordache: Cred că de la o mică idee pot porni mai multe oportunități. Dar, momentan, cred că el trebuie să se ocupe de cariera lui sportivă.

Cât timp poți activa în tenisul de masă?
Cristian Chirița: Poți să joci și până la 40 de ani la nivel profesionist. După aceea, poți să câștigi bani frumoși jucând într-o ligă, în Franța sau în Germania. Sunt foarte mulți jucători de peste 40 de ani, care nu mai participă la concursurile internaționale, ci joacă pentru club, sunt foarte buni și câștigă foarte mult.

Tu de la ce vârstă ai început?
Cristian Chirița: Eu am început de la 7 ani, iar fratele meu, Iulian, de la 4 ani.

Te prinde din urmă!
Cristian Chirița: Mă prinde, e bun! Doar că el poate să bată niște jucători pe care eu nu pot să-i bat, iar eu pot să-i bat pe unii pe care el nu-i poate bate. Când jucăm la dublu suntem cei mai buni. Iar de un an, de când ne antrenăm împreună, suntem și mai buni.

Când te-ai făcut remarcat?
Cristian Chirița: În 2013. Atunci am fost cel mai tânăr sportiv la Campionatul Mondial de seniori, când jucam pentru Republica Moldova, dar eram și nr. 2 european la cadeți. Și, până la 18 ani, am fost mereu în Top 5 în Europa. După aceea, când am început să reprezint România, e o regulă care spune că, dacă faci mutarea asta, n-ai voie să joci timp de 3 ani la echipe. Ori, la fiecare concurs, se juca simplu, dublu și pe echipe. Deci eu nu luam și punctele cu echipa, care erau cele mai multe. Așa că eram des dat la o parte, mă lăsau acasă, îmi promiteau multe, dar de fapt nu se întâmpla mare lucru. Acum s-a schimbat situația.

„Dacă nu era Larisa, nu eram atât de bine acum” - Cristian Chirița

„De când a apărut Larisa, starea de spirit în familia mea s-a schimbat”.
„De când a apărut Larisa, starea de spirit în familia mea s-a schimbat”.

Apariția Larisei te-a ajutat?
Cristian Chirița: Cu siguranță! Dacă nu era Larisa, nu eram atât de bine acum. Deși asta n-ar trebui să conteze, mai ales în lumea sportului, unde nu e despre cu cine îți bei cafeaua, ci despre performanță.

Dar simți că ea te ambiționează mai tare?
Cristian Chirița: Chiar da. Înainte să fim împreună, nu știam dacă să continuu cu tenisul sau nu, pentru că nu prea mai aveam motivație. Acum ea e motivația mea și m-a făcut să privesc altfel competițiile, să mă bucur de jocul în sine. Mi-a dat altă optică și chiar aveam nevoie și de un antrenament mental. Pe mine nimeni nu m-a susținut mental și psihic, doar părinții mei, la început. Toți îmi spuneau: „E, ai pierdut, asta e“.

Și ție ți-a făcut mult bine întâlnirea cu el...
Larisa Iordache:  Da, așa este. Am trecut prin foarte multe, pierderea mamei mele a fost foarte dificilă și, din păcate, fix atunci m-am legat emoțional de niște persoane care nu-mi făceau bine. Iar când l-am întâlnit pe Cristian, nu știam dacă o să fiu capabilă să-l iubesc atât de mult pe cât merită, pentru că am simțit din prima că are un suflet bun și că e asemănător mie. Practic, el m-a învățat din nou să fiu copil, să râd și să mă bucur de viață. Și de-atunci am spus că-mi doresc o relație sănătoasă, normală, cu un om pe aceeași lungime de undă.
Cristian Chirița: Este foarte frumos să-ți creezi o familie așa de tânăr și, uite, suntem aproape...

Cât de aproape?
Cristian Chirița: Mă văd pe la 30 de ani având deja un copil de câțiva ani, mergând cu el de mână... Eu văd viața altfel decât majoritatea băieților din ziua de azi, care nu-și doresc nici măcar familie.

Fiecare are formula lui de fericire.
Cristian Chirița: Eu sunt cel mai fericit când sunt alături de Larisa și construim ceva zilnic.

Familia gimnasticii cum te-a primit?
Cristian Chirița: Cu brațele deschise. Toți erau curioși cum sunt eu în viața reală, pentru că Larisa le povestea foarte frumos despre mine.

Dar cu viitorii socri cum e?
Larisa Iordache:  Prima oară când i-am cunoscut pe părinții lui eram la Campionatul Național de anul trecut, unde el și fratele lui au câștigat titlul la dublu.
Cristian Chirița: A fost prima oară în istorie când doi frați au câștigat.
Larisa Iordache:  Apoi, când am fost acasă la ei, cu toții m-au primit cu brațele deschise și acum se comportă cu mine ca și cum aș fi fata lor.
Cristian Chirița: La început, și ei au avut emoții, pentru că știau cine e Larisa și voiau ca totul să fie perfect. Și le-am spus: „Credeți-mă că o să-i placă foarte mult aici.“ Și când au cunoscut-o, și-au dat seama ce fel de persoană e, simplă, bună, nesofisticată. Oricum, de când a apărut în viața noastră, starea de spirit în familie s-a schimbat, suntem mai veseli și mai relaxați.

„Anul acesta o să facem cununia civilă” - Larisa Iordache

Peste câteva luni, vor fi soț și soție în acte, iar anul viitor vor ajunge și la altar.
Peste câteva luni, vor fi soț și soție în acte, iar anul viitor vor ajunge și la altar.

Ai simțit că o să te ceară de soție?
Larisa Iordache:  Da. Mai făcea glume și-mi mai spunea „soția mea“ și eu tot timpul îi replicam: „Dar n-am inel pe deget!“. Tot în glumă, bineînțeles, pentru că trebuia să ne cunoaștem mai bine. Simțeam că vrea să facă pasul acesta, dar nu știam când. Creadeam că va fi fix la trecerea dintre ani, doar că n-a organizat nimic de Revelion.
Cristian Chirița: Și eu aveam asta în minte, dar era prea clasic. I-am zis să ieșim să mâncăm ceva bun pe 1 ianuarie, pentru că așa cum începem anul, așa să ne fie tot anul.
Larisa Iordache:  Eu am început să mă pregătesc, nu cu ceva sofisticat, dar mă aranjam mai lent ca de-obicei. Și-mi zice: „Dar ce te pregătești atât de mult? E doar o seară normală“, la care eu: „OK, și-atunci tu de ce ești atât de roșu în obraji, dacă este doar o seară normală?“. A început să râdă și m-am cam prins că e vorba despre asta. Pe urmă, a condus foarte concentrat până la restaurant, nu mai spunea nimic, iar eu mi-am zis să stau relaxată, pentru că n-avea rost să-i stric surpriza. (zâmbește)
Cristian Chirița: Și când am ajuns la restaurant, am cerut-o de soție pe terasa de pe acoperiș, unde erau și familiile noastre. A fost foarte emoționant.

V-ați gândit cum o să arate nunta voastră?
Larisa Iordache:  Anul acesta o să facem cununia civilă. Am găsit deja localul, o să fie undeva pe un ponton foarte drăguț, pe timpul zilei și ceva foarte relaxat. Dar pentru nuntă, nu avem o imagine completă, avem timp până anul viitor.

Știți ce nași veți avea?
Larisa Iordache: Da, știm ce familie vrem să ne fie alături. Nu sunt cunoscuți, dar sunt niște oameni minunați, ne sunt dragi și ne pot ghida cu sfaturi de viață.

Prietena ta, Diana Bulimar, îți va fi domnișoară de onoare?
Larisa Iordache: O să am mai multe domnișoare de onoare! (zâmbește) Cu siguranță, până la anul, voi ști cine și câte vor fi.

Știi că în Moldova se poartă mai mulți nași...
Larisa Iordache:  Serios?

Cristian Chirița: Deja negociază cu mama ce tradiții să abordăm. (zâmbește)

Larisa Am zis că cel mai bine alegem câte trei tradiții de la fiecare. Important e să ne simțim bine și noi, și invitații noștri.

Până atunci, mai aveți lucruri de bifat. Când e următoarea competiție de tenis de masă?

Cristian Am una în Franța, pe 9 februarie, pentru calificarea în liga a doua, și mai am etapa din România, tot în februarie. Urmează apoi Campionatul Național din 20-23 martie.

Tu, Larisa, ai eleve care concurează?

Larisa Da, anul acesta, una dintre fetițele pe care le antrenez intră să concureze pentru prima dată, la vârsta de 9 ani – pentru că de la 9 ani se intră în competiții – și mai am două senioare. Dar și pentru mine s-au schimbat un pic lucrurile, pentru că până acum lucram într-o echipă cu foștii mei antrenori, iar acum lucrez singură, în aceeași sală, cu o grupă doar a mea. Practic, sunt tot la Dinamo, dar am luat-o de la început. Și mai am o grupă de 36 de pitici, pe care îi inițiez în gimnastică, de la 4 ani. Sunt foarte faini, îmi place să lucrez cu ei și mi se pare că e cel mai tare curs, pentru că mă încarc pozitiv din bucuria și energia lor.

Te-ai dus și tu s-o vezi cum antrenează?

Cristian Chirița: Aproape zilnic. Îmi place s-o văd cum antrenează copiii, e foarte simpatică. Și am văzut-o și când se antrena pentru ea, ca să se mențină în formă, și-mi place foarte mult. Aș sta cu orele s-o privesc!

Larisa Iordache si Cristian Chirita  FOTO Sorin Stana, OK Romania (6) jpg

Deci, cumva, ești „antrenată“ în ideea de-a avea un copil...
Larisa Iordache:  (râde) Cred că da, dar nu în totalitate, pentru că la sală copiii stau doar o oră-două pe zi și după aia pleacă acasă cu părinții lor. Ori „jobul“ de părinte e full time.

Dar tu ai stat mult și cu nepotul tău.
Larisa Iordache:  E-adevărat, de când s-a născut Tiago, am stat cu el. Este un copil minunat, foarte inteligent, sunt uimită de fiecare dată când stau de vorbă cu el de câte știe și de ce dicție minunată are. Acum suntem la stadiul în care ne sunăm pe videocall, iar dacă am timp, merg și-l iau la film, să mâncăm, să mai cumpărăm câte o jucărie - dar nu toate deodată! Vine și Cristian cu noi, îi place mult de el, au momentele lor de tandrețe, secretele lor și, când m-a cerut Cristian de soție, a fost și Tiago de față, împreună cu ambele familii. A fost foarte drăguț momentul! Lucrurile au luat o întorsătură foarte frumoasă și armonioasă.

Se vede că sunteți fericiți.
Cristian Chirița: Cei mai fericiți!
Larisa Iordache:  Eu simt că n-am nevoie de nicio altă mulțumire decât să-l văd pe Cristian bine și fericit. Pentru că, automat, când el zâmbește, zâmbesc și eu.

FOTO: Sorin Stana/ OK! Magazine; make-up & hairstyle: Catrinel Stoian; stilist Madena Pasăre; vestimentație: Review, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Guess by Marciano, Hugo Boss-magazin Peek&Cloppenburg.



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg