EXCLUSIV Magda Pălimariu a dat Norvegia pe România și și-a făcut o schimbare înainte să revină la Pro TV

19 octombrie, 2024

A revenit la Pro TV după doi ani de pauză, dar şi cu o dublă certificare: una de proaspătă masterandă, iar cealaltă de mamă full time. Plus o schimbare subtilă de look!

Magda Pălimariu (5) jpg

Părea că, după nunta cu Ionuţ Eriksen din 2021, viitorul Magdei Pălimariu se va scrie în Norvegia, unde soţul ei lucrează ca preşedinte al Casei de Comerţ. Şi da, o vreme, vedeta Pro TV a încercat să se adapteze traiului nordic, cu perioade mai lungi de frig, cu soare mai puţin şi cu multă, prea multă zăpadă. Însă, de când l-a născut pe băieţelul ei, Aksel, în august 2022, iar nopţile scandinave au părut şi mai lungi, Magda a decis să revină pe plaiurile însorite de-acasă, unde şi-a refăcut şi stocul de vitamina D, şi bronzul care-i place atât de mult. Şi asta chiar mai înainte de a-şi încheia concediul de creştere a copilului, de-a lungul căruia a reuşit să-şi mai împlinească un vis: acela de a-şi lua și masterul în Studii de Securitate Globală. Cum se simte din nou acasă şi, mai ales, cum a fost revenirea „acasă“ la Pro TV, unde continuă să prezinte Vremea, ne pune chiar ea, la fel de frumoasă cum o ştim, dar într-o variantă net îmbunătăţită.

OK!: Bine ai revenit acasă! Cum e Bucureștiul după atâta navetă România-Norvegia și preumblări prin țară, pe la Sibiu, Timișoara... ?
Magda Pălimariu: Mulțumesc! Bucureștiul este la fel cum l-am lăsat, este.. acasă! (zâmbeşte) A devenit locul unde mi-am petrecut bună parte din viață, aici am jobul, aici am prietenii…

Peste vara caniculară nu era mai bine să fi stat la Oslo? 
Magda Pălimariu: A fost necesar să fim în București pentru a ne putea organiza cu începerea serviciului și tot ce a presupus asta. Altfel, chiar în august, când a fost foarte cald în București, noi am dat o fugă până în Norvegia.

Acolo aveți o casă a voastră sau stați cu chirie? 
Magda Pălimariu: Nu am stat cu chirie nici acolo, nici în București.

Ai fugit de ploi și frig și ai dat în România peste o vreme capricioasă și o toamnă cam grăbită. Ai adus-o cu tine din Nord?
Magda Pălimariu: Suntem în România de ceva timp, deci sigur nu e de la mine. (râde) Dar a fost un început de toamnă călduros pentru perioada aceasta a anului.

Soțul tău a venit și el în România sau a rămas acolo și face naveta la București? 
Magda Pălimariu: Postul lui este în Norvegia. Nu este o distanță chiar atât de mare, iar atunci când îți dorești, le poți face pe toate. Așa stau lucrurile în momentul acesta și ne adaptăm.

Cum te simți înapoi la Vremea, la Pro TV? Ți-a lipsit? 
Magda Pălimariu: Mă simt ca acasă. Într-un fel, abia am așteptat să mă reîntorc – mi-a fost dor de job, de colegi și de toată atmosfera din redacţie.

A fugit de vremea friguroasă din Norvegia. FOTO: Pro TV
A fugit de vremea friguroasă din Norvegia. FOTO: Pro TV

Cum te-a primit noua colegă, Iulia Pârlea?
Magda Pălimariu: Pe Iulia am apucat să o cunosc dinainte, ne înțelegem foarte bine și mă bucur că acum suntem trei în echipă la Vremea.

Am fost surprinşi să te vedem absolventă la 45 de ani. Cum ți-ai ales să studiezi Studii de Securitate Globală? Povestește-ne tot parcursul, de ce ești atrasă de domeniul ăsta... 
Magda Pălimariu: În primul rând, mi-am dorit să-l fac pentru mine și am considerat că este o idee bună să-mi încep studiile în perioada în care sunt acasă – pentru că mă gândeam eu, cu inconștiența de atunci, că voi fi mai liberă. Ei bine, nu am fost mai liberă! (râde) Apoi, Securitatea Globală este un subiect de interes care cred că ar trebui să ne preocupe pe fiecare, într-o măsură sau alta. Nu m-am apucat de master în ideea de a profesa ulterior, ci din pasiune, îmi doream de mult să fac asta și mi s-a părut oportun să-mi completez și să-mi îmbogățesc cunoștințele.

Și partea de Meteorologie ar putea fi considerată azi, în contextul schimbărilor climatice, parte a Securității Globale, nu?
Magda Pălimariu: Având în vedere contextul din ultimii ani, cu tot mai multe fenomene meteo extreme, da, putem vorbi de Meteorologie ca parte a Securității Globale, prin dezastrele naturale. Așa că se leagă, cumva, și de ce fac la Pro TV.

Când ai avut timp să și înveți, să și alergi după băiețelul tău, să și strângi jucăriile după el? 
Magda Pălimariu: Așa cum spuneam, la început credeam că o să am mai mult timp, apoi am aflat că nu este deloc atât de simplu atunci când ai un copil mic de crescut. Însă sunt o fire ambițioasă și, dacă pornesc pe un drum, îl duc la capăt. (zâmbeşte)

„Aksel e fascinat de lumini, de oameni, de fetele de la make-up și hair”

Aksel a împlinit doi ani în august, voi doi fiind născuți la aceeași dată. Cum e cu un Leuț de doi ani acasă?
Magda Pălimariu: Este minunat, în primul rând. (zâmbeşte) Este un copil foarte activ, curios, trebuie mereu să facă ceva, e la vârsta la care descoperă lucruri și are o personalitate puternică. E adevărat că-i ține în priză pe toți cei din jurul lui, dar pe mine, oricât de obosită aș fi, nu poate decât să mă bucure și să mă fascineze felul lui de a fi și modul în care se dezvoltă.

Fiul ei, Aksel, e fascinat de lumea din redacție. FOTO: Instagram
Fiul ei, Aksel, e fascinat de lumea din redacție. FOTO: Instagram

Știi tot repertoriul de cântecele pentru copii?
Magda Pălimariu: O, da! Și poveștile, şi jucăriile, şi „tendințele“ – cred că tot ce știe orice mamă. (zâmbeşte)

Cine stă cu el cât timp ești la televiziune? 
Magda Pălimariu: Încerc, pe cât posibil, să stau eu cu el, tocmai de aceea la început, când am revenit la Vremea, am fost doar pe tura de prânz – deși programul nostru nu este unul fix. Creșa nu a fost o opțiune pentru noi, pentru că, de exemplu, când va trebui să merg pe tura de dimineață sau cea de seară, nu aș avea cu cine să-l las, așa că cea mai bună variantă a fost găsirea unei bone care să se poată mula pe programul meu.

L-ai dus și pe el în studio și a părut interesat de ce se petrece acolo. Cum a fost? 
Da, am fost cu el de câteva ori în studio, dar l-am adus și acum, de curând, să vadă unde lucrează mama lui. Este fascinat de lumini, de oameni, de fetele de la make-up și hair. L-am dus chiar și la colegii de la birouri și s-a jucat cu toată lumea. Este un copil sociabil. (zâmbeşte)

Aksel s-a prins acum că apari la televizor? 
Magda Pălimariu: Își dă seama că acolo este mami, nu știu cât conștientizează, dar mă recunoaște, îmi recunoaște vocea.

Ce simți că s-a schimbat la tine în acești doi ani? Ești mai empatică, mai răbdătoare, mai cum...? 
Magda Pălimariu: S-au schimbat multe, în primul rând prioritățile și tot ce însemna rutina mea de dinainte. Dar este minunat așa, mă bucur de fiecare zi și mi se pare că totul a căpătat o altă dimensiune. Nu știu cum sunt în raport cu alții, pentru că m-am considerat un om răbdător și empatic și înainte. Tot ce încerc este să fiu o mamă bună pentru nevoile lui Aksel.

Gătești și mai mult acum? 
Magda Pălimariu: Asta, da, dar nu neapărat pentru mine, că eu mănânc tot ceea ce mâncam și înainte, dar îi pregătesc lui mesele și gătesc mai des, nu neapărat mai mult.

„Multe nopți pierdute și-au pus amprenta pe chipul meu”

Fizic nu pari să te fi schimbat cu nimic. Cum faci să rămâi în aceeași formă, de ani de zile? 
Magda Pălimariu: Mulțumesc! De când îl am pe Aksel, nu prea mai este nevoie de sport extra pentru că avem mereu activități, ieșim la plimbări și, cum spuneam, mă ține în priză. (zâmbeşte) Înainte să-l am pe el, ieșeam adesea în parc și mergeam la Pilates. Probabil, voi relua cursurile în viitorul apropiat.

Magda are o siluetă incredibilă și acum, după naștere. FOTO: Pro TV
Magda are o siluetă incredibilă și acum, după naștere. FOTO: Pro TV

Știu că nu te puteai odihni din cauza bioritmului lui Aksel. Ai început să mai recuperezi din orele de somn? 
Da, la început a fost o perioadă de acomodare atât pentru el, cât și pentru mine. Acum, că are doi ani, începem să depășim aceste episoade și să aibă și el un program mai fix de somn. Dar au fost foarte multe nopți pierdute care, într-adevăr, și-au pus amprenta pe chipul meu. Așa că nu am ezitat să mă las pe mâna domnului doctor Alin Bortolini pentru o intervenție de blefaroplastie, pentru că îmi doream să revin la un aspect mai fresh.

În afară de sănătate și de planuri pentru copil, ce mai creionezi în minte pentru viitor?
Magda Pălimariu: Pentru noi, toată treaba asta cu revenirea la serviciu a fost o schimbare destul de mare, așa că îmi doresc doar să ne „așezăm“ cât mai bine pe acest program și să ne formăm o nouă rutină. Dar sunt convinsă că ne va ieși, cu organizare bună. (zâmbeşte)

FOTO: Pro TV, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Marius Manole și Cătălin Neamțu la Întrebarea Mesei Rotunde   Acasă TV jpg
Bucharest Fashion Week vedete jpg
Emma Heming și Bruce Willis, GettyImages (4) jpg
Joan Collins din Dinastia  foto   GettyImages jpg
Victoria, David Beckham  jpg
Alexandre Eram jpg
FotoJet Victoria jpg
FotoJet Liam jpg
eliza spencer amelia spencer jpg
Kathy Bates, Profimedia (4) jpg
Radu Vâlcan la analize jpg
Theo Rose si Anghel Damian s au casatorit   FOTO Instagram  (1) jpg
Jennifer Aniston, Profimedia (3) jpg
Kate și Lila Moss colaj jpg
FotoJet Lima jpg
Emmanuel Macron, Regina Mathilde, Regele Philippe al Belgiei si Brigitte Macron la Palatul Elysee   profimedia 0921067478 jpg
colaj vedete OK jpg
Jennifer Garner cu Samuel, Profimedia (1) jpg