Exclusiv! Mircea Radu: "Femeia e mai presus decât bărbatul. E jumătate om, jumătate Dumnezeu"

20 februarie, 2020
2 mircea8 jpg jpeg

Vede femeia ca nimeni altul. L-ai putea asculta ore în şir povestind despre trăirile care îi tulbură existenţa. A avut întotdeauna puterea de a o lua de la capăt, atât în profesie, cât şi în viaţă. Pâna va ajunge la cârma unei emisiuni de divertisment, Mircea Radu îşi continuă Aventura cu Down the road, reality-show-ul difuzat de TVR.

OK!: Mircea, te-ai mutat la Piatra Neamţ. Ai luat greu această decizie?

Mircea Radu: Mutat sună a ceva definitiv. Cred că mai potrivit e ”locuieşti acum la…” pentru că e mai în adevăr. Ideea e că Raluca, soţia mea, medic diabetolog, are un contract bun cu o clinică din Piatra Neamţ, iar eu, când am luat această decizie, nu depindeam de un birou sau de un program fix de lucru. 

OK!: Cât de des faci naveta Piatra Neamţ- Bucureşti?

După cum ştii, de curând am acceptat funcţia, pe cât de onorantă pe-atât de grea, de consilier al preşedintelui Televiziunii Române, Doina Gradea, iar asta înseamnă că fac drumul Piatra Neamţ- Bucureşti în fiecare săptămână. 

Ce îţi place cel mai mult acolo?

Piatra Neamţ este un oraş cu un trafic de vis, cu aer curat şi cu oameni amabili.

Va urma un al doilea sezon “Down the road. Aventura”, reality-show-ul difuzat de TVR 1. Care vor fi surprizele? Există discuţii şi pentru o emisiune de divertisment?

Televiziunea Română trebuie felicitată pentru ideea necesară de a face un astfel de show care schimbă percepţii şi mentalităţi. Telespectatorii au primit foarte bine "Down the road. Aventura” - le mulţumesc pentru asta şi le spun să fie alături de noi şi în sezonul al doilea, pentru că este un program cum n-au mai simţit. Cât despre un nou proiect - sunt intenţii, discuţii, dar e prematur să îţi dau date concrete.

Care ar fi acele lucruri pe care lumea nu le ştie despre Mircea Radu?

M-am lăsat de fumat acum 14 ani după o vizită la o mânăstire unde nu mă dusesem pentru asta. Singurul ceai pe care-l beau cu plăcere este cel negru, fără zahăr. Îmi place să scriu de mână şi am două stilouri la care ţin foarte mult: un Conway Stewart şi un Mont Blanc. Gata, acum lumea le ştie şi pe astea. 

Ai vicii?

Nu. Dar am plăceri mari. 

Cel mai stanjenitor moment din viaţa ta?

Unul dintre ele a fost în 2000 (au trecut 20 de ani şi tot n-am putut să îl uit…)  când postul la care lucram a făcut o emisiune cu vedetele. Transmisia era de la Mall Vitan, cred unicul Mall la vremea aia. Nu ştiu cine a avut ideea ca noi, vedetele, să fim escortaţi de bodyguarzi de la intrarea-n Mall până la platoul unde se filma. Adică eu mergeam către studiou încadrat de doi haidamaci, cu ochelari de soare, în costume cu cravată care băteau aerul din faţa mea; eram ceva între Preşedintele Statelor Unite şi o pictură de Leonardo da Vinci. Atât de exagerată şi de penibilă mi s-a părut mizanscena asta încât, la ieşire, le-am zis gărzilor că aş vrea să întrăm într-o băcănie că mi-e poftă de aripioare de pui cu usturoi…

Având în vedere ca ai terminat Facultatea de instalaţii, obişnuieşti să te ocupi şi de lucrurile tehnice din casă?

De unele da, de altele nu. În sensul că nu sunt atehnic dar nici talentat. 

Eşti un tată exigent sau ceva mai modern?

Una n-o exclude pe cealaltă. Am o relaţie bună cu cei doi copii ai mei, nu sunt nici zbir, dar nici nu mi se urcă-n cap. E o relaţie bazată pe multă dragoste. Copiii sunt singurii care nu înşală la capitolul ăsta, ce le dai asta primeşti.

Ce e femeia pentru Mircea Radu, având în vedere că vine luna în care este sărbătorită?

Femeia e mai presus decât bărbatul. E jumătate om, jumătate Dumnezeu.

În ce îţi investeşti banii?

Mircea Radu:În educaţia copiilor. 

Îţi place să găteşti? Care ar fi preparatul aceea cu care ai putea da gata pe orcine?

Da, îmi place să gătesc. Nu numai pentru că a găti pentru cineva este o formă de dragoste ci şi pentru că mă relaxează. Fac cu plăcere coq au vin (pui lăsat 12 ore în vin, la frigider, apoi gătit la foc mic în cuptor) sau tocană de cozi de vită - felul ăsta de mâncare, acum 40 de ani era mâncarea săracilor, acum se serveşte la hoteluri de cinci stele. Dar favoritele mele sunt pastele, indiferent de forma lor sau de sosul în care se tăvălesc. 

Faci c

Da, fac sport. Alerg. Cu excepţia perioadelor de post religios (ţin posturile mari, cel al Crăciunului şi al Sfintelor Paşti) când nu fac exerciţii fizice îndelungate. 

Ai trecut vreodată pe lângă moarte?

Cu ani în urmă am trecut pe lângă moartea celor mai importanţi oameni din viaţa mea - e şi asta un fel de moarte. ​

Ce îţi mai doreşti şi nu s-a întâmplat până acum?

Greu să-ţi răspund la asta…Sunt abia în zorii dorinţelor mele. Recente pe Ok! Magazine

Florin Ristei și Ilona Brezoianu RAP00553 jpg
Shania Twain  jpg
Pamela Anderson, Profimedia jpg
Smiley   Culoarea ta (3) jpg
8 dicaprio profimedia 0497558825 jpg jpeg
Brigitte Macron jpg
la premiera filmului Hai, Romania (1) jpg
HELLO CHEF   SEZONUL 7   Diana Munteanu 5 jpg
Bradley Cooper (3) jpg
Naomi Campbell și Mohammed Al Turki GettyImages 1358842872 jpg
Ilinca Vandici si Teo Trandafir Follow us! Kanal D2 jpg
Iuliana Tudor foto Marius Baragan 88264c jpg
Diana Șucu a creat  mărțișoare origami cu copii 2
Miranda Kerr a nascut (2) jpg
Shogun 1 jpg
Ella Blue, fiica lui John Travolta  profimedia 0848785430 jpg
Rishi Sunak GettyImages 1242176390 jpg
Margot Robbie și Brie Larson la SAG Awards GettyImages jpg