EXCLUSIV Neti Sandu a mers la terapie cinci ani de zile pentru a trece peste finalul unei relaţii de zece ani: "Am stat prea mult în suferinţă"

11 februarie, 2021
neti sandu jpeg

Astrologul ProTV ne dezvăluie ce ne rezervă noul an, în timp ce face o trecere în revistă a propriului trecut, cu dezamăgiri personale şi lecţiile învăţate pe parcurs.

La 62 de ani, Neti Sandu nu s-a schimbat mult faţă de momentul în care a păşit pentru prima dată în televiziune, în urmă cu 25 de ani. Fizic nu prea s-a schimbat, pentru că, la nivel sufletesc, a devenit o cu totul altă persoană între timp. Când a început job-ul de la ProTV, astrologul de-abia ieşise dintr-o relaţie sentimentală de zece ani, de pe urma căreia şi-a revenit cu eforturi susţinute. Despre momentele dificile traversate până -n prezent ș i revelaț iile la care a ajuns singură , Neti ne vorbește într-o discuție la obiect, de-o sinceritate lăudabilă .

Ţi-ai păstrat imaginea intactă încă de acum 25 de ani, când ai apărut prima dată la televizor. N-ai avut şi momente în care ţi-ai dorit o schimbare?

Neti: Eu am venit la Pro TV aşa cum eram, nu mi-au impus nicio condiţie să arăt într-un anumit fel. Mi-au zis să vin cu ce am eu de acasă. Au fost şi momente când am zis să facem o schimbare de look, am făcut-o, dar nu-mi stătea mai bine. Părul meu, de exemplu, dacă nu-l laşi aşa cum se aşază el, pierzi linia, luciul. Este acel tip care se coafează de la sine, pe drept. Cât despre stilul vestimentar, pot spune că am avut de-a lungul timpului foarte mulţi stilişti şi am „furat” câte ceva de la fiecare. Aşa am reuşit să-mi creez un stil al meu în care să mă simt bine. Şi respect defectele corpului meu. (râde)

La sfârşitul anului trecut, ţi-ai petrecut ziua de naştere in izolare, din cauza coronavirusului. Ce obişnuiai să faci de ziua ta în alţi ani?

Ziua o petreceam la restaurant, cu prietenii. Am fost şi plecată, prietenii îmi făceau cadou câte o ieşire la munte. Acum am stat acasă, izolată, singură, dar am primit flori, cadouri. Au venit la uşă prieteni, colegi, nepoata, sora, cumnatul, care mi-au lăsat câte o atenţie. A fost un rasfăţ! Şi totul foarte emoţionant.

Ce dorinţă ţi-ai pus atunci, ne poţi spune?

Nu m-am gândit la nicio dorinţă! Doar să fiu sănătoasă, să pot să merg mai departe şi să văd ce mai am de făcut pe lume.

Cum te simţi acum? Ne poţi detalia experienţa ta cu coronavirus – te-ai temut ca nu cumva să ţi se înrăutăţească starea brusc?

Da, normal. M-am gândit cu oarecare îngrijorare să nu mi se agraveze starea. După trei zile mă simţeam bine, dar după aceea fiecare zi a arătat altfel, cu o parte bună, alta execrabilă. A fost ca o răceală lungă care nu mai trecea. Am urmat un tratament pentru răceală.

Şi cum e viaţa după Covid? Cum a fost revenirea la serviciu?

Revenirea a fost la început fragilă, să zic aşa. În prima zi, când am ieşit din izolare, nu eram corelată cu picioarele, după atâta stat şi făcut paşi doar prin casă. Dar, de a doua zi, totul a fost normal, ca şi când perioada de dinainte nu existase. Prima zi a fost grea. Să nu mai spun că eu am ieşit din casă, practic, în alt anotimp, ningea.

Spune-ne sincer: ne întoarcem la normalitate în 2021 sau nici vorbă de aşa ceva?

Nu ştiu... Va fi o altfel de normalitate, pentru că oricum planetele îşi schimbă domiciliul, iar Saturn şi Jupiter s-au instalat încă de pe 19 şi 21 decembrie 2020 în Vărsător, care e zodia României. Pentru noi va fi o altfel de viaţă, cu altfel de reguli. O să ne putem bucura, dar o să şi resimţim restricţiile de la Saturn. Este o combinaţie foarte ciudată, cu vibraţii foarte diferite. Zodia Vărsătorului, care e de dimensiuni înalte, Jupiter care e ofertant, spumos, bon vivant şi Saturn care este... marele auster! Ce normalitate să fie asta?!

Să lăsăm puţin deoparte viitorul! Privind retrospectiv la viaţa ta, ce greşeli consideri că ai făcut, ce regrete ai?

Regret că am stat prea mult în suferinţă, înainte să mă duc la terapie. M-am dus prea târziu. Abia după ce am fost la terapie, am reuşit să înţeleg ce se întâmplă în interiorul meu.

2 neti sandu a facut terapie 3 jpg jpeg

Spuneai, la un moment dat, că ţi-au trebuit cinci ani de terapie ca să treci peste finalul a zece ani de relaţie. Ce ai învăţat despre tine după asemenea experienţă?

Mi-a răspuns la foarte multe chestii la care nu avea cine să-mi dea răspunsul şi lucrurile s-au revelat de la sine, în timpul terapiei şi după, iar pe altele le-am aflat pentru că am lucrat în terapie.

Care sunt cele mai frumoase amintiri pe care le ai?

Sunt multe amintiri frumoase! Cele legate de familie, prieteni, vacanţele pe care le-am avut, momentele de la serviciu.

Mai practici yoga şi meditaţia, de care te-ai apucat după Revoluţie? Ce alte metode de relaxare foloseşti în ziua de azi?

Mentalizez stările de care am nevoie şi fac efort să le elimin pe celelalte. Fac astfel de meditaţii când am timp. Mă gândesc la lucrurile de care am nevoie şi îmi resetez gândurile şi intenţiile bune.

Spuneai cândva că îţi imaginai că vei deveni o profesoară măritată şi cu copii. Eşti, în schimb, vedetă TV şi te bucuri de nepoţi şi strănepoţi. E de preferat această ipostază?

E altceva. Mi-a reuşit chestia asta la care nu m-aş fi gândit şi m-am trezit în această situaţie care s-a derulat de la sine, care a avut parcursul ei şi la care am contribuit cu tot ce am avut eu prin bagaje. Şi cealaltă era o posibilitate care, poate, m-ar fi împlinit, dar nu am de unde să ştiu asta.

Puţină lume ştie că ai fost căsătorită timp de doi ani. A fost o nuntă în toată regula, cu rochie albă de mireasă, lună de miere şi tot tacâmul?

Da, da, sigur. (râde)

După divorţ, te-a mai tentat vreodată căsnicia?

Da, pentru că aşa era mentalitatea de atunci. La momentul acela aşa erau lucrurile, căsătoria era un „must have”.

Au existat momente în viaţă pe care le-ai programat în funcţie de ce prevesteau astrele? Ca de pildă să te căsătoreşti sau să demarezi un proiect în ziua X şi la ora Y, pentru şanse maxime de reuşită.

Nu am făcut asta. Pot spune că am încercat să evit lucrurile care erau plantate chiar în timpul unei perioade de cuadratură sau de Mercur retrograd. De programat niciodată, soarta le programează mult mai bine decât aş face-o eu. (râde)

Ţi-ai făcut astrograma până acum?

Cu asta am început, oricine se apucă de astrologie îşi face propria astrogramă ca să poată lucra pe ea, ca să afle de ce s-au întâmplat anumite lucruri. Doar aşa îţi poţi face o idee despre cum ar fi mai departe. Altfel, nu poţi face despre altcineva.

În afară de pasiunea pentru pantofi, ce altceva îţi mai stârneşte interesul în viaţa de zi cu zi?

Îmi plac şi hainele care îmi dau o stare pe care poate n-am de unde să o iau în acel moment. Faptul că-mi aleg o bluză cu flori îmi aduce aminte de bunica, de rochiile ei cu flori, dacă port ceva cu forme geometrice, carouri, îmi aduce aminte de mama, care purta acest gen. Şi multe alte combinaţii care îmi aduc aminte de un personaj de film, de exemplu, şi îmi dau starea aia. Mie hainele pe care le port îmi dau o stare anume.

Cum poţi descrie stilul tău vestimentar din spatele camerelor de filmat?

E acelaşi stil vestimentar pe care-l vedeţi şi la televizor.

Ce metode de menţinere în formă şi de înfrumuseţare adopţi, având în vedere machiajul de televiziune aplicat zilnic?

Rigoarea mea cu mine este ca, absolut obligatoriu, atunci când ajung acasă să mă demachiez foarte bine, să nu-mi rămână pielea încărcată şi am această grijă să curăţ bine tenul şi să mă dau cu o cremă hidratantă care intră imediat în piele. Am şi creme pe care le folosesc pentru efect, luminozitate, dar şi creme de la Plafar, care hidratează. Mai folosesc fiole cu acid hialuronic şi colagen.

Încă o mică curiozitate. Spuneai că cel care a plecat după zece ani de relaţie nu voia să vă mai purtaţi unul altuia ghinion. Peste ani, ai aflat cumva dacă individul şi-a schimbat apoi norocul?

Nu. Am văzut că lucrurile pe care mi le transfera mie i s-au întâmplat în continuare.

Şi, că tot vorbim despre noroc, care au fost cele mai favorabile momente din viaţa ta, când ai simţit că ţi s-a schimbat destinul în bine?

Când am intrat la facultate şi când am ajuns la ProTV. Dar şi perioada cu fostul iubit a fost foarte bună, am stat zece ani împreună. Întâlnirea cu el pentru mine a contat foarte mult. Am asistat la lumea din care el făcea parte, cea a actoriei, iar eu, când am intrat în lumea de acum, cea a televiziunii, eram deja familiarizată, aveam scheletul care se împodobise din educaţia şcolară şi din mediul lor.

Chiar aşa, crezi în destin? Da, cred în destin. Şi care consideri că e menirea ta pe pământul ăsta?

Cred că menirea mea e să învăţ nişte lecţii şi să fiu aici şi, dacă pot ajuta pe cineva, să ajut.

Eşti fericită?

Sunt ca toată lumea, cu momente de fericire.

Mai suporţi pandemia asta, Neti? De ce anume ţi-e dor de dinainte de pandemie?

De mersul la restaurant! Să stau la poveşti cu prietenii şi să-mi gătească şi mie cineva preparate delicioase, că aşa, am şi eu mâncare acasă, dar e mai plăcut să le consum împreună cu ei. (râde)Recente pe Ok! Magazine

andrew-  fergie
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg
elvis presley
Andreea Marin nou jpg
Daniel Craig, Getty (1) jpg
DSC 0088 site jpg
julia fox kanye west penis1 jpg
titanic3 jpg