EXCLUSIV Oana Andoni, despre familia sa: „Ador să-mi văd fetele cum râd împreună“

3 februarie, 2024

Deși e în familia Știrilor Pro TV încă din 2000, puține lucruri se știu despre familia ei de-acasă, despre care am încercat să aflăm mai multe la o cafea cu aromă specială.

Oana Andoni e de 24 de ani în echipa de știri de la Pro TV. FOTO: Pro TV
Oana Andoni e de 24 de ani în echipa de știri de la Pro TV. FOTO: Pro TV

Dacă închideţi ochii şi doar îi ascultaţi vocea, reuşiţi s-o recunoașteţi imediat pe Oana Andoni, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de la Ştirile Pro TV. Iar dacă o şi vedeţi, nu puteţi să nu vă întrebaţi cum de nu s-a schimbat deloc în toţi aceşti ani, de la începuturile Pro TV-ului şi până acum. Şi asta după naşterea a două fete, care acum au 12, respectiv 4 ani! De un an încoace, însă, a îndrăznit să încerce şi un altfel de format, pretabil şi pentru mediul online, „Cafea cu visuri”, un podcast relaxat, cu aer de vacanţă, în care invitaţii sunt automat teleportaţi în „povestea lor“, graţie imensului ecran hi-tech ce-ţi dă impresia că discuţia este, de fapt, o transmisiune live din cele mai frumoase locuri de pe pământ. Ne-am autoinvitat şi noi la o cafea şi iată ce „călătorie“ am făcut alături de Oana Andoni.

OK!: Podcastul tău împlinește un an deja. Cum a fost să te afli pe scaunul intervievatorului pentru atâtea celebrități de la noi? 
Oana Andoni:
A fost o bucurie și o oportunitate, în același timp, să descopăr o latură mai personală a acestor oameni frumoși, cum sunt ei în momentele de relaxare, ce îi bucură cu adevărat, în ce destinații uimitoare au fost și ce amintiri au păstrat, dar și unde își propun să meargă în vacanțele viitoare. Atmosfera a fost mereu caldă și mi-au împărtășit o mulțime de momente speciale din viața lor, dar și ce planuri au în viitor. 

Cum te-ai hotărât să ai propriul podcast, într-o perioadă în care mulți și-au lansat astfel de proiecte? Aveai mai demult dorința de-a încerca ceva și în zona entertainmentului?
Oana Andoni: Mă simt foarte bine la pupitrul știrilor Pro TV, nu am vizat neapărat această zonă a entertainmentului… Doar că acum un an mi-am propus să fiu mai activă în mediul online și am încercat să găsesc o nișă care să mă reprezinte, care să îmbine pasiunea mea pentru călătorii cu rolul (profesia) de prezentator. Astfel a prins contur un podcast focusat în mare parte pe travel, dar unde discutăm și despre visurile noastre, atât cele realizate, cât și cele neîmplinite încă. Cafea cu visuri e locul unde, sub pretextul invitației la o cafea, stau la o discuție relaxată cu oameni de succes, care pot fi o inspirație pentru cei din jur. Podcastul poate fi urmărit pe canalul propriu de YouTube, pe platforma VOYO și în secțiunea, special dedicată, de pe site-ul știrileprotv.ro.

„Andreea Esca m-a făcut să râd cel mai mult și m-a surprins cu răspunsurile ei”

Cu cine ai băut cea mai „tare cafea“?
Oana Andoni: Greu de zis, pentru că fiecare cafea a avut „ceva tare“. Totuși, înclin să cred acum că Andreea Esca m-a făcut să râd cel mai mult și m-a surprins cu răspunsurile ei directe și sincere. Poate și pentru că ne cunoaștem atât de bine, de mulți ani.

Unde filmezi? Ai un studio foarte frumos, proiecțiile de pe acel uriaș ecran creează o atmosferă specială.
Oana Andoni: Filmez într-un studio dedicat chiar acestui proiect, cu echipamente tehnice de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora reușim „să teleportăm“ invitații în destinații fabuloase, în care au fost deja sau visează să ajungă. Proiectând palmieri aplecați în valurile oceanului care vin până la picioarele noastre sau păsări ce zboară în mijlocul deșertului ori insecte care umblă nestingherite pe sub fotoliile noastre, reușim să-i facem pe invitați să reintre în atmosfera acelor locuri și să acceseze cutia cu amintiri mult mai ușor.

A avut-o invitată pe Andreea Esca într-una dintre edițiile podcastului „Ceafea cu visuri”.
A avut-o invitată pe Andreea Esca într-una dintre edițiile podcastului „Ceafea cu visuri”.

Știu că și soțul tău activează într-o zonă conexă entertainmentului. Te-a sprijinit logistic?
Oana Andoni: Da, mă susține în acest proiect, așa cum mi-a fost alături în orice am ales să fac de când ne cunoaștem.

Când ai timp să te împarți între jurnalul de știri, familie și noua emisiune? 
Oana Andoni: Ce pot spune sigur este că nu e ușor să le cuprind pe toate. Dar, având familia alături și o disciplină în program, reușesc să le îmbin armonios.

Ai două fete de vârste foarte diferite: pe Erica, de 12 ani, și pe Maria, de 4 ani. Au și caractere diferite?
Oana Andoni: Cea mică e mai năzdrăvană, mai indepen­dentă, neînfricată, iar cea mare e profundă, delicată, atrasă de artă, de frumos. Se iubesc nespus și chiar petrec mult timp împreună și reușesc să găsească o punte de comunicare mereu, în ciuda diferenței de vârstă. Au o relație minunată și sunt foarte mulțumită de asta.

Care dintre ele îți seamănă mai mult? Ce au moștenit pregnant de la tine și ce anume de la soțul tău?
Oana Andoni: Din punct de vedere fizic, cred că Maria seamănă mai mult cu mine, iar Erica cu Cătălin. Ambele sunt foarte glumeţe, așa că simțul umorului l-au luat de la tatăl lor și înclinația spre latura artistică de la mine.

Cum jonglezi tu între nevoile de grădiniță ale celei mici și provocările pre-adolescentine ale celei mari? 
Oana Andoni: Lucrurile s-au așezat natural, fără efort. Erica chiar mă ajută și de multe ori îi place să se coboare la vârsta surioarei mici, în timp ce Maria o admiră mult și face tot ce poate să fie la standardele Ericăi. Amândouă reușesc să facă să pară mai mică diferența de vârstă dintre ele. În cea mai mare parte, e meritul lor. 

La Disneyland, cu fiicele ei, Erica și Maria. FOTO: Instagram
La Disneyland, cu fiicele ei, Erica și Maria. FOTO: Instagram

Intuiești vreo înclinație anume a fiicei tale celei mari? Are vreun talent sau o pasiune pe care ai vrea să o fructifici? 
Oana Andoni: Deocamdată, nu ceva în mod special. Poate muzica, a făcut pian și are o voce foarte bună. La fel și teatrul, pentru că reușește să intre, cu ușurință, în pielea oricărui personaj Disney pe care îl admiră.

De fel, ești o mamă relaxată sau panicoasă? 
Oana Andoni: Sunt o mamă „grijulie“ (zâmbeşte), care se străduiește să devină o mamă relaxată.

Te-au ajutat sfaturile de parenting ale Uraniei Cremene, pe care ai avut-o invitată la podcast?
Oana Andoni: Da, cu siguranță. Am descoperit că noi, părinții, avem tendința să complicăm situațiile în dorința de a fi bine și de cele mai multe ori nu e cazul. Am înțeles că cei mici trebuie să se adapteze stilului de viață al părinților și nu invers, că toți copiii trebuie încurajați să fie cât mai independenți, ca să capete încredere în propriile forțe, și că nu sunt potrivite niciodată comparațiile între frați sau cu alți copii.

Lucrând în domeniul media, ca mamă ești restrictivă în ceea ce privește orele petrecute la televizor, pe telefon, tabletă?
Oana Andoni: Am șansa ca fetele mele să nu-și dorească să stea cu orele la televizor. N-a fost nevoie de amenințări sau alte strategii ca să le îndepărtez de gadgeturi. Se joacă mult, le plac cărțile, muzica, plimbările, așa că nu rămân la nesfârșit ancorate într-o activitate, ci vor câte puțin din toate.

Cine te-a ajutat de-a lungul anilor cu copiii?
Oana Andoni: Am avut și bonă o perioadă, dar mama m-a ajutat cel mai mult și îi sunt recunoscătoare. Așa cum spunea și Urania Cremene, „bunicii sunt aur curat“, iar eu nu o contrazic. (zâmbeşte)

La a două naștere, te-ai întors la știri după 4 luni. Nu ți-ai fi dorit să te bucuri mai mult de timpul petrecut cu cea mică?
Oana Andoni: Și după nașterea Ericăi m-am întors chiar mai repede, la 3 luni. Recunosc că m-a ajutat și programul de weekend, așa că nu am lipsit prea mult timp de lângă ele. 

Ce moment din viața ta de familie ai îngheța în timp?
Oana Andoni: Poate chiar perioada aceasta, în care e veselie multă în casă, amândouă sunt luminoase și pline de voie bună, ne încarcă cu energie și stare bună mereu. Erica e încă un copil, nu are mofturi de adolescentă și își dorește să petreacă timp cu noi, iar Maria are drăgălășenia specifică vârstei, mai stâlcește anumite cuvinte și ne amuzăm cu toții. Mi-e drag să-mi văd fetele cum se îmbrățișează, cum râd și dansează împreună, se costumează în diferite personaje și fiecare își interpretează perfect rolul. Au deja secretele lor, o complicitate frumoasă, iar nouă ni se umple inima de bucurie și nu ne mai săturăm să le privim.

Ceva tot ai reușit să îngheți: silueta ta și chipul tău, cu acel zâmbet neschimbat. Ce faci pentru asta?
Oana Andoni: Din păcate, nu fac prea multe, dar știu ce vreau să fac de acum înainte: mai mult sport, mai multe plimbări, să acord o mai mare atenție alimentației și unui stil de viață sănătos.

Și cafeaua ta preferată care este?
Oana Andoni: Un espresso savurat în tihnă, având în fața ochilor natura mereu uimitoare și auzind râsetele celor dragi pe fundal. 

Cât timp liber ai și ce-ți place să faci când ești tu cu tine?
Oana Andoni: Nu prea am timp liber, dar când se ivește, prefer să fug din București, cât mai aproape de natură.

„Este loc de romantism, dacă știi să-i acorzi timp și ai mereu idei neașteptate”

În 2024, vei împlini 18 ani de căsnicie. Cum se simte dragostea când ajunge la majorat? Mai e loc de romantism?
Oana Andoni: Iubirea la majorat pentru mine e ca un copil care a crescut, s-a maturizat și acum se bucură de ce este mai frumos. Are înțelepciune, experiență și nu și-a pierdut cheful de a surprinde, de a se amuza, de a se juca. Da, este loc de romantism, dacă știi să-i acorzi timp și ai mereu idei neașteptate, fie că e vorba de o escapadă în doi, un city-break sau doar o cină. 

Apropo de romantism, la momentul nunții tale, se vorbea despre luna de miere de vis petrecută în Bora Bora. Ce alte locuri greu accesibile ai vizitat? 
Oana Andoni: Mi-a plăcut mult în Malaezia, pe o insulă privată, acoperită de pădure tropicală, unde natura pare neatinsă. Pe partea nelocuită a insulei, până și varanul uriaș (sau dragonul komodo) umblă nestingherit. Iar maimuțele, de care proprietarii au vrut să scape ducându-le pe insula principală, s-au întors „acasă“ înot ca să se bucure de splendoarea locului. (zâmbeşte)

Care ar fi un top 3 al destinațiilor de pe wishlist-ul tău? Ar fi și un loc anume în care visezi să te retragi cu familia?
Oana Andoni: Noua Caledonie, America Centrală și Nouă Zeelandă. Curând nu, dar sper să îmbătrânesc undeva lângă o pădure.

În curând va fi ziua ta. Cum vei sărbători? Plecați undeva? Că de Sărbători ai fost live la Știri... 
Oana Andoni: 
Nu mi-am făcut vreun plan, încă. 

Apropo de acea „Cafea cu visuri”, personal ce visuri ți-ai împlinit și ce a mai rămas de bifat?
Oana Andoni: Sunt recunoscătoare pentru toate binecu­vântările din viața mea și nu aș îndrăzni să mai cer nimic, ci doar să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru familie și toți cei dragi, dar și pentru satisfacțiile profesionale. Tot ce va veni, voi primi cu brațele deschise.

FOTO: Pro TV



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg