EXCLUSIV Olivia Păunescu, știrista Antenei 1: „Mă îmbrac doar cu hainele create de mine”

11 octombrie, 2023

E mereu elegantă şi pregătită pentru orice moment al zilei, dar secretul acestei imagini a prezentatoarei de la „Observator 12” este atelierul său de creaţie, al doilea job care îi completează ideal activitatea din televiziune.

Olivia Paunescu  FOTO Sorin Stana, revista OK (3) jpg

Cumva, între două jurnale de la Antena 1, Olivia Păunescu şi-a făcut timp pentru un altfel de interviu, în afara studioului, dar și pentru un shooting cu garderoba propusă de noi, în relaxanta şi generoasa grădină a complexului Guava, o oază de verdeaţă şi exclusivism de pe malul lacului Floreasca. Şi, în discuţia noastră despre ştiri, invitaţi şi garderoba de studio, şi-au făcut loc şi câteva detalii de suflet despre căsnicia sa de 4 ani, pe care a aniversat-o cu soţul său în Dubai, după 11 ani de iubire.

OK!: Ești greu de prins. Cât timp petreci în televiziune?
Olivia Păunescu: Vara aceasta am avut foarte mult de lucru în Antenă, pentru că a fost perioada concediilor și au fost multe zile în care am petrecut chiar și 12 ore la televiziune. Eu, în mod normal, ajung la 8.30 în redacție, ca să-mi pregătesc jurnalul de la prânz, de la 12.00 la 14.00, însă am mai prezentat și jurnalul de la ora 19.00, când am plecat spre casă după 20.30.

Tu îți și redactezi știrile?
Olivia Păunescu: Da. Noi, pentru jurnalul de prânz, scriem foarte mult, ne documentăm, pregătim invitații, avem foarte multe lucruri de făcut, pentru că este un jurnal atipic: prima oră este un infotainment, după care urmează o oră de jurnal clasic de știri. 

Am văzut că aveți adesea invitați din teatru, muzică. Spune-mi o întâlnire a ta de suflet.
Olivia Păunescu: Fiecare întâlnire cu astfel de invitați, din oricare domeniu, este ceva nou și foarte frumos. De felul meu sunt o persoană extrem de comunicativă și-mi place să întâlnesc oameni noi, să aflu povești noi, să cunosc personalităţi pe care altfel le văd doar în concerte, filme, piese de teatru sau alte asemenea situații și sunt foarte încântată să cunosc omul din spatele celebrității. N-aș putea să menționez un singur nume, dar mă bucur să văd că, de patru ani de când sunt la acest jurnal și de când mă tot reîntâlnesc cu anumiţi oameni, ne-am împrietenit și cumva relația n-a rămas la nivel de prezentator-invitați.

Oricum, pare că în echipa pe care o faci cu Valentin Butnaru și Andreea Țopan e și multă distracție, nu doar seriozitate.
Olivia Păunescu: N-aș zice nici distracție, nici doar seriozitate. Într-adevăr, formăm o echipă foarte frumoasă și unită și avem parte de multe momente frumoase împreună, petrecem și foarte mult timp împreună. Clar suntem o echipă specială.

Mulți ani ai făcut și matinal. Ai mai putea reveni la acel program? 
Olivia Păunescu: Timp de șase ani, cât am făcut matinal, a fost o perioadă frumoasă din viața mea, asta pentru că eu sunt o persoană foarte matinală și pentru că dimineața am foarte multă energie.

Da, dar cât de matinală să fii, totuși?
Olivia Păunescu: Să știi că mă trezeam cu multă ușurință, chiar și fără ceas, la 3 dimineața. La ora aia e liniște complet, e încă noapte și, înainte să-mi încep ziua, aveam un moment eu cu mine, de relaxare, de pregătire. În continuare mă trezesc foarte devreme, chiar şi la 5 dimineața sunt în picioare, probabil o reminiscență a acelei perioade (zâmbește), dar îmi place pentru că am energie și am timp să fac multe lucruri.

Dar după 17 ani de presă, ce te mai mișcă, ce te mai emoționează?
Olivia Păunescu: Mă mișcă în continuare tot ce se întâmplă în jurul nostru. Fiind o persoană emoțională, nu pot să trec fără să observ lucruri, fără să văd, să ascult, să simt ori să le trec prin filtrul meu. E foarte greu, într-adevăr, să nu te laşi afectat, dar după 17 ani de presă, am ajuns să filtrez foarte mult. 

Ce ai face dacă s-ar declanșa o nouă pandemie? Ai mai avea panici?
Olivia Păunescu: Nu pot să spun că am avut panici. Pentru mine, cel puțin, cu jobul pe care îl am, programul a fost același, pentru că am fost în fiecare zi la muncă. Nici nu știu dacă am avut timp de panică. Da, a fost o perioadă foarte urâtă, foarte grea, cu încărcătură emoțională dificilă, dar am muncit și am încercat, alături de colegii mei, să aduc o oază de speranță în inimile oamenilor, un sentiment de bună dispoziție.

În weekend sau în orele libere mai urmărești știri sau faci o cură de „dezintoxicare“? 
Olivia Păunescu: Nu pot vorbi de o cură, dar pot să spun că, în momentele mele libere, încerc să trăiesc și să fac și altceva decât fac în foarte multele ore pe care le petrec la muncă. 

Olivia Păunescu are un business propriu, atelierul de modă Orlette. FOTO: Sorin Stana, OK! România
Olivia Păunescu are un business propriu, atelierul de modă Orlette. FOTO: Sorin Stana, OK! România

Ce faci după program?
Olivia Păunescu: După prânz, de la ora 15.00, sunt la atelierul meu de creație vestimentară, Orlette, la al doilea job cum ar veni, care presupune la fel de multă muncă și responsabilitate. Practic, business-ul meu depinde de mine și de prezența mea acolo și încerc pe cât posibil să mă împart așa încât să iasă toate bine, pentru că sunt și perfecționistă și nu prea știu să deleg sau să las pe altcineva în locul meu.

Dar cum de nu ai cooptat-o și pe sora ta în acest business? Că citisem că amândouă sunteți pasionate de haine.
Olivia Păunescu: 
Din păcate, sora mea, Anda, are un job extrem de solicitant şi nu mă poate ajuta. Ea lucrează în domeniul cerealelor şi sunt foarte mândră de ea.

Și atelierul de când îl ai? 
Olivia Păunescu: Atelierul a luat naștere cam în aceeași perioadă în care m-am angajat la Antenă, după câteva luni în care am realizat că am nevoie de multe ținute, dar nu-mi găseam nimic în oraș, pentru că am dimensiuni atipice. Deci inițial, nici nu l-am gândit ca pe un business, ci ca pe o soluție de a-mi asigura ținutele, apelând la ajutorul unei croitorese.

„Nu țin diete, dar am un corp care nu e în standarde”

Dar ce măsuri atipice, că ai corp de manechin?
Olivia Păunescu: Ei, asta crede toată lumea, dar vezi ce înseamnă să știi să te îmbraci, să știi ce te avantajează, ce este potrivit pentru corpul tău? Eu, în partea de sus, am măsura 36, însă în zona șoldului port 38-40. Deci la ținutele standard trebuia mereu să fac un compromis.

Deci ai o siluetă clepsidră.
Olivia Păunescu: Da. Am o siluetă care mie îmi place foarte mult şi cu care mă mândresc, dar pentru care a trebuit să găsesc repede soluții vestimentare. 

Ții și dietă? Că pare că ai o genă bună.
Olivia Păunescu: Nu știu dacă am o genă bună. Sora mea sigur are! Eu sunt o pofticioasă și o gurmandă, nimeni nu mă crede, doar cine stă la masă cu mine. (râde) Singurul lucru de la care nu mă pot abține este mâncarea gătită de mama, cu care am crescut. Aș putea mânca ciorbă dimineața, la prânz și seara, dar din aceea consistentă, cu carne la garniță, cu tăiței de casă...

Tu gătești?
Olivia Păunescu: Deloc! Nu gătesc pentru că nici nu-mi trece prin minte ceva, că mă sună mama să-mi spună că mi-a și făcut ea. Deci poate nu zi de zi, dar la două-trei zile sigur mă duc să iau ceva de la ea. Sunt o răsfățată, recunosc! Deci nu țin diete, dar am un corp care nu e în standarde. Și a fost un calcul foarte simplu: cât mă costă să angajez pe cineva care să lucreze doar pentru mine? Evident, nu eram la prima întâlnire cu croitoria, mama ducându-ne pe mine și pe sora mea adesea să ne facă haine la croitor, deci aveam niște noțiuni, știam ce culori, ce modele mi se potrivesc. Iar persoana pe care am angajat-o să-mi facă mie haine a lucrat și pentru mama, şi pentru sora mea, şi pentru prietene, colege și, uite așa, după mulți ani, a devenit un business.

Am văzut că ai și cliente celebre, precum Corina Caragea... 
Olivia Păunescu: Da, i-am făcut și Corinei, și Monicăi Davidescu, și Crinei Matei. Au avut foarte multe cliente la atelier și cu mare drag realizez fiecare rochie, indiferent că e vorba de cineva cunoscut, de o persoană publică sau de femei normale, care își doresc o rochie altfel, pe măsura lor, pe gustul lor. Eu nu realizez rochii pe măsuri standard, ci fiecare clientă este consiliată, stăm de vorbă, vedem ce trebuie să scoatem în evidență, ce trebuie mascat și creăm un produs personalizat. Tocmai de aceea și lucrul este mai anevoios, pentru că realizăm o haină de la zero. Eu am câteva piese pe care le prezint pe Instagram, dar sunt doar cu titlu de prezentare.

Aici Olivia ne zâmbește purtând o creație proprie, marca Orlette. FOTO: Sorin Stana, OK! România
Aici Olivia ne zâmbește purtând o creație proprie, marca Orlette. FOTO: Sorin Stana, OK! România

Ai apărut cu creațiile tale și în show-ul Atipic Beauty al Andreei Marin. Cum se face că nu te vedem cu colecții capsulă și la Soirée de la Mode, de exemplu?
Olivia Păunescu: Pentru că nu am timp. Alin Gălățescu mi-a propus de multe ori să particip și eu la Soirée de la Mode, dar asta ar presupune multă muncă și energie investite, iar în acest moment nu am răgazul necesar pentru așa ceva.

Dar crezi că te-ai putea întreține doar din business-ul ăsta?
Olivia Păunescu: Nu m-am gândit niciodată, pentru că ceea ce fac eu astăzi mă întregește. Îmi place foarte mult și ce fac la Antenă, dar și ce fac în business-ul meu. Și ele merg mână în mână în activitatea mea, pentru că atât la pupitrul de știri, cât și la evenimente mă îmbrac doar cu hainele create de mine. Deci nici nu pot să mă gândesc că ar exista una fără cealaltă și vreau să le fac în continuare pe amândouă.

Cum se face că nu ți-ai făcut și rochia de mireasă? Pentru că mamei tale și surorii tale le-ai făcut ținutele de la nunta ta din 2019.
Olivia Păunescu: Eu eram absolut convinsă că o să-mi fac rochia de mireasă singură, pentru că știam exact ce-mi doresc – nu neapărat modelul, cât materialul. Nu-mi doream voal de mătase, tulle sau dantelă, ci organza imprimată. Și, cum nu găseam pe nicăieri un astfel de material, l-am întrebat pe Alin Gălățescu unde aș putea găsi, într-o zi când a fost la noi la studio. Dar și el, ca și fetele mele de la atelier, m-a întrebat: „Dar de ce vrei să-ți faci singură rochia de mireasă? Că nu e bine. Cumpără-ți de undeva“. Și mi-a dat el câteva idei unde să mă duc să văd nişte modele. Acum, eu auzind din mai multe părți superstiția asta cu rochia de mireasă, am abandonat ideea de-a o face singură și am început să-mi caut rochie, având salvată o fotografie de la un designer italian, Lorenzo Rossi, care îmi servea drept inspirație. Întâmplarea a făcut să găsesc fix acea rochie într-un showroom din București. Am pus-o pe mine și-mi venea ca turnată. Dar bineînțeles că am avut și o a doua rochie, de dans, pe care mi-am făcut-o eu, în atelier.

„Am lângă mine un bărbat minunat, un om așa cum nici nu am visat!” 

Acum, la 4 ani de la căsătorie, mai e loc de surprize, de romantism?
Olivia Păunescu: Este foarte frumos ce trăiesc alături de soțul meu, așa cum de altfel au fost toţi cei 11 ani de când suntem împreună. E absolut minunat și am lângă mine un bărbat minunat, un om așa cum nici nu am visat! (zâmbește)

Am văzut că soțul te răsfață cu vacanțe în Dubai, Santorini. Acum unde ați plecat?
Olivia Păunescu: Am plecat în Dubai, pentru că pe 28 septembrie am sărbătorit 4 ani de căsnicie și ne-am făcut un obicei din a ne aniversa în același loc, în fiecare an.

Ați fi pregătiți să vă extindeți familia, vă doriți să fiți părinți?
Olivia Păunescu: Da, cu siguranță ne dorim. (zâmbește)

Olivia Păunescu și soțul său au sărbătorit 4 ani de căsnicie în Dubai. FOTO:Sorin Stana, OK! România
Olivia Păunescu și soțul său au sărbătorit 4 ani de căsnicie în Dubai. FOTO:Sorin Stana, OK! România

Ce ai avea notat pe un wishlist imediat?
Olivia Păunescu: N-aș avea de notat decât să fim sănătoși. Este singurul lucru pe care mi-l doresc. Nu-mi fac planuri, nu-mi doresc neapărat niște lucruri, pentru că viața m-a învățat că mi se întâmplă doar ceea ce trebuie să mi se întâmple. Și am ajuns în punctul în care sunt acum pentru că am știut să las lucrurile să vină de la sine, așa cum au venit.

Deci nu-ți dai deadline-uri, cum fac unele femei...
Olivia Păunescu: Nu, nu pun presiune pe mine și las timpul și pe Dumnezeu să mă surprindă cu planurile pe care le are pentru mine. (zâmbește)

FOTO: Sorin Stana; MAKE-UP: Natalia Susanu; STILIST: Madena Pasăre; VESTIMENTAȚIE: Orlette, Liu Jo, Guess; locaţie: Mulţumim Guava, str. Navigatorilor nr. 9, Bucureşti



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg