Exclusiv! Paula Seling: "Nu am mai avut nicio sursă de venit în perioada aceasta"

16 iunie, 2020
5 paula1 jpg jpeg

Sunt căsătoriţi de 15 ani, dar povestea lor curge frumos înainte. Se susţin întotdeauna unul pe celălalt şi fac planuri, îndiferent  dacă pleacă către un concert sau stau acasă, în izolare. Cum a fost cucerită de cel care i-a devenit şi soţ şi cât de greu e să păstrezi o căsnicie în aceste vremuri, cum a fost pentru ea această perioadă, fără concerte, doar cu multe speranţe, dar şi despre multe altele, am povestit cu Paula Seling într-un interviu OK!.

OK!: Paula, te sperie pandemia?

Paula Seling: Da, mă sperie pentru că este ceva necunoscut şi mi-e greu să îmi imaginez ce va fi. 

Ce faci în perioada asta când concertele sunt oprite?

În perioada aceasta mi-am terminat examenele la Conservator, eu fiind în an terminal la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, studii de Masterat.  Am învăţat mult, am compus piese şi am lucrat la  dizertaţie. M-am pucat de împărtăşit reţete vegane video pe pagina mea de Facebook şi Youtube. 

Cum e cu partea financiară? Ai avut pierderi mari?

Noi nu am mai avut nicio sursă de venit, aşadar am fost puţin îngrijorată pentru acest lucru. Sper ca lucrurile să se remedieze. 

Când te gândeşti la toată această situaţie, ce îţi vine în minte?

Un film despre viitor. 

Cum faci faţă acestui test psihologic? E situaţia mai tensionată acum acasă, apar mai des discuţii in contradictoriu?

Nu, nici vorbă. Noi am fost şi înainte tot timpul împreună, lucrăm împreună şi plănuim lucruri. A fost mai uşor pentru că nu am mai bătut ţara şi lumea în lung şi în lat. 

3 paula3 jpg jpeg

Când ai trăit prima iubire? La ce vârstă se întâmpla?

Prima dată m-am îndrăgostit de cel ce urma să îmi devină soţ după nouă ani. Aveam 16 ani, ne-am cunoscut la Năvodari şi am păstrat o poză cu el în ghiozdan. Îi scriam scrisori la care nu prea răspundea.  La 18 ani am făcut autostopul pentru el. Tot nu a răspuns. M-a sunat după nouă ani. Apoi, o săptămână şi jumătate mai târziu, ne-am căsătorit.

Cum e viaţa lângă Radu? E greu să păstrezi o căsnicie în aceste vremuri ce par sortite despărţirilor? V-aţi confruntat şi cu momente mai dificile?

Nu ştiu dacă e greu, până acum a fost firesc şi am considerat că simţim greutăţile pe care orice om le parcurge în devenirea sa personală şi de cuplu. Momente dificile sunt în existenţa tuturor, sunt convinsă că nu este doar meritul nostru că suntem împreună după atâţia ani şi mă rog ca Dumnezeu să ne dea puterea să ne înţelegem mereu unul pe celălalt. 

Obişnuiţi să marcaţi cumva aniversarea căsătoriei?

Da în fiecare an, cu ceva simplu, dar care contează. 

Ce iubeşti cel mai mult la el?

Că se descurcă în orice situaţie, că e îndemânatic, deştept, că glumeşte mult, face haz de necaz etc.

2 paula2 jpg jpeg

Cutreieri ţara în lung şi în lat, ne povesteşti o întâmplare nostimă dintr-un turneu?

Acum pare nostim, atunci nu a fost. Am notat în calendar şi am mers spre un spectacol cu o zi mai devreme decât trebuia, crezând că atunci avem de cântat. Am sunat pentru a afla detaliile concertului şi ne-am întors de pe autostradă. Am plecat din nou a doua zi. 

Cum a fost adolescenţa ta?  Erai pedepsită des? 

Oarecum. Eram rebela doar atât cât ştiam că am dreptul, fără să încalc drepturile altora. Nu eram pedepsită, părinţii mei aveam alte metode de a ne face să înţelegem ce trebuia şi ce nu trebuia să facem. 

Care a fost momentul în care nu ţi-ai ascultat părinţii şi ai regretat după?

Dintr-o excursie în Bucegi am plecat direct la mare. Părinţii s-au îngrijorat foarte tare. Nu mi-am dat seama cât rău le-am facut până nu am ajuns acasă. 

4 paula4 jpg jpeg

Care ar fi momentele ce te-au marcat la 20, 30, 40 de ani?

Aveam în jur de 20 de ani când am scos primul album cu piese scrise împreună cu fratele meu şi mi-am dat  seama că "pot" când am câştigat, în 2002, Cerbul de Aur. 11 ani mai târziu am obţinut împreună cu Ovi locul 3 pentru România la Eurovision, cu piesa Playing with fire. În apropierea vârstei de 40 de ani am trecut prin împliniri personale foarte importante despre care nu pot să vă vorbesc. Totodată s-a stins "icoana copilpriei mele" - bunica, moment extrem de greu pentru mine şi familia mea. 

La ce vârstă ai câştigat primii bani?

La 15 ani eram angajată la Radio Contact Baia Mare, făceam o emisiune de Jazz în fiecare duminică şi lucram ca DJ (animator se numea acest tip de job). Mi-am cumpărat un rucsac din primul salariu, pe care îl am şi astăzi.

Când ai plâns ultima oară?

La un film, ieri. 

Ai trecut vreodată pe lângă moarte?

Am fost prinşi într-un carambol pe autostrada. A fost groaznic. Am crezut că vom păţi ceva grav. Am avut un înger păzitor care ne-a ţinut departe de orice pericol. 

Trei lucruri pe care lumea nu le ştie despre Paula Seling?

Am făcut căţărări, scuba diving şi am jucat handbal în gimnaziu, am fost portar.

Care este regimul pe care îl ai? Concret, ce mănânci?

Sunt vegană de aproape doi ani, după ce, în 2011, am devenit vegetariană. Mănânc multe legume, mai mult de jumătate din farfurie fiind crudităţi. Evit glutenul şi zahărul, nu beau sucuri, mănânc combinaţii de seminţe. Încerc să fiu activă, fac sport aproape zilnic. Beau doar sucuri verzi, făcute de mine în casă, de ţelină, pătrunjel, spanac sau baby spanac.



Recente pe Ok! Magazine

Amal și George Clooney, Getty Images (3) jpg
vila lui Celine Dion din Paris   Brian Purnell, Instagram jpg
Bianca Brad alaturi de Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la seara Curajului Civic la Palatul Regal   Instagram (1) jpg
Carmen Iohannis in vizita in Nairobi, Kenya  FOTO Mama Rachel Ruto (15) jpg
Dieta lui Dumnezeu FotoJet  jpg
AnaMaria Prodan cimitir PNG
Hugh Grant și Anna Elisabet Eberstein, Getty jpg
8 shannen doherty jpg jpeg
Tudor Chirila, jurat la  Vocea Romaniei
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Melania Trump, Michelle Obama, Laura Bush și Hillary Clinton prezente la priveghiul lui Rosalynn Carter, Profimedia (1) jpg
copiii sarah jessica parker (6) jpg
Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg
Brad Pitt și Jennifer Aniston, Profimedia (1) jpg
Jessica Simpson colaj  jpg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
Catalina Ponor a doua oara insarcinata   Instagram, The Art Place (5) jpg
Nico alias Nicoleta Matei si fiica sa, Alexandra Matei   Facebook (1) jpg