Exclusiv pentru OK! Lili Sandu: „Nu m-am considerat niciodată o femeie frumoasă“

14 august, 2024

Dacă ai ajuns aici, practic ai ieșit la o cafea cu Lili Sandu. Ea o să bea matcha, dar ideea e alta: își deschide sufletul în fața ta, vorbind despre eșec, complexe, prejudecăți în iubire și frumusețea la 45 de ani. 

Lili Sandu 2 jpg

Termometrul arăta 42 de grade când am ajuns în platoul emisiunii Vorbește Lumea, pe care Lili Sandu o prezintă alături de Shurubel și Bogdan Ciudoiu. Aflată la finalul unei perioade agitate, Lili se simțea epuizată și abia aștepta vacanța în Bulgaria alături de Silviu, iubitul ei, și de fiul lor, Thomas. Dar nici starea, nici chipul ei nu trădau oboseala. Privită de aproape, este chiar mai frumoasă. La 45 de ani, tenul ei arată pur și simplu impecabil. „E de la regimul alimentar, crede-mă“, mi-a explicat. A fost vegană mulți ani, dar a renunțat, și nu ține diete drastice. Și nu-i place botoxul. Și nici nu mai are nimic de dovedit după 30 de ani de showbiz. Dar are multe lucruri de zis. Chiar și când vine vorba de subiecte delicate, pe care, poate și datorită celor șapte ani trăiți în L.A., le abordează fără ocolișuri. Ba chiar și cu umor pe alocuri.

Până pleci în vacanță, cum faci față la 42 de grade?

Lili Sandu

Stau cât mai mult în platou la Vorbește Lumea și muuult aer condiționat. La 45 de ani, căldura asta nu-mi face bine deloc. (râde)

Apropo de oboseală, ai povestit în podcast la Ilinca Vandici că într-o zi ai plecat de acasă uitând să te speli pe față.

Lili Sandu

Mi-am adus aminte abia în mașină. (râde) Pentru că mă spălasem pe dinți și m-a chemat Thomas. A strigat la mine și m-am dus la el imediat, nu am mai ținut cont de nimic. Până la urmă suntem oameni, nu statui. Hai să nu pretindem că suntem ceea ce nu suntem. Eu am râs când am realizat că nu m-am spălat pe față, nu mi se pare nimic rușinos. Sunt atâtea mame fix în aceeași situație.

Dar ai fost vreodată pusă în situația să pretinzi că ești ceea ce nu ești?

Lili Sandu

Nu. Poate de asta nu am fost niciodată numărul 1 în România. Mi-a plăcut tot timpul să fiu acolo, în planul doi. Dar n-am vrut niciodată prim-planul, celebritatea. Și crede-mă, aș fi avut toate atuurile dacă aș fi făcut exact ce ai întrebat tu: să pretind ceea ce nu sunt.

Ce mai face băiețelul tău? Vine acum ziua lui de naștere.

Lili Sandu

Da, pe 10 august face patru ani. Mulțumesc lui Dumnezeu, el e fericirea noastră, mândria familiei. Totul e pentru el. Totul. E un copil special. Ne construim atât de frumos relația mamă-băiat. Sunt efectiv îndrăgostită de el, e  parte din mine... da, sunt îndrăgostită.

A fost cumva și un miracol Thomas, aveai șanse de 1 la 100 să rămâi însărcinată.

Lili Sandu

Chiar am fost zilele trecute la doctor Andreas Vythoulkas și i-am zis: „Mai țineți minte, domnule doctor, cum am venit acum aproape cinci ani aici în cabinet? Eu și Silviu eram terminați și ne-ați spus că o să fie bine“. Credința este cel mai important lucru. Dacă Dumnezeu vrea să ți se întâmple lucruri, ți se întâmplă. Totul e să nu îți pierzi încrederea, ăsta e secretul.

Ai crezut mereu în puterea credinței?

Lili Sandu

De mică. Țineam și posturi când eram mică, tot timpul eram împărtășită. Și pe Thomas îl împărtășesc o dată la două, trei duminici. L-am învățat acum să bea agheasmă și să mânânce anafură dimineața pe stomacul gol. Când îl duc la împărtășit nu mănâncă nimic până la ora 10, și el nu are nici patru ani. Într-adevăr, am moștenit de la ai mei aplecarea către credință și mă bucur. Și, mai mult decât atât, mă bucur că Silviu este fix ca mine. Pentru că mulți oameni ori nu au trăit în credință, ori li se pare ciudat.

Lili Sandu 1 jpg

Ai povestit și pe Instagram că ai fost în vizită la medic și că la plecare te-a întrebat pe când al doilea copil. Ce i-ai răspuns?

Lili Sandu

El mereu ne spune: „Hai, când îl facem pe al doilea?“ Nu ne-am propus asta, mai ales că muncim foarte mult, aș minți dacă aș spune că avem în plan. Și e greu tare cu un copil. Cine zice că e ușor... Am toată admirația pentru familiile cu doi, trei copii. Să fi avut eu și Silviu, la volumul de muncă de acum, doi copii... Pe de altă parte, nu știi niciodată unde te duce viața și ce-ți rezervă Dumnezeu.

Apropo de tine și de Silviu, acum două zile s-au împlinit nouă ani de când v-ați cunoscut, la Istanbul. Mai ții minte prima ta impresie?

Lili Sandu

Eram la micul-dejun și când s-a întors și i-am văzut ochii ăia am zis „Doamneee!“. Am avut o senzație foarte ciudată. Nu înțelegeam ce se întâmplă cu mine. Am fost dată pe spate fix ca-n filmele alea romantice. În gândul meu mi-am zis: „El e tatăl copiilor mei“. Dar asta mi-am zis așa, în glumă. A durat cam două luni până să începem o relație. Inițial totul era în friend zone, pentru că auzisem câți ani are. (n.r. între Lili și Silviu este o diferență de 11 ani) Îmi doream să-i trimit mesaj și apoi aruncam telefonul zicându-mi: „Lasă-l în pace, e un copil, ești nebună la cap? Ce-o să zică lumea?“.  Am ținut legătura, făceam tot felul de glume, ne povesteam diverse. Apoi ne-am întâlnit întâmplător într-o seară la Control. Eu venisem cu un prieten și el venise cu două fete. Ne-am uitat unul la altul și am hotărât să ne dăm date. Mi-am zis: „Gata, nu mă mai interesează ce zice lumea, its my life...“

Dar mama ta care la început a acceptat greu și decizia ta de a fi vegană, cum a perceput diferența de vârstă?

Lili Sandu

Mama n-a avut nicio treabă. Și nici părinții lui Silviu. Cred că susținerea noastră a venit de la familie în primul rând. Mama ca mama, dar părinții lui... îți dai seama? Vreau să-ți zic că de prima dată când ne-am cunoscut, eu și mama lui ne-am luat în brațe. Când vrea să le aranjeze Dumnezeu, le aranjează din toate punctele de vedere.

Nu a aranjat încă nunta. V-ați logodit în 2019.

Lili Sandu

Da, ne-am logodit, trebuia să facem nunta și a venit pandemia. Și dacă a venit pandemia, iar am schimbat data, apoi iar ne-am răzgândit și am zis „stai un pic, că pentru mine asta e o bătaie de cap în sine oricum“. Nu suntem disperați după actul ăsta. Eu consider oricum că el e soțul meu. Pe oriunde merg îl prezint ca fiind soțul meu. Avem un copil împreună, cred că asta e cel mai important, nu un act.

Tu ești una dintre cele mai frumoase femei din România (n.r. Lili protestează la această remarcă), Silviu e model internațional. Eu refuz să cred că nu sunt gelozii la voi în casă.

Lili Sandu

Mă crezi că nu sunt? Sincer. Când ești sigur pe omul de lângă tine nu cred că e cazul de gelozii. În fond, suntem de nouă ani împreună, cine mai are gelozii după nouă ani?

Acum zece ani încă trăiai în L.A. Îți făceai ziua de naștere la Chateau Marmont, mergeai la castinguri... Ai resimțit ca pe un eșec faptul că te-ai întors în România și ai lăsat în urmă visul american?

Lili Sandu

Nu. Și o să-ți spun de ce. Eu n-am fost acolo pentru visul american. N-am fost acolo să fac actorie și n-am fost deloc demoralizată că nu mi-a ieșit. Eu am fost acolo pentru că tatăl meu murise și mi-am dorit să plec o perioadă undeva. Să plec o săptămână, două, să mă refac, să-mi revin cu capul. Eram într-o semidepresie, cred, nu mă simțeam bine, nu mă mai regăseam. Prietena mea model pleca în L.A. două săptămâni să filmeze o reclamă și mi-a zis: „Hai cu mine, să te scot din mediul ăsta“. Când am aterizat în L.A., am avut sentimentul că am ajuns acasă. M-am simțit atât de bine și iată că cele două săptămâni s-au transformat în șapte ani. Nici nu vorbeam bine engleză când am ajuns, nu m-am dus cu gândul să fac actorie acolo. Dar, făcând actorie în România, am zis să încerc. Am început să merg la workshop-uri, să merg la școala de actorie.  

"Mi-am făcut o dată Botox și nu mi-a plăcut"

Ce obiceiuri deprinse în L.A. au rămas cu tine și azi?

Lili Sandu

În primul rând, legat de alimentație, în al doilea rând legat de empatia și compasiunea față de oameni, pe care recunosc, nu le aveam înainte. Pentru că am plecat de la 14 ani de acasă și m-am chinuit să-mi fac un drum în showbiz și de cele mai multe ori mi s-a închis ușa. Și când se închide ușa te înrăiești. Dumnezeu a vrut să mi se întâmple L.A., pur și simplu. Și când s-a terminat capitolul, l-am întâlnit pe Silviu, m-am întors în țară, sunt super fericită și cred că cel mai important când îți dorești un lucru e să nu renunți niciodată. Pentru că uite, pentru mine Vorbește Lumea a venit la 43 de ani. Societatea e învățată cu succesul la  20, 30 de ani. Dar o persoană de 20, 30 de ani poate nu este atât de bine pregătită ca o persoană care a trecut prin multe experiențe și poate să apară în fața oamenilor cu o anumită siguranță de sine. Sunt un om care nu mai ține să dovedească nimănui absolut nimic. Uite, am momente în care intru la emisiune și nu mă machiez foarte tare. Atât timp cât omul de lângă mine e fericit și mă iubește, ce să le dovedesc oamenilor? OK, îmi fac chestii de bun gust, intervenții minime de întreținere la față, că totuși am 45 de ani.

Lili Sandu 3 jpg

La ce te referi? La Botox?

Lili Sandu

Mi-am făcut o dată Botox și nu mi-a plăcut. Mi se părea că sunt mult prea întinsă la față. Dar îmi fac tratamente cu vitamine, mezoterapie, la mine funcționează foarte bine. Există un tratament care se numește Sofwave, e tratamentul cel mai mișto pe care l-am făcut vreodată. Simți o ciupitură pe față, e un disconfort, dar după o săptămână fața arată super întinsă.

Ai pus recent pe Instagram o poză cu tine fără filtre și machiaj. Cineva te-a întrebat dacă tu știi cât de frumoasă ești, iar răspunsul tău a fost: Nu prea. Te alintai sau chiar așa simți?

Lili Sandu

Fără ca asta să însemne că nu mă iubesc sau că îmi lipsește încrederea în mine, eu nu m-am considerat niciodată o femeie frumoasă. M-am considerat o femeie carismatică, dacă vrei, dar niciodată o frumusețe. Uite, pentru mine o femeie frumoasă e Ileana Lazariuc. Sau Catrinel Menghia. Și nu e alint aici, nu zic asta ca să vină lumea să-m spună că sunt frumoasă.

Ce complexe ai avut de-a lungul timpului?

Lili Sandu

Mi-aș fi dorit să fiu mai înaltă și mi se părea că am  fundul prea mare la un moment dat. Apoi a apărut Jennifer Lopez și mi-am zis: „Doamne, ajută-ne pe toate care avem forme. Și am fost OK apoi.“ (râde). Dar când ești mai mică îți dorești să fii suplă, cum vezi în reviste. E o tâmpenie. M-am înfometat de mi-a venit rău. Doamne, nu mâncam nimic.

Că tot se aude pe fundal band-ul Vorbește Lumea... Esti in direct zi de zi cu emisiunea, unde, firește, ești mereu zâmbitoare. Cate dureri, fizice sau sufletești, s-au ascuns la umbra zâmbetului tău de TV?

Lili Sandu

Multe. De exemplu, s-a întâmplat ca Thomas să aibă polipi și să nu doarmă. La 5:30 dimineața mă trezeam, trebuia să vin la emisiune. L-am operat, s-au rezolvat lucrurile. După care mama a avut un necaz foarte mare. Eram aici la emisiune, la pauză mă uitam mereu pe telefon, așteptam să mă sune doctora să-mi spună dacă o intubează sau nu.... Au fost momente dificile, dar nu pot să apar în fața oamenilor să bocesc o emisiune întreagă, că poate și oamenii au nevoie de zâmbet, o vorbă bună, au și ei problemele lor. Sau s-a întâmplat să mă îmbolnăvesc eu. Am avut bronșită cronică, efectiv scuipam infecție când tușeam. Eram aici, nu am dat o clipă înapoi. Mă hrănește atât de mult această emisiune. E încununarea a tot ceea ce am trăit eu: a oamenilor pe care i-am cunoscut, începând cu Școala Vedetelor, Titus Munteanu, toți oamenii din Televiziunea Română care mi-au fost niște mentori adevărați. La casting poate au fost fete mult mai frumoase, mult mai tinere, dar experiența și dorința și pasiunea pe care le-am avut eu și-au spus cuvântul mai mult decât tinerețea. Și nu cred că deranjează pe nimeni dimineața când apar la televizor că am 45. Cred că sunt destul de bine. (râde)  Am zis că de aici o să ies la pensie. (râde)

PRO TV-ul a fost informat?

Lili Sandu

I-am anunțat și pe ei, am făcut public acest lucru. (râde)

foto: ALEX GÂLMEANU @alexgalmeanu, concept: SECRET NIPPLE, @secretnipple, www.secretnipple.com, creative & production: IULIA SAS @iulia.sas, styling: IRINA HARTIA @irinahartia, make-up: ALEXANDRA CRĂESCU @alexandracraescu, hair-styling: ADONIS ENACHE @adonisenache @endorphinlab.ro, photo assist: LIVIU EMANUEL BADILITIA @emanuelliviu, photo edit: ADRIAN MIHAIU @adrianmihaiu



Recente pe Ok! Magazine

Colin Farrell, GettyImages (3) jpg
Lady Amelia Windsor, Profimedia (4) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck Foto Profimedia (1) jpg
Demi Moore și fiicele sale, GettyImages (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
George și Amal Clooney, Premiile Albies, Getty (5) jpg
FotoJet Bennifer (1) jpg
Ben Affleck Getty Images (1) jpg
FotoJet Boris jpg
Rebel Wilson, GettyImages (6) jpg
 Natalia Mateuț nu se distrează totuși singură sau doar în compania prietenelor sale
Frații Jackson, Jackie, Tito, Jermaine, Marlon, Michael și Randy la Londra, octombrie 1972, GettyImages jpg
FotoJet Emmy jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck Foto Profimedia (3) jpg
Marius Borg jpg
Silvia Ionita   FOTO Instagram 2 jpg
Ileana Badiu Digital Divas 4 jpg
Kate Moss Lottie Mosss profimedia 0278873630 (3) jpg