EXCLUSIV Ramona Gabor îşi lansează un brand de cosmetice de lux în Dubai şi spune că „O relaţie nu reprezintă o prioritate pentru mine“

5 iunie, 2020
1 screenshot 2020 06 05 at 09 40 33 png png

La un an de la vizita pe care i-am făcut-o în Emirate, am găsit-o mai optimistă ca niciodată, sfidând pandemia cu o forță de invidiat. Ea a lucrat în tot acest timp la un nou proiect, un business care îi va purta numele, I AM GABOR şi care se va adresa femeilor moderne.

Chiar înainte ca virusul să pună stăpânire pe lumea noastră, așa cum o știam, Ramona a petrecut 10 zile într-un retreat, unde a învățat tehnici de autocunoaștere și de autovindecare, fiindu-i interzis să vorbească cu altcineva decât cu sine. După această perioadă de introspecție profundă, izolarea i-a părut floare la ureche și consideră că a fost, pentru ea, o perioadă binevenită, deoarece plănuia de mai mult timp să pună la punct noul ei business. Despre asta și despre cum e viața singură, la 31 de ani, am vorbit cu ea imediat după ce izolarea în Dubai a luat sfârşit.

Cum e situația în Dubai? Ați depășit stadiul de izolare, puteți ieși din casă. Ce reguli respectați acum?

Da, suntem liberi să ieșim, trebuie doar să purtăm o mască și să păstrăm distanța socială. Putem ieși fără foaie de deplasare până la 10 seara, iar între 10 seara și 6 dimineața nu avem voie să umblăm pe străzi. Restaurantele sunt deschise, mall-urile sunt deschise, însă sunt tot felul de reguli: spre exemplu, restaurantele folosesc tacâmuri și farfurii de unică folosință, iar dacă vrei să faci shopping, nu ai voie să probezi ceea ce cumperi. Dar e OK, nu mai simt că suntem în izolare.

Ce măsuri drastice s-au luat de către stat când a început nebunia? Erau amenzi, puteai face pușcărie dacă nu respectai regulile?

Știu că ei sunt mai radicali. Trebuia să stăm în casă, aveam voie doar la cumpărături pentru strictul necesar, la farmacie sau la spital. Erau amenzi dacă nu aveai mască sau mănuși, dacă dădeai petrecere, dacă umblai în grupuri mai mari de trei persoane. Nu a fost nimic drastic, a fost cam ca peste tot în lume. Amenzile erau destul de mari, o prietenă nu avea mască și a primit o amendă de 2.000 DHS, cam 2.000 lei. Când ieșeai din casă, trebuia să aplici pentru un permis online, pe care îl primeai pe telefon după 15 minute. Uneori îți autorizau ieșirea, alteori nu. La un moment dat, puteai să aplici pentru el o dată la trei zile, nu mai puteai ieși zilnic. Dar a fost totul decent.

2 86786311 d4c5 4986 b253 20ad913b9e3c jpg jpeg

Tu cum ți-ai petrecut această perioadă în izolare? Cum arăta o zi din viața ta?

Zilele din viața mea de izolare s-au desfășurat absolut normal, cu excepția ieșirii din casă. Meditație, sport, gătit, lucru pe calculator la niște proiecte interesante, Netflix, citit, cursuri online. A fost o perioadă pe care am folosit-o în avantajul meu. Nu deseori avem ocazia să beneficiem de atât de mult timp liber, așa că am profitat. Ce ți-a lipsit cel mai mult, de ce ți-a fost dor? Să fiu sinceră, nu știu dacă mi-a lipsit ceva în mod special. Mi-ar fi plăcut să pot călători, însă știind că nu se poate, nu am avut neapărat un sentiment de dor. Sunt o fire pozitivă, indiferent de ce se întâmplă în viață, mă adaptez rapid și iau lucrurile exact așa cum sunt.

Dar ce ai aflat despre tine în izolare și nu te credeai în stare până acum?

Cu zece zile înainte de a începe izolarea oficială, am fost într-un retreat de meditație numit Vipassana. Acest curs necesita izolarea completă de lumea exterioară. Am petrecut 10 zile meditând 11 ore pe zi. În toate aceste zile nu am avut voie să vorbesc cu nimeni, nu am avut voie cu telefonul, laptopul sau alte mijloace de entertainment, nici măcar să citești nu ai voie. Au fost zece zile în care am dezvoltat calități precum modestia, umilința și toleranța. Cel mai probabil acesta este motivul pentru care izolarea guvernamentală nu mi s-a părut deloc dificilă.

Ce ai făcut prima dată după ce ați putut ieși, din nou, din case?

Am fost la prânz cu fetele în Dubai Mall.

N-ai avut nici un moment în care a te-ai simțit cu moralul la pământ?

Nu, n-am avut astfel de zile. Iubesc să petrec timp singură.

3 img 0151 jpg jpeg

Deci ai fost singură în tot acest timp.

Cam o dată la 10 zile petreceam un week- end la niște prieteni acasă, dar da, majoritatea timpului am stat singură.

Anul trecut, când te-am vizitat, erai într-o relație la distanță începută de ceva timp. Care este statusul tău emoțional în prezent?

Emoțional și mental sunt mai fericită și mai stabilă ca niciodată. Nu am pe nimeni în viața mea și o relație de iubire nu reprezintă o prioritate pentru mine acum.

Dar ce a fost cel mai dificil în perioada aceasta, ce te-a afectat cel mai tare?

Singurul lucru care m-a afectat a fost să amân lansarea unor produse noi, un brand al meu, la care visez de mult. În ultima perioadă am dezvoltat o linie de produse de îngrijire a feței și o linie de parfumuri, pe care plănuiesc să le lansez pe plan mondial. Acum aștept să se mai liniștească situația. Cel mai probabil, vor purta numele meu de familie, Gabor. Business-ul se va numi I AM GABOR. Este un proiect de suflet și vreau să îmi dedic, la un moment dat, tot timpul pentru a-l face un brand de succes. Am în vedere lansarea unei game de îngrijire a tenului, Gabor Skinessence, sub formă de serumuri, pe care le vei purta cu tine într-o cutiuță practică, și un parfum care se va numi Gabor Privè Dubai. Într-o primă fază, le voi comercializa online, iar apoi și în magazine și, dacă totul merge bine, mi-aș dori să fie disponibile și în aeroport, și în avion, pentru că gama de capsule cu serum transmite fix ideea aceasta: skincare on the go, să poți purta cu tine în geantă acest elixir. Eu sunt foarte pozitivă, mi-am setat acest target și o să fac tot ce-mi stă în putință să îmi îndeplinesc visul. Am dezvoltat singură acest brand și voi fabrica pro- dusele în Olanda. Eu le folosesc în fiecare zi și garantez că sunt de cea mai bună calitate, sunt foarte eficiente.

6 img 7267 facetune 07 05 2020 04 04 19 jpg jpeg

Știu că îți cumpărasei un apartament în Dubai. Te-ai mutat în el deja sau încă îl amenajezi?

Nu, nu m-am mutat, este încă în construcție. Probabil în câteva luni va fi gata, însă nu plănuiesc să mă mut acolo, este doar o investiție.

Ești unul dintre influencerii apreciați acolo. Te-a afectat financiar pandemia?

Nu au mai fost evenimente sau campanii, așadar veniturile nu au mai fost la fel.

Ai făcut un curs de curator de diamante. Te- ai gândit să faci ceva în domeniul acesta?

Este un curs care mi-a fost foarte drag și pot spune că excelez la capitolul diamante, însă, momentan, sunt ocupată cu dezvoltarea brand-ului meu. Poate pe viitor voi face ceva legat de lumea diamantelor, cine știe?

Dar visul american l-ai abandonat? Știu că voiai să te muți, ca să fii mai aproape de sora ta, Monica.

Este, momentan, în stand by. Nu mă pot regăsi în stilul de viață din Los Angeles și efectiv mi se pare mult prea departe de oriunde.

Ai trăit în atâtea locuri, ai călătorit în toată lumea. Care este locul cel mai apropiat de inima ta? Unde te vezi trăind cel mai mult, unde te vezi crescându-ți copiii?

Da, am călătorit, iubesc să călătoresc, dar orașul meu de suflet este Dubaiul, este un loc foarte sigur, este curat, modern și nu mă văd plecând pentru totdeauna de aici. Indiferent unde mă va duce viața, sunt convinsă că voi reveni cu drag aici. Dar îmi doresc să am, în viitor, o casă de vacanță în Europa, în Marbella, să locuiesc acolo trei luni pe an, să fie un loc spațios, unde să vină toți nepoții mei, surorile, toată familia.

Dar ești genul care se vede căsătorită cu orice preț sau ești dispusă să ai copii oricum și consideri că e mai important ca părinții să se iubească și să se înțeleagă?

Cred că cel mai important e ca relația să fie bazată pe iubire, pentru că noi, oamenii, suntem ființe foarte complicate și ne e greu să ne acceptăm pe noi înșine, d-apoi să supraviețuim unei relații fără iubire. Copiii trebuie să aibă un exemplu puternic și cred că instituția căsătoriei își are rostul ei, însă nu cred în ea dacă nu ești convins că poți să fii lângă acea persoană pentru totdeauna. Și când spun convins, mă refer la completare reciprocă, acceptarea defectelor. Eu admir cuplurile care reușesc să se suporte o viață întreagă. Eu nu am întâlnit până acum pe cineva care să îmi dea acest sentiment de siguranță, să fiu pregătită să fac pasul. Dar cred în iubire și în instituția căsătoriei.

5 img 7256 jpg jpeg

Dar ai refuzat vreo cerere în căsătorie și după aceea ai regretat?

Am avut multe propuneri de a mă căsători, chiar foarte multe, dar nu regret că am refuzat, chiar dacă acum, la 31 de ani, sunt singură. Simt că totul se întâmplă la momentul potrivit, nu sunt nerăbdătoare. Eu gândesc pozitiv și încerc să trăiesc viața la timpul prezent, nu fac scenarii. Sunt împăcată cu deciziile luate, nu îmi place să am regrete.

Ce ai asimilat din cultura arabă și ce ți se pare greu de însușit ca femeie, trăind în Dubai?

Nu mi-am schimbat stilul de viață în vreun fel pentru a face parte din această societate. Poate că atunci când mă duc în Europa și văd un cuplu sărutându-se în loc public, mi se pare ciudat. Eu sunt mai conservatoare și îmi place faptul că trebuie să respecți reguli, că e totul civilizat. Nu mă deranjează nimic. Mi se pare cel mai frumos loc în care poți să trăiești și cel mai ușor de trăit, cât timp respecți regulile.

Ai făcut compromisuri doar pentru că asta credeai, la momentul respectiv, că este calea spre fericire?

Eu cred oricum că viața este plină de compromisuri. De exemplu, cu câțiva ani în urmă, am decis să renunț la viața mea din Dubai și să mă mut cu iubitul meu de atunci în altă țară. Atunci credeam că o fac din iubire, dar a fost o provocare, pentru că am renunțat la ceea ce eram eu ca să fiu într-o relație. Depinde cum vezi viața, pentru că eu atunci iubeam și o vedeam ca pe o poartă a vieții, ca pe o oportu- nitate, chiar dacă a fost, în fond, tot un compromis.

Acum, la maturitate, ce crezi că ține doi oameni împreună?

N-am avut relații mai lungi de trei ani, iar acum sunt, din nou singură, nu pot vorbi din experiență, dar cred că iubirea te poate ține împreună. Și respectul, fără de care nu există relație sănătoasă...

Ai reușit să îți faci o carieră în modelling acolo, te întreții singură. Și totuși, cât contează pentru tine aspectul material într-o relație?

Contează ca ambele persoane să fie ambițioase, să împărtășești aceleași valori și să ai un țel comun. Pentru mine e important ca persoana de lângă mine să fie bătăioasă, nu să se complacă în zona de confort. Eu iau mereu decizii radicale, îmi schimb viața și de la o zi la alta dacă e nevoie. Dacă eu îmi doresc succesul în viață, vreau ca și partenerul meu să fie un luptător.

Dar care crezi că este cea mai mare calitate a ta?

Această abordare pozitivă a lucrurilor pe care am dezvoltat-o în ani și ani de lucru cu mine. Nu am fost niciodată în depresie, am luat lucrurile cum au venit și cred că de aici vine și determinarea mea, perseverența, mereu vreau mai mult. Și asta e o calitate, mereu am alergat după visurile mele.

Ce crezi că poate crea echilibrul între carieră și viața de cuplu, pentru o femeie puternică ca tine, astfel încât un bărbat să nu se simtă inferior când vrea să construiască ceva de durată alături de tine?

Sunt atât de concentrată pe proiectele de acum, nu mă gândesc absolut deloc la o viață de cuplu, nu mă văd măritată, nu am acest sentiment. Acum sunt foarte liniștită, sunt foarte puternică și nu vreau să fiu cu cineva doar de dragul de a fi. Sunt foarte mulțumită cu viața mea și mândră de ceea ce am realizat, așa că nu îmi imaginez acum viața cu cineva, cred că ar pune o frână planurilor mele. Dar iubirea nu bate la ușă, cine știe ce se poate întâmpla mâine?

Când plănuiești să te întorci în România?

Voiam să vin de Paște, să îl petrec cu familia din Bacău și cu prietenii din copilărie, însă, din păcate, pandemia nu ne-a mai lăsat să plănuim nimic. Să sperăm că trece totul și vom reuși să ne întoarcem la viețile noastre.

Te-ai muta înapoi aici?

Nu am luat în calcul, dar nu se știe niciodată.

Foto: Arhiva personalăRecente pe Ok! Magazine

Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg