EXCLUSIV Răzvan Fodor: „Actoria a fost ca un pat moale în care am căzut după ce am renunţat la muzică”. Ce ne-a povestit despre noul sezon „Adela”, dar şi provocările din căsnicia sa

27 ianuarie, 2022
1 img 2296 jpg jpeg

După o perioadă extrem de solicitantă anul trecut, când soţia lui, Irina Fodor, a fost plecată la filmările pentru „Asia Express” şi „Chefi fără limite”, a venit rândul lui Răzvan Fodor să fie... cel plecat de-acasă la filmări.

Azi începe la Antena 1 noul sezon al serialului „Adela”, prilejul ideal pentru a-l invita să ne vorbească despre acest proiect la care continuă filmările, dar şi despre provocările pe care le-a întâmpinat când soţia sa, Irina l-a lăsat... singur acasă. Răzvan şi Irina au împreună o fiică, Diana, şi sunt căsătoriţi de 11 ani, iar anul trecut a fost pentru prima dată când au stat atât de mult timp departe unul de altul.

Răzvan, te-ai alăturat serialului „Adela” în 2020. Ce te-a atras la personajul tău?

Da, în 2020 s-a întâmplat asta. Eu joc rolul unui procuror care a plecat de la sat, s-a instalat bine la Bucureşti şi încearcă să-şi facă treaba cum poate. Nu este un personaj foarte complicat, dar încearcă să desfacă iţele unei poveşti întortocheate. În noul sezon vom surprinde din nou publicul, aşa că lumea chiar va avea cu ce să se delecteze.

Cum te înţelegi cu producătoarea Ruxandra Ion?

Când a venit propunerea aceasta şi am aflat că doamna Ruxandra îl produce, eu având alături de ea un istoric lung în spate – vreo 7-8 seriale pe care le-am făcut pe vremuri la ProTV – îţi dai seama că m-am bucurat. Ruxandra e un fel de garanţie că lucrurile se fac bine şi că se îndreaptă înspre o audienţă bună, că oamenii vin înspre astfel de poveşti.

Că tot ai pomenit despre experienţa ta în domeniu, cum a început drumul tău în actorie? Îţi aminteşti când a fost prima scânteie, atunci când ai spus: „Aş putea să fac şi asta!”?

Am luat un casting, se întâmpla undeva în 2005, atunci am şi încheiat cu formaţia Krypton. Prin august ne-am despărţit fără mare tam-tam, fără vreo supărare şi ranchiună şi am fost chemat la un casting pe care l-am luat. Acela a fost debutul meu: aveam un rol mic şi drăguţ în „Păcatele Evei”, un serial care s-a făcut în toamna anului 2005 la Acasă TV, cu o distribuţie mişto, cu Răzvan Vasilescu, Oana Pellea... Şi m-a atras foarte tare zona asta, pentru că, la vremea aceea, mi se părea că industria cinematografică şi a televiziunii este mai bine pusă la punct decât industria muzicală din acea perioadă. Şi totodată a fost şi ca un pat moale în care am căzut după ce am renunţat la activitatea muzicală.

Acum este rândul Irinei să aibă grijă de casă. Anul trecut, însă, n-a fost unul uşor pentru tine. Irina a fost plecată în total aproape cinci luni, la filmările pentru „Asia Express” şi „Chefi fără limite”. Cum te-ai descurcat cât timp Irina a fost plecată?

Ştiam că urmează ceva foarte nasol, m-am setat că două luni trebuie să mă ocup singur de tot. Am prins vreo trei săptămâni din şcoala copilului, m-am descurcat, am închis anul şcolar, perfect, copilul premiant. Asta mică ne-a ajutat şi, slavă Domnului, e bună la şcoală. Dar a trebuit să îmbin cu restul: un menaj uşor, plus căţeaua, să am grijă şi de ea, plus filmările mele. Apoi a venit prima vacanţă şi am trimis-o pe Diana într-o tabără, pentru că am aşteptat vacanţa din vară ca să se întoarcă şi Irina şi să plecăm toţi trei. Dar nu ne-a ieşit, pentru că au apărut noile proiecte, atât la mine, cât şi la ea. Deci, practic, n-am avut decât un sfârşit de iulie cu un foarte mic început de august pe care l-am petrecut împreună. Şi a fost dificil, dar copilul a înţeles. A fost un an greu pentru noi toţi.

Dar nu a existat niciun fel de sentiment al competiţiei profesionale între tine şi Irina...

Asta se întâmplă doar la proşti. Dacă s-ar întâmpla aşa ceva, eu m-aş retrage şi m-aş apuca de morărit şi panificaţie.

3 image00004s jpg jpeg

E prima dată când aţi fost atât de mult timp despărţiţi. Nu a apărut nici măcar un strop de gelozie?

La mine şi la Irina treaba asta nu există şi vine dintr-un fel de siguranţă care mi se pare absolut normală în orice cuplu. Dar ştiu unde baţi şi, da, e păcat că mulţi n-o au. Am povestit cu nişte prieteni, nu foarte apropiaţi, care mai divorţaţi, care mai golani, fiecare cum i-a dus viaţa, care au explodat de fericire auzind că sunt pentru două luni singur acasă. Pe genul: „Mamă, ce-ţi merge, frate!“. Şi ştiu că am făcut un story atunci şi am zis: „Ce se aşteaptă oamenii? Ce să fac, party-uri nebune, să aduc femei acasă?!“. Mă reîntorc la o chestie pe care o repet în cercurile în care merg: căsnicia este one shot şi dacă nu ţi-ai trăit toate tâmpeniile şi toate nebuniile pe care alţii sunt tentaţi să le facă în continuare la vârstele astea, e păcat. Ţi-ai bătut joc de viaţă. Treaba cu femeile şi cu distracţiile şi viaţa nebună – toate astea trebuie să le faci până într-o vârstă. Nu le-ai făcut atunci, ai încurcat-o. Cu siguranţă vei greşi.

Ce planuri aveţi anul acesta?

Nu-mi pun întrebări. Aşteptăm să vedem ce va mai urma şi la Irina. Ce ştiu de mine e că merg în continuare cu încă un sezon la Adela. Voi filma până în iunie. În rest, suntem foarte implicaţi în toate planurile care ţin de copil. Sper să fie şi ăsta un an bun. Nu ştiu dacă să mă rog pentru lucruri profesionale, cât pentru ca noi să fim sănătoşi la cap. Nu doar noi ca familie, ci şi apropiaţii noştri. Pentru că a luat-o lumea razna, îi simt. Chiar mă uit în jurul meu printre mulţi apropiaţi şi văd asta.         



Recente pe Ok! Magazine

Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg