EXCLUSIV Sandra Izbașa & Răzvan Bănică - Din culisele nunții lor, la trei ani după ce s-au cunoscut

29 august, 2023

La finalul lunii iulie, cei doi și-au spus „Da“ și în fața lui Dumnezeu, la doi ani după cununia civilă și fix în ziua în care s-au împlinit trei ani de când s-au cunoscut.

 nunta Sandra Izbasa si Razvan Banica   Grabazei Photography (5) jpg

Căsătoriți cu acte încă de acum doi ani, fosta campioană la gimnastică Sandra Izbașa (31) și actorul Răzvan Bănică (29) au fost următorul cuplu care a reunit marea familie a gimnasticii românești la dans, pe ringul elegant de la Le Chateau. Cei doi au avut parte de-o nuntă de vis, invitându-și rudele, colegii și prietenii la un adevărat spectacol, cu coregrafie și cu toate acele detalii care fac atât de special momentul celebrării unei iubiri pe viață. Despre culisele relației lor, care tocmai a împlinit trei ani, dar și a organizării celui mai important moment din viața lor de cuplu i-am invitat să ne vorbească în cele ce urmează.

OK!: La fix trei ani de la marea voastră întâlnire, ați ajuns la altar. Cum a fost atunci, la acea primă întâlnire? 
Răzvan Bănică: Data de 30 iulie este mai mult decât aniversarea noastră. Este ziua în care destinul avea să ne unească pentru totdeauna sufletele. Nu aveam de unde ști și nici nu îndrăzneam să ne imaginăm faptul că o întâlnire relaxată în oraș ne va stârni curiozitatea de a ne cunoaște, descoperi, accepta și iubi. Totul s-a născut natural. 

Când ți-ai dat seama că ea e aleasa ta?
Răzvan Bănică: După primele câteva întâlniri, începeam să simt emoții pe care nu le mai trăisem niciodată. Unicitatea sentimentelor și a trăirilor care mă încercau atunci când eram lângă Sandra m-au convins rapid că ea este femeia pe care o voi avea alături și o voi iubi mereu.

Dar tu, Sandra, te vedeai rămânând lângă el? 
Sandra Izbașa: Mă încânta enorm felul în care îl descopeream în fiecare zi. Era exact bărbatul pe care mi-l dorisem și proiectasem dintotdeauna. Îl aveam „scris“ într-un jurnal personal, iar toate calitățile pe care eu le trecusem pe hârtie se potriveau perfect cu ceea ce era el. Nu aveam cum să nu mă văd rămânând lângă Răzvan! 

Cum a fost cererea în căsătorie, de Crăciunul din 2020?
Răzvan Bănică: Mi-am dorit să fie un moment intim, pe care să nu îl împărtășim cu nimeni. Așa că am ales să îi ofer inelul acasă, lângă brad și șemineu. Îi compusesem în studio o melodie ale cărei versuri traduceau, practic, intenția mea de a-i cere mâna. O melodie cu o structură clasică. Câteva strofe, refrenul care se tot repeta, bridge-ul… Speram să o asculte până la final. Numai că după prima strofă și-a dat seama că este vorba despre o cerere în căsătorie și m-a întrebat dacă este adevărat. Nu i-am răspuns până când nu a ascultat melodia până la capăt. A durat aproape o oră până când am scos inelul. (zâmbește) S-a întâmplat în felul nostru caracteristic. Simplu și cu mult umor. 

nunta Sandra Izbasa si Razvan Banica (11) jpeg

Sandra, intuiai atunci că Răzvan e atât de romantic încât să-ți scrie o melodie? 
Sandra Izbașa: Încă de la primele noastre întâlniri, mi-am dat seama că Răzvan are o latură romantică. M-a cucerit încă din primele zile, atunci când mi-a cântat la pian, la chitară, dar și când mi-a citit multe dintre versurile pe care le-a scris. Cât despre voce... Are un timbru atât de special și cald! Mă emoționa de fiecare dată când îmi cânta.

Când l-ai prezentat familiei, dar și marii familii din gimnastică? 
Sandra Izbașa: Încă de la începutul relației. Totul a decurs foarte natural. 

De ce nu ați făcut și cununia religioasă în 2021?
Sandra Izbașa: Ne-am dorit să fim liberi în fața lui Dumnezeu. Nicidecum sub cenzura măștilor și a unor restricții sub imperiul cărora, din păcate, s-au trăit acele vremuri. 

Cât de mult v-a luat planificarea nunții de acum? 
Sandra Izbașa: Am început pregătirile cu exact un an înainte de eveniment. Ne-am dorit să organizăm totul în cel mai mic detaliu și să colaborăm cu wedding plannerul Ivona Nenu și cu cele mai calitative echipe de furnizori pe care le puteam avea lângă noi, fără de care experiența nunții noastre nu ar fi fost aceeași. 

Unde v-aţi comandat verighetele? 
Sandra Izbașa: Verighetele fac parte dintr-o colecție deja clasică, lansată în 1999, a unui producător de bijuterii elvețian. Sunt formate dintr-o serie de mici cuburi din aur alb, iar unul dintre ele are încastrat un mic diamant. 

Cum ați ales locațiile pentru slujbă și petrecere? 
Sandra Izbașa: Biserica Vatra Luminoasă este un loc unde am descoperit o energie aparte. Am simțit că aparținem cumva acelui loc și ne-a bucurat tare mult și întâlnirea cu părintele paroh, cu care am empatizat de când ne-am cunoscut. Cât despre locație, Le Chateau a întrunit toate caracteristicile pe care ni le doream. A fost simplu.

Pe tine, Răzvan, te bănuiesc de ideea alegerii mașinii retro, spun bine? 
Răzvan Bănică: Mașina ne-a ales pe noi, nu noi pe ea. (zâmbește) A fost surpriza și plăcerea unui foarte bun prieten de familie, Sorin „Croco“ Babcan, care s-a oferit să ne dăruiască experiența de a ne plimba cu superbul lui Rolls-Royce de epocă. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât outfit-ul prietenului nostru a fost unul spectaculos. 

De ce ați avut două perechi de nași? 
Răzvan Bănică: Ne doream tare mult să avem alături două familii superbe, care pentru noi doi reprezintă modele demne de urmat în viață: Andreea Răducan împreună cu soţul său, Daniel Tandreu, și cuplul Sidonia și George Toader.

Care e povestea rochiei tale, Sandra? 
Sandra Izbașa: Mi-am dorit să fie mai mult decât o rochie de mireasă, mi-am dorit să fie o completare a personalității mele și o împlinire a tuturor visurilor pe care le-am avut dintotdeauna în legătură cu momentul în care o voi îmbrăca! Povestea rochiei a început încă de anul trecut, atunci când am intrat pentru prima oară în showroom-ul de la Pronovias. M-au întâmpinat foarte multe modele de rochii, însă cu cea pe care am ales să o port a fost dragoste la prima vedere. Am simțit că este a mea! (zâmbește) Am întâlnit o echipă extrem de dedicată, condusă de cea care între timp avea să-mi devină și prietenă, Dorina.

Ai avut și un buchet deosebit. A cui a fost ideea? 
Sandra Izbașa: Alegerea buchetului a fost una curajoasă, fiindcă nu am optat pentru un buchet clasic, ci pentru un buchet în formă de cerc, care poate reprezenta fie unul dintre cele cinci cercuri olimpice, fie cercul vieții sau infinitul. Alegerea buchetului am facut-o împreună cu Răzvan Babană, cel care s-a ocupat de realizarea decorului pentru întreaga petrecere.

„I-am dedicat Sandrei una dintre cele mai frumoase melodii de dragoste ale tuturor timpurilor”

Poate cel mai spectaculos moment a fost cel al dansului mirilor… 
Răzvan Bănică: Melodia pe care am ales-o este interpretată de către Andrea Bocelli și se numește „Nelle tue mani”. Este o melodie cu a cărei energie am rezonat instantaneu amândoi și ale cărei versuri vorbesc despre curajul de a-ți urma destinul și de a trăi și simți liber. 

Tu ai avut și propriul moment artistic... 
Răzvan Bănică: Așa este. În complicitate cu Prestige Orchestra, i-am dedicat Sandrei una dintre cele mai frumoase melodii de dragoste ale tuturor timpurilor, „Can’t Help Falling in Love”. A fost un moment plin de emoție și însemnătate pentru amândoi. 

Ce alte surprize ați avut pentru invitați?
Răzvan Bănică: Ne-am dorit tare mult ca, drept mărturie a iubirii noastre, fiecare invitat să ia cu el acasă câte un ziar creat de către cei de la Clipe de Fericire, în care stătea scrisă toată povestea noastră de dragoste, alături de multe fotografii reprezentative din arhiva noastră personală. O altă surpriză a fost foto cornerul personalizat de către cei de la Decorent. Un moment emoționant pe care l-am dedicat celor prezenți, cu ajutorul Art and Roses Films și Grabazei Photography, a fost proiecția unui scurt film de cinci minute, care a fost montat în timp real cu imagini din ziua nunții, cărora li s-au adăugat cadre filmate cu câteva zile înainte de eveniment, în care Sandra evolua în sala de gimnastică, iar eu apăream pe scena teatrului. A fost un moment inedit și apreciat de către toată lumea. 

S-a furat mireasa sau ați considerat că e un obicei desuet?
Răzvan Bănică: Am ales să evităm multe dintre tradițiile și obiceiurile de tip clișeu. 

Am văzut un candy bar spectaculos și un shot bar în formă de tort. Ați mers pe preparate moderne sau ați păstrat sarmalele în meniu?
Sandra Izbașa:  Pe lângă faptul că a fost spectaculos, candy bar-ul a fost și delicios. Am optat să colaborăm cu una dintre cofetăriile noastre preferate, de la care ne comandăm în fiecare an torturile pentru aniversările noastre, Grace Couture Cakes. Cât despre tortul de shoturi, el a fost de fapt „tortul mirelui“ (zâmbește). A ajuns pe scenă adus de cei de la Shoteria, care au creat un întreg spectacol. Am ales un meniu care să poată satisface toate gusturile. Și bineînțeles că în aceste condiții nu puteau lipsi nici celebrele sarmale. (zâmbește)

I-ai avut alături atât pe foștii antrenori, cât și pe fostele tale colege de lot, inclusiv pe Cătălina Ponor, la nunta căreia ați fost cu 3 săptămâni înainte. A fost și cineva care a lipsit motivat? 
Sandra Izbașa: M-am bucurat să îi am alături pe mulți dintre foștii mei antrenori, care m-au format și îndrumat către sportul de înaltă performanță. Prezența colegelor mele m-a emoționat, întrucât cu cele mai multe dintre ele mă cunosc încă din copilărie. Este un sentiment special ca, după atât de multe experiențe trăite în activitatea sportivă, astăzi să ne putem bucura împreună și de evenimente personale.

Răzvan, cine dintre colegii tăi de breaslă v-au fost alături? Dar din familia Bănică? 
Răzvan Bănică: Mi-au fost alături mulți dintre colegii pe care îi am la Teatrul Nottara și împreună cu care joc în spectacolele stagiunii curente, dar și foști colegi de distribuții cu care m-am întâlnit pe scenele teatrelor sau în seriale, în decursul anilor. M-a bucurat și onorat în egală măsură prezența profesorilor mei de Arta Actorului, domnul Florin Zamfirescu și domnul Adrian Titieni, dar și a noilor mei colegi de film, cu care am avut bucuria de a juca într-o producție cinematografică ce va fi lansată în septembrie. M-a împlinit și emoționat extraordinar de tare bucuria pură și nemărginită a părinților mei, care ne-au fost alături necondiționat în toată această poveste, a bunicilor, cărora le port o uriașă admirație pentru spiritul tânăr cu care au umplut în permanență ringul de dans, și a tuturor celorlalte rude care au ales să împărtășească alături de noi cea mai importantă zi a vieții noastre de cuplu de până acum. 

Unde v-ați planificat a doua lună de miere, după Barcelona din 2021? 
Răzvan Bănică: Am ales să nu plecăm imediat după nuntă în luna de miere, întrucât fiecare dintre noi are proiecte profesionale în desfășurare, însă avem o listă de destinații turistice pe care abia așteptăm să le bifăm cât de curând. 

Se anunță o toamnă plină pentru voi...
Răzvan Bănică: Într-adevăr. De la jumătatea lunii septembrie, reiau stagiunea la Teatrul Nottara, acolo unde vă invit să mă vedeți într-unul din cele șapte spectacole în care joc, sau de ce nu, chiar în toate. (zâmbește) Apoi, pe 29 septembrie voi avea premiera în cinematografele din toată țara cu cel mai recent film în care joc, Dragoste pe muchie de cuțit, o comedie romantică cu teme culinare, un fel de Romeo și Julieta modern, a cărui intrigă este reprezentată de lupta acerbă a două familii rivale asupra rețetei unui preparat tradițional. Până la finalul acestui an, mai pregătesc încă un film de lungmetraj și cel puțin o premieră la teatru. 
Sandra Izbașa: Așa cum știți, eu activez ca ofițer în cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua încă din anul 2010, iar anul acesta am avut bucuria de a avansa în grad, chiar a doua zi după nuntă. Cu alte cuvinte, am început nunta cu grad de căpitan și am încheiat-o cu grad de maior. 

Sunteți pregătiți să deveniți și părinți?
Sandra Izbașa: Niciodată nu te poți considera pregătit pentru momente pe care nu le-ai experimentat niciodată. (zâmbește)

FOTO: Grabazei Photography



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg