EXCLUSIV Simona Gherghe: "Obosisem la Acces Direct. E un format foarte solicitant şi atunci am simţit că am dat tot ce se putea". Ce spune despre reality show-ul "Mireasa"

25 septembrie, 2020
4 simona gherghe despre emisiunea mireasa 3 jpg jpeg

După o pauză justificată, prezentatoarea s-a întors la Antena 1 şi în casele noastre cu o nouă provocare, atât pentru ea, cât şi pentru public.

Are 20 de ani de jurnalism, 19 de televiziune şi 9 de Acces Direct, dar pentru Simona a venit vremea să încerce un format nou, cel de reality-show. Reîntoarcerea ei la TV, în ipostaza de moderatoare a emisiunii Mireasa, a fost un bun prilej de a sta de vorbă despre aceşti trei ani în care a fost mai mult mamă şi despre cum a găsit resursele şi echilibrul pentru a nu aduce în sânul familiei problemele şi poveştile cu care s-a confruntat, ani la rând, în platou. Pentru că acum familia este cea mai importantă, ea și soțul ei, Răzvan, având doi copii, Ana și Vlad, pe care și i-au dorit mult şi care s-au lăsat aşteptaţi. Despre lecţia răbdării, a adaptabilităţii şi, mai ales, despre faptul că nu trebuie să renunţi la visurile tale, în cele ce urmează. Ai depăşit majoratul în televiziune anul acesta.

Deşi puţini se aşteptau, ai decis să te întorci în ipostaza de prezentatoare pentru reality show-ul Mireasa. Ce te-a convins?

Simona: Nu cred că se aşteptau puţini să mă întorc, pentru că asta este profesia mea, asta ştiu eu să fac cel mai bine şi cel mai bine mă simt într-un platou de televiziune, vorbind cu oamenii. Dar această propunere a venit întrun moment în care i-am crescut pe cei mici încât să fie pe picioarele lor, la propriu, adică a venit într-un moment prielnic.

3 simona gherghe despre emisiunea mireasa 1 jpg jpeg

Dacă ne întoarcem puţin în timp, cum te-a schimbat ipostaza de prezentatoare la Acces Direct?

Pentru că trecuseşi de la ştiri, de la Observator, la un divertisment tip talk show. În primul rând am stat nouă ani la cârma acestei emisiuni, timp în care a suferit numeroase schimbări de format: a fost emisiune mondenă, apoi tabloid mai puternic, apoi emisiune socială, unde am şi lăsat-o. Şi a trebuit să învăţ, zi de zi, cum să ne reinventăm, pentru că publicul unei emisiuni zilnice se plictiseşte foarte uşor şi trebuie găsită o formulă câştigătoare. Şi cred că asta e marea lecţie pe care am învăţat-o în acei nouă ani, cea a adaptabilităţii. Am învăţat să mă pliez pe orice situaţie şi cred că a contat foarte mult backgroundul meu de jurnalist. Am învăţat, totodată, şi o mare lecţie de comunicare, am învăţat să vorbesc cu toate categoriile de oameni.

Te gândeai oricum să te retragi din acea ipostază sau rolul de mamă te-a determinat, atunci, să pui stop?

Cumva ăsta a fost pretextul, faptul că am rămas însărcinată. Însă obosisem la Acces Direct. E un format foarte solicitant şi atunci am simţit că am dat tot ce se putea în povestea aia. Şi nu-mi place să fac lucrurile cu jumătăţi de măsură, iar în momentul în care l-am născut pe Vlad am avut o întâlnire cu conducerea şi le-am explicat că asta a fost, atât am putut să duc. Ei m-au înţeles şi mi-au lăsat acest respiro şi în momentul în care am simţit că sunt pregătită să mă întorc, mi-au făcut această ofertă de a reveni în platou la Mireasa. Am cântărit bine propunerea şi am acceptat-o.

"Obosisem la Acces Direct. E un format foarte solicitant şi atunci am simţit că am dat tot ce se putea." - Simona Gherghe

Cum gestionezi timpul, acum, că ai revenit pe sticlă?

A contat foarte mult pentru mine faptul că acest proiect, Mireasa, e difuzat între orele 14:00-16:00 şi îmi permite să am timp pentru copiii mei. Pot să stau cu ei dimineaţa, iar când mă întorc acasă, avem toată seara pentru noi.

Au existat multe speculaţii referitoare la plecarea Dianei Dumitrescu din ipostaza de prezentatoare la Mireasa. Ştiu că tu primiseşi propunerea de a prezenta emisiunea încă dinaintea ei, dar ai refuzat. Care este, de fapt, adevărul?

Da, Vlad era foarte mic atunci, iar eu nu eram pregătită să mă întorc. Propunerea a revenit acum şi nu ştiu exact ce s-a întâmplat în culise, însă ce pot să spun e că, din ce am văzut, că m-am uitat la câteva emisiuni, Diana a făcut o treabă foarte bună. Formatul nu e unul uşor.

4 simona gherghe botez jpg jpeg

E prima dată când prezinţi un reality-show. Ce crezi că trebuie să schimbi la stilul tău de prezentare pentru a te mula pe tipicul acestui gen?

Cum spuneam mai sus, sunt un om foarte adaptabil şi n-am nicio îndoială că o să mă descurc cu ceea ce se întâmplă în casa Mireasa. Ceea ce nu ştiu oamenii e că în spate este o armată de oameni care lucrează la producţia asta. Ceea ce se întâmplă în casă este filmat şi transmis cu 40 de camere pentru a putea avea o imagine cât mai reală. Şi sunt convinsă că o să iasă o producţie foarte bună.Recente pe Ok! Magazine

andrew-  fergie
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg
elvis presley
Andreea Marin nou jpg
Daniel Craig, Getty (1) jpg
DSC 0088 site jpg
julia fox kanye west penis1 jpg
titanic3 jpg