EXCLUSIV! Simona Pătruleasa, despre transformările din ultimul an, frumuseţea la 46 de ani şi operaţii estetice: ”Mereu am avut cearcăne şi mi-am dorit să scap de ele”

9 martie, 2021
Simona Pătruleasa png

Dintotdeauna o prezenţă discretă, echilibrată şi senină, Simona Pătruleasa are o carieră şi o viaţă de familie la care mulţi visează. Nimeni nu e, însă, perfect. Vedeta Kanal D ne-a povestit despre transformările prin care a trecut în ultimul an, mariajul fericit de 13 ani, procedurile urmate pentru a se menţine în formă, dar şi despre un subiect pe care îl abordează mai rar: operaţiile estetice.

Ce mai faci, Simona? Urmărind postările tale în social media, as spune că eşti din ce în ce mai fit, mai fresh. Ceva schimbări în regimul de viaţă de care să ne povesteşti şi nouă?

Nu fac nimic special faţă de alţi ani! Încerc să am grijă de mine în puţinul timp liber alocat propriei persoane. Însă, în acelaşi timp, mă feresc de dulciuri cât pot de mult, deşi trebuie să mărturisesc că este foarte dificil. Din cauza pandemiei şi a situaţiei actuale, am ales să fac sport acasă, bicicletă, gantere, stepper; de asemenea, apelez la masaj de două ori pe săptămână şi, mai nou, am descoperit Exymia, un aparat foarte bun pentru întreţinere corporală. Totodată, beau multă apă şi de două luni am încercat intermitent fasting. Abia aştept să se încălzească şi vara să îşi intre în drepturi, să putem ieşi cu bicicletele prin parc, dar şi sa alerg în aer liber.

Chiar luna aceasta se împlineşte un an de când pandemia de coronavirus a izbucnit şi în România. Dacă ar fi derulezi în minte repede ultimul an, cu ce ai rămas, cum te-a transformat?

A fost o perioadă dificilă pentru toată lumea şi, din păcate, nu s-a terminat. Cred că pe fiecare dintre noi ne-a afectat într-un fel sau altul această pandemie. Partea bună, însă, dacă îi pot spune aşa, este dată de faptul că ne-a făcut să apreciem mai mult ceea ce avem, să preţuim timpul petrecut împreună şi sănătatea. Desigur că ne este dor de normalitate şi că ne dorim cât mai curând să ne strâgem părinţii în braţe fără să ne fie teamă.

screen shot 2021 03 09 at 12 35 08 png png

Dar fetiţa ta, Ingrid, cum a perceput schimbările din învăţământ, de la lecţii online până la recenta revenire în bănci? Cum v-aţi organizat?

Ingrid s-a adaptat foarte bine şi uşor la varianta online. Într-adevăr, copiii sunt altfel în ziua de azi, au o oarecare uşurinţă în a aborda mai toate activităţile, abilitaţi nebănuite; şi pentru Ingrid schimbarea aceasta, cu şcoala online, a venit firesc, fără probleme. A fost şi o parte benefică şi anume că s-a putut trezi puţin mai târziu. Cu toate acestea, revenirea la şcoală a fost o bucurie pentru ea, singurul lucru mai puţin plăcut este purtatul măştii, dar se descurcă pentru că a înţeles cât este de important să ne protejăm pe noi şi pe cei din jurul nostru.

Anul trecut pe vremea asta îmi povesteai că eşti îngrijorată pentru familia ta, de la cei de acasă, până la părinţii tăi şi fratele stabilit în Italia. A trecut toată lumea uşor peste acest an, v-aţi confruntat cu virusul, cu panici cu emoţii?

Am avut emoţii pentru toţi cei dragi! Este o perioadă dificilă în continuare şi nu trebuie să ne relaxăm, dar tind să cred că vom intra într-o oarecare normalitate în curând şi că ne vom recăpăta vieţile.

O fi martie luna în care a izbucnit pandemia, dar e şi luna femeii.  Ce cadouri ai primit de la soţul şi fiica ta la început de primăvară?

Ca în fiecare primăvară, îmi aduc flori şi mărţişoare. Acesta este anotimpul meu preferat, iubesc florile, îmi place cum natura se trezeşte la viaţă, cum totul prinde culoare.

 Eşti căsătorită de aproape 13 ani cu Sabin Ivanof şi aveţi una din cele mai trainice relaţii din showbiz. Care a fost ecuaţia voastră norocoasă, ce calităţi şi defecte, până la urmă, s-au îmbinat în mod fericit?

Nu exista o reţeta a relaţiei perfecte, dar cu siguranţă ţine de fiecare dintre noi să facem să funcţioneze lucrurile. Respectul şi comunicarea contează foarte mult într-o relaţie. Suntem pe acelaşi drum de atâţia ani pentru că am găsit mereu motive de bucurie, pentru că ne plac aceleaşi lucruri şi pentru că avem o fetiţa care ne-a adus împlinirea şi fericirea supremă. Nu e uşor să fii părinte, dar nici nu ne-am fi imaginat viaţa fără un copil. Calităţi şi defecte avem cu toţii, dar important este să ştim să le gestionăm şi să nu încercam să ne schimbăm unii pe alţii, ci să ne bucurăm de ceea ce suntem şi de ce ne oferă viaţa, cu bune şi rele. Viaţa are suişuri şi coborâşuri, însă important este să învăţăm din greşeli, să ne ridicăm dacă am căzut şi să mergem mai departe. 

La 46 de ani, chipul tău arată foarte bine. Care au fost alegerile graţie cărora ai ajuns în acest punct, ce consideri că te-a ajutat în mod special?

Chiar cred că am făcut alegeri bune şi lucruri prudente astfel încât să nu regret mai târziu. Au apărut foarte multe creme, aparate, intervenţii, dar care nu sunt întotdeauna o soluţie. Aşa că trebuie să alegem ce este mai bine pentru noi. 

screen shot 2021 03 09 at 12 35 43 png png

Cât eşti de deschisă în ceea ce priveşte chirurgia plastică? Ai apela (sau ai apelat) la intervenţii estetice, de la fillere până la operaţii?

Mereu am fost rezervată în ceea ce priveşte o intervenţie estetică pentru că, de multe ori, poate să facă mai mult rău decât bine. Deşi, în ziua de azi, sunt la îndemâna oricui, mă feresc de astfel de lucruri şi pentru că am avut o experienţa destul de neplăcută. Îmi este şi foarte teamă, recunosc, dar cel mai mult îmi doresc să stau departe de excesele ce ţin de zona asta. Folosesc măşti hidratante de 2/3 ori pe săptămână, ulei de migdale, ulei de cocos şi avocado, îmi fac un masaj facial uşor zilnic 30 de minute şi niciodată nu adorm fără să mă demachiez şi apoi să hidratez tenul. Nu sunt împotriva operaţiilor estetice, dar nici pentru ele la vârste fragede. Văd din ce în ce mai des fete de 20 de ani care chiar nu au nevoie de aşa ceva. Cred că abia după 40, 50 de ani trebuie să apelăm la anumite retuşuri (dacă este nevoie) şi nu mai devreme. Mereu am avut cearcane şi mi-am dorit să scap de ele, dar este o zona foarte delicată şi greu de corectat. În timp, am înţeles că nu este imposibil să trăiesc aşa cu ele, să mă accept aşa cum sunt şi să încerc, prin metode foarte simple, să îmbunătăţesc atât cât se poate situaţia.

Cu toate am făcut la un moment dat anumite sacrificii în numele frumuseţii. Ai ţinut vreodată o dietă periculoasă sau ai făcut vreun procedeu de înfrumuseţare pentru care, privind în urmă, să-ţi spui ”ce-o fi fost în capul meu”?

N-am făcut niciodată lucruri draconice pentru frumuseţe şi nu cred că aş fi dispusă să le fac. Cred în disciplină şi în echilibru dacă vreau să fiu în formă şi să mă simt bine în pielea mea. Avem zile mai bune şi mai puţin bune, pentru că suntem oameni, supuşi greşelii şi tentaţiei, dar puterea stă în mâinile noastre să fim aşa cum ne dorim.

Foto: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg