Exclusiv Ştefan Lungu şi Geanina Hîrjanu: "Ne-am văzut şi i-am propus să se mute direct la mine"

18 noiembrie, 2021
lungu jpeg

La doi ani de când s-au cunoscut, Ştefan Lungu şi iubita sa, Geanina, au acceptat să ne vorbească despre relaţia lor. Însă nu au dezvăluit doar amănuntele care dau bine în reviste, ci şi pe acelea delicate şi pline de încercări

În ultimii ani, Ştefan Lungu a traversat multe momente dificile: de la problemele cu legea, până la divorţul de Anca Lungu, care s-a mutat la Nisa cu fiica lor, Natalia, şi până la pierderea tatălui. De ceva vreme, însă, pare că i se întâmplă opusul. Nu doar că este realizatorul emisiunii Gătit la costum (Antena 3), dar este şi protagonistul unei poveşti de iubire cu o frumoasă tânără ce lucrează ca model şi însoţitoare de bord. Cuplul a împlinit recent doi ani de relaţie, moment sărbătorit cu o seară petrecută la un hotel în Bucureşti şi pus la cale de Geanina Hîrjanu, pe care Ştefan o numeşte „omul surprizelor“. Dincolo de momentele frumoase, cei doi au avut parte şi de situaţii delicate în cuplu, despre care ne-au povestit fără ocolişuri. Iar Ştefan a dus mai departe dezvăluirile, sintetizând astfel experienţele care l-au făcut un personaj controversat: „Recent cineva mă întreba dacă nu ar fi bine să îmi sterg istoricul de pe Google... Că ar putea să îmi afecteze imaginea, ştiind că sunt implicat în câteva proiecte pentru care imaginea este importantă. Am să răspund mereu ferm. Sunt ÎMPĂCAT cu mine şi cu trecutul. Trecutul asumat reprezintă lecţii.“

foto arhiva personală; vestimentaţie şi accesorii Cristallini & Kara Diamonds

  Întâmplarea face că avem acest interviu la scurt timp după ce te-am întâlnit cu iubita ta la un eveniment monden. Cred că a fost prima voastră apariţie publică în calitate de cuplu. De ce după doi ani?

Ştefan Niciodată nu este prea târziu. Mai ales când totul e firesc. Pentru că amândoi suntem asumaţi... Am trecut testul timpului, ştim exact ce ne dorim şi putem sta unul alături de celălalt fără să ne forţăm. Da, prima apariţie la un eveniment, dar ţinând cont de faptul că de când ne-am cunoscut stăm aproape mereu împreună, este iarăşi ceva firesc.

Dar cum s-a legat totul, ce te-a cucerit la Geanina?

La Geanina m-au cucerit ochii, apoi întreaga imagine. Am gândit superficial probabil, aşa cum gândesc mulţi dintre noi. Dar timpul mi-a dovedit că ea nu e doar o imagine. Am regăsit ceea ce cautăm toţi. Frumuseţea exterioară care se regăseşte la interior, modestie, afecţiune, empatie faţă de familia mea, respect, un mod aparte de a-mi aduce zâmbetul, o iubire curată pentru Natalia şi o compatibilitate unică. Ne-am cunoscut în mediul online, ne-am dat întâlnire în aeroport, ea nefiind în ţară la momentul respectiv. Ne-am văzut şi i-am propus să se mute direct la mine. Din aeroport. Şi de atunci suntem unul. S-a legat totul cu multă răbdare, cu înţelegere şi cu o comunicare perfectă. Nimeni nu poate ajunge să iubească cu adevărat dacă nu îşi spune oful, dacă nu trece alături de celălalt prin greu. Ori Geanina a trecut cu mine printr-o perioadă grea. A fost stâlpul meu şi a avut răbdare cu mine. Multă tare!

Într-adevăr, ultimii ani nu au fost deloc liniştiţi pentru tine. Anchetat de autorităţi, cu un mariaj încheiat... Ce  semne au lăsat aceşti ani la nivel personal, profesional, al imaginii publice? Şi cu ce lecţii ai rămas?

Oh, da! Pai, pe scurt, m-au resetat din toate punctele de vedere. Am închis multe capitole. Psihologul încă se miră că mai sunt întreg la cap. Sau aşa crede el. Da, au fost ani de lecţii dure. Ani în care am fost măcinat, dar am evoluat enorm. Ani în care am luat-o mereu de la zero, din toate punctele de vedere, ani în care am învăţat că pe lume venim singuri şi trebuie să învăţăm să ne bucurăm de cel de lângă noi cât timp este în viaţa noastră. Ce am pierdut? Poate că din punct de vedere material nu am stat să fac un calcul. Nesemnificativ atunci când pierzi viaţa alături de copil şi un părinte. Dar învăţămintele sunt pe măsură. Imaginea...Nu am fost omul care să investească în asta. Nici nu am stat să răspund fiecărui om care avea altă părere. Am lăsat timpul să treacă şi încă muncesc să dovedesc că sunt eu... Aşa cum sunt. Onest. 

4 dsc03674 jpg jpeg

Găteşti la costum şi acasă?  La televizor deja te-ai apucat să o faci.

Tot ce fac, fac la costum. Mi-a spus o dată o femeie frumoasă că îi place cum îmi stă când sunt îmbrăcat la costum. De atunci mi s-a urcat la cap şi uite ce-am ajuns să fac! Glumesc. Gătitul la costum este un manifest. Este modul meu de a mă relaxa. Bucătăria este terapie, relaxare, viaţă, este un mod de a comunica fără bariere, este cam ce vrei tu să fie. Nu trebuie să ai valenţe de chef, poţi deschide o pagină web şi gata... Găteşti. Eu nu sunt un profesionist. Gătesc de supravieţuire. Conceptul acesta este despre bucatele copilăriei. Copilăria unor persoane publice, care au ceva de spus, nişte modele pe care eu le urmez. Oameni care în ziua de astăzi pot inspira.

Dar cum ai învăţat tu să găteşti aşa bine? Povesteşte-ne primele tale experienţe cu gătitul.

Găteam în camin pentru fratele meu şi colegii de cameră, apoi prietenilor, timp de câţiva ani. Au urmat ani în care nu am excelat, că deh, viaţa uneori nu îţi permite. Apoi am plecat în căutarea mea. În România. Şi mi-am regăsit pofta de viaţă şi cheful pentru a transforma fiecare clipă într-o petrecere. La început i-am gătit Nataliei, apoi prietenilor şi, după, Geaninei. Am transformat gătitul în pasiune alături de Bogdan Fundalinski. El fiind obişnuit cu lumea cinematografiei, a intrat în povestea aceasta nebună. De la Internet la TV a fost un singur pas. De obicei este invers.

Geanina, ce-ţi găteşte bun Ştefan, cu ce te răsfaţă? Şi cu ce te răsfaţă în general? Nu doar la gătit.

Geanina Pot spune că sunt o persoană foarte dificilă atunci când vine vorba de mâncare. Ştefan s-a obişnuit deja cu acest lucru, deşi uneori îi dau bătăi de cap. Mănânc foarte puţine lucruri, printre acestea se numără pastele şi preparatele simple, cu pui şi legume. Ştefan este un om cald, mă răsfaţă cu timp petrecut împreună, multă iubire şi mici surprize, mic dejun la pat atunci când vin obosită de la job şi face cele mai bune masaje.

Nu te-am întrebat ce te-a atras pe tine la Ştefan. Cu siguranţă nu duceai lipsă de pretendenţi când l-ai cunoscut.

M-a atras fizic, recunosc. Este un bărbat foarte chipeş. Apoi am început să vorbim şi mi-am dat seama că ne dorim aceleaşi lucruri, că este un tată iubitor şi un bărbat deosebit. M-au atras zâmbetul lui molipsitor, spiritul de aventură şi iubirea lui pentru viaţă, pentru prieteni, pentru tot.

Dar ce ştiai despre Ştefan când ai vorbit cu el prima dată? Aveai cunoştinţă de numele lui, de trecutul lui?

Nu am fost niciodată atrasă de partea aceasta mondenă. Habar nu aveam cine este Ştefan Lungu sau cu ce se ocupă. Am aflat mai multe detalii pe parcursul relaţiei noastre, care a decurs cât se poate de normal, departe de luminile reflectoarelor. Aşa am simţit amândoi că este cel mai bine. Pot spune că l-am cunoscut pe adevăratul Ştefan, nu imaginea aceea proiectată în media.

14 unnamed 5 jpg jpeg

Să nu trecem peste prezentări, totuşi. Cine eşti tu, Geanina? Dacă ar trebui să-ţi faci o prezentare, cum ar suna?

Sunt o persoană normală, simplă. Am crescut într-un oraş mic din apropierea Bucureştiului. Am ajuns în Bucureşti mânată de ambiţia de a-mi clădi o carieră, de a mă dezvolta ca om. De mică am avut această atracţie pentru industria fashion şi am început să merg la castinguri de cum am ajuns în capitală. Aşa am devenit model. După ce mi-am terminat studiile, am continuat să lucrez ca model şi să plec cu contracte în diverse ţări. Între timp am încercat şi alte joburi, însă am considerat că nu mi se potrivesc, aşa că am luat decizia de a-mi deschide un mic business, o companie de producţie video. Apoi, încă un vis pe care îl aveam din copilărie era să devin însoţitoare de bord, ceea ce fac şi în prezent. De asemenea, am foarte multe proiecte şi planuri de viitor cu Ştefan.

Ai ezitat dacă să intri într-o relaţie cu un om cu două mariaje încheiate la activ şi cu o imagine publică controversată? Sau mai întâi te-ai îndrăgostit şi apoi ai citit presa?

Cum am spus, nu aveam habar cine este Ştefan. Eu am rezonat cu poza lui, apoi cu discuţiile interminabile. Eram în colţuri diferite ale lumii, pe fusuri orare diferite, dar totuşi pe aceeaşi lungime de undă. Nu ştiu nici eu cum am avut atât de multă răbdare. Ştefan venea cu un bagaj de traume considerabil. Nu aveam idee în ce mă bag, însă nu regret nicio secundă că am lăsat instinctul şi inima să aleagă. Primul lucru pe care Ştefan îl arăta era lipsa de afecţiune. Nu sunt psiholog, dar cumva am reuşit să îl ajut să îşi reclădească încrederea în sine. Să se redescopere, pentru că este un om foarte bun. Nu pot spune că imaginea în media defineşte persoana, dar ca să-ţi răspund la întrebare, mai întâi m-am îndrăgostit şi apoi am citit ştirile. Probabil nu mi-ar fi influenţat părerea nici dacă s-ar fi întâmplat invers. Am fost învăţată să nu judec după aparenţe şi să dau o şansă înainte.

Ştefan, desigur că nu putem să nu vorbim despre conexiunea cu fetiţa ta, Natalia. Cât de des reuşiţi să vă întâlniţi şi cum decurg revederile?

Este un subiect sensibil mereu... Natalia trăieşte între două lumi, dar este un copil vesel. Ştie să vadă partea frumoasă. De văzut ne vedem mult mai rar decât eram obişnuiţi înainte de pandemie şi considerabil de rar ţinând cont că am respirat împreună trei ani. Revederile sunt mereu explozive. Ţinem legătura zilnic prin mama ei. Sunt conectat la viaţa Nataliei şi sunt prezent în viaţa ei în condiţiile date. Important este că are parte de iubire la puterea a patra.

Cum ţi-ar plăcea să fii perceput prin ochii fetiţei tale? Ce te-ar bucura să spună despre tine când o întreabă lumea de tatăl ei?

Cred că deja ştie cam totul despre mine. Când copilul îţi spune că eşti cel mai bun tătic din lume de fiecare dată când te vede este un fel de medalie de aur la olimpiada vieţii. Nu vreau să fiu un supererou. Vreau să fiu tatăl care îşi iubeşte necondiţionat copilul. 

În ce relaţii ai rămas cu Anca Lungu, la patru ani de la divorţ?

Civilizate. Ca între doi oameni care au în comun un copil. Suntem, cred eu, maturi. Ne respectăm vieţile private şi lucrăm împreună ca Natalia să fie un om aşezat corect pe această lume.

Dar ai mai face pasul spre căsătorie după experienţele din trecut? Mai eşti dispus?

Căsătoria este o dovadă pentru alţii că ai pe cineva în viaţa ta. De câte ori nu primesc unii oameni persoane în viaţa lor crezând că sunt suflete pereche... Am încredere în persoana de lângă, nu într-o cutumă. Iau trecutul ca pe o sumă de lecţii şi ştiu exact ce am de făcut pe viitor ca viaţa mea şi a persoanei de lângă să fie a noastră.

Geanina este model. Şi însoţitoare de bord, pe deasupra. Te mai apucă gelozia uneori, Ştefan, ai momente de îndoială?

Îndoiala vine din neîncrederea în tine. Eu am învăţat şi învăţ zilnic să mă iubesc. Dacă mă iubesc pot să iubesc. Ispite sunt la tot pasul. Şi pe pământ, şi în aer, şi în metrou. Cred că la 45 de ani trebuie să mă gândesc la ceva mai aplicat decât la avioane. Am cunoscut-o ca model, era şi atunci, este şi acum. Uneori îi fac eu poze când o mână de bărbat o îmbrăţişează. Aşa este scenariul. Ar fi straniu să îi crăp capul creştinului, nu? Am învăţat să comunic cu ea. Am învăţat împreună că aceasta este cheia unei relaţii reuşite şi fericite. Suntem amândoi împăcaţi cu fiecare secundă petrecută. De acum înainte, tot ce avem este bonus oferit de viaţă.

Curând vine ziua ta. Cum te prinde aniversarea, cu ce mulţumiri şi cu ce regrete vin la pachet cei 45 de ani?

Sunt Săgetător. De doi ani ziua mea este parcă altfel. Mă prinde împlinit. Cu un proiect grandios în lucru, cu un program TV care sper să cucerească publicul, cu o fetiţă care a făcut şapte ani. Da... Mai sărac fără tatăl meu, dar cu speranţa că pot să îi fac mamei mele viaţa mai bună. Că pot să strâng în jurul meu oameni frumoşi, că pot să readuc speranţa. Că pot să ofer.           

image


Recente pe Ok! Magazine

Stephan Pelger jpg
Kim Kardashian  jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg