Exclusiv! Surorile Ana și Monica Odagiu, așa cum nu le-ai mai văzut: "N-a existat niciodată rivalitate între noi!"

15 septembrie, 2022

Vara aceasta a fost, cu siguranță, vara lor.

Surorile Odagiu sunt din ce în ce mai admirate, căutate și chemate la show-urile TV, după ce-au câștigat mulți admiratori cu scenetele lor umoristice de pe social media. Le-am admirat și noi în două show-uri difuzate la Antena 1, „Te cunosc de undeva” și Splash! vedete la apă”, și-am vrut să vedem dacă-n realitate sunt la fel de simpatice ca pe micul ecran.

DSC 3441 site jpg

Le-am invitat, așadar, pe acest fete de la oraș în peisajul rural ai unui retreat de la sat și-am vorbit câte-n lună și-n stele. Despre teatru, muzică, dragoste, bani și diferențele dintre ele, altele decât cele din buletin. Am aflat că sunt la fel de pasionale și de-asemănătoare (împart chiar și-aceeași zodie, Rac): nu-i de mirare că mulți le confundă sau sunt ferm convinși că Ana și Monica sunt gemene. Și totuși cine sunt și ce vor surorile Odagiu?

Surorile Odagiu au rupt la emisiunea „Te cunosc de undeva”. Bănuiesc c-ați câștigat foarte mulți fani după apariția în acest show.

Ana Odagiu

Am câștigat oameni care nu ne urmăreau. Am adus și noi, la rândul nostru, oameni care ne urmăreau pe noi și nu erau neapărat fanii emisiunii. Cumva, a fost un schimb de fani, dacă vrei.

Totuși, nu mulți se așteptau să... săriți imediat de la un program artistic la unul cu profil sportiv: Splash! vedete la apă”.

Ana

Știam de emisiune, iar de la televizor pare foarte simplu tot ce se întâmplă acolo. N-am știut în ce ne băgăm, am fost un pic inconștiente. Când am ajuns acolo, ne-am dat seama că este foarte greu. Este înspăimântătoare distanța de la care trebuie să sari. De la 3 metri, în principiu, ai zice că e ușor, dar depine cum sari. Monica a sărit în cap, ceea ce mie mi se pare imposibil.

Monica Odagiu

La a doua mea săritură, când am sărit în cap de la distanța de 5 metri, n-am ținut mâinile așa cum ar fi trebuit să le țin, le-am dat ușor peste cap și m-am lovit foarte tare în zona cervicalei. Mă simțeam amețită. Dar a fost ok, până la urmă, deși am rămas și-acum cu o durere de spate. Antrenorii noștri de la Splash ne-au zisă că și ei au probleme cu spatele și, din câte-am înțeles de la ei, acestea ar fi cele mai frecvente neplăceri în sportul ăsta. Dar chiar și-așa, unul dintre antrenori o să vină la noul bazin care se va deschide în București și ne-așteaptă acolo. Iar eu mă gândesc serios să iau niște cursuri de sărituri în apă.

Voi ați avut vreo legătură cu sportul?

Ana

Eu am fost la un liceu sportiv și am făcut volei vreo șapte ani și handbal doi ani.

Monica

Și eu am făcut volei și înot, dar nu de performanță, ca Ana. Dar acum fac tot ce se poate. Am făcut și box vreo trei ani și-mi place.

Eu v-am descoperit în pandemie așa, în tandem. Și nu cred că greșesc când zic că, de când formați acest duo de surori, v-a crescut cota.

Ana

Și noi, din contră, am evitat toată viața să facem lucruri împreună pentru că ni s-a părut că suntem două personalități foarte puternice și c-am putea să ne anulăm una pe cealaltă în felul ăsta. În același timp, toată lumea spunea că avem o forță extraordinară când suntem împreună. Știm și asta. Și iată că a venit un moment când am folosit-o, în pandemie. Dar am făcut asta fără să ne gândim prea mult. Ne-am apucat să facem filmulețe comice, foarte multă lume s-a bucurat de ele, pe unii i-am scos din depresie: am primit mesaje în care ne-au spus asta.

Și-acum creșteți brandul Surorile Odagiu.

Ana

Nu neapărat. S-a nimerit pur și simplu să ni se propună proiecte în formula asta. Dar separat fiecare lucrează la proiectele ei.

Monica

Noi am terminat amândouă Actoria. O să mai zic încă o dată, căci nu știu câtă lume știe. E adevărat, la zece ani diferență. Suntem amândouă și actrițe, și cântărețe, doar că în perioada asta eu m-am axat mai mult pe partea muzicală. Lucrez la un album. O să am două premiere și pe partea de actorie, una în octombrie și una în noiembrie.

Ana, tu ești un nume un pic mai vechi în teatru.

Ana

E și normal, am plecat cu zece ani înainte în viață. Mie îmi place foarte mult teatrul și sper să ajung să fiu în contexte extraordinare, cum deja a început să se întâmple.

În tandem cine vă solicită?

Ana

Cântăm la evenimente private, în general. Înainte mergeam cu trupă. După pandemie au scăzut bugetele, mergem fără.

Monica

Avem și concertele în care cântăm cu pianul, chitara și vocea. Conceptul “Doar Muzica”, pe care-mi doresc să-l cresc.

Ana

A început așa, cu un pian, o chitară, iar eu sunt invitatul special de la final. Vrem să-l dezvoltăm într-un proiect amplu, care să aibă de toate: și muzică, și poezie. Adică să folosim tot ce știm să facem.

Și umorul?

Și umorul. Am vrea să aducem în acest proiect serios și niște accente umoristice. Dar în cel mai frumos sens, cât să nu strice vraja muzicii și ce se întâmplă între Monica și colegul ei, Vlad Nicolici, acolo pe scenă.

DSC 3384 fara suvite site jpg

Revenind la tandemul Odagiu, cum ar fi să ajungeți precum un alt duet de mari artiste: Stela Popescu și Vasilica Tastaman?

Au fost perioade diferite. Trăim perioade diferite. Nu-mi dau seama dacă se pot compara lucrurile, că e o altă lume acum. Dar eu cred că suntem pe drumul cel bun. De acord, Monica?

Monica

De acord!

Dar competiție, rivalitate nu există între voi două? Pe niciun plan?

Monica

Între noi două, nu. Noi suntem competitive în fața vieții doar. N-a existat niciodată, pentru că fiind diferența asta de zece ani, când am fost mică îmi doream să mă apropii de ea. Noi n-am fost întotdeauna așa apropiate. Noi ne-am apropiat pe la 24 de ani ai Anei și 14 ai mei. Până atunci, îmi doream să-i captez atenția și să ajungem să avem o relație mișto de prietenie, de surori.

Ana

Acum îmi doresc eu să-i captez atenția (râde).

În ce aspecte se simte mai mult diferența asta de zece ani dintre voi? Poate că tu, Ana, mergi la culcare mai devreme...

Ana

Nu, suntem păsări de noapte amândouă. Cred că amândouă avem aceeași disciplină și maturitate și atunci se echilibrează lucrurile. De cele mai multe ori, am senzația că e de vârsta mea și ne sfătuim în consecință. Câteodată e mai aprigă, cam cum eram eu pe la 26 de ani. Aici mi se pare că se vede tinerețea ei. Eu m-am mai așezat un pic.

Voi aveți background artistic, și bunicul, și tatăl vostru au fost în lumea asta.

Ana

Da, tata a fost muzician, iar bunicul meu picta. El mi-a cumpărat prima dată un șevalet și acuarele în ulei și mi-a explicat cum să le folosesc.

Monica

Iar tatăl nostru și unchiul nostru au făcut parte din formația Romanticii. Au făcut muzică de film în Germania. Apoi, au schimbat numele formației în Tânăra generație.

Iar mama voastră?

Ana

Mama lucrează la tribunal, dar ea și-a dorit toată viața să fie actriță. Se pregătea mereu să dea la Actorie, dar erau alte vremuri, n-au încurajat-o ai ei. Iar acum ne spune că visul i s-a împlinit prin noi.

Apropo de faimoasele voastre scenete umoristice: cine dintre voi are mai mult simț al umorului?

Ana

Asta cu simțul umorului este o chestie foarte importantă la noi în familie. Este un criteriu după care alegem oamenii pe care-i primim în viața noastră. E foarte important să aibă umor, ba chiar același gen de umor ca noi. Nu poate fi măsurat umorul, important este că noi ne înțelegem și putem râde ore în șir împreună.

DSC 3305 site jpg

Am putea spune că sunteți jumătatea mai bună a fiecăreia, deci. Dar o jumătate mai bună masculină există? Aveți ceva de declarat?

Ana

Eu am. S-o declar? Mi-e foarte frică să declar ceva, pentru că am fost singură foarte mult timp. Și acum încerc să construiesc ceva. Am găsit o persoană cu care să fac asta. Dar ar fi mai bine să nu zic mai multe.

Oricum, persoana în cauză sigur are simțul umorului. Ca al tău, chiar...

Nu știu dacă chiar ca al meu. Culmea, e un pic diferit, dar îmi place că înțelege și umorul meu, și eu pe al lui. Să vedem ce se întâmplă mai departe. Dar vă anunț. O să apărem împreună, e actor și el...

Iar mezina Odagiu?

Monica

Eu n-am de gând să mai declar nimic despre ce se întâmplă în viața mea personală, pentru că, de-a lungul timpului, s-au tot răstălmăcit lucrurile. Oricum, în perioada asta, pentru mine este prioritară meseria. Și cred că o să tot fie, căci nu vreau să pierd acest tren.

Ana

Eu în cei aproape patru ani cât am fost singură, mi-am dat seama că nu-mi lipsea iubirea unui bărbat. Eram pe scenă, mă bucuram cu actorii cu care joc, ieșeam împreună, povesteam ce-a fost bine și ce n-a fost bine. Era tot un fel de dragoste, care mie mi-ajungea și-mi umplea golurile de care aveam nevoie.

Altfel, chiar și acum, tu ești invariabil asociată cu Vladimir Drăghia, iar Monica cu Dan Bittman.

Ana

Vladimir a fost primul meu iubit și a fost o relație frumoasă, dar au trecut 20 de ani. E o altă viață, de-aia nu înțeleg de ce oamenii încă mai scriu despre asta.

Monica, pe tine bănuiesc că te deranjează mai mult ce se scrie pe subiectul ăsta.

Ana

Dar nu doar pe ea, pe toată familia!

Monica

Noi înțelegem că fiecare își face meseria cum poate. Dar de-aici până la a inventa lucruri și a murdări imaginea unui om fără să știi nimic despre el mi se pare mult. N-am zis niciodată asta până acum, dar mi se pare greșit. Chiar săptămâna trecută au apărut alte știri, din nimic. Am dat un interviu despre viața mea personală și au răstălmăcit tot și tot despre asta era vorba. Mă aduseseră iar în discuție în contextul cu Dan. Mă deranjează. Am luat în considerare chiar să-i dau în judecată, dar tot eu aș pierde timp și bani. Oamenii citesc niște lucruri și le cred. Noi am lansat o piesă acum cinci ani. Normal că am rămas în niște relații bune, suntem artiști cu toții. Nu înțeleg de ce-ar trebui să mă scuz și să mă ascund. Din cauza acestor articole, eu am încetat să mă mai întâlnesc cu Dan. Pentru c-ajungem să avem probleme amândoi în viețile noastre personale. Eu aș vrea să mă comport normal cu oamenii cu care lucrez și cu care mi-aș dori să mai lucrez. Cred că e primul interviu în care vorbesc despre asta.

Să încheiem mai relaxat. Cum a fost vara voastră? Ați avut parte de vacanță?

Monica

Nu prea și ne-am și propus să nu avem anul acesta. S-au tot legat lucrurile și au tot apărut proiecte. De vacanțe o să tot avem timp altă dată.

Deci vara asta ați făcut bani.

Ana

Se poate spune și așa, deși se putea și mai bine. Tot timpul se poate mai bine. Așteptăm următoarele proiecte din partea televiziunilor, căci de-ale noastre ne ocupăm noi.

Foto: Sorin Stana, Make up: Laura Perian, Hair: Maria Marinciu, Mulțumim Rural + ai liber la tihnă, Str. Mare 34, Sitaru.



Recente pe Ok! Magazine

Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG