Fete de vedete - Ioana Voicu: „Am acel foc în sânge“

4 august, 2017
2 dsc 8300 jpg jpeg

Fiica lui Mădălin Voicu recunoaşte că a moştenit spiritul pasional al rromilor şi-l foloseşte pentru a-şi clădi propria identitate.

image

Sunt tinere, ambiţioase şi pregătite să ia cu asalt showbiz-ul. Iată ce au moştenit de la părinţii lor celebri şi cu ce vor să surprindă lumea entertainmentului Ioana Voicu, Diana Enache, Alexandra Matei, Ana Baniciu şi Calina Roman.

Fiica lui Mădălin Voicu, Ioana (29), a făcut timp de 15 ani vioara, în tradiţia deschisă de bunicul său, Ion Voicu. Totuşi, n-a continuat cu muzica, ci a intrat în televiziune şi a devenit una dintre cele mai tinere vedete din TVR. Are, însă, la activ un recital de zile mari cu tatăl său şi cu Alexandru Tomescu. Şi asta pentru că are muzica în sânge, oricât ar vrea s-o ţină departe de ea.

image

La primul nostru interviu, de acum câţiva ani, lumea te ştia drept „fata lui Mădălin Voicu“ şi atât. Ioana: Cred că era pe vremea când abia terminasem liceul...

Ce a fost cel mai greu în a avea acest statut?

Eu nu vreau ca lumea să mă ştie drept „fata lui Mădălin Voicu“. Sunt şi avantaje şi dezavantaje. În primul rând, la şcoală avea aşteptări de la mine, mai ales fiind şi nepoata lui Ion Voicu şi trebuia să fiu brici atât la materiile generale, cât şi la vioară, teorie, armonie şi ce mai făceam eu cu muzica. N-aveam voie să greşesc şi nici eu nu voiam să desconsider numele tatălui meu, să se spună: „Uite, fata lui Mădălin Voicu cântă fals“... M-am ţinut tare pe poziţii, dar era o presiune pe umerii mei la fiecare examen, concert, audiţie... Eu sunt o perfecţionistă de fel şi tocmai de aceea am şi încercat să nu fac de râs numele familiei.

Spune-mi atunci cât de greu ţi-a fost să-ţi faci cunoscut propriul nume.

N-a fost uşor. Am început de pe la 20 de ani, când am intrat în televiziune: mai întâi la MTV, Music Channel, după aceea Dolce Sport şi apoi, timp de patru ani, în TVR.

Ce obstacole ai avut de trecut când ai intrat în televiziune?

Nu prea am avut obstacole, pentru că eu când am ceva de făcut, mă agit ca totul să iarsă foarte bine şi ca nimeni să n-aibă nimic de criticat. La mine nu există greşeli, totul trebuie să fie pus la punct, am listă cu ce am de făcut...

Asta se datorează cumva faptului că mai venea tatăl tău să-ţi spună: „Ioana, uite care e treaba...“

Da, mă mai lua aşa.

Până pe la 19 ani când, după ce am intrat la Conservator şi nu mi-a plăcut, i-am spus că vreau să renunţ. M-am dus foarte timidă şi spăşită, pentru că nu ştiam ce reacţie o să aibă, dar spre surprinderea mea mi-a spus: „Fata mea, faci ce vrei şi ce-ţi place. Dacă tu vrei să renunţi la Conservator, să arunci pe fereastră 15 ani de vioară, OK“. Zic: „Tata, dar eu nu arunc vioara, pentru că o să cânt în continuare“. Şi aşa am şi făcut. Anul acesta, în februarie, am avut concert la Sala Radio împreună cu tata şi cu Alexandru Tomescu.

image

Greu!

Da. A fost greu, pentru că m-am reapucat de studiu anul trecut, după mulţi ani în care n-am mai studiat zilnic la vioară, şi a trebuit să revin pe scenă nefiind în formă maximă. Mi-au trebuit vreo două luni ca să-mi revin şi a ieşit, zic eu, bine, nu foarte bine.

Dar tata ce-a zis?

Tata a fost mulţumit, mi-a zis: „Bravo, fata mea“. A fost foarte mândru de mine şi toată lumea spune că a ieşit foarte bine, numai că eu ştiu că pot mai mult de atât. Tata mereu îmi spune: „Tu poţi să nu pui mâna pe vioară un an, iar când o faci îţi iese o partitură din prima“. Îţi rămâne în sânge.

Apropo de faptul că „îţi rămâne în sânge“. Ştiu că tatăl tău ţine mult la tradiţiile rrome. Tu cât de ataşată eşti de ele?

Să ştii că rromii sunt mult mai pasionali decât alţii, pun mult mai mult suflet, atât în lucrurile bune, cât şi în cele rele. Sunt focoşi. Iar eu cred că am moştenit acest lucru, am acel foc în sânge.

Eşti focoasă?

Da, şi la bine, şi la rău.

Adică pot să iau şi foc! Doamne fereşte să mă enervezi cu ceva, deşi eu sunt tare răbdătoare, rezist, rezist până într-un anumit punct, dar când iau foc dispare tot.

Când ai făcut ravagii ultima oară?

Anul trecut m-am enervat atât de tare! N-am să spun motivul, dar am văzut negru în faţa ochilor. Eu sunt şi Taur, deci nu trebuie să stai în calea mea. Lumea rămâne şocată când se întâmplă asta, pentru că mă ştie finuţă, elegantă, nu ies în evidenţă foarte tare...

Ce te enervează cel mai tare?

Minciuna, perversitatea...

Îţi faci greu prieteni?

Sunt foarte prietenoasă de fel, dar îmi aleg foarte atent prietenii.

S-a scris că ai fi avut o relaţie cu Syda.

Eu cu Syda...

(citeşte continuarea în ediţia nr. 194 a revistei OK!)

Foto: Sorin Stana; stilist: Madena Pasăre; make-up: Cristina Drăgan/Abacademy.ro; hair style: Ingrid Morgan/Gett's Artistic Team; locaţie: mulţumim Younivers Summer Club, Piaţa Presei Libere, nr. 1, Bucureşti.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}