Foto exclusiv! Diana Bart: „Mihai este bărbatul la care am visat dintotdeauna“

13 martie, 2017
diana bart 1 jpg jpeg

Vedeta Prima TV ni l-a prezentat, în premieră, pe viitorul ei soţ şi tatăl fetiţei care va veni pe lume în luna mai.

 Pare o mărturisire hazardată, pentru cei care privesc şi citesc din afară, însă noi suntem gata să depunem mărturie în faţa celor care nu cred în niciun fel de declaraţii. Diana şi Mihai sunt frumoşi împreună, ca nişte eroi de filme de dragoste, genul acela pe care-l proiectăm ca etalon pentru propriile noastre poveşti de iubire. I-am întâlnit într-o zi în care chiar se sărbătorea acest sentiment, de Sfâtul Valentin, şi într-un moment în care viitoarea mămică Diana tocmai intra îl cel de-al treilea trimestru de sarcină. Şi, după câteva ore petrecute cu ei, am plecat convinşi că, în cazul lor, Cupidon şi-a jucat cum trebuie cărţile.

Diana Bart, viitoare doamnă Dumitrescu. De ce este Mihai bărbatul pe care l-ai aşteptat toţi aceşti ani?

DIANA În adolescenţă ne conturăm nişte tipare ale bărbatului ideal, după care începem s-alergăm. Şi dacă mai vedem şi un film romantic, cu atât mai sigure suntem de perfecţiunea pe care i-am atribuit-o inconştient respectivului domn din viaţă noastră. Însă, realitatea ne trezeşte din frumosul film şi ajungem să suferim sau să ne dăm seama, cu fiecare experienţă de genul, că nu este deloc bine să creem noi personajul perfect, ci mai bine să-l găsim. Trecută şi eu prin experienţe, mi-am dorit să ajung să învăţ din ele. Asta consider că este maturitatea. Atunci când creezi tiparul, ţi-l doreşti cu ardoare, devii şi tu un om din ce în ce mai bun şi aşa poţi aştepta chiar să apară. Exact asta s-a întâmplat cu Mihai. A apărut la momentul potrivit, atunci când am învăţat că trebuie să am pretenţii de la oamenii de lângă mine, să mă respect şi să respect, dar şi să preţuiesc momentele frumoase din viaţă.

Diana şi Mihai s-au cunoscut în urmă cu trei ani şi vor deveni, luna aceasta, soţ şi soţie.

Mihai, am înţeles că eşti consultant în achiziţii imobiliare. Asta înseamnă că veţi face cea mai bună achiziţie imobiliară comună. Aveţi ceva în plan, o căsuţă undeva, un teren altundeva?

DIANA: Chiar am făcut prima cea mai bună investiţie împreună, ne-am creat "cuibuşorul" nostru, în care ne simţit minunat. Este un om matur Mihai, meticulos, de la care am primit sfaturi foarte bune. Şi cumva, poate nu întâmplător, ne completăm şi în domeniul acesta, întrucât eu studiez acum cea de-a două pasiune a mea, design interior, la Şcoala Populară de Arte şi am absolvit şi un curs în domeniu.

Şi da, avem în plan o altă locuinţă mai spaţioasă, întrucât se măreşte familia. Ne gândim la o casă, nu foarte mare, dar care să ne satisfacă toate nevoile, cu grădină, unde să se joace copiii şi căţelul şi unde să ne relaxăm alături de familie şi de prieteni. Iar ca zonă, vrem una liniştită, departe de noxele maşinilor.

Mihai, în ce i-ai sfătui să investească acum pe cei care vor să-şi cumpere o casă? Sau, să o luăm altfel, este un moment mai bun pentru a cumpăra o casă sau pentru a sta cu chirie?

Este un moment bun pentru a cumpăra o casă, deoarece condiţiile de creditare sunt la un nivel încă scăzut ca şi dobânzi, aşadar încurajez achiziţionarea unei locuinţe în detrimentul chiriei.

Cum vă simţiţi când vi se intersectează lumile? Tu, Mihai, când o însoţeşti la evenimentele mondene sau când eşti fotografiat alături de Diana pentru reviste de celebrity? Şi tu, Diana, când asişti la discuţiile lui legate de afaceri, piaţă imobiliară?

Fiecare este dedicat jobului, iar asta ne face nişte persoane dinamice, care au ce împărtăşi. Şi domeniul lui este unul frumos, de la care ai ce învaţă, iar discuţiile şi întâlnirile la care am participat mi se par interesante, cu atât mai mult cu cât Mihai se dedică foarte mult carierei şi împlinirii lui profesionale.

Apreciez oamenii de calitate în orice domeniu. Până la urmă, consider că de oriunde poţi învăţa câte ceva.

Nu sunt genul de persoană care să se afişeze foarte mult, dau curs doar acelor invitaţii care pun persoana într-o lumină bună şi curată.

Ce părere aveai despre celebrităţi înainte de a o întâlni pe Diana? Îţi place strălucirea această a showbizului sau mai degrabă te inhibă?

Strălucirea, aşa cum spuneam, există în orice domeniu, atunci când te dedici şi vrei să te poziţionezi în cea mai bună lumină. Nu sunt atras de această strălucire a showbizului, dar respect meseria de jurnalist. Şi respect ceea ce face Diana, cu devotament şi profesionalism, de aproape 13 ani.

Cununia civilă va fi un eveniment în familie

Ce vă mai amintiţi acum din momentul în care v-aţi văzut prima dată? Este ca un test, să vedem cine a reţinut cele mai multe detalii...

Totul îmi amitesc, în cele mai mici detalii. Privirea lui, cu care m-am intersectat, de când am intrat pe uşa localului în care ne-am întâlnit. Momentul în care un amic comun a venit spre mine şi aşa am intrat în vorbă cu Mihai. Mesajul pe care mi l-a dat noaptea şi în care spunea "A fost cea mai bună alegere să ies în seara asta. Îmi doresc să te cunosc mai bine. Te las să te odihneşti, iar dimineaţă te invit să luăm împreună micul dejun".

Eu pot să spun că nu m-am înşelat în ceea ce o priveşte pe Diana, am simţit căldura şi sinceritatea ei de când am văzut-o. Nu neg c-o ştiam dinainte şi mi-ar fi plăcut tare mult s-o cunosc într-o zi. Şi iată că s-a întâmplat, până la urmă.

Cât de pregătiţi sunteţi pentru întâlnirea cu noul membru al familiei? Cine este cel mai emoţionat?

Abia o aştept! Nu mi-e frică nici de naştere, pentru că mă concentrez pe momentul în care o voi vedea şi ţine în braţe. Eu deja mi-o închipui cum va fi. Mă văd cumva pe mine când eram mică, dar cu părul buclat, cum îl avea Mihai.

Şi eu îmi doresc de mult timp să-mi strâng copilul în braţe. Este un moment extrem de emoţionant în viaţa unui bărbat.

În ce fel veţi fi diferiţi că mama, respectiv tată, pentru fiica voastră faţă de cum au fost părinţii voştri cu voi? Şi în ce aspecte credeţi că le veţi semăna?

Am avut parte de o copilărie frumoasă, părinţii şi bunicii au fost foarte atenţi să ne crească armonios, să primim o edicaţie bună şi clasa lor. Însă atunci erau destul de multe lucruri tabu. În adolescenţă, cumva, m-am rupt de părinţi şi abia după experienţele trăite, părinţii, şi în special mama, mi-au devenit cei mai buni prieteni. Îmi doresc, cu Maira, să nu existe nici o ruptură, să discutăm orice şi vreau să o ajut să-şi deschidă mai mult orizontul spre tot ceea ce înseamnă puterea şi ajutorul pe care ni le luăm din universul ce ne înconjoară. Din Dumnezeu până la urmă, bineînţeles, nu la modul habotnic, ci pur existenţial.

Cu siguranţă, şi eu o să încerc să fiu cel mai bun părinte pentru copiii noştri, la fel cum au fost şi părinţii mei. Consider că cei şapte ani de acasă domnesc în timp, peste toate generaţiile, şi asta este baza împlinirii ca individ în această societate.

Din ce am înţeles, aceasta este succesiunea evenimentelor în familia voastră: cununia civilă, botezul fetiţei voastre, apoi, anul viitor, nuntă. Când se va întâmplă fiecare dintre ele?

Noi avem deja un legământ făcut în faţă lui Dumnezeu de către duhovnicul nostru. Înainte să se nască Maira, vom face doar cununia civilă în familie, ca să purtăm acelaşi nume. Urmează creştinarea celei mici prin august-septembrie, iar petrecerea de nuntă nu vrem s-o grăbim. O vom face relaxaţi, să ne simţit bine, să mai crească un pic şi fata. Adică prin primăvara anului viitor.

Aţi avut şi discuţii în contradictoriu legate de cum să fie nunta voastră? Principala neînţelegere este că ei îşi doresc, de obicei, ceva restrâns, iar ele ceva amplu, ca-n poveşti.

Rezonăm la acest capitol. Chiar dacă, poate, ne doream o nuntă cât mai restrânsă, undeva la un picnic, la mare, cu soare, vom face o petrecere frumoasă, cu familiile şi toţi prietenii apropiaţi, într-o locaţie cât mai verde şi aerisită, fără tipare impuse de societate şi aşa cum ne vom simţi noi bine. Noi am vrut să facem nunta anul trecut, în toamnă, numai că tatăl meu are nişte probleme de sănătate şi am amânat evenimentul până în această primăvară, neştiind că va apărea copilul. O programasem să fie extrem de simplă, totul decorat în alb şi verde, totul relaxat. Vreau să fie într-o pădurice, la Clubul Diplomaţilor, acolo unde se organizează nunţi într-un cort, printre copaci. Vor decora şi lumina toţi copacii, pe jos vor fi lumânări, va fi frumos.

Cei doi vor face nunta religioasă anul viitor

Diana, cum crezi că eşti mai pregătită, astăzi, pentru căsnicie, având în vedere că ai mai trecut printr-un mariaj şi nu a mers?

Nu întâmplător trecem prin anumite etape în viaţă şi pot să spun că nu regret nimic din ce s-a întâmplat. Au fost nişte decizii pe care le-am luat la momentul respectiv, crezând că sunt bune. Dar le-am luat mai superficial, nu la profunzimea la care văd acum lucrurile. M-am grăbit. Am spus Da la două luni de când eu şi fostul meu soţ ne-am cunoscut, ieşită dintr-o relaţie tumultuoasă de zece ani. Aşa se întâmplă, de obicei, găseşti pe cineva mai bun decât precedentul şi, dacă ai deja 30 de ani, îţi zici: „Gata, hai să fac şi pasul ăsta!“. Nu neg că, la perioada respectivă, aceea mi s-a părut o alegere bună. Dar mi-am dat seama foarte rapid, şi anume într-un an, că nu mergeau lucrurile între noi. Şi dacă la început nu merg, e clar că, peste câţiva ani, nemulţumirile se vor adânci. M-am gândit şi la un copil. Eu mi-am propus ca pasul ăsta să-l fac doar atunci când voi fi sută la sută fericită, chiar dacă asta se va întâmpla la 40 de ani sau mai mult. Voiam să vină pe lume aşa ca la carte, să fie ca într-o poveste, ca într-un film. Şi aşa s-a întâmplat de data asta, iar Mihai este bărbatul acela la care am visat dintotdeauna. E tiparul acela pe care ni-l facem la o anumită vârstă, iar eu l-am întâlnit la 33 de ani. Şi el tot 33 de ani avea atunci. Vârsta lui Iisus, iar acest lucru îşi pune amprenta cumva, ne-am cunoscut sub un semn norocos.

Faceţi un cuplu frumos şi în formă. Să înţeleg că sunteţi amândoi adepţii acelei alimentaţii sănătoase, cu produse naturale, fără aditivi şi fără excese, despre care mi-a povestit Diana?

Este unul dintre aspectele care m-au impresionat la Mihai. El nu avea zahăr în casă, iar în frigider găseam multe produse bio şi naturale. Ne plac în general aceleaşi mâncăruri, şi da, Mihai este atent la ceea ce cumpără, la etichete, la ceea ce mănâncă. În plus, ne-am educat cumva împreună în privinţa acestui mod de viaţă, nu doar sănătos, ci şi normal, până la urmă, dacă vrem să trăim mult şi frumos. Bineînţeles, cu mici excepţii, care nu dăunează, atâta timp cât le păstrăm sub lupa bunului simţ.

În plus, eu nu renunţ la sport, de trei ori pe săptămână. Şi profităm împreună, de câte ori ne permit timpul şi vremea, să facem cât mai multe plimbări, pe jos sau cu bicicleta, în natură. În acest mod ne dorim să ne educăm şi copiii.

Însărcinată în şapte luni, Diana are doar 58 de kg

Jurnalul unei viitoare mame

Diana, care este starea sarcinii, ca să spun aşa?

Tocmai ce am intrat în luna a şaptea. Este fetiţă, exact aşa cum mi-am dorit, căci eu am chemat-o să fie aşa.

Ce înseamnă asta? Există o „formulă“ prin care poţi defini sexul copilului?

La începutul sarcinii, mai citeam să văd ce simptome ai dacă ai o fetiţă, iar mie mi-a fost foarte tare poftă de fresh de portocale. Şi aveam să aflu că acesta este unul dintre simptomele mamei care poartă o fetiţă.

Are şi un nume, bănuiesc.

Da, o cheamă Maira. Mie mi-ar fi plăcut foarte mult să o cheme Sofia (Înţelepciune). Am făcut facultatea de Filosofie şi de pe atunci am rămas cu acest nume în gând pentru momentul în care voi avea o fetiţă. Numai că este atât de comun numele acesta, încât am hotărât să fie ale doilea nume, s-o cheme Maira Sofia. Mi-am dat seama, apoi, că ar fi prea extravagant şi-atunci am renunţat. Dar îmi place şi numele Maira, are o semnificaţie exotică, înseamnă lună şi este un derivat de la Maria.

Cât timp te mai vedem pe sticlă la Focus Monden?

Voi naşte la jumătatea lunii mai. Eu sper să fie aşa: astă seară să am ultima emisiune, iar mâine să merg să nasc. Doar dacă nu mă simt rău în ultima lună, atunci nu voi forţa. Şi nu vreau să stau acasă decât cele 45 de zile obligatorii, apoi să mă întorc la muncă.

Şi de acolo vor prelua mama şi bona?

Doar mama, n-aş vrea să apelez la bonă. Bona îşi pune foarte mult amprenta asupra copilului, mai ales când stă mult timp cu el. Copilul va prelua de la ea foarte multe, inclusiv vocabular şi n-aş vrea să intervină cumva în dezvoltarea copilului. O să apelez la mamă şi la soacră cât de mult se poate. Oricum, o să-l iau şi cu mine în locurile în care merg.

Aproape că nu te-ai îngrăşat deloc. Cum reuşeşti să nu acumulezi foarte multe kilograme în sarcină?

Am şi gene bune, recunosc. Dar cred că m-a ajutat şi stilul meu de viaţă de dinainte de a rămâne însărcinată, căci am avut mereu grijă ce mănânc. Mă feresc de E-uri, am renunţat la zahăr şi la pâine, mănânc doar dimineaţa pâine de secară sau fără gluten. Mai îmi fac şi plăceri, când am poftă de dulce, dar le prepar cu ouă bio, zahăr brun sau stevia. Mă odihnesc bine, dorm câte şapte, opt ore în fiecare noapte, nu fac nimic care să-mi dăuneze. Este un stil de viaţă foarte normal şi firesc. Şi sunt convinsă că m-a ajutat şi în sarcină. Am avut o sarcină foarte uşoară, doar prima lună ce mi-a fost mai rău, am avut greţuri. Dar le-am tratat cu apă amestecată cu ghimbir dimineaţa şi ceai de muşeţel cu ghimbir ras, între mese.

Cât cântăreai înainte de a rămâne însărcinată şi care este greutatea ta acum?

Acum am 58 de kg şi înainte aveam 53,7 la o înălţime de 1,70 m.

Foto: sorin stana; vestimentaţie: galyna pînzari; machiaj: elena ciftci - www.ciftcielena-makeupartist.ro; hair: georgiana coman - gett’s artistic team; mulţumim pentru sprijin: domicilio, şoseaua pipera 59, BucureştiRecente pe Ok! Magazine

Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba  profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Vladimir Putin sursa  GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba  GettyImages 1446123513 jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex sursa  Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica  Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae  Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0 sursa  GettyImages jpg