Foto exclusiv! Familia lui Mihai Gruia (ex Akcent): „Am trecut de la 2 la 4 într-un an“ 

23 septembrie, 2014
Mihai și Laura Gruia, într un pictorial pentru revista OK! România jpeg

O atmosferă Zen domina călduroasa lor casă din Pantelimon, unde cea mai nerăbdătoare a fost cu siguran­ţă micuţa Ana. În timp ce Natalia îşi făcea somnul pentru a se pregăti de şedinţa foto în familie completă, fâşneaţa în vârstă de doi ani a Laurei şi-a lui Mihai îşi pregătise

O atmosferă Zen domina călduroasa lor casă din Pantelimon, unde cea mai nerăbdătoare a fost cu siguran­ţă micuţa Ana. În timp ce Natalia îşi făcea somnul pentru a se pregăti de şedinţa foto în familie completă, fâşneaţa în vârstă de doi ani a Laurei şi-a lui Mihai îşi pregătise scena pe un pachet de pampers ai surioarei sale de trei luni şi oscila între momentele de soprană, cântăreaţă şi actriţă în devenire! Şi ea ne-a dat interviu... Iar noi, din primul rând, ca şi părinţii ei, am aplaudat-o cum se cuvine pe cea care ne-a arătat că înclinaţiile artis­tice şi un suflet mare sunt moşteniri de familie.

Direct pe scenă o să o vedem!

Laura La Măruţă a intrat în direct, acolo, cu dansa­toarele Andrei.

Mihai Erau în backstage, că aveam treabă după emi­siune şi n-am putut să o ţinem, a început să plângă, a intrat în platou direct! Dansatoare. Sau, la un mo­ment dat eram în casă şi la tv era invitată o femeie din Anglia, dansatoare la bară. Şi a doua zi, nu ştiu ce a văzut ea o mătură şi o ţinea aşa şi a început să facă, să se rotească pe ea! Îi place spectacolul mult.

Ana Laaa la laaaa li laaa!

Astea sunt compoziţii proprii! Uite, e prinţesa Sofia la televizor!

La botez n-am scăpat, o aducem pe prinţesa Sofia ca animatoare, pe 5 octombrie. Nici Ana nu e botezată şi am zis să le botezăm pe amândouă, să fie frumos.

Ştiu că naşul, Cătălin Măruţă, era cu voi în ziua când ai născut.

Da. Eram programată pe 16 iunie şi am zis să mergem la Grădina Zoologică. Ne-am întâlnit cu Că­tălin şi fiul lui, David, şi le-am zis că lipsim puţin, că trebuie să mergem la un control. Mă chemase docto­rul, cred că îşi dăduse seama că ar trebui monitoriza­tă sarcina mai mult. Şi zic: hai că în jumătate de oră suntem înapoi, după aia mergem să mâncăm nişte mici. Mihai era pe telefon, eu eram în cabinet, doc­torul nu spunea nimic. Şi mi-am dat seama că ceva nu e OK. M-a întrebat dacă am mai simţit-o activă şi i-am zis că în ultimele zile, mai puţin. Cică: „ştiţi ceva? Haideţi că vă operăm astăzi“. Mihai n-a auzit, el era pe telefon. Cică gata, mergem la mici? Eu: nu, mergem în altă parte! (

)

Eram singuri acolo! A venit Cătălin cu micii în spital! (

)

Ce vorbeşti, a venit cu camera direct, cu echi­pa de filmare!

Ia să facem cunoştinţă şi cu Ana, care e povestea voastră?

Într-una din zilele în care am fost la copii la orfelinate, am văzut-o pe ea şi ne-am lipit, avea un an şi două luni.

Când eram mic, eram negru şi aveam părul lung. Toţi la bloc îmi ziceau Mowgli. Şi când am vă­zut-o pe ea, prima oară, cei care au avut grijă de ea aşa ne-au prezentat-o: ea este Mowgli. Mi s-a făcut pielea de găină şi am zis: e Mowgli? Atunci trebuie să fie a noastră!

Laura Am vizitat-o din ce în ce mai des, o mai sco­team in oraş, până ne-am decis într-o zi – bine, ţi-am zis că noi aveam grijă de mai mulţi copii. Mergeam prin parc, ne jucam, cumpăram hăinuţe. Ştii ce e dureros? Nu există copii care să nu fie inteligenţi. Toţi au potenţial. Iar asta am observat-o cu ajutorul Anei: cât timp un copil e într-un mediu stabil, cu o familie echilibrată care compen­sează ce i-a lipsit în timpul petrecut în orfelinat şi-i oferă acces la informaţie, el se dezvoltă şi recuperează incredibil de rapid. Suntem fascinaţi de evoluţia Anei, e foarte veselă şi sociabilă, foarte sufletistă. Vreau să-ţi zic că, la cererea ei, am mai adoptat doi câini, pe lângă cei doi pe care îi avem în curte (zâmbeşte)

Văd că vă spune deja mami, tati.

Laura Da, din primele zile. Oricum, când ajungi într-un orfelinat, toţi copiii o să sară pe tine şi o să îţi zică mami, mami sau tati, tati. Au nevoie de cineva, e instinctiv. În ultimii ani s-au schimbat multe datorită fundaţiilor care se implică direct. Cu toate astea, ei simt că lipseşte ceva...

Şi umblă pe gadgeturi, n-are treabă!

Da, are o imaginaţie bogată, e foarte inventivă. Face scenete, joacă roluri, rezolvă puzzle-uri pe tabletă în câteva secunde şi vorbeşte în engleză şi română, e foarte haioasă când spune: mami, look! Sau: unde-i dog?

image

Ea cum înţelege că are doi părinţi şi o surioară?

Nu-şi mai aminteşte, ne-am întâlnit de câteva ori cu doi copii de acolo, care erau foarte apropiaţi de ea, i-am scos la mall şi am luat-o şi pe Ana. Spre surprinderea noastră, nu i-a recunoscut... Noi n-am realizat niciodată că ea s-ar simţi altfel. Nu, pentru ea, totul e firesc, natural, normal. Iar pe Natalia o iubeşte la nebunie! Ţin minte că Natalia avea năsucul înfundat la un moment dat şi mă chinuiam cu o pompiţă să o curăţ şi plângea. Vine Ana: nu, mami, e bebe! Şi m-a împins!

Să nu îi facă rău (

).

Cum e cu procesul de adopţie la noi?

E în continuare în încredinţare în vederea adopţiei. Mai durează câteva luni.

Mihai E un proces care se întinde pe o perioadă lungă de timp. Sunt multe termene în instanţă la care ne-am pre­zentat, acte din care reiese situaţia noastră materială, fa­milială, motivaţia în ceea ce priveşte adopţia, întâlniri cu psihologul pentru evaluare, vizite periodice la Centru sau acasă care vizează starea generală a copilului, adaptarea lui la noul mediu. Sunt şi aspecte mai puţin plăcute ale ad­opţiei, dar de care noi am avut noroc să nu ne lovim. Sunt, într-adevăr, cazuri în care copilul sau cei care doresc să înfieze nu se acomodează situaţiei şi schimbărilor apărute şi adopţia nu are finalitate, revine totul la punctul 0.

Care au fost cele mai mari provocări ca părinţi?

Noi am trecut aşa, ştii, de la 2 la 3 la 4 într-un an de zile! E un subiect interesant.

Suntem obosiţi, dar e frumos.

Seara, când venim acasă de la birou, cântăm, dan­săm, ne distrăm, e armonie. Abia aşteptăm sărbătorile, o să fie superb. E împlinirea supremă, practic, pentru asta munceşti şi aşa mi se pare firesc să se întâmple.

image

Povestiţi-mi cum arată o zi normală din viaţa familiei Gruia.

Să începem cu 12 a.m.? Atunci începe ziua pentru noi! Laptele de 12 a.m....

De 3 a.m., de 5 a.m....

După, mai reuşim s-aţipim până la 8, apoi la birou...

Apoi cafea şi ne despărţim. Avem birourile în ace­laşi loc, dar nu ne întâlnim, zilele noastre nu sunt niciuna la fel. Eu sunt in studio-ul pe care l-am făcut tot în clădirea unde avem birourile.

Te simţi în minoritate cu trei fete acasă?

Mihai Mi-am dorit să fie şi un băiat în familie, să ducă nu­mele mai departe, dar rezolvăm! Să crească ele un pic. Dacă ne ajută Dumnezeu să fie la fel de bine totul, cu siguranţă o să mai fie un copil şi sunt sigur c-o să fie băiat! (râde)

Laura, cum se poartă Mihai ca tată?

Mihai E perfect! (

)

Laura Foarte serios, mă ajută noaptea şi ştiu că munceşte şi mai mult, stă non-stop în studio şi lui îi e mult mai greu. Cu toate astea, suntem foarte organizaţi. Când auzim pe video-monitor...

Mihai Deja ştim, doar aşa vorbim: 130 sau 170? (n.r. gra­majul laptelui)

Laura Şi deja ne separăm, eu fug la Natalia în cameră, el coboară, face laptele, îl aduce, fiecare secundă contează!

Cât timp mai rămâne pentru voi doi?

Laura Avem şi pentru noi, dar încercăm să petrecem cât mai mult timp cu copiii, în vacanţe. Am fost şi la mare, anul ăsta a fost mai greu că s-a născut Natalia.

Mihai Ana a fost în Bulgaria cu bunicii şi noi doi am eva­dat un pic în Londra.

Tu, Mihai, nu eşti plecat mai des în concerte cu Sorin, în formula Two?

Mihai O perioadă, Sorin m-a înţeles şi am făcut o pauză. La toamnă avem mai multe concerte, mai mult în străină­tate. Piesă o să lansăm curând, chiar recent am compus-o, urmează să o înregistrăm. Ne ocupăm şi de artiştii noştri, dar asta e viaţa noastră, muzica. Laura şi ea, cu organizări evenimente şi management artistic, tot în domeniu...

Laura Suntem împliniţi din toate punctele de vedere. Fie­care zi e diferită şi e minunat, sunt provocări noi.

Plecările mele nu sunt cum se crede că sunt turneele. Am avut un turneu de două săptămâni acum două luni, cred că a fost cel mai mare din toţi cei 15 ani, incluzând şi Akcent, în India şi Pakistan. Dar, de obicei, doar în weekend.

image

Că tot am atins şi subiectul Akcent: apele erau tulburi cu Adrian Sînă, privind şi drepturile de autor. Care e varianta ta de poveste?

N-a avut nicio legătură, noi n-am avut niciodată pro­bleme cu drepturile de autor, dimpotrivă, dar... problemele au fost altele. Adrian şi-a dorit să câştige mai mulţi bani, de la asta a început totul, şi şi-a dorit să fie singur. Iar eu cu Sorin n-am avut nimic împotrivă, doar că el a fost foarte deranjat, să spun aşa, că mi-am deschis studioul şi am făcut o casă de discuri şi am zis: OK, noi continuăm şi ne facem un proiect separat. Numele oricum aparţinea casei de discuri. Faptul că eu cu Sorin am ales să nu vorbim şi să fim mai ele­ganţi, aşa am fost tot timpul – inclusiv Adi, tocmai de aceea am fost şocaţi de declaraţiile lui. El a declanşat scandalul, l-a alimentat, i-a convenit şi cam asta a fost.

S-a ajuns şi-n instanţă din cauza numelui Akcent...

Ideea era în felul următor: când a izbucnit scandalul, aveam contract până în decembrie 2014, dar am decis să o lăsăm baltă total. In momentul în care Adrian a încercat să pună piedici ca eu si Sorin să nu continuăm, ne-am apărat. In ceea ce priveşte aspectul legal, noi aveam un contract cu Akcent. Ne-am contactat avocaţii şi ne-au întrebat dacă vrem ceva cu numele. Evident că am zis că nu. Nu ni se pă­rea normal să mergem să cântăm, după 14 ani, eu cu Sorin, sub numele Akcent. Ni se părea de bun-simţ ca proiectul la care am muncit împreună atâţia ani să se încheie frumos, din respect reciproc, şi fiecare să fie liber să continue pe dru­mul lui. Ni s-a părut normal ca nimeni să nu mai folosească numele. Ei nu au vrut, pentru că brandul Akcent e foarte puternic. Noi nu l-am acţionat în judecată pe Adrian Sînă, nu aveam legătură cu el. Am fost sfătuiţi să pornim o ordo­nanţă prezidenţială care să pună stop proiectului. Ni s-a zis că mai mult ca sigur se va respinge şi se va redirecţiona spre fond, având în vedere complexitatea cazului. Am fost din nou uimiţi când Adrian a afirmat în presă că el a câştigat numele... Au trecut câteva luni, noi am trecut peste. Avo­caţii ne-au sunat chiar recent să ne întrebe când deschidem procesul, pentru că ne-au fost încălcate drepturile. Le-am zis să mai amânăm, pentru că sunt într-o perioadă foarte bună a vieţii mele, prefer să-mi canalizez energia spre lu­cruri pozitive. Sunt de principiul ăsta – niciodată nu mă cert şi nu m-am certat cu nimeni. Nici cu el nu m-am certat. Am zis că mai bine facem muzică, facem casa de discuri Mango Records şi o să dovedim tuturor în timp că uite, oamenii ăş­tia cântă şi compun, au făcut Red Blonde, Krem, Mellina şi atâtea proiecte, se ocupă de management-ul Lorei... Pentru mine e un capitol închis, merg înainte şi viaţa mea e, mulţu­mesc Lui Dumnezeu, perfectă. Şi profesional, şi familial!

Ca să încheiem în portret de familie: cu atâtea momente artistice, ce plănuiţi pentru fete?

E clar că pe amândouă o să le duc la studio să vedem ce iese!

Şi o să le susţinem, Ana nu acceptă decât să cânte, să danseze, tot timpul are scena ei...În fiecare seară avem spectacol, o aplaudăm, adoră să fie în centrul atenţiei.

Dar nu o să le împingem de la spate. O să ne dăm seama ce-şi doresc şi o să le susţinem indiferent de ce aleg să facă în viaţă.

Foto: Sorin Stana; Ţinută Laura, Ana şi Natalia: M. Marquise; Ţinută Mihai: Adina Buzatu; Bijuterii: Pandora; Hair: Emma Pal (Dare Beauty Center); make-up: Maria El DaniRecente pe Ok! Magazine

andreea84 jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg