FOTO Ioana & Florin Grozea: Primele poze cu bebeluşul lor, Sasha

11 februarie, 2014
img 9809 jpeg

Membrul trupei Hi-Q şi soţia lui ni-l prezintă în exclusivitate pe cel care le-a umplut viaţa de soare şi de muzică. Cum ştiam că un bebeluş de cinci luni va fi eroul materialului nostru, ne-am înarmat cu toată răbdarea din lume, pentru întâlnirea cu familia Grozea. În­cercaţi voi să convingeţi un pui de om să stea cuminte în cadru, în timp ce mai mulţi

Membrul trupei Hi-Q şi soţia lui ni-l prezintă în exclusivitate pe cel care le-a umplut viaţa de soare şi de muzică.

Cum ştiam că un bebeluş de cinci luni va fi eroul materialului nostru, ne-am înarmat cu toată răbdarea din lume, pentru întâlnirea cu familia Grozea. În­cercaţi voi să convingeţi un pui de om să stea cuminte în cadru, în timp ce mai mulţi „nenea“ şi „tanti“ necunoscuţi se agită spre el! N-a fost cazul micuţului Sasha, care părea că dă o probă pentru rolul de cel mai adorabil bebeluş din lume. Tăticul lui spune că, atunci când îţi zâmbeşte un copil mic, vei avea o zi minunată. Dacă-i aşa, a noastră a fost extraordinară!

Florin, sunt curioasă: Sasha este mereu la fel de cuminte ca acum, la această şedinţă foto?

Florin Nu mereu, dar da, în general, este liniştit, zâmbitor şi foarte înţelegător cu noi, părinţii lui, care-l ducem în tot felul de locuri, ascultăm mu­zică, ne uităm la filme, îl ţinem în poziţii ciudate. Dar el cred că ne iubeşte. (râde)

Ultima dată când ne-am întâlnit, v-am găsit în casă nouă. Acum, viaţa voastră s-a îmbogăţit cu acest băieţel adorabil. Cum este acum atmosfera în familia Grozea? Căţeluşa Minnie cum se comportă?

Florin Este un pic mai liniştită atmosfera, că Minnie stă afară, în curte. Şi acea curte e acum cu susu-n jos. În casă, în schimb, este foarte li­nişte. De când a venit Sasha, n-am prea avut timp nici să ne uităm la televizor, deci şi acesta e mai mult închis. Se mai aude, cel mult, un „Twinkle, twinkle little star“, care este piesa lui preferată, se pare.

E interesant că e atâta linişte la voi, căci un copil mic numai linişte nu aduce într-o casă. Vă seamănă vouă, bănuiesc…

Da, şi eu, şi Ioana am fost nişte copii foar­te cuminţi. Părinţii mei îmi povestesc că, atunci când eram bebeluş, îmi dădeau o jucărie şi mă gă­seau peste trei ore în acelaşi loc, cu acea jucărie. Sasha are de-abia cinci luni şi jumătate, nu ştiu încă cum va evolua. Dar, cu siguranţă, şi genele de la părinţii lui, dar şi atmosfera din casă con­tează. N-o să auzi muzică tare la noi, nu prea vin oameni în vizită şi, când vin, vin câte doi, trei, nu mulţi odată, televizorul şi radioul nu sunt porni­te. Probabil că de aceea este şi el foarte liniştit.

Sasha e blond cu ochii albaştri. Şi voi la fel. Cu cine seamănă mai mult, până la urmă?

Noi încă nu ne-am hotărât cu cine sea­mănă cel mai bine. Se pare că a luat de la fiecare câte ceva. E clar că tenul foarte deschis şi părul blond sunt de la Ioana, ochii cred că îi are de la mine, forma feţei la fel. A luat ce-i mai bun de la părinţii lui!

Ioana Mie mi se pare că este 50-50. E foarte re­laxat, cum e Florin, eu nu sunt chiar aşa. Dar în acelaşi timp, e foarte mămos şi alintat, ca mine. Şi zâmbăreţ, ca amândoi.

Cum a trecut Minnie peste faptul că nu mai este cea mai alintată din familie? E geloasă?

Florin E un pic geloasă. Dar a observat că-i acor­dăm o atenţie foarte mare lui Sasha şi are o ati­tudine foarte interesantă. Îl priveşte ca pe un zeu. Se apropie încet de el, se uită cu atenţie, s-a prins că e important. Nu se comportă cu el cum o face cu mine: sare, mă linge. În plus, Minnie nu intră deloc în dormitorul lui Sasha. Dar în restul casei, aşa cum o ştii şi tu, n-ai cum s-o ţii să nu facă ceva. Dar eu cred că, în câteva luni, Sasha o să înceapă să meargă şi-o să mai crească un pic şi-atunci n-o să mai fie diferenţa asta de gabarit între ei. Minnie are 12-13 kilograme, iar Sasha, opt. Prietenii care au câini mi-au spus că un căţel este cel mai bun prieten al unui copilaş. De-abia aştept să se joace împreună.

image

Cum l-au primit colegii tăi din Hi-Q pe Sasha? Cum se comportă Mihai ca... unchi?

Naşul. E naşul nostru de căsătorie. De când a venit Sasha, la noi e ca într-un loc de pelerinaj, vin rude, prieteni, care vor să-l vadă. A venit oda­tă o verişoară de-a mea din Spania, pe care n-o mai văzusem de vreo cinci ani... Încerc să fac în aşa fel încât aceştia să vină pe rând, cât de cât, deoarece Sasha este încă foarte mic şi nu poate să vorbească chiar cu toată lumea deodată. (

)

Văd că râde şi el...

Da, iar cel mai frumos moment este dimi­neaţa, când mă trezesc, deschid ochii şi el este la noi în pat. De obicei, la ora aia, el este treaz şi-mi zâmbeşte şi-i foarte drăguţ. Te trezeşti şi-i vezi faţa asta veselă, e foarte frumos! Zâmbeşte încontinuu...

Aşa erai şi tu când erai mic?

Da, şi eu eram foarte zâmbăreţ, Ioana era un pic mai serioasă, din câte mi-a spus. Dar eu zâmbesc în toate pozele din copilărie.

Ioana, pe tine te văd într-o formă de zile mari. Arăţi de parcă n-ai fi fost însărcinată vreodată. Cum ai reuşit să slăbeşti atât de repede?

Ioana Am slăbit de la sine. La două luni de la naş­tere, eram ca înainte să rămân însărcinată. Cred că a contribuit foarte mult şi faptul că alăptez. Şi vârsta contează, cu siguranţă.

Câţi ani ai tu?

24 de ani.

Câte kilograme ai acumulat în timpul sarcinii?

Multicele. Aşa că, de la un timp, am renun­ţat să mă mai cântăresc. Ultima dată m-am cân­tărit acum, de curând, şi aveam 49 de kilograme. Mi-am revenit, aşa, pur şi simplu. O mare parte din kilograme se duce imediat după naştere. Nu m-am abţinut de la nimic, am mâncat de toate, pentru că alăptez şi trebuie să am putere.

Bănuiesc că nu vă opriţi aici cu copiii. Când plănuiţi să-l faceţi pe al doilea?

image

Da, mai vrem, dar nu ne-am făcut un plan, lăsăm viaţa să ne surprindă. Probabil peste vreo trei ani.

Florin, este mai dificil să faci atâtea lucruri, muzică, televiziune, concerte, acum, de când eşti tătic şi ai o responsabilitate?

De când a venit Sasha am prezentat un sezon întreg de emisiuni la TVR2, am terminat câteva melodii pentru trupa Hi-Q, am avut con­certe. Nu mi s-a părut o mare diferenţă, doar că, într-adevăr, stau mai mult pe-acasă sau încerc să ajung acasă cât mai repede. Dar, uite, de exemplu, de Revelion, am avut concert la Baia Mare şi am mers cu avionul şi cu Ioana, şi cu Sasha. Ei n-au venit şi la concert. Dar a fost un Revelion foarte frumos, deoarece am îmbinat utilul cu plăcutul, profesia cu familia. Sasha avea doar patru luni şi i-a plăcut foarte mult în avion. Ioana este înso­ţitor de zbor, eu am zburat foarte mult, cred că şi încrederea noastră a fost importantă. E impor­tant ca părinţii să nu fie panicaţi. Oricum, copiii nu au nicio frică, toate fricile pe care le dezvoltă sunt transmise de părinţi.

Ioana, tu te mai întorci la jobul tău de însoţitor de zbor?

Da, o să mă întorc, la un moment dat. Mie mi-a plăcut mereu să zbor. Ăsta a fost primul şi singurul meu job. Dar, deocamdată, vreau să stau acasă cât mai mult cu copilul, are nevoie de mă­mica lui. Programul meu era destul de flexibil, îmi permite să stau mai mult acasă cu copilul, dar chiar şi aşa, o să mă întorc la muncă, probabil, după vreo doi ani.

Anul ăsta aveţi şi-o altă aniversare: Hi-Q devine majoră, împlineşte 18 ani. Nu vă opriţi aici, sper.

image

Dacă mă întrebi pe mine, pasiunea mea legată de muzică s-a transformat în meserie şi va exista mereu în viaţa mea. Nu ştiu dacă voi cânta până la adânci bătrâneţi, dar cu siguranţă voi compune, voi scrie cărţi, voi fi în domeniul muzical. Nici nu o simt ca pe o muncă. Mă mai întreabă lumea dacă nu obosesc mii de ore în stu­dio, doar eu cu calculatorul.

Chiar atât de mult stai în studio?

Da, la compunerea unei melodii se adună şi o mie de ore. Dar eu nu le simt, nu simt nici oboseală, nici foame. De când s-a născut Sasha n-am mai lucrat, însă, în casă, ci la alte studiouri, cu alţi colegi.

L-ar fi deranjat?

Nu cred...

Foto: zoltan lorencz; make-up: marina chiorean. Mulţumim Galeriile Noblesse, Bdul. Unirii, nr 61, sector 3, Bucureşti. Str. ştefan cel Mare, nr 2, Bacău. www.galeriilenoblesse.roRecente pe Ok! Magazine

Andra 9W0A0025 mod (3) jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Mirela Retegan este foarte încântată de faptul că face echipa bună cu fiica ei de 22 de ani, Maya
FotoJetamf jpg
Nasty la Cannes colaj jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Eva Longoria, GettyImages (2) jpg
FotoJet J Lo silver jpg
Demi Moore la Cannes GettyImages 2154037183 jpg
Ben Affleck și Jennifer Garner, Foto Profimedia (2) jpg
Richard Gere si fiul Homer  profimedia 0874028470 jpg
FotoJet Monica jpg
cristina cioran alex dobrescu
Catrinel Marlon la Cannes profimedia 0875276538 jpg
Bella Hadid transparentă la Cannes, Profimedia (3) jpg
Mădălina Diana Ghenea la Veneția, Getty (2) jpg
Bruni Benjamin Biolay jpg
 Jason Momoa, GettyImages (1) jpg