Ilona Brezoianu și Florin Ristei: “Chimia dintre noi nu se poate explica, pur și simplu o simți”

2 martie, 2024

Colegi la Neatza, prieteni buni în afara platourilor de filmare, Florin și Ilona își mai dau o șansă la cel mai popular show de transformări din peisajul TV, Te cunosc de undeva!

Florin Ristei și Ilona Brezoianu RAP00553 jpg

Și cum nu greșim când spunem că și la prima lor ispravă au cucerit inimile telespectatorilor, i-am invitat în paginile OK! pe cei care-au mari șanse să câștige trofeul ratat la mustață într-o ediție anterioară. Am vorbit cu cei doi artiști despre legătura lor de invidiat, una platonică și mai puțin obișnuită când vine vorba despre sexe opuse, despre ce le răspund admiratorilor care și-i imaginează într-o relație, despre case noi și vechi și cum arată viețile lor personale. Diferite, să fim înțeleși!

Mare ne-a fost mirarea și încântarea să aflăm că veți face din nou echipă la „Te cunosc de undeva!". De ce ați acceptat să participați din nou și cât de siguri sunteți de victorie?

Ilona Brezoianu

Cred că am acceptat să participăm din nou pentru că ne-a plăcut foarte mult amândurora şi am rămas cu restanțe. E un proiect care nu are cum să nu te dezvolte ca artist. Eu învăț să cânt din ce în ce mai bine şi chiar să conturez personaje diverse. Cred că acest proiect se mulează foarte bine pe laturile noastre artistice. Dacă ești actor sau cântăreț, n-are cum să nu-ți placă Te cunosc de undeva!. Cât despre victorie, ar fi ipocrit să spun că nu ne dorim, mai ales că am pierdut la mustață data trecută. Acum, însă, e un sezon mult mai dificil, din toate punctele de vedere. Vedem ce va fi şi o victorie ne-ar prinde bine (râde).

Florin Ristei

Uneori, în timpul repetițiilor, exact așa, ca voi, mă întreb şi eu: oare de ce-am mai acceptat să participăm încă o dată? (râde) Și când mă calmez, îmi răspund singur: pentru că ne placeeee. Ne place să ne măscărim, ne place să muncim, ne place sa învățăm chestii noi. Nu e neaparat de victorie, dar n-ar sta rău o cupa la mine pe raft.

Ce aduce fiecare în concurs? Cine vine cu dansul, cu prezența scenică? Cu vocea e clar că veniți amândoi...

Ilona Brezoianu

Sezonul ăsta, surpriza e la Florin, care vine cu dansul. Chiar muncește mult la asta şi sunt convinsă că va face o surpriză frumoasă. El întotdeauna spune despre el că nu dansează bine, dar veți fi surprinși. Eu tot ce sper e să facem personaje spumoase și să ne depășim limitele.

Florin Ristei

Stați cuminți, că sezonul ăsta mi se va spune Florin Happy Feet, FHF pe scurt. S-ar putea să aibă chiar şi Ilona o surpriză, pentru că sunt hotărât să dansez cum n-am făcut-o niciodată. N-am fost foc pe dans niciodată, dar sezonul ăsta sunt hotărât să-mi fie mai puțin rușine să dansez. Că eu chemarea o am în mine, dar nu prea mă ajuta crengile.

Adevărul este că vă completați bine oriunde apăreți împreună. Cum vă explicați chimia asta dintre voi?

Ilona Brezoianu

Chimia nu se poate explica. Pur şi simplu o simți cu anumiți oameni. Simți că ești pe aceeași lungime de undă cu ei. De la felul în care comunici până la felul în care lucrezi şi cât de bine poți evolua lângă anumite persoane. Eu cred că pe noi aceasta întâlnire ne-a ajutat să ne dezvoltăm reciproc şi să învățăm unul de la altul. Eu învăț de la Florin să cânt mai bine şi să mă simt bine atunci când fac asta, iar el de la mine cred că fură dezinvoltura cu care eu fac lucrurile. Cred că e important să te simți liber lângă un partener cu care creezi ceva artistic.

Florin Ristei

Chiar dacă îi zice chimie, nici eu nu cred că se poate explica 100%. Tocmai ăsta e şi farmecul. Unii oameni doar își potrivesc energiile şi sunt dispuși să fie cât se poate de naturali, știind că asta nu-l va deranja cu nimic pe cel de lângă. Cred că e super important să te simți relaxat în preajma unui om şi să nu-ți fie teamă să fii tu. Şi oricum, e destul de rară, mai ales între sexe opuse.

Florin Ristei și Ilona Brezoianu RAP00555 jpg

Sunteți așa, un fel de Stela Popescu și Arșinel ai vremurilor noastre. Vi se pare periculos sau interesant dac-ați deveni un duet comic consacrat? Să nu se poată vorbi despre Ristei fără Ilona și invers.

Ilona Brezoianu

Nu cred că suntem chiar un duet comic. Mă flatează asocierea, dar noi suntem cumva din spectre diferite. Posibil să părem un cuplu comic, însă fiecare își tratează propria meserie cu maximă seriozitate. Sigur că mi-ar plăcea să ajungem şi peste ani să lucram împreună, dar cred că lumea ne știe mai mult separat. Faptul că râdem mult şi facem glume nu știu daca ne poate încadra la duet comic.

Florin Ristei

Am să mă fac că n-am auzit comparația asta. (râde) Noi nu suntem un duet comic, Ilona e o actriță senzațională care și-a găsit un nou hobby - cântatul, iar eu sunt un muzician care explorează şi alte părți care au legătură cu domeniul. La noi comicul, dacă o fi pentru cineva, vine ca efect secundar la chimia sau relaxarea aia de mai sus. În rest, eu zic să veniți să ne vedeți la spectacole, pe fiecare în domeniu în care crede că excelează.

Oricum, sunteți cel mai bun exemplu că poate exista o prietenie reală între o femeie și un bărbat. V-aduceți aminte care-a fost prima impresie despre celălalt, atunci când v-ați cunoscut?

Ilona Brezoianu  ⁠

Din câte țin eu minte, prima noastră interacțiune a fost la X Factor. Faptul că am vazut că Florin ține la glumele mele m-a făcut să dezvolt cel mai mult relația cu el, dintre toți jurații de acolo. El era prima dată în postura aia şi de asta cred că era şi cel mai prietenos. Ne-am distrat acolo şi m-a ajutat să fac content, așa că am zis da, e de-al meu. În timp, am venit şi eu la Neatza şi acolo oricum suntem toți ca o famile. Mâncăm din aceeași farfurie cu toții şi asta nu are cum să nu te apropie de colegi.

Florin Ristei

Chiar e primul exemplu care mi-a confirmat şi mie că se poate așa ceva. Eu am fost toată viața puțin sceptic... Ne-am cunoscut la X Factor şi mi-a plăcut din prima că ne-am purtat de parcă ne știam de foarte multă vreme şi ne-am permis amândoi același tip de glume împinse până la aceeași linie. Plus auto-ironia, care spune atât de multe despre un om.

Există, ce-i drept, și o întrebare pe care cred c-ați mai primit-o de la fanii voștri și pe care îndrăznesc să v-o pun și eu: de ce nu sunteți voi împreună?

Ilona Brezoianu

În general, există această preconcepție despre artiștii care lucrează împreună. Cred că lucrurile nu trebuie amestecate, pentru că atunci când le amesteci, te încurci. Fiecare avem vieți personale diferite. Eu am lucrat cu mai mulți bărbați( artiști) şi chestia asta cu speculatul relațiilor e la prima mână. Dar le mulțumesc oamenilor care trăiesc cu grija asta a noastră, că nu știu ei cine cu cine e, care cum. Sper că v-am lămurit şi puteți dormi liniștiți.

Florin Ristei

Acum, ca să fiu total sincer pentru prima oară: pentru că ea are niște probleme la cap despre care nu prea vrea să vorbească, dar eu cred că sunt evidente. (râde) Și-atunci nu poate sta cu mine, pentru că și eu am niște probleme - tot la cap - și am hotărât amândoi că oricât de mult ar vrea lumea să încercăm, chiar nu vrem să riscăm să fim cunoscuți doar pentru “dubla crimă care a îngrozit România”. (râde) Ah, şi poate pentru că eu cred că sunt foarte rare cazurile în care, atunci când amesteci relațiile între ele, profesională cu personală, ies scântei de-alea bune.

Florin, tu te-ai întors din America de curând. A fost o călătorie de plăcere sau de lucru?

Am fost în Los Angeles şi am ajuns şi la târgul anual NAMM. Mi-am întâlnit aproape toți muzicienii de pe planetă pe care îi apreciez sau pe care i-am studiat şi am luat parte la cele mai tari adunări muzicale pe care le-am văzut în viața mea: concerte, demonstrații, seri de jam session. Ce vibe, ce comunitate, câte lucruri de învățat… M-am şi pozat cu ei, chiar. (râde)

Nu e prima dată când ajungi în State. Ai ajuns să ai un loc preferat, un oraș în care-ți place să te întorci?

Da, îmi place foarte tare în Los Angeles. Îmi place vremea, îmi place plaja, îmi place cât de frumos și verde este orașul, în părțile lui bune, evident, și îmi place că muzica este unul dintre elementele cele mai importante din orașul ăla. Mi-ar plăcea să locuiesc acolo, poate dacă nu de tot, măcar câteva luni pe an. Te întorci cu un alt vibe. Plus că mi se pare că avem atât de multe de învățat, plecând de la comunitatea muzicală şi ajungând la comunitățile mai mici, la societate, la individ.

"De disponibil, nu știu exact dacă sunt"

Revenind la producții TV, mă întreb ce te-ar putea convinge și pe tine, Ilona, să participi la Asia Express, ca Florin. Ai putea merge și tu cu sora ta, Alina, care, apropo, mi-a fost colegă de liceu.

Ilona Brezoianu

Ha-ha. Nu sunt pregătită să merg la Asia Express cu nimeni. Nici cu soră-mea, care oricum nu știu cât de entuziasmată ar fi, şi nici cu nimeni pentru că nu mă consider în stare. Sunt anxioasă și ipohondră şi nu-s nici pregătită fizic. Plus că îmi este foarte greu să abandonez spectacolele timp de două luni. Să nu uităm că eu sunt angajată la Teatrul de Comedie şi nu e atât de ușor să pleci două luni. Deci momentan zic pas.

Declarai că ești într-o perioadă zen și chiar așa pare. Asta are legătură și cu iubitul despre care am înțeles că e monitor de schi?

Sigur că are. Mă simt foarte liniștită şi într-o perioadă bună pe plan personal. Să ne țină tot așa!

Tu, Florin, ai intrat în anul 2024 singur și disponibil, așa cum speculează aceeași presă?

De singur, stau singur în casă, da. De disponibil, nu știu exact-exact.

Ilona, o întrebare pe sufletul giurgiuvenilor care vor citi acest interviu: care-i locul tău de suflet din orașul natal?

Sincer, n-am un loc anume în Giurgiu, însă mi-e tare drag când trec pe lângă școala generală sau pe lângă liceu. Şi, bineînțeles, cartierul în care am crescut, care nu mai arată chiar la fel, dar am acolo numai amintiri frumoase.

Și tu, Florin, te-ai născut la Dunăre, la Galați. Care-i cel mai frumos lucru pe care-l are acest oraș, din punctul tău de vedere?

Cred că fix Dunărea şi faleza. Mi se pare că orașele prin care trece o apă au o altă stare. Că ar putea să arate mai bine şi să fie mai îngrijit, asta e altă poveste.

Te Cunosc de Undeva ©Bogdan Buda 0374 20220420 jpg

La Neatza, ați tot vorbit despre case și imobiliare. Care dintre voi se mută sau s-a mutat, cine-și caută casă de vacanță?

Ilona Brezoianu

Eu am reușit să-mi iau un apartament anul trecut şi acum mă bate gândul şi de o casă de vacanță. Poate, la un moment dat, o să-mi iasă. Nu mă grăbesc, e bine ca lucrurile să vină atunci când vor ele.

Florin Ristei

Ilona s-a mutat de curând, deci probabil are foarte mulți bani şi vrea să-și caute acum doar casă de vacanță. Iar pe mine mă tot bate gândul, de vreun an, să mă mut, să schimb un pic atmosfera, dar probabil trebuie să mai merg la multe sezoane de Te cunosc de undeva! ca să pot să-mi permit o proprietate pe care mi-o doresc, la super-prețurile din București.

Acum și aici, sunteți acolo unde v-ați dorit? Simțiți că, la vârstele voastre, ați obținut poate mai mult decât ați fi putut visa?

Ilona Brezoianu

⁠Eu recunosc că da. Sunt acolo unde mi-am dorit. Știu că pot mai mult și pentru asta muncesc tot timpul. Mai sunt lucruri de făcut şi îmi doresc să fiu tot mai bună în ceea ce fac.

Florin Ristei

Nu. Work hard, DREAM BIG!

Foto: Antena 1, arhiva personală



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg