Interviu Alexia și Aris Eram: “Experiența din America Express ne-a sudat și mai mult ca frați”

30 decembrie, 2023

După atâta “Grăbește-te, Aris!” și „Calmează-te, Alexia!”, revista OK! i-a invitat pe cei doi Eram la o discuție la rece despre experiența lor incendiară în America latină.

Aris si Alexia Eram (5) jpg

Chiar dacă nu cei doi frați Eram au fost echipa victorioasă, ci perechea Sânziana Negru-Laura Giurcanu, noi ne-am propus să-ți facem cunoștință cu cei care au triumfat fără drept de apel la capitolul popularitate.

Alexia și Aris Eram, o pereche vie, tânără și dinamică, au cucerit inimile telespectatorilor încă de la prima ediție a acestui sezon și au rămas favoriții publicului până-n etapa finală. Cine sunt ei dincolo de competiție, cum se așază relația lor acum, după ce-au trecut prin cea mai grea, dar și cea mai frumoasă experiență avută împreună, și, mai ales, cum a privit mama lor, Andreea Esca, spectacolul care i-a avut în prim plan pe copiii ei – toate acestea și multe altele, într-o discuție simpatică cu cei doi A. 

Ați fost, fără doar și poate, perechea-vedetă de la America Express, cei mai populari și plăcuți de către telespectatori. Cum gestionați atâta atenție asupra voastră?

Aris Eram

Pentru mine este surprinzător când văd atât de multă atenție, nu sunt obișnuit cu astfel de reacții, dar încerc să le răspund cum pot oamenilor care ne susțin. Cea mai simpatică întâmplare a fost cu un șofer de ride sharing care a vorbit cu mine tot drumul despre America Express și și-a sunat familia pe Facetime ca să vorbesc și cu ai lui. Iar ceea ce mă bucură este că prin această emisiune oamenii ne-au cunoscut, ne-au văzut exact așa cum suntem. 

Alexia Eram

Ne bucurăm de aprecierea publicului, bineînțeles, și încercăm pe cât posibil să le răspundem tuturor. Eu aveam urmăritorii mei în online, dar acum simt că am ajuns în casele unor oameni care nu știau nimic despre mine în afara faptului că sunt „fata Andreei Esca” și mă bucur că au avut posibilitatea să mă cunoască.   

Frații se cunosc între ei cel mai bine. Cu toate acestea, ce-ați mai descoperit unul despre altul (și nu știați) cât ați concurat împreună în America de Sud?

Aris

Că Alexia este o fire foarte competitivă, care ar da totul ca să câștige… asta știam. M-a surprins, însă, plăcut când am văzut că este o fată care se adaptează fără nicio problemă și când vine vorba de condiții de cazare, igienă etc. Putea dormi oriunde, mânca orice, putea înfrunta orice durere sau impediment doar ca să avem un avantaj în această competiție.

Alexia

Eu am descoperit că Aris este chiar mai calm decât știam și că este capabil să găsească ceva pozitiv și în cea mai dificilă situație. Iar aceste lucruri m-au ajutat foarte mult în cele mai grele zile de pe traseu, la America Express. Și mă bucur că am stat atât de mult împreună, nonstop, pentru că ne-a sudat și mai mult.

În ce fel v-ați întors schimbați din această experiență?

Alexia

Îți dai seama că Dumnezeu îți dă cât poți să duci. Și tu nu știi cât de mult poți până nu ești pus la încercare! Eu am fost uimită de noi. A fost foarte greu și foarte neașteptat tot traseul și iată că am ajuns în finală. Așa că principala schimbare este încrederea în tine. Iar contactul cu realitatea atât de dură a unor țări ca Ecuador, Columbia și Argentina te învață să apreciezi mult mai mult ceea ce ai. 

Aris

Simt că această experiență m-a schimbat destul de mult, m-am maturizat foarte mult, parcă sunt o altă persoană. Această experiență mi-a deschis ochii și mi-a arătat o altă față a lumii, la propriu și la figurat. 

Aris si Alexia Eram (4) jpg

Întrebarea de pe buzele tuturor este cum au reacționat și continuă să o facă părinții voștri, atunci când urmăresc episoadele cu voi? Sunt mândri? Găsesc și ceva de criticat? Ce spune Andreea Esca?

Aris

Sunt foarte mândri de noi și ne spun că ne admiră în adevăratul sens al cuvântului. Acum, de fapt, ne-au văzut și ei “din exterior”, au văzut de ce suntem capabili și cum ne descurcăm în condiții de criză. Și cred că s-au și liniștit că suntem bine crescuți. (râde) Pentru că mereu ne spun, de mici, să ne purtăm frumos.

Printre atâția admiratori s-au găsit, bineînțeles, și hateri care v-au pus eticheta de copii de bani gata, care au pretenția că li se cuvine totul. Ce replică le-ați da aici și acum?

Alexia

Cred că această emisiune ne-a arătat lumii exact așa cum suntem…

Aris

Da, nu am primit mesaje de acest gen, dar cred că și pentru cei care nu ne cunoșteau deloc, dar ne puseseră o etichetă doar pentru că aveau idei preconcepute, a fost o ocazie bună să facem cunoștință. 

Mi s-a părut foarte interesant că tatăl vostru v-a pregătit minuțios cu detalii despre țările din concurs. Ce știați, așadar, de la el înainte de-a ajunge pe... teren?

Aris

Tata a fost foarte implicat în pregătirea noastră, așa că știam câte puțin despre toate locurile pe unde am ajuns, iar unele probe au avut o legătură cu ce ne-a spus el, pentru că am trecut prin istorie, geografie, artă…

Aris, părerea generală este că tu ești foarte calm. Totuși, te-a scos ceva din sărite în acest concurs? Ai avut și tu o izbucnire, poate nedată pe cameră?

Aris

Mi se pare foarte important în viață, și mai ales în această emisiune, să reușești sau măcar să încerci să îți controlezi emoțiile, să nu reacționezi la cald… Ci să stai un pic și să gândești mai pragmatic. Bineînțeles că aveam momente când eram foarte nervos, dar încercam să nu mă exteriorizez, să nu îmi îndrept emoțiile către  Alexia, care este extrem de sensibilă sub imaginea ei de fată sigură pe ea. 

Alexia, tu ai fost ceva mai colerică. Privind acum la televizor, cum îți percepi reacțiile?

Alexia

Sunt foarte competitivă, pasională, ambițioasă și extrovertită. Așa sunt eu!

Aris si Alexia Eram (2) jpg

"După emisiune, am încercat să îi regăsim, ca să îi ajutăm"

Ce v-a impresionat cel mai mult în aventura America Express? Mai țineți legătura cu vreuna dintre familiile pe care le-ați cunoscut acolo?

Aris

Cea mai impresionantă poveste a fost când am cunoscut o familie de imigranți. Oamenii merseseră o lună pe jos din Venezuela până în Ecuador și locuiau într-o  căsuță unde stăteau 15 persoane în total. După emisiune, am încercat să îi regăsim, ca să îi ajutăm, dacă putem. 

Cum se desfășoară acum prezentul vostru? Tu, Alexia, ai absolvit facultatea la Londra, dacă nu mă înșel, iar tu, Aris, ești student în Barcelona.

Alexia

Eu am absolvit facultatea de Arte Creative în Fashion Promotion and Imaging, activez în mediul online de cinci ani și colaborez cu o publicație. Lucrez, în același timp, la un nou proiect personal.    

Aris

Eu sunt în ultimul an de facultate în Barcelona și pe asta mă concentrez acum: să termin cu bine  facultatea de economie și să văd încotro o iau după aceea.  

Aris, s-a scris foarte mult despre apropierea dintre tine și Laura Giurcanu. Ce-a fost acolo și ce mai este... încă? Lumea e curioasă.

Aris

Cu mulți concurenți am rămas prieteni, pentru că ne leagă o experiență deosebită și avem și afinități comune. 

O curiozitate personală este următoarea: cine dintre voi îi seamănă mai mult mamei, ca temperament, și cine mai mult tatălui?

Aris

Ca temperament, cred  că Alexia seamănă mai mult cu mama, iar eu cu tata.

Alexia

Da, iar fizic vorbind, avem amândoi din amândoi.

A fost foarte drăguț să vă auzim vorbind din când în când și în franceză. Obișnuiți să vorbiți și în familie, cu tatăl vostru? Putem spune că este a două voastră limbă natală?

Aris

Vorbim în ambele limbi, pentru că tata e francez, iar școala am făcut-o tot în limba franceză. În funcție de situație, ne e mai ușor într-o limbă sau alta. Cel mai mult vorbim în română, dar când ne enervăm sau dacă nu vrem să fim înțeleși foarte ușor, mai vorbim în franceză între noi.

De ce este Aris cel mai bun frate pe care ți l-ai dori? Și de ce este Alexia cea mai bună soră pe care o poți avea?

Alexia

Pentru că mă echilibrează și este carismatic, amuzant și cald. Iar după America Express, am realizat și că mă pot baza pe el toată viața.

Aris

Alexia este cea mai iubitoare soră pe care o poți avea. Are o inimă foarte mare și un suflet deosebit. 

Cum intrați în noul an? Unde vă va găsi Revelionul?

Alexia

„No plan is the best plan”. Am învățat asta de la Aris: să mai las încolo agenda mea de „control freak” și să las 2024 să mă surprindă, chiar din prima zi. (râde)

Aris

Intru în noul an foarte bucuros, pentru că 2023 a fost anul în care simt că am progresat foarte mult, că am avut experiențe incredibile și că este ultimul an înainte să intru în viața profesională. Nu știu unde o să îmi petrec Revelionul, dar o să îl primesc cu zâmbetul pe buze și o să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot!

Foto: Antena 1, arhiva personală



Recente pe Ok! Magazine

Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg