INTERVIU Calina şi Catinca Roman: ”Fiica mea e mai mondenă decât mine”

5 mai, 2015
dsc 4247 jpeg

De obicei, paparazzii îi vânează ieşirile în cluburi şi partenerii mai tineri. Spun despre ea că e ca o adolescentă rebelă. Poate e doar un părinte care ştie să ţină pasul cu vârsta fiicei sale

De obicei, paparazzii îi vânează ieşirile în cluburi şi partenerii mai tineri. Spun despre ea că e ca o adolescentă rebelă. Poate e doar un părinte care ştie să ţină pasul cu vârsta fiicei sale

E clipa aceea în care îţi spui: „Ce repede a trecut timpul!“. Şi asta pentru că nu te aştepţi s-o vezi dintr-o dată pe fata Catincăi mare şi frumoasă. În mai, Calina împlineşte 16 ani. Una dintre acele memorabile vârste. Frumoasă, rebelă, inocentă. O vârstă care o pune puţin în gardă pe Catinca. Dar care o incită în aceeaşi măsură.

Până acum, nu prea ţi-ai scos fata „în lume“.

Catinca: Am mai scos-o, dar discret, pentru că ştiu ce înseamnă să fi i expus şi nu cred că e cel mai fericit lucru care i se poate întâmpla unei adolescente.

Câţi ani aveai când ai avut primul contact cu celebritatea?

24 de ani.

Şi la vârsta Calinei cum erai?

Catinca: Foarte diferită! (râde)

Tocilară! (

)

Nu ştiu dacă asta e un lucru bun sau rău. La vremea respectivă, era un lucru bun. Asta e o discuţie pe care o am cu mama, care îmi zice tot timpul că tinerii din ziua de azi nu mai citesc... Dar fac alte lucruri! Iar eu, trăind cu o adolescentă în casă, mi-am dat seama că trebuie să mă mulez pe structura noii generaţii.

Cum e Catinca în rol de mamă?

Calina: E, uneori, cam pisăloagă, dar altfel e o mamă cool şi mai permisivă decât alte mame. Mă lasă să ies, să mă văd des cu prietenii…

image

Acum eşti clasa a X-a?

: Nu, sunt a VIII-a.

Cum aşa?

Am dat-o foarte târziu la şcoală. (

)

Deci te pregăteşti pentru liceu.

Da, vreau să dau la liceul de artă.

Ce materii te atrag?

Desenul, româna, muzica, istoria… Am făcut 7 ani de pian.

De unde pasiunea pentru muzică?

De la tata. Iar desenul, de la mama.

Te tentează să faci design, ca mama?

Poate mai curând să fiu stilist. Pe parte de design, nu ştiu dacă aş fi atât de pricepută. Şi cred că mi-ar plăcea să fac şi psihologie maritală.

Din câte ştiu eu, Catinca n-a fost niciodată măritată.

Aşa este. M-a mirat şi pe mine alegerea ei. Şi am observat că, de multe ori, o sună prietenele mai mari decât ea, care au iubiţi, ca să-i ceară sfatul.

image

Într-o vreme, erai îngrijorată că a devenit prea rebelă.

A avut o perioadă în care, într-adevăr, era întrun anturaj nepotrivit. Dar şi-a dat seama singură de asta. Bine, ajutată şi de mine.

Am renunţat la acei prieteni pentru că mă făceau să am un comportament inadecvat. Şi mi-am găsit un alt cerc de prieteni total diferit.

Lumea în care se învârte Catinca e strălucitoare, dar şi pusă mereu sub lupa presei. Eşti tentată să intri în ea sau să fugi de ea?

Nici să intru, nici să fug. Să mă bucur de ea din când în când.

Cum arată o zi în care staţi una cu alta, ca fetele?

După o perioadă de înstrăinare, am reluat vechile obiceiuri, în sensul că se întâmplă să mai şi dormim împreună, mai ales atunci când este vacanţă. Şi-atunci, ne trezim împreună, ne luăm micul dejun în pat şi ne uităm la un serial. După care ieşim ori la un fi lm ori să ne uităm prin magazine, mergem poate la un spectacol sau la un concert. Calina e mai mondenă decât mine, dar e fi resc, are altă vârstă. Eu prefer alt gen de distracţii.

Primeşti şi sfaturi de la fiica ta?

De la ea? Tot timpul!

Sfaturi sau mustrări?

Şi una, şi alta. (

) De-obicei, se ia de felul în care mă îmbrac sau mă machiez. Apoi, mă urmăreşte să vadă ce mănânc, pentru că mi se întâmplă să mai atentez la alimente nepermise. Toată viaţa am avut probleme de nutriţie şi acum, de vreo doi ani, m-am stabilizat, aşa că am un jandarm în casă care, în momentul în care vede că o iau pe arătură, mă repune pe calea cea dreaptă.

Ştii că toată lumea vorbea despre „dieta minune cu care a slăbit Catinca Roman“.

Nu e nicio dietă minune. Pentru mine, a fost un declic psihologic.

Şi nu a fost un regim drastic, doar cu o linguriţă de apă, un iaurt şi un măr. (

)

Dimpotrivă, din momentul în care n-am mai ţinut diete, am început să slăbesc.

image

Se întâmplă să mai faceţi schimb de haine?

Schimb? Ăsta este un subiect sensibil! La pantofi nu ne potrivim, dar se întâmplă să-mi mai rămână pe laea hainele, produsele de machiaj, parfumurile...

Când ţi-ai dat seama că puteţi fi cele mai bune prietene?

Am ştiut asta de când am conceput-o. Asta mi-am dorit. Drept pentru care am mers în direcţia asta cât am putut în educaţia ei. Discutăm foarte deschis despre orice subiect. Pe de altă parte, deşi e important să fii prieten cu copilul tău, trebuie să ştii să impui şi nişte limite, iar copilul să ştie că se poate baza pe tine ca pe un om responsabil.

Aceeaşi relaţie ai avut-o şi cu mama ta?

Nu. La mine, lucrurile au stat altfel. Mama a avut un alt gen de educaţie, mai tradiţionalistă. Bunica mea era foarte strictă, şi-atunci şi relaţiile cu mama au fost mai distante, după rigorile unei educaţii mai clasice. Cu fi ica mea, lucrurile au venit fi resc, pe măsură ce-a crescut.

Trebuie să te întreb: cu Petre Roman ai mai vorbit?

Nu, absolut deloc.

A ieşit definitiv din viaţa ta?

: Da.

A fost vreun moment bunic pentru Calina?

Foarte puţin.

: Eu eram prea mică, nici nu-mi amintesc.

Ăsta a fost unul dintre motivele pentru care am considerat că nu mai este cazul să păstrăm legătura.

Dar cu tatăl Calinei?

Vorbim.

Cât de des te vezi cu el?

Nu pot să spun că ne vedem des. Iar eu sunt obişnuită să fac alte lucruri când sunt la mama, decât atunci când sunt la el. Când merg la tata, nu pot să ies, trebuie să stau acolo, lui îi place să stea în familie…

E şi o diferenţă de mentalitate foarte mare între ce valori, ce principii şi ce gen de educaţie am primit eu şi consider că trebuie să-i transmit Calinei şi cele primate şi transmise de el. Ăsta a fost şi motivul principal pentru care ne-am despărţit.

image

E cineva în viaţa ta acum?

Aoleu, ce directă eşti! (

) Eşti prima jurnalistă care mă întreabă asta după 15 ani, la modul direct. În acest moment, nu. Dar a fost, până nu demult.

Ce anume te face să nu rămâi prea mult într-o relaţie?

: Cred că sunt două lucruri: felul meu de-a fi, modelul meu de femeie care, într-o ţară cu o mentalitate atât de tradiţionalistă ca România, sperie bărbaţii.

Ce te fascinează cel mai mult la un bărbat?

Inteligenţa. Ştiu că sună clişeistic, dar acesta este adevărul. Contează şi aspectul fi zic – nu pot să fiu ipocrită, contează mult şi educaţia, dar pentru mine afrodiziacul principal e inteligenţa.

Te-ai gândit vreodată cât de funny e că şi tu, şi Oana aţi avut iubiţi dansatori?

Dar a fost o întâmplare! S-a întâmplat ca eu să-l cunosc pe tatăl Calinei, Petre Dumitrescu, iar el să fi e prieten cu Cornel Păsat şi aşa l-a cunoscut şi Oana pe Cornel.

Dar uite că n-a rezistat niciuna dintre relaţii.

Relaţia Oanei a durat şapte ani şi a fost foarte frumoasă.

Acum simţi că eşti într-un punct de echilibru?

Nu total. Mai am de lucrat.

Unde?

Este un subiect pe care aş vrea să-l păstrăm pentru altădată. Dar sigur îl vom discuta şi pe acesta.

FOTO: SORIN STANA. MAKE-UP ARTIST: MARIA EL DANI; MULŢUMIM JOIE DE VIVRE - SALON DU THÉ, STR. NICOLAE PAULESCU, NR. 61, SECTOR 5, BUCURESTIRecente pe Ok! Magazine

Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia
Andreea Cristea colaj jpg
Gina Chirila (1) jpg
Irina Shayk la Cannes, Foto Getty (2) jpg