Interviu cu Lucian Lupu (Zapp), Supravieţuitorul din Filipine

8 decembrie, 2016
Supravituitorul  (12) (2) jpeg

Cine s-a uitat la „Survivorul“ românesc sigur a fost intrigat, enervat sau chiar cucerit de cel mai energic personaj de pe insula filipineză. Zapp, pe numele din buletin Lucian, este un fost barman de 24 de ani, încoronat de curând primul supravieţuitor din sezonul românesc. Un câştigător surprinzător pentru unii, meritoriu pentru alţii, care, timp de 44 de zile (cât a durat concursul), le-a spus celor care au stat să-l asculte că va câştiga marele premiu.

Bănuiesc că primul lucru pe care l-ai făcut după „Supravieţuitorul“ a fost să renunţi la jobul de barman. Sau după ce ai câştigat cei 100.000 de euro.

Nu, am continuat să lucrez ca barman, doar că, la un moment dat, am preferat să iau o pauză, un mic concediu. Asta înainte să aflu că sunt marele câştigător. Am vrut să mă odihnesc un pic. Am păstrat aceeaşi relaţie de prietenie cu fostul meu patron, dar am încheiat contractul.

Duel între Lucian şi Ina

O întrebare previzibilă este ce planuri ai cu banii.

Nu am nişte planuri exacte cu banii. Aştept să găsesc să fac ceva ce-mi place, să mă construiesc pe mine, să văd ce mi se oferă. În primul şi-n primul rând, trebuie să am o căsuţă a mea, o maşină, poate să-mi deschid un business. Sunt multe de gândit. Nu e nici o sumă mare, nici o sumă mică. Dar te ajută să te construieşti singur, dacă eşti calculat. Dacă nu, într-o săptămână ai pierdut toţi banii.

Şi tu eşti un tip calculat.

Sunt, dar sper să fiu şi mai calculat.

Ai vorbit foarte mult în concurs despre familia ta şi despre intenţia de a-i ajuta, dacă vei câştiga. Are cineva probleme de sănătate sau ceva asemănător?

Nu, toţi sunt OK, sănătoşi şi sunt foarte mândru de ei. Noi avem şi casă, avem şi locuri de muncă. Mama, de exemplu, este inginer constructor. Nu am avut niciodată probleme cu banii. Dar, la bătrâneţe, vreau s-o văd liniştită şi pe ea, într-o căsuţă a ei, la fel şi pe frate-miu. Vreau să-l ajut, să nu se chinuie, să treacă peste nişte paşi pe care eu i-am făcut. N-aş vrea să-l văd pe fratele meu, care este mai mic cu patru ani decât mine, cum se chinuie cu chirii, când poate să fie liniştit şi să se formeze singur. Să-i dau o mână de ajutor cât să poată, pe mai departe, să se descurce singur.

Lucian a slăbit până la 52 de kg în concurs

Ai recucerit-o şi pe Izabela, fata despre care tot vorbeai în concurs. Acum, bănuiesc să este totul bine între voi.

A fost bine între noi tot timpul, însă, ca în orice relaţie, mai sunt mici certuri, mici discuţii. Când am ales să concurez la această emisiune, am pus stop, într-un fel, relaţiei, şi fiecare dintre noi şi-a văzut de viaţa lui. După două luni, când m-am întors, mi-a făcut o surpriză şi a venit după mine la aeroport. Şi aşa am reluat relaţia de unde am lăsat-o.

Cât de slab te-ai întors acasă?

Când am intrat în concurs, aveam 64 de kilograme. Îmi amintesc că am fost cântăriţi la un moment dat la o probă şi atunci ajunsesem deja la 55 de kilograme. Când am ieşit din concurs, am avut curiozitatea de a mă sui din nou pe cântar. Aveam 52 de kilograme. Între timp, am început să pun din nou pe mine şi acum am 66. La două zile după concurs, mi s-a făcut rău, pentru că mâncam încontinuu. Nu puteam să mă opresc până nu simţeam că explodez.

I-ai cam enervat pe rivalii din Supravieţuitorul cu, să-i zicem, trăncăneala ta.

I-am enervat pe toţi, nu doar pe rivalii mei. Aşa sunt eu. I-am enervat şi i-am zăpăcit pentru că nu se aşteptau la unul ca mine. Când sunt entuziasmat, aşa mă manifest. Sunt plin de energie, tot timpul.

Lucian pe insula Exilului

Ai mai păstrat legătura cu vreunul dintre foştii tăi colegi?

 Toţi ceilalţi 17 concurenţi sunt oameni deosebiţi, cu care păstrez legătura. Ieri, de exemplu, am fost cu Andrei la căţărat. Cu cine am ocazia, oricând, mă întâlnesc. Doar că distanţa nu ne permite să ne vedem tot timpul. Sper ca, odată, să îi mai pot aduna pe toţi cei 17 la o reuniune. Poate mergem să facem o excursie pe undeva sau pur şi simplu să stăm la taclale.

Cum ai sărbătorit după finală, după ce ai câştigat premiul?

Am preferat să petrec o seară liniştită, m-am dus la hotel. Nu aş fi vrut să merg undeva, în oraş, unde este foarte mare aglomeraţie. Şi am stat cu cine a vrut să stea cu mine: Mircea Amza, Aurelia, Liviu şi iubita mea, Izabela.

Dacă erai tu în banca juraţilor, iar în finală ar fi ajuns oricare dintre ceilalţi patru semifinalişti, Andrei, Robert, Otniela şi Iulian, pe cine ai fi votat?

L-aş fi votat pe Iulian. Pentru că Andrei a demonstrat multe şi a câştigat prea multe imunităţi, Robi a vrut să încheie socotelile cu mine prea devreme şi Otniela este „prietena“ mea din copilărie. Pentru mine, Iulian a fost cel mai bun. El nu s-a băgat în nicio discuţie cu nimeni, a stat în banca lui şi şi-a văzut de treabă. Este un luptător şi a demonstrat că poate, cu toate că a câştigat doar o probă de imunitate. Însă a fost proba cea mai importantă.

Care a fost cel mai extrem lucru pe care l-ai mâncat pe insulă?

Am găsit la un moment dat ceva asemănător cu castraveţii. Aveau forma asemănătoare cu a castraveţilor muraţi şi aveau un gust de corcoduşe. Ei mi-au provocat durerile alea îngrozitoare la stomac. Erau extrem de acri. În mod normal, nu trebuia să mănânc mai mult de unul, doi pe zi.

Cu premiul cel mare, după finala live

Ce te-a dărâmat cel mai mult în cele 44 de zile cât ai stat pe insulă?

Lipsa igienei. Nu ai cum să transpiri doar un pic, după 44 de zile, eşti transpirat de tot. Iar dacă te speli cu apă din mare, se usucă sarea pe tine şi nu faci nimic. Nu ai periuţă de dinţi, nu ai o toaletă. Mâncarea era iar o problemă. Nu poţi să stai mereu cu nuci de cocos sau, în cel mai fericit caz, cartofi prăjiţi. Apoi, soarele îl mai îndurai, dar când îţi dădea ploaie, nu puteai să stai decât sub nisip sau în apă, să fii ud de tot. Din zece zile, doar în două nu-ţi ploua. Dacă tot ploua atât de des, nici nu ne mai spălam hainele de pe noi, le puneam pe nişte beţe să le plouă şi tot acolo se şi uscau, când ieşea soarele. Dar asta cu spălatul hainelor era doar în capul nostru. Noi, de fapt, le băgam în apă, le storceam de două ori, apoi le luam din nou pe noi, aşa ude. Gata, sunt spălate!

 Bănuiesc că a fost interesant să revezi experienţa la televizor.

După ce m-am întors, cel mai frumos lucru a fost să mă aşez relaxat în pat şi să aştept să înceapă emisiunea la care să mă văd pe mine.

Ţi-a plăcut de tine, în emisiune?

Da, mi-a plăcut. Am transmis exact ceea ce aveam în cap, am fost exact cum sunt eu.

Foto: Pro TVRecente pe Ok! Magazine

Harry si Archie
dwayne johnson l and lauren hashian gettyimages 1193064219 jpeg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
bruce - ema
Amber Heard și Johnny Depp jpg
Gerard Pique si Clara Chia   profimedia 0736588889 jpg
Jennifer Lopez, Instagram (5) jpg
Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg
octavia geamanu (5) JPG
liz -hudson
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg