Interviu cu Mădălina Ghenea: Este sau nu iubita lui Leonardo DiCaprio?

4 noiembrie, 2011

Toată lumea vorbeşte despre ea ca despre "noua iubită" a lui Leonardo DiCaprio. Pozele cu cei doi în Australia au făcut înconjurul lumii. Sunt sau nu un cuplu? În Italia eşti faimoasă. De curând, ai avut şi premiera peliculei "I soliti idioti", cel dintâi film al tău. Te laşi de modelling în favoarea actoriei?

Mădălina spune că a vi­sat la actorie din copi­lărie. Când DiCaprio şi pelicula „Titanic“ culegeau 11 Oscaruri, ea trăia în Slatina şi avea zece ani. Şi uite că azi cei doi au „naufragiat“ pe-aceeaşi plajă, undeva în Sydney. A fost sau n-a fost? Şi cine e Mădălina, fata care şi-a construit o carieră în modelling de la 14 ani în Italia şi a cucerit ini­mile italienilor după un videoclip cu Eros Ramazzotti şi o reclamă cu Raul Bova? Am contactat-o telefo­nic, în căutarea unor răspunsuri.

În Italia eşti faimoasă. De curând, ai avut şi premiera peliculei „I soliti idioti“, cel dintâi film al tău. Te laşi de modelling în favoarea actoriei?

Mădălina Ghenea Nu mi-am dorit niciodată să fiu model. Am învă­ţat să merg pe tocuri când am în­ceput să fac meseria asta. Nu mă machiam, nu mă coafam... Mi-am dorit dintotdeauna să fiu actriţă. Când eram mică, imitam prietenii sau staruri din România şi ai mei întotdeauna mi-au spus că am ta­lent. Asta se va vedea. Aştept cri­ticile. În momentul în care mi s-a propus această comedie, eu aveam deja confirmată o dramă şi între­barea staff-ului meu, agenţi, ma­nageri, pentru că sunt mai multe persoane care au grijă de mine în momentul ăsta, a fost: să încep cu un rol simplu sau direct cu o dra­mă? Şi atunci am preferat antrena­mentul cu această comedie, fiindcă o dramă implică mult mai multă dăruire. Nu încerc să abandonez meseria de model, dar vreau să fiu mai selectivă cu proiectele care mi se oferă. Am trecut deci treptat la actorie.

Te învârţi într-o lume misogină?

E foarte important şi cred foarte mult în asta: comportamentul unei femei spune tot. Eu sunt o persoa­nă foarte rezervată, independentă, foarte ambiţioasă şi întotdeauna mi-am văzut de drum. Cred că am pile undeva în cer, fiindcă lucrurile s-au întâmplat natural. Dacă ar fi fost vorba de compromisuri, probabil că lucrurile s-ar fi în­tâmplat mult mai rapid.

Mai rapid de 24 de ani? Eşti tânără totuşi.

Nu mă consider aşa tânără în domeniul ăsta. Şi faptul că mi s-au confirmat în momentul ăsta patru filme, asta nu mă face euforică. Am foar­te multe de învăţat, sunt la început de drum în actorie şi nu mă simt atât de tânără.

Care a fost cel mai greu moment în drumul tău, după plecarea din ţară?

Plecarea nu a fost atât de dificilă pentru că am norocul de nişte părinţi incredibili. Provin dintr-o familie modestă, dar care mi-a oferit tot ce-i pot oferi nişte părinţi unui copil. Mi-ar pă­rea însă foarte rău ca toate eforturile lor şi ale mele să pălească în faţa unor gossipuri şi ştiri care ţin de viaţa privată. Asta mă deranjează. Am trecut prin multe momente dificile şi aces­ta cred că e cel mai dificil. Pentru că nu vreau ca vreodată să se spună că eu sunt cunoscută fiindcă sunt într-o poză cu o persoană.

Da, toată lumea e acum cu ochii pe tine pentru că ai apărut împreună cu DiCaprio. Cele patru proiecte au vreo legătură cu această relaţie despre care se scrie? Mă gândesc, de exemplu, că DiCaprio ţi-a mijlocit nişte castinguri.

Nu, absolut nicio legătură. Proiectele sunt confirmate demult. Tocmai am avut premi­era la „I soliti idioti“. Drama de care-ţi spu­neam e confirmată din luna iunie. E absurd. Tocmai de-asta poate acum trăiesc cel mai dificil moment. Pentru că mi-ar părea rău ca zece ani de muncă să fie atribuiţi unei poze.

Dar în aceste poze staţi de vorbă ca nişte amici. Eu te-aş întreba ce părere are el despre tine ca actriţă? Dacă te-a încurajat în această direcţie...

Vă pot spune păreri ale unui scenarist foar­te important în Statele Unite, care are două Oscaruri, Paul Haggis, care a făcut „Casino Royale“ şi „Million Dollar Baby“. El m-a în­demnat să mă mut la New York, ceea ce voi şi face în maximum două săptămâni. Şi m-a în­demnat să studiez actoria. Mi-am luat deja un profesor cu care voi lucra patru ore pe zi. Dacă o asemenea persoană crede în mine, pentru mine e foarte important. Nu am dat probe de actorie cu Leonardo DiCaprio, deci nu vă pot spune ce crede despre mine ca actriţă!

OK, înţeleg că nu confirmi relaţia cu DiCaprio. Dar o negi?

Nu vorbesc despre viaţa mea privată.

Ai zis că e greu să iubeşti şi să fii iubită, dacă lucrezi în showbiz. De ce?

Timpul este cea mai mare problemă. Dacă cele două persoane implicate în relaţie fac par­te din această lume, nu există niciodată timp suficient pentru a construi o relaţie serioasă şi sănătoasă. Pe de altă parte, dacă unul dintre parteneri lucrează în alt domeniu, există mari probleme de înţelegere.

Dar ai trăit asta până acum: să iubeşti şi să fii iubită?

Nici nu ştiu să răspund la întrebare asta, dar din moment ce acum nu sunt cu niciuna din­tre persoanele cu care am fost, înseamnă că probabil n-a fost iubire adevărată. Cred foarte mult în iubirea vieţii. Şi e una singură.

Şi tu cauţi iubirea vieţii acum sau ai găsit-o?

Nu răspund nici la întrebarea asta, pentru că ţine de viaţa privată. Cred că fără acele poze nu aş fi interesantă şi nu cred că mi-ai fi luat acest interviu. Şi asta, îţi spun sincer, cu mâna pe inimă, mă doare. Adică m-aş bucura ca acest interes să fie pentru proiectele pe care le am.

Te-ai lovit vreodată în Italia de discriminare, dat fiind faptul că vii din România? Eu cred că România e o ţară extraordinară. Cred că putem oferi foarte mult, că avem oameni extraordinari, dar avem o problemă în a ne promova. Vorbim rău unul de altul. Noi ne prezentăm aşa. Când cineva face ceva important, nu facem decât să-i dăm în cap. Cred că suntem campioni în a ne vorbi de rău. Asta e problema noastră. E un mare păcat. A fost pozat blocul în care am crescut. Da, acolo am crescut şi sunt mândră de asta. Îmi pare rău că se scoate asta în evidenţă acum. Pentru că în Italia, în momentul ăsta se vorbeşte despre film. Avem o imagine pe care, din păcate, noi am ştiut să ne-o facem foarte proastă. Există un foarte mare complex. Eu nu cred că România este mai proastă sau mai needucată sau că are mai mulţi hoţi sau mai multe bile negre decât altă ţară de pe globul ăsta. La noi e împins în faţă tot ce este negativ şi asta nu face decât să atragă negativul în continuare.

S-a scris că ai fost exmatriculată în clasa a zecea.

Nu e adevărat. Nimeni nu m-a exmatriculat, eram în cea mai bună clasă din liceu, am ales să merg la un alt liceu, la fel de bun, dar de la care puteam să lipsesc, fiindcă începusem joburile de model şi devenise totul foarte dificil pentru mine. Mi se oferise o şansă şi cred că oricine ar fi ales varianta pe care am ales-o eu.

S-a scris şi că ai multe intervenţii chirurgicale...

Să aleagă jurnaliştii din România un chirurg, care să se uite la faţa mea şi să-mi spună ce intervenţii mi-am făcut. E o jignire şi pentru mama mea. Şi să nu uităm că există Photoshop. Toţi avem defecte. Prefer naturalul!

Spune-mi un defect de-al tău.

Nu-mi plac urechile mele. Iar dimineaţa am faţa mai umflată. Şi pot să arăt şi foarte rău, ca orice femeie. Aş vrea, dacă e posibil, să fac un rol de urâtă. Pentru că vreau să fiu apreciată pentru talentul meu! Frumuseţea e un handi­cap în actorie. De exemplu, Charlize Theron, în „Monster“, a luat primul Oscar pentru un rol care nu are nicio legătură cu frumuseţea ei!

Foto sus: Mădălina colaborează cu asociaţia caritabilă APJ (care se ocupă de întrajutorarea statului Haiti), în care sunt implicate nume mari din Cetatea Filmului, precum Nicole Kidman, Penelope Cruz şi Javier Bardem. "Implicarea mea e financiară dar am preferat să fac mai mult deatât. Am mers acolo şi am ales eu persoanele pe care să le ajut. De exemplu, un copil avea nevoie urgent de o operaţie, iar eu m-am oferit să o plătesc.”

Foto: guliver/splash news, arhiva personalăRecente pe Ok! Magazine

ric3 jpg
Carmen Iohannis tinute Madrid jpg
DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg